Starbucks Java Chip Frappuccino Copycat


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Koffie, chocoladesiroop en chocoladeschilfers worden gemengd met ijs en een zelfgemaakte Frappuccino-basissiroop om deze heerlijke Java Chip Frappuccino bevroren drank te maken, net als die bij Starbucks!

Java Chip Frappuccino in een kopje met slagroom en chocoladesiroop.

Recept Hoogtepunten

  • Java Chip Frappuccino is een Starbucks bevroren drankje dat wordt gemaakt in een blender. IJs, volle melk, koffie Frappuccino-basissiroop, oploskoffie, mokkasaus en Starbucks Frappuccino-chips worden gemengd en de drank wordt gegarneerd met slagroom. Frappuccino-chips zijn geen gewone chocoladeschilfers omdat ze koekjeskruimel bevatten.
  • Alle Frappuccino’s zijn gemaakt met een Frappuccino basissiroop die de drank de gladde textuur geeft. Zonder dit zal de drank niet glad of romig zijn. Dit recept maakt gebruik van een huisgemaakte Frappuccino basissiroop om het dezelfde textuur te geven.
  • Deze copycat Frappuccino herschept het Starbucks-recept (inclusief de snelle zelfgemaakte vanille slagroom) zodat het zo dicht mogelijk bij hun versie ligt. Dit recept maakt een grande (16 ounces) Java Chip Frappuccino.
  • Het koffiegedeelte van deze drank is afkomstig van oploskoffie, dus het is niet nodig om espresso of gezette koffie te maken.

AANVERWANT: Dubbele Chocolaty Chip Frappuccino, Karamel Frappuccino, Koffie Frappuccino, Espresso Frappuccino

Opmerkingen over ingrediënten

Starbucks Java Chip Frappuccino copycat recept ingrediënten.
  • Huisgemaakte Frappuccino basissiroop
    Om die perfecte Frappuccino-textuur te krijgen, heb je deze basissiroop nodig. Maak hier een batch van en gebruik het om nog een paar Frappuccino’s te maken.
  • Chocoladesiroop
    Gebruik in de winkel gekocht of zelfgemaakte chocoladesiroop, maar zelfgemaakt wordt aanbevolen omdat het gemakkelijk is en zo goed smaakt, zonder kunstmatige smaken.
  • Chocoladeschilfers
    Omdat Frappuccino-chips moeilijk op te sporen en te kopen zijn, gebruik je halfzoete chocoladeschilfers. Als je meer chocoladestukjes in je drankje wilt, gebruik dan een pure chocoladereep of pure chocoladeschilfers.
  • Oploskoffie
    Starbucks gebruikt een koffiemelange die is gemaakt met Italiaanse gebrande oploskoffie en hun Signature Espresso. Gebruiken VIA Instant Italiaans gebraden om de dichtstbijzijnde smaak te krijgen, maar je kunt ook elke vorm van oploskoffie gebruiken.
  • Melk
    Frappuccino’s worden gemaakt met volle melk, maar je kunt elke soort melk gebruiken die je wilt.
  • Zware crème
    Dit is om de vanille slagroom topping te maken.
  • Vanillesiroop
    De slagroom is gezoet en op smaak gebracht met vanillesiroop. In de winkel gekocht of huisgemaakte vanillesiroop kan worden gebruikt.
  • Ijs
    Gebruik ijs gemaakt met gefilterd water voor een beter smakende drank.

GERELATEERD: Iced Mokka

Stapsgewijze instructies

Vier fotocollage met stappen om een Java Chip Frappuccino te maken.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Klop zware room en vanillesiroop om slagroom te maken. Gereserveerd.
    Gebruik een handopschuimer om binnen enkele seconden slagroom te maken.
  2. Meng chocoladesaus, chocoladeschilfers, oploskoffie, melk, ijs en zelfgemaakte Frappuccino-basissiroop tot een gladde massa.
    Zet de blender op laag en zet hem vervolgens op hoog. Gebruik een sabotagetool om ervoor te zorgen dat het ijs gelijkmatig wordt gemengd.
  3. Giet Frappuccino in een kopje.
  4. Topdrank met slagroom en chocoladedruppel.
Mijn Blender Pick

Foto credit: amazon.com

Het is een uitspatting, maar het zal jaren meegaan. Ik heb de mijne minstens 10 gehad en werkt nog steeds prachtig, waardoor perfecte Frappuccino’s zijn.

