Beste screenprotectors voor smartphones in 2022 kopen, review en aanbiedingen

Met de komst van smartphones met grote schermen gaat het niet meer zozeer om de achterkant van het toestel, maar om de voorkant. En aangezien de telefoon niet langer alleen een communicatiemiddel is, maar ook een opslagplaats voor persoonlijke gegevens, wordt het van essentieel belang dat hij robuuster wordt gemaakt. Met een goede screen protector kunt u uw technologische juweel beschermen tegen ongelukken.
screenprotector

2-delige gehard glazen screen protector voor Samsung Galaxy S10 Plus

De beste smartphone screen protector in 2022
2-delige gehard glazen screen protector voor Samsung Galaxy S10 Plus
De Cavalrywolf gehard glas beschermfolie is compatibel met de Samsung Galaxy S10 Plus en Galaxy S10 Plus. Het biedt bescherming van hoge kwaliteit voor uw telefoon.

Bekijk de dagprijs

Het scherm van een smartphone, hoe uitzonderlijk ook, is altijd kwetsbaar. Om dit probleem te verhelpen, biedt Cavalrywolf twee screenprotectors van gehard glas aan. Ze zijn exclusief ontworpen voor de Samsung Galaxy S10 Plus en zijn aangepast aan zijn vingerafdruklezer. Met een hardheid van 9 H beschermen ze uw smartphone tegen vallen en zijn ze beter bestand tegen stoten dan een mes.

Met een transparantie van 99% behouden ze bovendien de oorspronkelijke gevoeligheid van uw scherm, terwijl u toch een high definition-beeld behoudt. Oleofoob, zij houden geen olievlekken of vingerafdrukken vast. Ook kunnen zich in deze films geen luchtbellen vormen.

NEW’C getemperd glas bescherming voor iPhone 11 en iPhone XR, set van 2

De beste schermbescherming voor smartphones op instapniveau
NEW'C getemperd glas scherm beschermer voor iPhone 11 en iPhone XR, set van 2
De gehard glazen screen protector film voor volledige bescherming van je iPhone 11 en iPhone XR scherm tegen krassen, stoten en vallen.

Bekijk de dagprijs

Compatibel met iPhone 11 en XR modellen, deze set van 2 beschermende films (beschermlaag) is gegarandeerd ultra-resistent. De oleofobe coating van gehard glas verwijdert alle sporen op het scherm en zorgt ervoor dat stof zich niet kan hechten. Met een hardheidsindex van 9H en een dikte van 0,33 mm biedt hij optimale bescherming tegen zowel krassen als schokken. Met hun perfecte transparantie en ultradunheid garanderen deze NEW’C beschermende schermen een uitstekend gebruikscomfort en het behoud van de aanraakfunctie van uw smartphonescherm.

De installatie is even eenvoudig als snel, en bovendien is het gegarandeerd vrij van luchtbellen. Het bedekt de gehele voorkant van uw 11 en XR smartphone voor volledige bescherming van het scherm. Het ziet er ook geweldig uit met zijn afgeronde randen, perfect passend bij het ontwerp van uw technologische juweel. Je hebt geen excuus meer om de aankoop van deze screen protector te weigeren, vooral omdat hij voor een miniprijsje is!

Belkin getemperd glas privacy scherm beschermer voor iPhone 12 Pro/iPhone 12

De beste screen protector voor high-end smartphones
Belkin getemperd glas privacy scherm beschermer voor iPhone 12 Pro - iPhone 12
Het beschermt niet alleen het scherm van uw smartphone tegen stoten en krassen, maar ook tegen spionnen en ziektekiemen. Voelt ook zeer aangenaam aan!

Bekijk de dagprijs

Deze Belkin TemperedGlass Privacy screen protector biedt uitstekende bescherming tegen krassen en stoten voor je iPhone 12 Pro en iPhone 12 scherm. Innovatief en van hoge kwaliteit, het is ontworpen met Duitse engineering technologie om optimale iPhone scherm bescherming te bieden. Een antimicrobiële coating, het bevat een biocide. Hierdoor wordt de groei van bacteriën op het scherm van uw smartphone sterk verminderd.

Ultradun en ondoorzichtig zwart, het heeft geen invloed op de aanraakfuncties van het toestel. Deze iPhone scherm protector beschermt je tegen nieuwsgierige blikken als je aan het bellen bent. Het wordt donkerder aan de zijkanten als de telefoon in portretstand staat. Maar meer dan dat, deze screen protector is speciaal ontworpen om te voorkomen dat er vingerafdrukken en vetvlekken op komen. Het maakt uw iPhone scherm duurzamer, terwijl het even schoon als transparant blijft.

