Samsungs nieuwste toestellen focussen op milieuvriendelijke technologie

De nieuwe apparaten zijn een wasmachine en een koelkast met vriesvak.

De WW9800T wasmachine is voorzien van Samsung’s EcoBubble en QuickDrive technologieën. EcoBubble is een bellengenerator die wasmiddel oplost om meer schuim te creëren. Dit maakt het wasproces efficiënter en reinigt waterafstotende stoffen effectiever. Het is een methode om dezelfde waskracht te krijgen met minder water. Als bonus helpt het ook om delicate kledingstukken te beschermen, dus het zou moeten helpen om uw kleding langer in goede staat te houden.

QuickDrive optimaliseert, zoals de naam al doet vermoeden, de wascyclus om deze sneller en energiezuiniger te maken, waarbij een cyclus in 39 minuten wordt voltooid. De trommel en de compressor zijn ook opnieuw ontworpen met het oog op efficiëntie.

Er zijn ook enkele functies ontworpen om tijd te besparen. De machine leert veelgebruikte programma’s en stelt ze voor via het display, zodat u ze met één druk op de knop kunt programmeren. Ondertussen detecteren sensoren het gewicht van de lading en de hoeveelheid vuil, om de juiste hoeveelheid wasmiddel en water te bepalen. (Het gewicht is dus gemakkelijk te begrijpen, maar welke sensoren worden gebruikt om te meten hoe vuil de was is? Ik vond dit interessant en heb contact opgenomen met Samsung om dit uit te zoeken. Ik zal het artikel bijwerken als ik een antwoord krijg).

De wasmachine is ook een verbonden apparaat met slimme functionaliteit. Gebruikers kunnen een gids raadplegen om de beste wasprogramma’s voor verschillende items te vinden, de app gebruiken om wasbeurten in te plannen en notificatiesS ontvangen wanneer de cyclus is voltooid.

Het andere gelanceerde product is de RB7300 koelkast.

Samsung RB7300 koelkast

Net als andere merken concentreert Samsung zijn innovatie op koelvriescombinaties op manieren om levensmiddelen langer vers te houden. Voedselverspilling is een enorm wereldwijd probleem, dat bijdraagt tot waterverspilling bij de productie en methaanemissies als het op een stortplaats belandt. Het is ook een grote kostenpost voor gezinnen en particulieren.

Beko, bijvoorbeeld, is begonnen met het uitrusten van productielades met lampen die ontworpen zijn om de natuurlijke daglichtcyclus na te bootsen (
ons artikel legt de wetenschap achter deze technologie uit). Samsung richt zich op temperatuur, met een lade die in twee temperatuurzones kan worden opgesplitst, de ene ideaal voor het bewaren van vlees en vis, de andere voor fruit en groenten. Door voedsel op te splitsen en op de juiste manier te bewaren, kan het volgens Samsung twee keer zo lang vers blijven.

De koelkast is ook voorzien van Samsung’s All Around Cooling-systeem, dat de binnentemperatuur controleert en koude lucht door meerdere ventilatieopeningen blaast, waardoor een multi-directionele luchtstroom ontstaat die alle delen van de koelkast even koel houdt.

De compressor past zijn snelheid aan op basis van de koelvraag, om slijtage te verminderen en het apparaat duurzamer te maken.

Samsung RB7300 koelkast

De koelkast is ook gemaakt met een nieuwe hoogrendementsisolator om meer binnenruimte te creëren, terwijl de buitenafmeting van de koelvrieskast hetzelfde blijft.

Prijzen kennen we nog niet, maar de nieuwe technologie zal te zien zijn op Samsung’s Life Unstoppable-evenement op 2 september, dus we hopen dan meer informatie te hebben.

Is het tijd om je koelkast met vriesvak te vervangen?
Lees onze gids om erachter te komen. Als je een paar minuten tijd hebt, bekijk dan onze tips voor
klusjes van tien minuten om uw apparaten soepel te laten werken.