Sanyei ION-Sei review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Hij mag dan duur zijn, maar de ION-Sei is de enige elektrische tandenborstel die ionen gebruikt om de groei van bacteriën in de mond actief te onderdrukken in plaats van ze alleen maar te proberen te verwijderen.
De poetswerking is zeker effectief en laat de tanden super schoon en glad aanvoelen.

Er zijn twee hoofdtypen elektrische tandenborstels: roterende en sonische. De ION-Sei is de laatste, maar hij heeft slimme technologie die anderen niet hebben. Met behulp van een titaniumdioxide staafje en een UV LED produceert deze borstel ionen (de naam zegt het al) die via water en speeksel op uw tanden worden overgebracht. Het proces zou de groei van bacteriën remmen en daarmee de productie van tandplak, wat op zijn beurt gezondere tanden en tandvlees betekent en – hopelijk – geen gaatjes.

De tandenborstel produceert ook een zwakke negatieve elektrische lading via de geleider aan de achterkant van het handvat, die ook helpt om de groei van bacteriën te onderdrukken en bacteriën van uw tanden naar de borstelharen te trekken.

ION-Sei review

Wij zijn geen tandartsen, noch medische experts, dus we kunnen de doeltreffendheid van het systeem niet testen en verifiëren. De instructies en zelfs de buitenverpakking doen moeite om uit te leggen dat “ionen niet zichtbaar zijn met het blote oog”, wat betekent dat onze wetenschappelijke kennis een stapje hoger moet zijn dan die van de doelgroep van de ION-Sei.

ION-Sei: Prijs & beschikbaarheid

De ION-Sei kost
129,99 pond bij Amazon UK. Hij is nog niet verkrijgbaar in de VS.

Dit is vrij duur voor een elektrische tandenborstel: goedkopere opties zijn beschikbaar in onze roundup van de
beste tandenborstels.

ION-Sei: Functies & ontwerp

Natuurlijk heeft de ION-Sei naast de ionen ook de gebruikelijke voordelen van een sonische tandenborstel: hij is effectiever in het verwijderen van tandplak en bacteriën van de tanden dan een roterende elektrische tandenborstel. U krijgt twee borstels in de doos, een standaard en een zachte.

ION-Sei review

De borstelharen bewegen met 31.000 slagen per minuut en laten – in onze ervaring – je tanden achter met een glad, gepolijst gevoel dat je gewoonweg niet krijgt van handmatig poetsen. Verbazingwekkend genoeg zeggen de instructies dat je niet eens tandpasta nodig hebt voor een diepe reiniging, alleen een scheutje water. Dit compenseert enigszins de hoge prijs van de borstel, hoewel vervangende opzetborstels nog steeds prijzig zijn met £11.99 voor een twee-pak.

Er zijn drie standen: sensitive, standaard en deep clean. Dit komt neer op het aanpassen van de hoeveelheid trilling, maar in elke stand stopt de trilling elke 30 seconden even zodat je weet wanneer je naar een andere stand moet gaan tot de timer van 2 minuten voorbij is. Als je langer wilt poetsen, druk je gewoon nogmaals op de knop en gaat hij weer verder op dezelfde stand die je net gebruikte.

Door herhaaldelijk op de aan/uit-knop te drukken, schakelt u tussen de drie verschillende standen die worden aangegeven door de aanwezigheid van één, twee of drie LED’s.

ION-Sei review

Een volledige lading zou 80 minuten moeten meegaan, wat ongeveer 20 dagen is als je twee keer per dag poetst. En het is handig dat hij kan worden opgeladen via een microUSB-poort op de basis. Volledig opladen duurt tussen de drie en vier uur.

ION-Sei review

Gezien de prijs was het prettig geweest om een reisetui te hebben en dat krijg je bij het grootste deel van het Philips Sonicare-assortiment. De keuze aan vervangende koppen is beperkt tot alleen standaard, soft en compact soft.

Er zijn een paar andere ontbrekende functies die we voor deze prijs zouden verwachten. Een daarvan is een indicatie of je te hard poetst en de andere een herinnering wanneer je de opzetborstel moet vervangen.

Verdict

Zoveel uitgeven aan een onbekend merk zal voor de meeste mensen de grootste hindernis zijn wanneer het Sonicare-assortiment van Philips al een gevestigde waarde is en zelfs de 6100 goedkoper kan worden gevonden dan de ION-Sei.

Maar de ionische technologie en het opladen via USB kunnen je over de streep trekken, zelfs als drukdetectie en andere functies ontbreken.

Recent Content