ESR Premium gehard glasplaatje scherm beschermer voor iPhone 11 Pro Max en iPhone XS Max, 2 stuks compatibel met iPhone 6,5 Inch

Een combinatie van prestatie en elegantie
ESR Premium gehard glas scherm beschermer
Het is niet alleen compatibel met de iPhone 11 Pro Max, maar ook met alle smartphones van dezelfde grootte (6,5″). Met zijn vloeibare dispersietechnologie vormt het een ondoordringbare barrière voor uw aanraakscherm.

Bekijk de dagprijs

Geen enkele telefoon is ooit veilig voor een ongeluk, en de ongelooflijke iPhone 11 Pro Max is daarop geen uitzondering. Voor een volledige bescherming van uw smartphonescherm is ESR de beste keuze op de markt. Een nogal bijzondere beschermfolie, met gepatenteerd, zeer duurzaam vloeibaar glas dat barsten in uw scherm repareert.

Omdat het het scherm volledig bedekt, vermindert het de kans op blijvende schade. Bovendien is deze beschermingsreeks ook geschikt voor de 6,5″ iPhone, maar niet alleen voor deze twee generaties Apple smartphones.

Universele ultra-heldere film

Universeel
Universele ultra-heldere film
Bescherm al uw schermen met hetzelfde universeel compatibele product dat op smartphones en diverse PDA’s past. Met zijn uitzonderlijke prestaties, veelzijdigheid en gebruiksgemak is dit het perfecte accessoire voor iedereen.

Bekijk de dagprijs

Voor wie op zoek is naar een meer dan veelzijdige screen protector accessoire, is dit het meest geschikte model. Het heeft alle kenmerken van een dergelijk gereedschap en onderscheidt zich door een ontwerp dat het gemakkelijk maakt om te snijden. Of het nu gaat om een smartwatch, een smartphone, een standaard mobiele telefoon, een tablet en ga zo maar door, deze beschermfolie past overal bij. Met een hoge mate van robuustheid vermindert het item in hoge mate de impact van voorwerpen, schokken en vallen. Een bijgeleverde coating vermindert ook de impact van interne en externe lichtstralen.

Het harde oppervlak houdt geen vocht of vuil vast dat met de vingers op het scherm kan terechtkomen. Doordat deze beschermfolie zo dun is, vermindert de montage ervan op geen enkel toestel het comfort bij het hanteren van de monitor. Ongeacht de schermgrootte is het product beschikbaar voor alle soorten smartphones en PDA’s.

3x Scherm Beschermings Film voor Standaard 6.5 breed (143x78mm)

Een complete kit
3x Scherm Beschermings Film voor Standaard 6.5 breed
Voor alle schermen tot 6,5 inch is deze atFolix anti-reflecterende screen protector het beste alternatief. Effectief tegen schokken, weerkaatsing van extern licht, vuil en vet, deze screen protector is een hit bij iedereen die dit populaire merk heeft geprobeerd.

Bekijk de dagprijs

Vergeet de schittering van schermen van welke aard dan ook met een beschermende folie die speciaal voor dit doel is ontworpen. Dankzij een TPU-laag absorbeert hij effectief schokken en vallen die het toestel kunnen overkomen. Stoten van voorwerpen doen het glazen deel van het toestel niet langer schrikken. Het aanrakingsoppervlak heeft een anti-fouling karakter om de esthetiek niet te bederven.

Wie zweethanden heeft, zal niet langer last hebben van vieze schermen door zweet door voor dit type screenprotector te kiezen. Zodra het scherm is ingeschakeld, helpt de antireflecterende coating agressieve reflectie te verminderen. Deze coating helpt ook om het contrast en de scherpte in een slecht verlichte omgeving te verminderen. Het pakket is eenvoudig te installeren en bevat tevens een schoonmaakdoekje, een wisser, een sticker tegen stof en meertalige instructies met illustraties. Er is ook een installatievideo beschikbaar.

JETech schermbeschermers voor mobiele telefoons

Een goed alternatief
JETech schermbeschermers voor mobiele telefoons
Bij een toestel met een vrij groot scherm is schermbescherming altijd aan te raden. JETech is een specialist op dit gebied en biedt alle soorten beschermende films voor mobiele telefoons en PDA’s. Het merk ontwerpt beschermende accessoires die geschikt zijn voor de meeste smartphones en PDA’s.

