Siemens’ nieuwe generatie vaatwassers heeft een snelheidsboost


Siemens heeft een nieuwe generatie “future ready” vaatwassers aangekondigd. Het zijn aangesloten apparaten die klaar zijn voor de toekomst via de update-mogelijkheid van het Home Connect-platform.

Dat is goed nieuws voor de duurzaamheid van apparaten en goed nieuws voor consumenten die willen weten dat ze een product kopen dat lang meegaat.

Ze hebben ook een aantal opmerkelijke functies en functionaliteit.

Het eerste dat moet worden vermeld is de snelheidsverhoging.

Als je de vaatwasser vergeet in te stellen of bijvoorbeeld twee keer op een dag voor gasten kookt, kun je via de app de boel versnellen met de functie “varioSpeed on demand”. Je kunt ervoor kiezen om je vaatwasser tot drie keer zo snel te laten draaien.

Wat echt leuk is aan deze functie, is dat je het programma zelfs halverwege de cyclus kunt versnellen.

Ze hebben ook een speciale glaszone.

Na te veel ongelukjes met de vaatwasser en de wijnglazen, was ik de glazen met de hand af. Het is vervelend en het betekent dat wijnglazen op het aanrecht blijven staan lang nadat vrienden zijn geweest en weg, maar het is nog altijd beter dan stukjes gebroken glas uit de bestekmand te plukken.

Deze vaatwassers willen dat verleden tijd maken met een glaszone die is ontworpen om te reinigen en te beschermen. Glazen worden vastgehouden in antislipgrepen van silicone, met zachte contactoppervlakken om de basis te beschermen. Ze worden gewassen met een zachte waterstraal uit zes geïntegreerde sproeiers en gedroogd met toevoeging van zeoliet voor een sprankelend resultaat zonder watersporen.

De apparaten zijn eenvoudig in gebruik te nemen: u kunt kiezen voor een one touch of no touch start.

Je kunt je vaatwasser nu starten met een stemcommando – via een thuisassistent zoals Google Assistant of Alexa. En als je wanhopig wilt weten of je vaatwasser klaar is met zijn cyclus (heb je dat? heeft iemand dat?), dan kun je ervoor kiezen om een melding te ontvangen wanneer je vaat klaar is.

Dat is misschien te veel voor sommigen, maar wat dacht u van éénknopsbediening? U kunt uw meest gebruikte programma opslaan voor een start met één druk op de knop.

De nieuwe serie heeft zowel geïntegreerde als vrijstaande modellen, in 45 of 60 cm breedte en kan in een verhoogde installatie worden gemonteerd.

Er is nog geen informatie over prijs of beschikbaarheid, maar we zullen updaten als we meer weten.

Recent Content