Smeg wil meer schermtijd met nieuwe Vivo connected ovens


Smeg’s onlangs gelanceerde collectie ovens, de Vivo connected serie, heeft één opvallend kenmerk. Het is het grote, full-colour display dat wordt gebruikt om de oven te programmeren.

Het wordt bediend door zowel verticaal als horizontaal te scrollen. Het bovenste menu geeft u een aantal opties, waaronder kiezen tussen traditioneel koken of gebruik maken van de ingebouwde slimme functies.

Als je kiest voor slim koken, zijn er tot 100 automatische recepten die je kunt gebruiken, wat betekent dat zodra je je gerecht kiest, de oven zorgt voor temperatuur en timing.

Je kunt de recepten ook aanpassen als ze niet helemaal naar je zin zijn. Maar als u meer persoonlijke instellingen wilt, kunt u tot 64 eigen recepten opslaan in het geheugen van de oven.

Als dit klinkt alsof het verwarrend kan zijn, of een hoop gedoe, dan zijn we er vrij zeker van dat het dat niet is.

Ik moet iets bekennen. Ik gebruik nooit de timer van mijn oven. En dat is omdat ik altijd vergeet hoe ik de multifunctionele knoppen moet gebruiken. Ze zijn een probleem van oudere ovens.

Elke keer als de stroom uitvalt en ik de klok opnieuw moet instellen, moet ik de handleiding erbij pakken omdat ik vergeten ben of ik de knoppen A en B tegelijk moet ingedrukt houden om de klok in te stellen, of B en C. Het eindresultaat hiervan is dat mijn ovenklok na een stroomonderbreking een week of twee de verkeerde tijd weergeeft. En dat ik, als ik aan het koken ben, altijd een timer op mijn telefoon instel.

Uiteraard is een deel hiervan mijn luie weigering om te onthouden hoe ik mijn oven moet programmeren. Maar aan de andere kant, als een systeem zo irritant is dat mensen er hun eigen oplossingen voor moeten bedenken, kan het niet het best mogelijke ontwerp zijn.

Voor gebruikers van touchscreens zou dat allemaal tot het verleden kunnen behoren. We hebben een kookdemo gezien op de Vivo en de hele opzet van het scherm is ontworpen om het bereiden van zelfs ingewikkelde gerechten heel eenvoudig te maken, omdat elke functie of functie zijn eigen pictogram heeft.

Er is een drill down menu systeem, dus je zou kunnen kiezen voor ‘Koken’, dan ‘Vlees’, dan gewoon scrollen om de temperatuur en timing te kiezen.

Smeg Vivo scherm

En als er een functie is die u niet meteen begrijpt, als u het pictogram drie seconden ingedrukt houdt, verschijnt er een pop-up om de functie uit te leggen.

De Vivo ovens zelf bieden je ook veel meer hulp bij het koken dan alleen opwarmen. Om te beginnen is het mogelijk om in meerdere stappen te koken. Dat betekent dat u tot drie kookfasen kunt programmeren. U kunt ook tot drie timers tegelijk laten lopen.

De ovens hebben ook een ingebouwde temperatuursonde, verbonden met het slimme display, voor perfect gegaard vlees.

Maakt dit alles je een betere kok? Dat is een mogelijkheid. Maar je zult zeker meer kunnen experimenteren en alle functies in je oven kunnen gebruiken, in plaats van te worden afgeschrikt door het idee dat je moet worstelen met de gebruiksaanwijzing.

De Vivo ovens hebben bijvoorbeeld een stoomkookfunctie. Er is een waterpijp en reservoir ingebouwd, zodat je kunt koken met stoom, waardoor voedsel niet uitdroogt en je een olievrije kookoptie hebt.

Je zou misschien aarzelen om een functie als deze uit te proberen (of er nooit aan toe komen), als de programmering ingewikkeld was. Maar in dit geval hoeft u alleen maar het reservoir te vullen, de kookmethode te kiezen en uw oven aan de slag te laten gaan.

Vivo ovens zijn ook wi-fi verbonden, dus je kunt ze vanaf je telefoon of tablet bedienen via de Smeg Connect app. Zo kun je de oven vooraf instellen of voorverwarmen als je op de terugweg bent, zodat hij meteen klaar is als je thuiskomt.

De ovens hebben een pyrolytisch zelfreinigingsprogramma en bijbehorende veiligheidsfuncties, waaronder een kinderslot en een deur met viervoudig glas, waardoor deze koel blijft aanvoelen, ongeacht de temperatuur in de oven.

Smeg Vivo in een keuken

Vivo ovens zijn geïntegreerde apparaten, met een keuze uit messing of roestvrij stalen afwerking. Er zijn twee soorten displays, de Vivo (9,5cm scherm) en de VivoMax (15cm). De prijzen van de Vivo ovens beginnen vanaf £1,099 en je kunt meer informatie krijgen en
voorraadhouders vinden via Smeg UK.

Recent Content