Senseo Apparaat Kopen in 2020


Wist je dat er 50 koffiebonen in een capsule zitten? Nee, dat wist ik ook niet tot ik alle Senseo….. modellen begon te onderzoeken.

Senseo-koffiezetapparaten zijn te vinden in miljoenen huishoudens over de hele wereld. Wist u dat ze zijn ontwikkeld door het Nederlandse merk Philips?

Daarom heeft Beedrop alle verkrijgbare koffiemachines onderzocht en een lijst van de beste voor u gemaakt.

Er zijn een aantal vragen die u zich moet stellen voordat u een Senseo koopt. U kunt het beste beginnen met te beslissen of u al dan niet opgeschuimde melk in uw koffie wilt.

Ja, ik wil melk (schuim) in mijn koffie!

Er gaat niets boven de smaak van een heerlijke cappuccino of latte macchiato. Een simpele Senseo kan het niet; helaas, als je bijvoorbeeld een cappuccino wilt, heb je twee opties:

1. U kunt Senseo kopen met geïntegreerd melksysteem.

Dit is een luxe optie, dus u zult meer geld uitgeven. Het heeft echt een groot voordeel omdat u met één druk op de knop een melkdrank kunt bereiden.

Zo verspil je geen tijd met het schoonmaken van de frituurpan ‘s morgens.

Voor een geïntegreerd zuivelsysteem heb je met Senseo eigenlijk maar één keuze, en daarom staat de Latte Duo op nummer 1 in onze lijst.

Zie Latte Duo prijzen hier:

2. U kunt de Senseo kopen met een aparte melkopschuimer.

Senseo heeft ook een eigen melkfriteuse ontwikkeld, speciaal voor Senseo-machines. Dit is de Senseo CA6500. U kunt ze afzonderlijk kopen, maar wij raden u aan de Senseo met gebakken melk te kopen, soms krijgt u een kleine gecombineerde korting.

Nee, ik wil geen opgeschuimde melk in mijn koffie

Als u een persoon bent die zijn koffie het liefst zwart drinkt, zal het veel gemakkelijker zijn, maar er zijn nog genoeg opties. Hebt u bijvoorbeeld een Senseo-apparaat nodig dat kan worden omgevormd tot een filterkoffiezetapparaat? Dan is de Touch Switch iets voor u.

Heb je liever de beste koffie? Dan raden wij Café Viva aan. Heb je een budget? Ga dan voor Senseo Original. U vindt ze hieronder in een handige vergelijkingstabel:

Vergelijking van de beste zintuiglijke apparaten

1e beste score: Senseo Latte Duo

Senseo, waarmee u met één druk op de knop twee melkdranken tegelijk kunt bereiden. Wat wil een man nog meer?

Aangezien de Latte Duo een automatisch melksysteem en een mooi design heeft, is hij duur voor een Senseo machine, maar nog steeds betaalbaar in vergelijking met espressomachines.

Melkdrankautomaat

Miracle Senseo biedt 6 voorgeprogrammeerde recepten waaruit u kunt kiezen. Hij doet het automatisch voor u, u hoeft alleen maar de stalen melkslang in het melkpak of de melkcontainer te steken.

Je moet ervoor zorgen dat je melksysteem schoon blijft.

Aanraakscherm

Zuiveldranken zijn gemakkelijk te maken, maar zijn ze ook gemakkelijk te gebruiken? De Duo Latte scoort hier ook.

Het heeft een mooi aanraakscherm aan de bovenkant voor gebruiksgemak.

Definitie van opties

In de meeste Senseo-modellen plaatst u een koffiecapsule, drukt u op een knop en dat is het. Met Latte Duo hebt u nog een paar opties om de smaak van uw drankje aan te passen. U kunt kiezen uit twee doses koffie.

De hoeveelheid koffie en melk is ook instelbaar. Jammer dat er geen aparte knop is om het volume te regelen, je moet de ontkalkingsknop en de koffiesterkte knop tegelijk indrukken als je het volume wilt regelen.

