Snickerdoodle Warme Chocolademelk


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Gezoete kaneel en witte chocolade maakt deze snickerdoodle warme chocolademelk een perfect gezellig koud weer drankje. Het is gemaakt in 5 minuten met slechts 6 ingrediënten (waaronder de zelfgemaakte slagroom).

Snickerdoodle witte warme chocoladedrank met slagroom in een glazen mok.

Recept Hoogtepunten

  • Snickerdoodle is een suikerkoekje met kaneel en suiker. De gezoete kaneelsmaken van het koekje vormen deze snickerdoodle warme chocolademelk.
  • Het is een snel en eenvoudig recept gemaakt met slechts 6 ingrediënten. Melk, witte chocoladeschilfers en kaneelsiroop vormen de snickerdoodle warme chocolademelk. De zware room en suiker worden samengeklopt voor de zelfgemaakte slagroomtopping. Maak het allemaal af met een beetje kaneelsuiker.
  • In de winkel gekocht of huisgemaakte kaneelsiroop kan worden gebruikt. Ik raad aan om zelfgemaakte kaneelsiroop te gebruiken, omdat het heel gemakkelijk te maken is.
  • Starbucks heeft een snickerdoodle warme chocolademelk op hun menu, maar deze is niet het hele jaar beschikbaar. Je kunt het zelfs bestellen als het niet beschikbaar is door te vragen om een witte warme chocolademelk met 2 pompjes Cinnamon Dolce-siroop en 2 pompjes Witte Chocolade Mokkasaus.

Wil je meer warme chocolademelk recepten? Probeer mijn Bevroren warme chocolademelk, Gezouten Karamel Warme Chocolademelk, en Pepermunt Warme Chocolademelk.

Opmerkingen over ingrediënten

Snickerdoodle warme chocolade ingrediënten.
  • Kaneelsiroop
    Gebruiken in de winkel gekocht of huisgemaakte kaneelsiroop. De zelfgemaakte versie heeft slechts 3 ingrediënten en het is super eenvoudig te maken.
  • Witte chocoladeschilfers
    Dit is de chocoladebasis voor de drank en het gaat heel goed samen met kaneelsiroop. Je zult merken dat witte chocolade licht geel is als er eenmaal warme chocolademelk van is gemaakt. Dit is volkomen natuurlijk omdat de gelige kleur afkomstig is van de cacaoboter.
  • Melk
    Elke soort melk kan worden gebruikt, maar het is een stuk romiger met volle melk.
  • Zware crème
    Dit is voor de slagroom topping.
  • Suiker
    Om de slagroom zoeter te maken.
  • Kaneelsuiker
    Dit is volledig optioneel, maar je kunt je drankje garneren met een besprenkeling van kaneel en suiker.

Stapsgewijze instructies

Vier fotocollage met stappen om snickerdoodle warme chocolademelk te maken.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Maak slagroom topping.
    Zware room en suiker worden samengeklopt met behulp van een handheld melkopschuimer. Luchtige slagroom wordt binnen enkele seconden gemaakt.
  2. Meng melk, witte chocoladeschilfers en kaneelsiroop in een pan en roer op laag vuur.
    Gebruik de handopschuimer om de chocolade en melk door elkaar te mengen.
  3. Zet drank in elkaar.
    Giet snickerdoodle warme chocolademelk in een mok. Schep er slagroom over en garneer met kaneelsuiker.

Tips van experts

  • Huisgemaakte kaneelsiroop kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Zodra de siropen zijn gemaakt, is het gewoon een kwestie van opwarmen en de melk, witte chocoladeschilfers en de siroop combineren.
  • De slagroom kan zo stijf of zacht worden gemaakt als je wilt door de tijd die je klopt aan te passen. Als je een meer gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Klop het iets langer voor stijvere pieken. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen.
  • Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.

Vragen die u mogelijk heeft

Zit er cafeïne in snickerdoodle warme chocolademelk?

Nee, er zit geen cafeïne in witte chocolade of in een van de andere ingrediënten.

Zit er chocolade in witte chocolade?

Witte chocolade zit eigenlijk geen chocolade in. Het is gemaakt met cacaoboter, suiker en melkbestanddelen.

Waarom is de snickerdoodle warme chocolademelk gebroken wit van kleur?

Goede witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, die gebroken wit is en licht geel van kleur. Als uw witte chocolade zuiver wit is, kunnen extra ingrediënten zoals kunstmatige kleur of plantaardige olie zijn toegevoegd.

Snickerdoodle witte warme chocolademelk in een glazen mok.

Aanverwant

Heb je dit gemaakt? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Snickerdoodle Warme Chocolademelk

Auteur: Jee Choe

Deze snickerdoodle witte warme chocolademelk is een gezellig koud weer drankje.

Voorbereidingstijd 5 Minuten

Totale tijd 5 Minuten

Snickerdoodle Warme Chocolademelk

  • Maak slagroom topping.Zware room en suiker worden samengeklopt met behulp van een handopschuimer. Luchtige slagroom wordt binnen enkele seconden gemaakt.
  • Meng melk, witte chocoladeschilfers en kaneelsiroop in een pan en roer op laag vuur.Gebruik de handopschuimer om de chocolade en melk door elkaar te mengen.
  • Zet drank in elkaar.Giet snickerdoodle warme chocolademelk in een mok. Schep er slagroom over en garneer met kaneelsuiker.
  • Elke soort melk kan worden gebruikt, maar het is een stuk romiger met volle melk.
  • Huisgemaakte kaneelsiroop kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Zodra de siropen zijn gemaakt, is het gewoon een kwestie van opwarmen en de melk, witte chocoladeschilfers en de siroop combineren.
  • De slagroom kan zo stijf of zacht worden gemaakt als je wilt door de tijd die je klopt aan te passen. Als je een meer gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Klop het iets langer voor stijvere pieken. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen.
  • Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.
  • Goede witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, die gebroken wit is en licht geel van kleur. Als uw witte chocolade zuiver wit is, kunnen extra ingrediënten zoals kunstmatige kleur of plantaardige olie zijn toegevoegd.

Calorieën: 727 | Koolhydraten: 70g | Eiwit: 11g | Vet: 47g | Verzadigd vet: 29g | Cholesterol: 139Mg | Natrium: 185Mg | Kalium: 493Mg | Vezel: 1g | Suiker: 68g | Vitamine A: 1570Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 392Mg | Ijzer: 2Mg