Bekijk de dagprijs

Of het nu voor oudere modellen of de nieuwste smartphones is, JETech is altijd op zoek naar nieuwe innovaties in schermbescherming. Of het nu voor tablets, mobiele telefoons of soortgelijke toestellen is, de beschermfolies van het merk zijn overal geschikt voor. Met een goede hardheid zijn deze beschermfolies bestand tegen hoge druk en zware valpartijen. Door voor alle soorten toestellen ronde randen aan te bevelen, is er geen gevaar voor verwonding van de hand.

Afhankelijk van het type scherm verschillen de coating en de dikte van model tot model om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de indeling van de monitor. Dankzij zijn uitzonderlijke wendbaarheid is het zeer gemakkelijk om een snede te maken indien nodig. Met de mogelijkheid om gemakkelijk op te slaan, kunnen batches van meerdere zonder problemen worden bewaard. Of u nu een Android-gebruiker, iPhone-gebruiker of andere apparaten met andere systemen bent, het is er allemaal.

Smart Engineered 3D screen protectors voor Samsung Galaxy S8, set van 2

De ultieme opknapbeurt
Smart Engineered 3D screen protectors voor Samsung Galaxy S8
Deze 3D-matte beschermfolie beschermt uw scherm tegen schokken en absorbeert lichtreflecties. Het is de ideale screen protector voor uw Samsung Galaxy S8!

Bekijk de dagprijs

Ontdek de innovatie in smartphone screen protectors met dit product van Smart Engineered, 3D screen protectors voor Samsung Galaxy S8. Een coating die zowel water- als olieafstotend is, biedt een optimale schermbescherming door olie en water af te stoten. Een beschermend scherm, gepantserd met thermoplastische polyurethaan-hydrogel, absorbeert schokken en verwijdert na verloop van tijd op magische wijze vlekken en krassen.

Het is een nieuwe beschermende filmtechnologie die perfect aansluit op de rondingen van uw smartphone en u laat genieten van alle aanraakfuncties zonder vertraging of bugs. Bovendien zorgt het voor een zachte en aangename aanraking. Zelfherstellend, extreem dun en bijna onzichtbaar, deze 3D screen protector van Smart Engineered houdt het scherm van je Galaxy S8 er geweldig uit. Het is gemakkelijk op het scherm te plaatsen met een natte installatie.

Hoe kies je een smartphone screen protector

Criterium 1: Hardheidsgraad

Het is gebaseerd op de schaal van Mohs en varieert van 6 H tot 9 H, waarmee de maximale weerstand van een beschermende film wordt uitgedrukt. Het spreekt vanzelf dat het de voorkeur verdient een bescherming met een hoge hardheidsindex te kiezen om schade door vallen te voorkomen.
screen protector kiezen

Criterium 2: Smartphone vorm

De huidige trend is dat smartphones met gebogen randen stijlvoller en ergonomischer zijn. Dit aspect is belangrijk om in overweging te nemen omdat de gekozen bescherming normaal de vorm van het scherm van uw smartphone moet aannemen om het zo veel mogelijk te bedekken. De vloeibare beschermer is waarschijnlijk de oplossing die zich gemakkelijk aan alle schermvormen aanpast, maar als u voor een folie wilt kiezen, kunt u er net zo goed een kiezen die zo goed mogelijk bij de vorm van het scherm past, zodat u het tijdens het gebruik niet stoort.

Criterium 3: Dikte van de bescherming

De dikte van de bescherming is een criterium dat vooral een rol speelt als u een beschermfolie voor gehard glas wilt kopen (de flexibele film en de vloeibare laag zijn vrij dun). Het is belangrijk hier aandacht aan te besteden, want voorbij de 0,33 mm dikte kan het reactievermogen van het aanraakscherm afnemen, waardoor u hard moet drukken om het menu te openen.

Criterium 4: Installatiegemak

De gekozen bescherming moet gemakkelijk te installeren en te verwijderen zijn, vooral omdat zij niet permanent is en periodiek moet worden vervangen wegens slijtage of om gewoon een andere, beter geschikte bescherming te gebruiken.

Gehard glas of plastic smartphone screen protector?

Gehard glazen smartphone screen protector

Wie had gedacht dat glas net zo sterk kan zijn als andere materialen. Dankzij nieuwe technologieën is het nu mogelijk om het zo te behandelen dat het schokken kan opvangen en toch intact blijft. De methode bestaat uit het harden van een dun laagje glas.

