Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Een luchtige cafeïnehoudende drank gemaakt met opgeklopte oploskoffie en chocolade die super snel en gemakkelijk thuis te maken is.
Over dit opgeklopte mokka recept
- Een chocolade twist op de super populaire Dalgona koffie voor mokkaliefhebbers.
- Het is perfect zoet en cafeïnehoudend.
- De truc om het snel en gemakkelijk te maken, is om een handopschuimer te gebruiken om de mokka-ingrediënten samen te kloppen.
Wil je nog meer lekkere drankideeën met oploskoffie? Afgezien Dalgona koffie, probeer een Mokka Frappuccino | of de klassieker Griekse Frappe.
Opmerkingen over ingrediënten
- Oploskoffie
De kortere weg naar het maken van een sterk opgeklopt koffiedrankje. - Warm water
Om de oploskoffie op te lossen. - Chocoladesiroop
Voegt een mooie, rijke chocoladesmaak toe zonder cacaopoeder te hoeven gebruiken. - Suiker
Ik hou van de mijne aan de zoetere kant, dus ik voeg een beetje suiker toe, maar voel je vrij om het eruit te halen als je van dingen houdt die minder zoet zijn. - Zware crème
Deze drank is in wezen mokka slagroom over melk en ijs, dus zware room speelt een grote rol. - Melk
Je kunt elke melk gebruiken die je wilt. - Ijs
Om het drankje lekker verfrissend te maken.
Stapsgewijze instructies
Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.
- Klop oploskoffie, water, chocoladesiroop en suiker door elkaar.
- Voeg zware room toe en klop tot het dikker wordt.
Dit duurt een paar minuten. - Schep geklopte mokka in een beker met melk en ijs.
Serveersuggesties
Serveer in een glazen beker om de lagen opgeklopte mokka en melk te zien.
De opgeklopte mokka begint zich een weg naar beneden te banen, maar de drank moet worden geroerd voordat hij drinkt. Een rietje maakt deze drank gemakkelijker te drinken.
Tips van experts
- Niet elke chocoladesiroop zal dezelfde hoeveelheid zoetheid hebben, dus pas het suikergehalte in het recept indien nodig aan.
- Een handopschuimer is het beste hulpmiddel voor de klus. Bovendien is het supereenvoudig op te ruimen.
- Om de koffie sterker te maken, gebruik je 1 eetlepel oploskoffie in plaats van 2 theelepels.
Vragen die u mogelijk heeft
Deze opgeklopte mokka is een variatie op een mokkadrank die gemaakt is van melk, chocolade en espresso.
Ja! Verwissel gewoon dezelfde hoeveelheid chocoladesiroop met karamelsiroop.
In plaats van ijs en koude melk, kan van de opgeklopte mokka een warme drank worden gemaakt door deze op een kopje warme melk te lepelen.
Aanverwant
Wil je dit opgeklopte mokka recept bewaren voor later? Sla het nu op Pinterest op!
OPSLAAN OP PINTEREST
Makkelijke geslagen Mokka
Een luchtige cafeïnehoudende drank gemaakt met opgeklopte oploskoffie en chocolade.
-
Klop oploskoffie, water, chocoladesiroop en suiker door elkaar.Gebruik een handopschuimer om snel alle ingrediënten te combineren.
-
Voeg zware room toe en klop tot het dikker wordt.Dit duurt een paar minuten met behulp van een handopschuimer.
-
Schep geklopte mokka in een beker met melk en ijs.Serveer onmiddellijk en roer voor het drinken.
Calorieën: 381 | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 8g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 17g | Cholesterol: 100Mg | Natrium: 125Mg | Kalium: 357Mg | Vezel: 1g | Suiker: 21g | Vitamine A: 1171Iu | Calcium: 44sMg | Ijzer: 1Mg
Inhoudsopgave