Smeg’s Galileo Omnichef: een 3-in-1 oven die stoomt en moogt

De Italiaanse fabrikant van huishoudelijke apparatuur Smeg lanceert vandaag haar Galileo reeks van inbouwovens.

De nogal groots genoemde serie (“geïnspireerd door de vader van de moderne wetenschap en het allerbeste van Italiaans design, innovatie en culinaire kunst verenigend”) is een serie fornuizen gebouwd met een nieuw holte ontwerp voor een betere warmteverdeling.

Galileo

Het ontwerp moet ook de smaakoverdracht minimaliseren, zodat zoete en hartige gerechten samen in bed kunnen worden gekookt, zonder nachtmerrie, garnalentaart of tiramisu met kip te maken.

Er zullen vijf ovens in de serie zijn (de Omnichef, de SteamOne, de Steam100, de Steam100PRO en de SpeedwaveXL), met prijzen variërend van 499 pond tot 499 pond.

Wat is de Omnichef?

Het vlaggenschip, de Omnichef, is volgens het merk de eerste oven ter wereld die stoom, magnetron en traditioneel koken combineert. Het interieur van de oven is opnieuw ontworpen zodat u de kookfuncties na elkaar kunt gebruiken (het merk noemt dit MultiStep cooking), of zelfs tegelijkertijd (MultiTech).

Wat dit betekent voor de gemiddelde thuiskok is veel sneller koken – volgens Smeg tot 70% sneller. In de praktijk betekent dit dat je een hele kip in 30 minuten kunt braden, met behoud van de sappigheid en het knapperige oppervlak.

Galileo in een keukenomgeving

Kenmerken van de Galileo serie

De magnetron en stoom functies zijn beschikbaar in een aantal van Smeg’s huidige ovens, maar ze zijn verbeterd voor de nieuwe lijn. De inverter technologie heeft de ingenieurs in staat gesteld om de draaiende plaat te verwijderen om de hoeveelheid ruimte in de oven te vergroten, zonder warme en koude plekken achter te laten in gekookt voedsel. De technologie breidt het aantal kookopties van het gamma uit, waardoor de oven zelfs als sous-vide kan worden gebruikt.

Het nieuwe design en de nieuwe functies zullen, in sommige modellen, gecombineerd worden met Smeg’s Vivoscreen technologie. Vivoscreen is een touchscreen systeem dat automatisch koken in meerdere stappen mogelijk maakt, met meer dan 150 vooraf ingestelde recepten.

De Linea is voorzien van de Vivoscreen, terwijl het vlaggenschip Dolce Stil Novo Omnichef wordt geleverd met de onlangs gelanceerde VivoscreenMax. Hiermee kunnen gebruikers een ingewikkeld recept met verschillende bereidingsfasen volledig automatiseren. Kies een ‘pasta bakken’ instelling en je kunt alle rauwe ingrediënten in een schaal dumpen en de oven zorgt voor de rest.

Galileo inbouw in muur

Oven ontwerp

Er zijn enkele nieuwe designkenmerken in het hele assortiment. Alle vijf ovens hebben een verbeterde deurafdichting en gemakkelijk glijdende telescopische rails. Om het schoonmaken te vereenvoudigen, hebben alle modellen een gemakkelijk te verwijderen glazen deur en een dampreinigingssysteem dat tot een halve liter water kan bevatten. Bovendien hebben sommige modellen een pyrolitische zelfreinigende functie.

Galileo accessoires

Naast de Galileo ovens kun je een aantal accessoires kopen, waaronder een vuurvaste pizzasteen die ook handig is om te bakken, een barbecuepan en een pan speciaal ontworpen voor bakken met lucht, zodat er minder olie gebruikt hoeft te worden tijdens het koken. Als u al een Smeg oven heeft, zullen deze accessoires compatibel zijn met uw huidige apparaat.

De Galileo serie zal vanaf januari 2022 in de winkel en online te koop zijn. De prijzen beginnen bij 499 pond voor de Classic Traditionele Functie Oven en lopen op tot 499 pond voor de Dolce Stil Novo Omnichef.

Om te zien wat wij vonden van een aantal van Smeg’s aanrecht apparaten, bekijk onze reviews van de
Smeg staafmixer, de
espresso koffiezetapparaat en de
koffiemolen.