Snel &makkelijk opgeklopte Mokka Koffie


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Een luchtige cafeïnehoudende drank gemaakt met opgeklopte oploskoffie en chocolade die super snel en gemakkelijk thuis te maken is.

Opgeklopte mokka in een beker met melk en ijs.

Over dit opgeklopte mokka recept

  • Een chocolade twist op de super populaire Dalgona koffie voor mokkaliefhebbers.
  • Het is perfect zoet en cafeïnehoudend.
  • De truc om het snel en gemakkelijk te maken, is om een handopschuimer te gebruiken om de mokka-ingrediënten samen te kloppen.

Wil je nog meer lekkere drankideeën met oploskoffie? Afgezien Dalgona koffie, probeer een Mokka Frappuccino | of de klassieker Griekse Frappe.

Opmerkingen over ingrediënten

Opgeklopte mokka-ingrediënten.
  • Oploskoffie
    De kortere weg naar het maken van een sterk opgeklopt koffiedrankje.
  • Warm water
    Om de oploskoffie op te lossen.
  • Chocoladesiroop
    Voegt een mooie, rijke chocoladesmaak toe zonder cacaopoeder te hoeven gebruiken.
  • Suiker
    Ik hou van de mijne aan de zoetere kant, dus ik voeg een beetje suiker toe, maar voel je vrij om het eruit te halen als je van dingen houdt die minder zoet zijn.
  • Zware crème
    Deze drank is in wezen mokka slagroom over melk en ijs, dus zware room speelt een grote rol.
  • Melk
    Je kunt elke melk gebruiken die je wilt.
  • Ijs
    Om het drankje lekker verfrissend te maken.

Stapsgewijze instructies

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Klop oploskoffie, water, chocoladesiroop en suiker door elkaar.
  2. Voeg zware room toe en klop tot het dikker wordt.
    Dit duurt een paar minuten.
  3. Schep geklopte mokka in een beker met melk en ijs.

Serveersuggesties

Serveer in een glazen beker om de lagen opgeklopte mokka en melk te zien.

De opgeklopte mokka begint zich een weg naar beneden te banen, maar de drank moet worden geroerd voordat hij drinkt. Een rietje maakt deze drank gemakkelijker te drinken.

Tips van experts

  • Niet elke chocoladesiroop zal dezelfde hoeveelheid zoetheid hebben, dus pas het suikergehalte in het recept indien nodig aan.
  • Een handopschuimer is het beste hulpmiddel voor de klus. Bovendien is het supereenvoudig op te ruimen.
  • Om de koffie sterker te maken, gebruik je 1 eetlepel oploskoffie in plaats van 2 theelepels.

Vragen die u mogelijk heeft

Wat is mokka?

Deze opgeklopte mokka is een variatie op een mokkadrank die gemaakt is van melk, chocolade en espresso.

Kan ik dit drankje maken met karamel in plaats van chocolade?

Ja! Verwissel gewoon dezelfde hoeveelheid chocoladesiroop met karamelsiroop.

Hoe kan ik dit drankje warm maken?

In plaats van ijs en koude melk, kan van de opgeklopte mokka een warme drank worden gemaakt door deze op een kopje warme melk te lepelen.

Aanverwant

PIN DIT

Wil je dit opgeklopte mokka recept bewaren voor later? Sla het nu op Pinterest op!

OPSLAAN OP PINTEREST

Makkelijke geslagen Mokka

Auteur: Jee Choe

Een luchtige cafeïnehoudende drank gemaakt met opgeklopte oploskoffie en chocolade.

Voorbereidingstijd 4 Minuten

Totale tijd 4 Minuten

  • Klop oploskoffie, water, chocoladesiroop en suiker door elkaar.Gebruik een handopschuimer om snel alle ingrediënten te combineren.
  • Voeg zware room toe en klop tot het dikker wordt.Dit duurt een paar minuten met behulp van een handopschuimer.
  • Schep geklopte mokka in een beker met melk en ijs.Serveer onmiddellijk en roer voor het drinken.

Calorieën: 381 | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 8g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 17g | Cholesterol: 100Mg | Natrium: 125Mg | Kalium: 357Mg | Vezel: 1g | Suiker: 21g | Vitamine A: 1171Iu | Calcium: 44sMg | Ijzer: 1Mg