Skull Shaver Gold review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De Skull Shaver Gold is ontworpen voor mensen die hun hoofd regelmatig moeten scheren en levert goed werk. Het is misschien een tikkeltje duurder dan andere opties, maar het heeft het goed doorstaan in onze tests.

Skull Shaver is waarschijnlijk een onbekend merk voor jou. Als je diep genoeg graaft op de website van het bedrijf zul je er uiteindelijk achter komen dat het in de VS gevestigd is. Maar je kunt de scheerapparaten wereldwijd kopen.

De aantrekkingskracht zit hem in het unieke ontwerp, dat afziet van de traditionele rechtopstaande mesjes bovenop een handvat, zoals de meeste elektrische scheerapparaten, en opteert voor wat de firma een horizontaal lichaam/handvat noemt.

Zoals de naam suggereert, is hij in de eerste plaats bedoeld voor diegenen die hun hoofd moeten scheren, maar de Gold kan ook worden gebruikt voor het scheren van het gezicht.

Scheerapparaat voor de schedel: Prijs & beschikbaarheid

U kunt een Skull Shaver Gold kopen op de website van het bedrijf dat Europa bestrijkt, maar als u in de VS bent, gaat u naar de hoofdsite.

Als alternatief, kunt u
een Skull Shaver kopen bij Amazon, zij het onder een iets andere naam (de Pitbull Gold Pro) en met een ander logo op het handvat.

U zult merken dat er een waaier van modellen wordt aangeboden met een verrassend grote prijsklasse van de
Palm tot en met de
Platinum die wordt geleverd met een spoelstandaard. Vervanging
Forte Pro 4 mesjes kosten €29,99 en gaan 3-6 maanden mee.

Als u niet zeker bent, is er een 30-dagen geld-terug-garantie en klanten in het VK en de VS hebben zelfs gedekte retourkosten. De garantie duurt een jaar.

Voor alternatieven, zie ons overzicht van de
beste elektrische scheerapparaten

Schedel Scheerapparaat Goud: Ontwerp

De reden voor het ongewone ontwerp is dat u het scheerapparaat comfortabel over uw hele hoofd kunt vastpakken en bedienen, zelfs rond de achterkant.

Skull scheerapparaat Gold review

In feite zijn er een paar manieren waarop je het kunt vasthouden: pak het zwarte handvat vanaf de bovenkant vast of schuif twee vingers over de achterkant van de messen en bedien het op die manier.

Het Forte Pro 4 mesje is echt een aparte eenheid, en kan gemakkelijk van het handvat worden losgemaakt met een eenvoudige draai van 90° tegen de klok in. Dit maakt het een koud kunstje om te vervangen wanneer de tijd daar is.

scheerapparaat Gold review

Het betekent ook dat afgesneden haar niet in de werking van de motor terechtkomt en het is gemakkelijk schoon te maken omdat het bovenste gedeelte gemakkelijk van de onderkant te ontkoppelen is. De snijharen zitten in de messen, wat betekent dat je het scheerapparaat zowat overal kunt gebruiken zonder er een puinhoop van te maken: je kunt volledig aangekleed achter in een taxi zitten en je onderweg naar je bestemming scheren.

En dat was uiteindelijk de reden waarom het scheerapparaat voor schedels werd gemaakt: ontwerper John Lyles had een handige manier nodig om zijn hoofd te scheren tijdens het reizen.

Skull Shaver raadt aan om de mesjes regelmatig af te spoelen tijdens het scheren en je kunt kiezen voor droog of nat scheren. Als je nat scheert, kun je ook scheerschuim gebruiken, maar dat is geen vereiste.

De mesjes zijn gemaakt van ‘premium Japans roestvrij staal’ en de folies zijn veerbelast, zodat je de mesjes nooit te hard in je hoofdhuid of gezicht kunt drukken.

Net als bij andere ontwerpen met meerdere bladen, zijn de vier scharnierend en kunnen ze worden verplaatst om zich aan te passen aan de contouren van je hoofd en gezicht.

scheerapparaat Gold review

Bovenop het handvat bevindt zich de aan/uit-knop en een LED-display dat het resterende batterijvermogen in procenten weergeeft. Een volledig opgeladen batterij gaat ongeveer 90 minuten mee, wat genoeg zou moeten zijn voor vijf of zes scheerbeurten met een vol hoofd.

Prestaties

En hoe presteert het? Over het algemeen vrij goed. Ik vind het prettig dat het scheerapparaat een stuk lichter is dan het eruit ziet, waardoor het prettiger in gebruik is dan een zwaar scheerapparaat.

Ik ben niet kaal en scheer mijn hoofd niet, dus ik heb de Gold alleen kunnen uittesten voor het scheren van het gezicht. Maar zelfs dan was het vanaf het begin duidelijk dat het een degelijk scheerapparaat is. De mesjes zijn scherp en snijden schoon en efficiënt. Zelfs met een paar dagen groei was het nog steeds pijnloos scheren zonder trekkende haartjes, maar ik moest wel een paar keer over bepaalde plekken heen om alle haartjes te krijgen.

Plus, het staal werkt zoals geadverteerd: Ik had geen huidirritatie en geen sneetjes of wondjes, zelfs niet op een verhoogd litteken. Het scheert ook heel glad – niet zo glad als nat scheren met een scheermes, maar behoorlijk goed. Het beste resultaat krijg je als je nat scheert en schuim gebruikt.

Skull Shaver Gold review

Ik vond ook dat het afgesneden haar bijna allemaal in de mesjes bleef zitten en niet in de gootsteen, douche of op mijn kleren terechtkwam.

Na een paar weken gebruik is de batterij nog steeds voor meer dan 70% opgeladen (volgens het display in ieder geval) en ik vind het fijn dat hij via USB wordt opgeladen, dus ik kan hem theoretisch overal opladen met een USB powerbank.

De kosten voor het vervangen van de mesjes kunnen het scheerapparaat een beetje prijzig maken op de lange termijn als je je hoofd om de dag moet scheren, omdat dat ook de levensduur van de mesjes zal verminderen.

Verdict

Het scheerapparaat met schedel doet zijn werk goed. Het is comfortabel in gebruik en zou zeker geschikt zijn voor iedereen die zijn hoofd snel en met een minimum aan gedoe moet scheren, en vooral als je dat op reis moet doen.

Voor het scheren van het gezicht alleen is het niet noodzakelijk de beste keuze: de vier messen zijn een beetje te groot – maar vergeet niet dat de
Amazon deal ook een gratis drie-mes scheerkop omvat.

Recent Content