Verminderen

Alle koffiemachines moeten van tijd tot tijd worden ontkalkt om de levensduur te verlengen. De Latte Duo is intelligent en geeft aan wanneer u moet ontkalken.

Het heeft ook een speciaal programma dat de ontkalking vergemakkelijkt, wat in een uur gebeurt. Bovendien heeft het waterreservoir een inhoud van 1 liter, wat meer dan genoeg is.

 

Afronding

U bent op zoek naar de beste Senseo machine en u houdt van cappuccino, latte macchiato? Als dit het geval is, is dit veruit de beste koop, omdat u deze drankjes automatisch kunt maken zonder de melkopschuimer te hoeven hanteren. Ja, het is iets duurder dan de andere toestellen, maar je krijgt waar voor je geld.

Voordelen

 • Geïntegreerd melksysteem
 • Instelbare koffiesterkte
 • In hoogte verstelbaar
 • Twee kopjes tegelijk

Tekort

 • Je moet je melksysteem schoon houden

Het ziet er goed uit in onze nieuwe keuken en maakt ook een heerlijke cappuccino, het reinigen van het melksysteem is af en toe een beetje eentonig. Jan – Haarlem

2. Sleutelschakelaar Philips HD7892

De Senseo Switch is een filterkoffiezetapparaat en een koffiezetapparaat in één. Op die manier krijg je het beste van twee werelden, en dat is waarom Switch zo immens populair is.

Hoe werkt het precies en waarom? We zullen alles zo uitleggen.

Tot zeven kopjes per keer

Natuurlijk is het koffiezetapparaat niet groot genoeg voor zeven kopjes, maar u kunt het capsulesysteem vervangen door een koffiefilterhouder.

Kan gebruikt worden om ouderwetse filterkoffie te zetten. Dit is een groot voordeel als je bezoek hebt of aan het werk bent.

Het filtersysteem werkt ook perfect. Wil je in je eentje zeven kopjes drinken? Doe dan gewoon de Senseo koffie capsules in de auto. Hoe slim!

Thermos geleverd

De Senseo Switch wordt geleverd met een thermoskan die groter is dan een glazen kan. De koffie blijft lang heet. Wanneer u een glazen koffiezetapparaat gebruikt, moet u de koffie vaak heet houden, wat de neiging heeft een bittere smaak te geven. Dat is niet het geval met de thermosfles, goed!

Afronding

U zet meestal koffie voor 1 of 2 personen, maar soms komen er meer mensen op bezoek? Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag of een gewoon bezoek? Dan is dit toestel precies het juiste voor u, dankzij het praktische schakelsysteem. Het is een filterkoffiezetapparaat en een Senseo in één.

Voordelen

 • U kunt ook filterkoffie maken
 • Thermos

Het is heel gemakkelijk om van provider te veranderen en het is zeker een goede pasvorm. Een goede koop. Paula – Assen

3. Philips Senseo Kwadrant HD7865/60

Veel mensen kopen liever niet de standaard Senseo vanwege het ontwerp uit het begin van de jaren 2000. Gelukkig staat Philips niet stil en heeft daarom de Quandrante uitgevonden. Het is een Senseo Convenience in een nieuw jasje met een ander brouwproces.

Rechthoekige uitvoering

Het eerste wat opvalt aan het toestel is het moderne design. Het apparaat is rechthoekig, zodat het heel gemakkelijk ergens in de keuken of in een kast kan worden geplaatst.

Ik denk echter niet dat je hem in de kast zult willen zetten omdat hij er goed uitziet, hij is echt een verbetering ten opzichte van de standaard Senseo.

