Starbucks Double Chocolaty Chip Frappuccino Copycat


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Rijke chocolade Frappuccino met stukjes pure chocolade erin gemengd. Het perfecte drankje voor chocoladeliefhebbers, er zit geen koffie in deze bevroren drank. Het is heerlijk, perfect zoet en zo gemakkelijk thuis te maken!

Double Chocolaty Chip Frappuccino in een kopje met slagroom en chocoladedruppel.

Recept Hoogtepunten

  • Starbucks Double Chocolaty Chip Crème Frappuccino is een bevroren drankje, gemaakt zonder koffie, in een blender. De chocoladedrank wordt overgoten met slagroom en chocoladedruppel. Het is dubbele chocolade omdat er zowel chocoladesaus als chocoladeschilfers in de drank zitten.
  • De Starbucks Java Chip Frappuccino is dezelfde drank, maar gemaakt met koffie.
  • Dit copycat-recept herschept de Starbucks Double Chocolaty Chip Crème Frappuccino met behulp van acht ingrediënten, waaronder de zelfgemaakte slagroom. Het maakt een grande size (16 ounces) drankje.
  • Starbucks Frappuccinos zijn gemaakt met behulp van een Frappuccino-basissiroop die de bevroren drank een gladde en romige textuur geeft. Dit recept maakt gebruik van een huisgemaakte Frappuccino basissiroop dat moet eerst worden gemaakt en kan in de koelkast worden bewaard.

GERELATEERD: 10+ Frappuccino Recepten

Opmerkingen over ingrediënten

Dubbele Chocolaty Chip Frappuccino ingrediënten.
  • Huisgemaakte Frappuccino basissiroop
    Om Frappuccino’s net als Starbucks te maken, heb je dit geheime ingrediënt nodig. Maak dit eerst.
  • Chocoladesiroop
    Kan geen chocolade Frappuccino maken zonder chocolade. Gebruiken huisgemaakt of in de winkel gekochte chocoladesiroop of -saus. De siroop wordt ook gebruikt om chocolade over de slagroom te sprenkelen.
  • Pure chocoladereep
    Breek een beetje een pure chocoladereep af om kleine chocoladestukjes in de Frappuccino te krijgen. Hoe donkerder de chocolade, hoe meer stukjes chocolade je in de drank krijgt, omdat het moeilijker af te breken is. Je kunt ook chocoladeschilfers gebruiken.
  • Melk
    Volle melk is wat Starbucks gebruikt om hun Frappuccino’s te maken, omdat het de drank rijk en romig maakt, maar je kunt elke melk gebruiken die je wilt.
  • Zware crème
    Dit om de slagroom te maken.
  • Vanillesiroop
    De slagroom is gezoet en op smaak gebracht met vanillesiroop. Gebruik in de winkel gekocht of zelfgemaakte vanillesiroop. Zelfgemaakt is super makkelijk te maken en het is heerlijk.
  • Ijs
    Gebruik gefilterd water om ijs te maken, indien mogelijk, voor een schonere en beter smakende Frappuccino.
Mijn chocoladesiroop pick

Foto credit: amazon.com

Ik hou van dit merk voor sauzen en siropen, omdat ze zijn gemaakt met echte suiker in plaats van fructose-glucosestroop.

KOOP NU

Stapsgewijze instructies

Vier fotocollage met stappen om een zelfgemaakte Double Chocolaty Chip Frappuccino te maken.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Klop zware room en vanillesiroop om slagroom te maken. Gereserveerd.
    Gebruik een handopschuimer om binnen enkele seconden slagroom te maken.
  2. Mix chocoladesaus, pure chocoladereep, melk, ijs en zelfgemaakte Frappuccino-basissiroop tot een gladde massa.
    Zet de blender op laag en zet hem vervolgens hoog. Gebruik een sabotagetool om ervoor te zorgen dat het ijs gelijkmatig wordt gemengd.
  3. Giet Frappuccino in een kopje.
  4. Topdrank met slagroom en chocoladedruppel.
Mijn Blender Pick

Foto credit: amazon.com

De beste blender ooit voor het maken van Frappuccino’s. Een uitspatting zeker, maar het zal je jaren en jaren meegaan.

