Sharp introduceert nieuwe serie luchtreinigers


De luchtreinigers van Sharp zijn verkrijgbaar in drie maten, voor kleine, middelgrote en grote kamers. Ze zijn ontworpen om effectief te zijn tegen een reeks verontreinigende stoffen binnenshuis en houden de luchtvochtigheid in de kamer op een ideaal niveau.

Normaal gesproken brengen mensen 90% van hun tijd binnenshuis door: dat is inclusief kantoor, bioscoop, café’s, winkels en de sportschool. Sinds de lockdown ligt dat cijfer natuurlijk veel dichter bij de 100% (en veel dichter dan we zouden willen) – en bijna al die tijd hebben we thuis doorgebracht.

Dit heeft geleid tot een groeiend besef van het belang van de luchtkwaliteit thuis.

De luchtkwaliteit in huis kan worden aangetast door een aantal verontreinigende stoffen. De belangrijkste zijn stofdeeltjes en VOC’s. Een luchtreiniger kan echter ook effectief zijn bij het vernietigen van virussen en bacteriën in de lucht, wat momenteel uiteraard een groot probleem is.

Als je last hebt van hooikoorts of een allergie voor stof of huidschilfers, zijn de verstopte neus, jeukende ogen en zere keel die je kunt ervaren het gevolg van irritatie door kleine stofdeeltjes of pollen. Gevaarlijker zijn de kleinere deeltjes die niet door je neus of keel worden opgevangen en zo in je longen terecht kunnen komen.

Een luchtzuiveringsinstallatie kan helpen om dergelijke deeltjes uit de lucht in uw huis te verwijderen. Een HEPA-filter is de industrienorm, en moet 99,97% van de deeltjes opvangen die 3 micrometer of groter zijn. Dit omvat deeltjes die groot genoeg zijn om allergieën te veroorzaken, en deeltjes die klein genoeg zijn om uw longen aan te tasten.

VOC’s (vluchtige organische verbindingen) zijn gassen die schadelijk of irriterend kunnen zijn als ze worden ingeademd. In huis zijn het waarschijnlijk bijproducten van schoonmaakmiddelen, ontsmettingsmiddelen, luchtverfrissers, cosmetica, oplosmiddelen, verf of kleefstoffen.

Luchtzuiveraars met een koolstoffilter vangen VOC’s op. Dit betekent dat ze ook geuren uit de kamer verwijderen.

De nieuwe serie luchtreinigers van Sharp maakt gebruik van een filtratieproces in drie stappen om deze verschillende verontreinigende stoffen te verwijderen. Een voorfilter vangt grote vuil- en stofdeeltjes op. Een actief koolstoffilter verwijdert VOC’s en geuren uit de lucht en ten slotte vangt een HEPA-filter kleinere deeltjes op. Sharp beweert dat haar filters tot 99% van de verontreinigende stoffen uit de lucht verwijderen en dat de ionische technologie effectief is tegen schimmels, bacteriën en virussen.

De zuiveraars fungeren ook als luchtbevochtigers, waarbij de luchtkwaliteit wordt bewaakt en de luchtvochtigheid automatisch wordt aangepast tot een niveau dat optimaal is voor de gezondheid van huid en longen.

De luchtreinigers zijn momenteel te koop bij Amazon UK.
De Sharp UA-HD40U-L is effectief in kleine ruimtes (tot 26m²) en kost £299.

De volgende maat, geschikt voor middelgrote kamers (tot 38m²), is
de Sharp UA-HD50U-L, die £349 kost.

De grootste maat,
de Sharp UA-HD60U-L, verbetert de luchtkwaliteit in een kamer van maximaal 48m² en kost £ 399.

Sharp luchtreiniger

Alle luchtreinigers hebben hetzelfde ontwerp, dat zeker aan de functionele kant is. Maar prijstechnisch zijn ze behoorlijk aan de prijs. Je kunt er niet omheen dat luchtzuiveraars van hoge kwaliteit duur zijn. Maar investeren in een zuiveringsapparaat van betere kwaliteit zal een enorm verschil maken voor de lucht die u inademt. Apparaten van dit type die slecht ontworpen zijn, kunnen veel lucht aanzuigen die door kieren rond het filter terechtkomt en dus helemaal niet wordt gereinigd.

Sharp beweert ook dat haar filters tot wel tien jaar meegaan, afhankelijk van de gebruiksfrequentie, wat op de lange termijn geld zal besparen.

De kleinste van de nieuwe Sharp zuiveraars, die de lucht in een hele kamer zal reinigen, is dezelfde prijs als Dyson’s Pure Cool Me, de persoonlijke ventilator en luchtzuiveraar van het merk. Naar mijn mening krijg je met de Pure Cool Me veel meer waar voor je geld, omdat de Pure Cool Me niet effectief is in het veranderen van de luchtkwaliteit in een hele kamer.

Als u meer advies wilt over het vinden van een luchtreiniger die geschikt is voor u, hebben we
een diepgaand artikel dat meer uitlegt over filteropties, evenals informatie over alle
de technologie die de luchtkwaliteit in uw huis kan verbeteren.

Recent Content