Skullcandy Indy ANC Oordopjes review


Skullcandy staat vooral bekend om de productie van budget oordopjes met kabel, en de Indy ANC Earbuds vallen niet helemaal in die categorie – maar voor een paar echte draadloze oordopjes met ANC (actieve ruisonderdrukking) zijn ze nog steeds behoorlijk betaalbaar voor £89/$129.

Echter, met de toenemende concurrentie van merken als Xiaomi en Anker, hoe doen ze het? Ik heb wat tijd doorgebracht met deze knoppen om te zien hoe ze het doen met muziek, podcasts, telefoongesprekken en meer.

Ontwerp & bouw

 • Stevig, maar niet de meest comfortabele
 • Geen IP-klasse of waterdichtheid

De Skullcandy Indy ANC Earbuds hebben een matte afwerking en een steelvormig ontwerp. Op het oorstukje staat een kenmerkend doodshoofdlogo dat me emo-gevoelens geeft uit de jaren 2000 – het zijn niet bepaald de meest professioneel ogende oordopjes op de markt. Ik heb de True Black-versie getest, maar je kunt ze ook in Chill Grey krijgen.

Ik vond ze stevig zitten, zowel tijdens het boodschappen doen als tijdens het sporten, zoals pilates. De extra stabiliteit is te danken aan de gels aan de binnenkant van de oorschelpen. In de doos zitten drie sets oordopjes, zodat je ze kunt verwisselen om de voor jou meest comfortabele pasvorm te vinden – er zit ook een extra setje binnenoorgels bij.

Skullcandy Indy ANC

Deze gels zijn echter een tweesnijdend zwaard, want na een tijdje deden ze mijn oren lichtjes pijn. Ik vond de
Honor Earbuds 2 Lite comfortabeler, maar toegegeven, deze waren minder stevig dan het Skullcandy paar. Deze oordopjes zijn nog steeds lekker licht, en voelden nooit zwaar aan in het oor.

De Skullcandy Indy ANC Earbuds hebben geen IP-rating of waterdichtheid, maar dat is zeldzaam bij ANC-hoofdtelefoons in deze prijsklasse.

De oordopjes worden geleverd met een bijbehorend hoesje met dezelfde matzwarte afwerking. Ik had vaak moeite om dit goed te sluiten omdat de oorgels in de weg zaten, wat betekende dat de oordopjes niet zoals gewoonlijk konden worden opgeladen.

Geluidskwaliteit

 • Uitgebalanceerd geluid met krachtige bastonen
 • ANC werkt goed voor de prijs
 • Drie ingestelde EQ-modi

De Skullcandy Indy ANC Earbuds worden geleverd met grote 12mm drivers en dekken een frequentierespons van 20Hz tot 20kHz. Er is geen ondersteuning voor de aptX codec beschikbaar op Android, maar er is wel AAC voor Apple telefoons.

De buds gebruiken Bluetooth 5.0 voor de verbinding met je telefoon. Hoewel dit niet de nieuwste Bluetooth-standaard is, heb ik geen problemen ondervonden met het wegvallen van het geluid, zelfs niet wanneer ik vanaf een andere verdieping naar mijn telefoon luisterde.

Skullcandy Indy ANC-oordopjes

Over het algemeen is de mix van mids, highs en lows goed uitgebalanceerd. De bas is hier echter de stralende ster. Ik vond deze buds geweldig om naar elektronische mixen te luisteren, zoals Sebastian Böhm’s cover van Blue Monday, die dreunend en krachtig klinkt, zelfs op een lager volume.

Synths en strijkers blijven helder zonder blikkerig of schril aan te voelen. Op popsongs zijn de vocalen prominent aanwezig en klinken ze niet overstemd, zelfs niet tegen de dreunende bastonen in. Zelfs niet-muziekcontent zoals podcasts en Twitch-streams zijn duidelijk te beluisteren op deze knoppen.

Via de app kun je het geluid aanpassen om je eigen gepersonaliseerde audio te hebben die is aangepast aan je gehoorniveaus. Dit gebeurt via een reeks verschillende piepjes in elk oor om de juiste geluidsniveaus te bepalen.

Ik merkte wel een verschil in de geluidskwaliteit in mijn rechteroor bij het inschakelen van het gepersonaliseerde geluid, dus dit is een handige functie voor iedereen met gehoorproblemen. Als je de Skullcandy Indy ANC Earbuds deelt met meerdere mensen, dan kun je verschillende pre-sets maken binnen de app.

Indy ANC oordopjes

Je kunt ook schakelen tussen drie EQ-modi: muziek, podcast en film. Er zijn echter geen extra knoppen om de lage of hoge tonen aan te passen. De oordopjes staan standaard automatisch in de muziekmodus, die ik het meest veelzijdig vond voor dagelijks gebruik. De filmmodus maakt de bas een beetje te overheersend, terwijl de podcastmodus hetzelfde doet met de hoge tonen.

Gezien de prijs is ANC vrij effectief op deze knoppen. Ik was in staat om het lawaai van het verkeer en boze Londenaars voldoende te dempen om van mijn muziek te genieten. Het overstemt niet alles volledig, maar er is een merkbaar verschil wanneer je het aanzet. Als er niets wordt afgespeeld, is er een lichte ruis.