In hoogte verstelbare lekbak

Een kopje of glas dat niet onder de koffiepot past, is het ergste wat een parfumliefhebber kan overkomen. Gelukkig is de Senseo Quadrante uitgerust met een in hoogte verstelbaar lekbakje, zodat de meeste glazen en kopjes er gemakkelijk onder kunnen worden geplaatst. Het is ook praktisch als u bijvoorbeeld een grote kop onder uw koffie wilt zetten. B. een dubbele kop koffie, of van plan om veel melk in uw koffie te doen.

Technologie om de koffiekwaliteit te verbeteren

Technologie om de koffiekwaliteit te verbeteren? Betekent dat, dat ik mijn kop koffie nog beter kan dragen? Helaas moet je niet meer koffie drinken, maar ook niet te veel, want dat is niet gezond.

De Philips-technologie verwijst naar een verbeterd koffiezetmechanisme met 45 verschillende druppelpunten voor een betere waterverdeling in de koffiepad.

Zo haalt u het meeste uit de beste gemalen bonen, die u in uw kopje proeft in vergelijking met de standaard senseo.

Automatische uitschakeling en groot waterreservoir

Met 1,2 liter heeft hij de grootste tank van de geteste Senseo-machines. Op lange termijn bespaart dit u tijd, omdat u niet zo vaak als bij andere toestellen naar de kraan hoeft te gaan om bij te vullen. Philips heeft ook aan het milieu gedacht met de automatische uitschakelfunctie. Het toestel schakelt na ongeveer 30 minuten uit.

Afronding

U houdt van Senseo, maar u vindt de auto’s ongelooflijk lelijk? U bent niet de enige, en daarom heeft Philips het Kwadrant uitgevonden. Een origineel in een nieuwe rechthoekige vorm waarmee u ook nog eens betere koffie kunt zetten dankzij de koffieverbeteringstechnologie. Bovendien kunnen alle soorten kopjes en glazen onder het dienblad worden geplaatst, aangezien het in hoogte verstelbaar is en een groot waterreservoir heeft.

Voordelen

 • 1,2 liter watertank
 • In hoogte verstelbaar
 • Het maakt niet veel lawaai

Tekort

 • Het geeft niet aan wanneer te ontkalken.

Het is een goede compacte camera, ik ben er tevreden mee. Jammer dat er geen vierkante bril bij zit zoals op de foto. Laura – Leiden

4. Senseo Viva Koffie HD6563

De Senseo Viva koffie ziet eruit als de standaard Senseo Original die je waarschijnlijk al eerder hebt gezien. Viva Café is een stapje verder dan het origineel, want het heeft een moderner design en een aantal extra functies om de smaak van uw koffie te verbeteren.

Voorverwarmingsfunctie

Deze machine demonstreert de zogenaamde voorgietfunctie. Het is waarschijnlijk gestolen van de duurdere espressomachines, en het is eigenlijk heel simpel.

Eerst wordt de koffiepad met 45 waterinjectiepunten overal goed nat gemaakt, en pas daarna stroomt het water erdoor. Dit zorgt ervoor dat de koffiearoma’s uit de hele koffiecapsule worden gehaald en dat u het meeste uit uw koffiecapsule haalt.

Voedingsschakelaar

Bovendien is de machine uitgerust met een intensiteitsregelknop waarmee u een van de twee koffie-intensiteiten kunt kiezen. Deze functie is ook zeer gemakkelijk te gebruiken omdat alle knoppen goed verlicht zijn.

Zo kunt u gemakkelijk zien wat u kweekt in de donkere Nederlandse winter.

Verstelbare koffie-uitloop

Een ander interessant kenmerk is de in hoogte verstelbare koffie-uitloop. Het is iets waar veel kinderen over klaagden op de lagere school. Als u grote koppen hebt of als u uw koffie liever in een mok drinkt, is dit een must.

Sensor waterontharder met sensor

Iedereen weet dat het van tijd tot tijd ontkalken van de koffiemachine zeer belangrijk is voor de levensduur van de machine. De Viva Café heeft een ontkalkingsknop die oplicht wanneer hij denkt dat hij moet worden ontkalkt.