KOOP NU

Tips van experts

  • Voeg ingrediënten toe aan de blender zoals deze in het recept staat vermeld. Zorg ervoor dat je het ijs niet eerst toevoegt. Je wilt eerst vloeistoffen erin, dan het ijs.
  • De Frappuccino-basissiroop moet eerst worden gemaakt. Het kan worden bewaard in de koelkast, klaar om te worden gebruikt wanneer u een Frappuccino wilt maken.
  • Als je de Frappuccino-basissiroop wilt overslaan, vervang deze dan door dezelfde hoeveelheid eenvoudige siroop. Het gebruik van eenvoudige siroop zorgt ervoor dat de drank hetzelfde smaakt, maar het zal niet dezelfde textuur hebben.
  • Om binnen enkele seconden slagroom te maken, gebruikt u een handopschuimer om de zware room en vanillesiroop te kloppen. Het duurt ongeveer 30-50 seconden om gemiddelde pieken te krijgen. Gebruik een lepel om de slagroom bovenop je drankje toe te voegen.
  • Ik raad aan om huisgemaakte vanillesiroop en huisgemaakte chocoladesiroop omdat ze allebei super snel en gemakkelijk te maken zijn.
  • Als je meer stukjes chocolade in de drank wilt, gebruik dan een hoger percentage pure chocolade, omdat het moeilijker zal zijn, waardoor er meer stukjes intact blijven als de drank wordt gemengd.

GERELATEERD: Starbucks Mocha Frappuccino Copycat

Vragen die u mogelijk heeft

Wat zit er in Starbucks Double Chocolaty Chip Crème Frappuccino?

Een grande size drankje is gemaakt met ijs, volle melk, crème Frappuccino siroop, 3 pompjes mokkasaus en 3 schepjes Frappuccino chips. De drank wordt overgoten met slagroom en mokka motregen.

Wat is het verschil tussen Starbucks Double Chocolaty Chip Frappuccino en Java Chip Frappuccino?

De twee Frappuccino’s lijken erg op elkaar. De the Double Chocolaty Chip Crème Frappuccino wordt gemaakt zonder koffie en de Java Chip Frappuccino is dat wel.

Zit er cafeïne in Starbucks Dubbele Chocolaty Chip Frappuccino?

Ja, er is een klein beetje cafeïne omdat er van nature cafeïne in chocolade zit.

GERELATEERD: Beste Starbucks Frappuccino’s

Double Chocolaty Chip Frappuccino in een kopje met slagroom en chocoladedruppel.

Heb je dit gemaakt? Vond je het geweldig? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Starbucks Double Chocolaty Chip Frappuccino Copycat

Auteur: Jee Choe

Het perfecte drankje voor chocoladeliefhebbers, er zit geen koffie in deze bevroren drank. Het is heerlijk, perfect zoet en zo gemakkelijk thuis te maken!

Voorbereidingstijd 5 Minuten

Totale tijd 5 Minuten

Opbrengst1 portie (16 gram)

Dubbele Chocolade Frappuccino

  • De Frappuccino-basissiroop moet eerst worden gemaakt. Het kan worden bewaard in de koelkast, klaar om te worden gebruikt wanneer u een Frappuccino wilt maken.
  • Als je de Frappuccino-basissiroop wilt overslaan, vervang deze dan door dezelfde hoeveelheid eenvoudige siroop. Het gebruik van eenvoudige siroop zorgt ervoor dat de drank hetzelfde smaakt, maar het zal niet dezelfde textuur hebben.
  • Voeg ingrediënten toe aan de blender zoals deze in het recept staat vermeld. Zorg ervoor dat je het ijs niet eerst toevoegt. Je wilt eerst vloeistoffen erin, dan het ijs.
  • Om binnen enkele seconden slagroom te maken, gebruikt u een handopschuimer om de zware room en vanillesiroop te kloppen. Het duurt ongeveer 30-50 seconden om gemiddelde pieken te krijgen. Gebruik een lepel om de slagroom bovenop je drankje toe te voegen.
  • Ik raad aan om huisgemaakte vanillesiroop en huisgemaakte chocoladesiroop omdat ze allebei super snel en gemakkelijk te maken zijn.
  • Als je meer stukjes chocolade in de drank wilt, gebruik dan een hoger percentage pure chocolade, omdat het moeilijker zal zijn, waardoor er meer stukjes intact blijven als de drank wordt gemengd.
  • Frappuccino’s worden gemaakt met volle melk, maar je kunt elke melk gebruiken die je wilt.

Calorieën: 752 | Koolhydraten: 112g | Eiwit: 7g | Vet: 33g | Verzadigd vet: 20g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Cholesterol: 94Mg | Natrium: 179Mg | Kalium: 498Mg | Vezel: 3g | Suiker: 98g | Vitamine A: 1078Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 213Mg | Ijzer: 6Mg