Shark DuoClean Lift-Away review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Uitstekend op hardhouten vloeren en tapijt, de veelzijdigheid van het Lift Away-systeem betekent dat dit een alles-in-één-stofzuiger is om in huis te hebben voor vloeren, onder meubels en zelfs gordijnen.
Hij is gemakkelijk te manoeuvreren en niet erg zwaar, en doet niet veel verkeerd – en dat alles met een garantie van vijf jaar. Een prima, maar prijzige aankoop.

Een stofzuiger kopen is een beetje lastig. Hoeveel moet je uitgeven, en zijn sommige modellen te duur? Naast Dyson is het moeilijk om te weten op welke andere merken je moet letten.

Na het gebruik van deze Shark stofzuiger kunnen we hem met een gerust hart aanbevelen als een veelzijdige maar ietwat prijzige optie voor verschillende soorten schoonmaakwerkzaamheden rondom het huis.

Hier is onze review van de Shark DuoClean Powered Lift-Away Steelstofzuiger – modelnummer NV801UK.

Prijs en beschikbaarheid

De Britse adviesprijs voor
de Shark DuoClean is £329,99, maar als u geluk heeft is hij vaak voor minder dan dat in de aanbieding.

U kunt hem ook kopen bij
Amazon UK,
Currys en
Argos in het Verenigd Koninkrijk.

Ontwerp en bouw

Als je de Shark voor het eerst uitpakt, voelt hij een beetje licht aan, maar laat die eerste indruk je niet misleiden. De onderdelen moeten zo licht zijn om het toestel modulair te maken, en dat is geen teken van slecht vakmanschap. Hij weegt 6,1 kg.

De in-box instructies maken het gemakkelijk om de bedrade eenheid in elkaar te zetten, en het duurt minder dan vijf minuten. Je hebt dan een rechtopstaande lift-away stofzuiger met eenvoudig te gebruiken bedieningselementen voor harde vloer en tapijt, drie verschillende mondstuk opzetstukken en zuigkracht controle.

U kunt de handgreep, of het volledige rechtopstaande gedeelte (in dit geval de steel genoemd) losmaken om tot in hoeken van kamers of onder meubels, boekenkasten en bedden te komen. De fysieke klemmen zijn gemakkelijk te gebruiken en vallen op door hun oranje, witte en zwarte kleuren.

Deze stofzuiger is goed gelabeld en hoewel je misschien niet verliefd wordt op het kleurenschema, maakt het het gemakkelijk om uit te vinden hoe te gebruiken zonder een handleiding (hoewel er een wordt meegeleverd).

Kenmerken en gebruik

Het losmaken van deze onderdelen maakt het gemakkelijk om richels, gordijnen en meer schoon te maken, en de buis is robuust genoeg om niet het gevoel te hebben dat hij los zal raken of zal breken. U kunt het handvat of de buis van het lichaam verwijderen, of de hele stofbeker zelf met de buis optillen.

De DuoClean technologie die hier te zien is, zit in de vloerreinigingseenheid, en die werkt heel goed. De meeste stofzuigers gebruiken één borstelstang, maar Shark heeft er hier twee die samenwerken – een zachte fluweelborstel die het beste werkt op harde houten vloeren om het vuil op te nemen, en een normale borstelrol die het beste werkt op tapijten om haren en vuil op te nemen.

Met een fysieke schakelaar op de steel kun je snel schakelen tussen deze twee standen, wat geweldig is als je hardhouten vloeren en tapijten hebt. Er is ook een zuigkrachtregelaar die nodig is op sommige tapijten – de Shark is zo krachtig dat het moeilijk is om te duwen als de zuigkracht volledig is opgedraaid, wat zijn vermogen van 750 W logenstraft.

De stofzuiger reageert zeer goed op draaibewegingen en we hebben gemerkt dat we in een hoek konden stofzuigen, wat niet mogelijk was met concurrerende producten. Ik herinner me net dat het een snoer is, maar met 8 meter speling zou je de stekker niet te veel moeten verplaatsen in één kamer.

Een leuk detail zijn de koplampen (ja, echt) aan de voorkant van de hoofdrol. Ze blijken verrassend nuttig in groezelige hoeken om er zeker van te zijn dat je goed hebt schoongemaakt, en ze zorgen ervoor dat je geen strepen vuil achterlaat. Het is ook goed voor het spotten van spinnenwebben.

Het is een relatief stille stofzuiger in vergelijking met andere stofzuigers, met een geluidsniveau van 80db.

De Shark DuoClean is ook een stofzuiger zonder zak, wat geweldig is. De stofbeker is gemakkelijk los te maken en je kunt hem aan beide kanten legen. Hij is vrij slank, maar je hoeft hem niet na elke schoonmaakbeurt te legen (hij heeft een capaciteit van 1,1 liter), maar het kan zijn dat je je handen een beetje vuil moet maken om het vuil eruit te krijgen, gezien het hoge ontwerp.

De NV801UK heeft ook (wacht even) Sharks Anti-Allergen Complete Seal-technologie, een techniek die naar verluidt vervelende stof- en allergenen in het apparaat opsluit in plaats van ze terug je huis in te trappen. We geloven Shark op zijn woord, en de stofzuiger is een van de betere die we ooit hebben gebruikt, met een uitzonderlijk goede zuigkracht die niet alleen op zuigkracht is gebaseerd – de kracht drijft de borstelrol aan voor een verbazingwekkend effectieve ervaring.

Verdict

Een goede deal als je hem in de uitverkoop kunt vinden, de Shark DuoClean Powered Lift-Away NV801UK is een mond vol, maar een van de betere stofzuigers die momenteel in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zijn.

Uitstekend op hardhouten vloeren en tapijt, de veelzijdigheid van het Lift-Away systeem, betekent dat het een one-size-fits-all stofzuiger is om in huis te hebben voor vloeren, onder meubels en zelfs gordijnen.

Het is gemakkelijk te manoeuvreren en niet erg zwaar, en doet helemaal niet veel verkeerd – en dat alles met vijf jaar garantie. Een prima, maar prijzige aankoop.

Recent Content