Waterreservoir

Het waterreservoir gaat ook niet kapot, zodat u in totaal ongeveer zes koppen koffie kunt zetten. Totale inhoud 900 ml.

Bovendien schakelt het toestel na een half uur automatisch uit, wat goed is voor de elektriciteitsrekening.

Afronding

Dit is een toestel voor mensen die een Senseo-toestel willen kopen, maar die ook het maximum uit elke pad willen kunnen halen. U kunt ook kiezen tussen sterke en milde koffie. Hij waarschuwt u ook wanneer u moet ontkalken en het waterreservoir is ook groter dan het origineel.

Voordelen

 • Voorontdooien voor een betere koffiesmaak
 • Schakel over op een sterkere koffie
 • In hoogte verstelbare uitloop
 • Laat me weten wanneer het tijd is voor een ontkalking.

Tekort

 • De ijzeren plaat kan tijdens het gebruik trillen.

Eerst dacht ik dat het een marketing truc was, maar de koffie is zeker anders dan het origineel. Ik weet niet of ik nog van hem hou. Mark – Breda

5. Senseo Original

U hebt dit apparaat vast wel eens ergens zien passeren, het is sinds 2001 overal te zien en dat is niet voor niets.

Dit toestel blijft erg populair omwille van zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en comfort. Plaats de koffiecapsule, druk op de knop en in een mum van tijd heeft u een kopje koffie.

Upgrade van oud

Dit toestel is geen echt origineel, maar een upgrade. Bij de oude versie kwam het water slechts uit vijf gaatjes, wat betekende dat niet de hele koffiecapsule werd gebruikt. Bij dit model komt er water uit 45 gaatjes, wat betekent dat u meer koffie in de capsule krijgt.

Verrichting

De bediening is, zoals u gewend bent, zeer eenvoudig. Wat dit model uniek maakt ten opzichte van de vorige versie is de ontspanknop. Zo kunt u het toestel op elk moment stoppen. Heeft u per ongeluk een te klein kopje onder de Senseo machine gezet en heeft u geen zin in een waterval van hete koffie? Druk gewoon op de nieuwe knop.

Waterreservoir en automatische uitschakeling

Philips besteedde ook aandacht aan veiligheids- en milieukwesties. Het toestel schakelt automatisch uit na 30 minuten. De inhoud van het waterreservoir is ongeveer 700 ml, wat niet veel is, maar zeker genoeg voor ongeveer 5 kopjes koffie.

Afronding

Als u overweegt een goedkope Senseo te kopen, is dit de ideale keuze. Hij heeft misschien niet de grote watertank, het geïntegreerde melksysteem, de aan/uitschakelaar en andere toeters en bellen die andere modellen hebben, maar hij bespaart veel op de prijs. Als u toch de koffiesterkte wilt kunnen regelen of een koffiezetapparaat wilt hebben dat automatisch een cappuccino maakt, kies dan een van de hierboven genoemde modellen.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Gemoderniseerde brouwtechnologie
 • Stop knop

Tekort

 • Geen voorbewerking
 • Geen intensiteitsknop

Het doet wat het moet doen, ik heb er al een paar van gebruikt. Goudse Laag

Conclusie Aanraakscherm

Dus… Wie weet, misschien staat er binnenkort wel een Philips Senseo in de keuken. Wij hopen dat u ons advies en commentaar bij uw aankoop op prijs stelde. In een notendop: Wil je een betere auto Senseo met melk? Kies dan voor het latte duo. Hij maakt automatisch een cappuccino, dus je hoeft niet te prutsen met de melkmachine. Heb je geen melk nodig in je koffie of speel je graag met melkfroyo? Kies dan een van de andere modellen. Jullie weten allemaal hoeveel de Viva Cafe koffiemachine uit zijn koffiecapsules haalt.

Related Tags:

 

Recent Content