Over het algemeen hebben ontwerpers gekozen voor een dikte van ongeveer 0,33 mm. De dichtheid van het glas varieert naar gelang van het hardingsproces en het model. Als gevolg daarvan kunnen sommige producten een dichtheid bereiken tot 9 H voor de meest robuuste.

Plastic smartphone-schermbeschermers

Plastic, zoals polycarbonaat, is in de industrie altijd gebruikt als beschermfolie. In feite hebben veel smartphones ze nog steeds. Dit is echter niet langer het geval met de opkomst van andere, efficiëntere materialen.

Als voordeel heeft het de eigenschap zeer klevend te zijn en zeer zelden los te komen van het scherm waar het is aangebracht. Ondanks dit feit is de toepassing ervan nogal delicaat, omdat de vorming van luchtbellen nooit kan worden uitgesloten.

Conclusie

Hoewel de kosten voor de aankoop van een smartphone screen protector vrij aanzienlijk zijn als het gaat om gehard glas, is het uiterlijk veel bevredigender. Bovendien is gehard glas gemakkelijker te installeren.

Bovendien hebben de meeste van de nieuwste smartphones al gehard glas op hun scherm. Kortom, als u moet kiezen tussen de twee, adviseren wij u te kiezen voor gehard glas, dat esthetischer is en zeer goed bestand tegen schokken en krassen.

Waarom een screen protector kopen voor je smartphone?

scherm bescherming kopen
Om dagelijkse oppervlakkige krassen te vermijden

Telefoonschermen krijgen gemakkelijk krassen door contact met niet-gladde oppervlakken. U kunt uw smartphone in uw zak of tas bewaren, maar hij zal altijd in contact komen met voorwerpen die krassen op het scherm kunnen veroorzaken (sleutels, munten, vingernagels, enz.). De beste manier om uw scherm intact te houden zonder microkrassen is het te bedekken met een beschermende folie.

Om vingerafdrukken te voorkomen

Vingerafdrukken en andere vlekken op het scherm van een smartphone zien er niet goed uit. In ons dagelijks leven moeten we onze toestellen echter vaak gebruiken met bezwete of enigszins vette handen. Met een screenprotector kunt u deze sporen, die aan het oorspronkelijke scherm van de smartphone kunnen blijven kleven, met een eenvoudig doekje verwijderen.

Om het scherm tegen stof te beschermen

Stofdeeltjes kunnen zich gemakkelijk op verschillende delen van het scherm van een smartphone ophopen en vlekken vormen die de vingergevoeligheid van het scherm geleidelijk verminderen. Deze deeltjes zijn veel moeilijker te zien dan vingerafdrukken. Met een beschermfolie kunt u uw telefoon buitenshuis gebruiken zonder hem bloot te stellen aan stofafzetting.

Om de sterkte van het scherm te verhogen

Net zoals tinting uw autoruiten beschermt tegen breken of barsten, voegt de beschermfolie een extra laag toe aan het scherm van uw smartphone en maakt het nog sterker. Het helpt ook breuk na kleine schokken te voorkomen.

Om de hoge kosten van schermvervanging te vermijden

Een gebroken smartphonescherm kan worden vervangen voor 100 tot 200 euro, terwijl de prijs van een beschermfolie slechts 30 euro bedraagt, afhankelijk van de kwaliteit. Het verschil is duidelijk. Om onaangename verrassingen te voorkomen, kunt u uw scherm dus het beste beschermen met een goede folie.

De verschillende merken van screenprotectors voor smartphones

Naar onze mening zijn de beste merken screenprotectors voor smartphones in 2022 :

Little Boutik

Het bedrijf is in 2012 opgericht in de Verenigde Staten en richt zijn activiteiten op hightech. Zij is ook actief in de vervaardiging van hoesjes en schermbeschermers. Een lage prijs betekent niet altijd een lage kwaliteit. En dat is precies het geval met JETech’s screen protectors.

Belkin

Belkin begon in 1983 als fabrikant van computerhardware, maar stapte vervolgens over op de productie van hoogwaardige telefoonaccessoires. De screenprotectors van Belkin zijn nog steeds de standaard voor smartphones van topmerken, zoals de iPhone.

Avizar

Avizar, een merk dat al vele jaren bestaat, biedt een verscheidenheid aan producten van goede kwaliteit, waaronder de uitstekende screen protectors voor smartphones. Avizar’s screen protectors zijn een van de beste op de markt vandaag. Daarom zijn ze zo populair.