De omgevingsmodus is niet zo effectief als de ANC. Hoewel ik wat van mijn omgeving kon horen, had ik nog steeds het gevoel dat ik mijn audio moest pauzeren om mijn koffiebestelling te horen als het volume hoger werd gezet. Op lagere volume-instellingen werkt het prima.

Indy ANC-knoppen

De oordopjes zijn voorzien van twee microfoons met ruisonderdrukking. Ik kon vrij duidelijk gesprekken aannemen met deze oordopjes.

Batterij en opladen

 • Tot 32 uur levensduur van de batterij
 • USB-C opladen

Wat de batterijduur betreft, gaan de buds tot negen uur mee met de ANC uit, en tot vijf uur met de ANC aan. Deze cijfers zullen natuurlijk fluctueren afhankelijk van de instellingen die je gebruikt. Het is niet de langste batterijduur op de markt, maar je zou er de hele dag mee vooruit moeten kunnen, op voorwaarde dat je de buds niet tot het uiterste uitrekt.

Skullcandy Indy ANC

De case verlengt de gemiddelde batterijduur van de buds tot 32 uur met de ANC uit, en 19 uur met de ANC aan.

Er zit een USB-C-poort voor opladen op de case, en je krijgt de kabel meegeleverd in de doos. Het duurt ongeveer twee uur om de behuizing op te laden van leeg naar vol, en een snelle tien minuten opladen zou je twee uur extra moeten opleveren met de ANC uit.

App en bediening

 • Touch controls kunnen moeilijk te gebruiken zijn
 • App is goed ontworpen
 • Ingebouwde Tile tracking

Je kunt de knoppen handmatig bedienen met een aantal verschillende tikjes op de aanraakbediening, waarmee je muziek kunt afspelen/pauzeren, vooruit kunt springen, het volume kunt aanpassen, gesprekken kunt aannemen, kunt schakelen tussen ANC en ambient-modus en meer.

De aanraakbediening is echter nogal temperamentvol. Hoewel Skullcandy een handleiding geeft in de app en op
YouTube, kwam ik er vaak achter dat ik per ongeluk het verkeerde commando gaf of Google Assistant uitschakelde wanneer ik probeerde het muziekje waar ik naar luisterde te pauzeren. Een enkele keer registreerden de knoppen mijn tikken helemaal niet.

Deze oordopjes zijn compatibel met de Skullcandy app. Het enige wat je hoeft te doen is de oordopjes via Bluetooth met je telefoon te verbinden, dan de app te openen en naar de oordopjes te zoeken om ze te synchroniseren.

Skullcandy ANC-oordopjes

In de app kun je de audio-instellingen aanpassen, de specifieke batterijduur voor elke bud bekijken en handleidingen voor het gebruik van de buds bekijken. De app zelf is zeer eenvoudig te gebruiken, ziet er strak uit en biedt een geweldige handleiding voor nieuwe gebruikers.

Tile-bezitters kunnen ook de Skullcandy Indy ANC Earbuds via de app aansluiten, handig als je de gewoonte hebt om je gadgets verkeerd op te bergen.

Waar voor je geld

De Skullcandy Indy ANC Earbuds kosten £89,99/$129,99, maar op het moment van schrijven bieden veel retailers er korting op. In het Verenigd Koninkrijk kunt u ze kopen bij
Skullcandy,
Amazon UK,
Currys en
HMV. Ondertussen kunnen lezers uit de VS ze ophalen bij
Skullcandy,
Amazon US,
Target en
Best Buy.

Voor een vergelijkbare prijs is het de moeite waard om te kijken naar rivalen zoals de
Anker Soundcore Life A2 NC en de
Xiaomi Redmi Buds 3 Pro.

U kunt andere opties bekijken in onze grafieken van de
beste draadloze oordopjes, en de
beste budget oordopjes ook.

Skullcandy Indy ANC oordopjes

Verdict

Als je een paar ANC-oordopjes wilt die niet duur zijn en een geweldig geluid produceren, dan zijn de Skullcandy Indy ANC Earbuds een haalbare optie die een zekere mate van personalisatie over de audio mogelijk maakt. Ze zijn echter niet zonder hun tekortkomingen.

De aanraakbediening kan vervelend zijn om te gebruiken, en ze zijn niet de meest comfortabele om te dragen voor langere perioden van tijd. De oorgels die interfereren met het sluiten van de behuizing zijn ook een probleem.

Als je voorbij deze gebreken kunt kijken, dan zijn dit een paar oordopjes om te overwegen.

Specs

Skullcandy Indy ANC Echte Draadloze Oordopjes: Specs

 • Driver: 12mm
 • Frequentiebereik: 20Hz – 20KHz
 • Actieve ruisonderdrukking: Ja
 • Draadloos: Bluetooth 5
 • Spraakbesturing: Geen
 • Aanraakbediening: Ja
 • Levensduur batterij: 5 uur (ANC aan), 9 uur (ANC uit)
  Oplaadkoffer: Extra 14 uur (ANC aan), extra 23 uur (ANC uit)
 • Oordopjes: Drie maten en twee oorhulzen
 • Gewicht: 76g
 • Oplaadkabel
 • USB-C kabel meegeleverd in doos

Recent Content