KOOP NU

Tips van experts

  • Om een efficiënte mix te krijgen, doe je niet eerst ijs in de blender. Doe ingrediënten in de blender zoals het in het recept staat.
  • Huisgemaakte Frappuccino basissiroop is gemaakt van een eenvoudige siroop en xanthaangom. Als je de basissiroop niet wilt gebruiken, kun je in plaats daarvan eenvoudige siroop gebruiken om de zoetheid te evenaren, maar je krijgt die gladde Frappuccino-textuur niet zonder de xanthaangom.
  • Hoe langer je de zware room klopt, hoe stijver het wordt. Mijn truc om snel en gemakkelijk slagroom te maken, is om een handheld melkopschuimer. Het zou minder dan een minuut moeten duren om gemiddelde pieken te krijgen. Schep de slagroom over je drankje.
  • In plaats van vanillesiroop kun jese gewone witte suiker om slagroom te maken. Gebruik 2 theelepels suiker en 1/4 kopje zware room.
  • De Frappuccino-basissiroop kan van tevoren worden gemaakt, samen met de zelfgemaakte chocoladesiroop en de zelfgemaakte vanillesiroop.

GERELATEERD: Mokka Frappuccino

Vragen die u mogelijk heeft

Waarin verschillen Frappuccino chips van chocolate chips?

Frappuccino chips zijn koekjeskruimels bedekt met chocolade en suiker, dus ze hebben een andere textuur dan gewone chocoladeschilfers. Helaas is het moeilijk om de Frappuccino-chips online te vinden, dus mijn recept vervangt het door chocoladeschilfers.

Smaakt Java Chip Frappuccino naar Mocha Frappuccino?

Ja! Java Chip Frappuccino is een aangeklede Mokka Frappuccino met Frappuccino chips en een scheutje mokka.

Kan ik Frappuccino-basissiroop kopen in plaats van het te maken?

De Frappuccino-basissiroop wordt niet verkocht door Starbucks, maar je kunt het vinden op Amazone en Ebay.

Huisgemaakte Java Chip Frappuccino in een kopje met slagroom en chocoladesiroop.

Aanverwant

Heb je dit gemaakt? Vond je het geweldig? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Java Chip Frappuccino

Auteur: Jee Choe

Een heerlijk lekker drankje gemaakt met koffie, chocoladeschilfers en chocoladesaus.

Voorbereidingstijd 5 Minuten

Totale tijd 5 Minuten

Opbrengst1 portie (16 gram)

  • Huisgemaakte Frappuccino basissiroop is een eenvoudige siroop met xanthaangom. Maak hier eerst een batch van.
  • Als je de basissiroop niet wilt gebruiken, kun je in plaats daarvan eenvoudige siroop gebruiken om de zoetheid te evenaren, maar je krijgt die gladde Frappuccino-textuur niet zonder de xanthaangom.
  • Om een efficiënte mix te krijgen, doe je niet eerst ijs in de blender. Doe ingrediënten in de blender zoals het in het recept staat.
  • Hoe langer je de zware room klopt, hoe stijver het wordt. Mijn truc om snel en gemakkelijk slagroom te maken, is om een handheld melkopschuimer. Het zou minder dan een minuut moeten duren om gemiddelde pieken te krijgen. Schep de slagroom over je drankje.
  • In plaats van vanillesiroop kun je gewone witte suiker gebruiken om slagroom te maken. Gebruik 2 theelepels suiker en 1/4 kopje zware room.
  • De Frappuccino-basissiroop kan van tevoren worden gemaakt, samen met de zelfgemaakte chocoladesiroop en de zelfgemaakte vanillesiroop.
  • Er is ook geen gezette koffie in de Starbucks Frappuccino. Ze gebruiken een Frappuccino Roast, die wordt gemaakt met oploskoffie. Gebruiken VIA Instant Italiaanse Roast, of oploskoffie die je hebt.
  • Frappuccino’s worden gemaakt met volle melk, maar je kunt elke melk gebruiken die je wilt.
  • Als je meer chocoladestukjes in je drankje wilt, gebruik dan een pure chocoladereep of pure chocoladeschilfers.

Calorieën: 753 | Koolhydraten: 114g | Eiwit: 7g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 20g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 95Mg | Natrium: 179Mg | Kalium: 527Mg | Vezel: 3g | Suiker: 100g | Vitamine A: 1080Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 214Mg | Ijzer: 5Mg