Smart engineered

Smart engineered, dat in 2017 in Duitsland werd gelanceerd, blijft innoveren om consumenten altijd de beste artikelen te kunnen bieden. Met zijn vlaggenschipproduct, de 3D-beschermfolie, positioneert Smart engineered zich als een van de reuzen op zijn gebied.

AtFoliX

AtFoliX is een Duits merk dat in 2007 is opgericht. Tot haar werkterrein behoort ook de vervaardiging van films ter bescherming van beeldschermen. AtFoliX onderscheidt zich door de robuustheid en de kwaliteit van zijn producten. De prijs blijft echter toegankelijk voor alle portemonnees.

NIEUW’C

Sinds 2014 blijft NEW’C de lat erg hoog leggen door screenprotectors voor tal van merken aan te bieden. Ook al is de verkoopprijs niet hoger dan tientallen euro’s, toch zijn de screen protectors van NEW’C goed gemaakt.

JETech

Het bedrijf is in 2012 opgericht in de Verenigde Staten en richt zijn activiteiten op hoogwaardige technologie. Zij is ook actief in de vervaardiging van hoesjes en schermbeschermers. Een lage prijs betekent niet altijd een lage kwaliteit. En dat is precies het geval met JETech’s screen protectors.

Hoeveel kost een screen protector voor een smartphone?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: 5 tot 10 euro
  • Middenklasse: € 10 tot € 20
  • Top of the range: + meer dan €20

Tips

Maak je scherm schoon voordat je een screen protector aanbrengt

Het installeren van een screen protector voor een smartphone vereist een zorgvuldige reiniging om ervoor te zorgen dat er geen vingerafdrukken of vetvlekken zijn? Om te voorkomen dat er vuil tussen het scherm en de beschermfolie terechtkomt, moet u daarom tijdens de procedure uw rolluiken sluiten. Zo wordt voorkomen dat stofdeeltjes het werk ruïneren. Gebruik indien nodig een reinigingsmiddel.

Pak uw beschermend scherm niet uit in de regen of buiten

Pas op dat u de verpakking niet buitenshuis opent, want dan kan deze beschadigd raken. Inderdaad, je loopt het risico dat de beschermfolie valt. Dit kan leiden tot krassen op het beschermende deel.

Neem de tijd om de folie voorzichtig te verwijderen

In geen geval moet u zich haasten om uw nieuwe screen protector aan te brengen. Dit is een delicate operatie, alleen al voor de afstelling. Je moet precies goed mikken om ervoor te zorgen dat ze perfect overlappen.

Verwijder alle luchtbellen die zich vormen

Soms kunnen zich luchtbellen vormen tijdens het installatieproces. Om ze te verwijderen, schraapt u voorzichtig met uw creditcard over het hele oppervlak. Dit is de meest gebruikelijke methode, maar meestal wordt bij dit type product een soortgelijk accessoire geleverd.

Geniet met een gerust hart van uw smartphone

Voordat u uw smartphone naar hartelust kunt gebruiken, moet u nu de tweede film verwijderen. Deze laatste stap is nodig omdat sommige schermen minder gevoelig zijn dan andere. Daarom moet u de laatste film er voorzichtig afpellen om de goede werking van het toestel niet in het gedrang te brengen.

FAQ

Wat is de beste screen protector voor een smartphone?
De beste smartphone screen protector hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Kan ik mijn scherm schoonmaken met een doekje of papier?
U moet dit nooit doen, omdat het meer schade kan veroorzaken, zoals krassen. Gebruik in plaats daarvan de microvezel die bij uw product wordt geleverd.

Wat moet ik doen om zelf een beschermend glas te plaatsen?
U kunt dit natuurlijk ook thuis doen. Het is echter sterk aan te bevelen gebruik te maken van de diensten van een professional, zodat u, als er iets misgaat, uw geld terug kunt krijgen.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik mijn screen protector kan installeren?
Het beste is om de screen protector te installeren zodra het schoonmaken klaar is. Dit zal voorkomen dat er zich weer stof ophoopt.

Ik heb een klein probleempje met de screen protector omdat er bijna geen geluid lijkt te zijn, wat moet ik doen?
Zorg ervoor dat u een product hebt gekocht dat is goedgekeurd door de fabrikant van uw smartphone. Het is namelijk mogelijk dat uw screenprotector niet aan het model is aangepast en bepaalde openingen blokkeert.