Beste tablets in 2022 kopen, review en aanbiedingen


De tablet, die wordt gebruikt ter aanvulling of vervanging van een laptop, is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven geworden. In Frankrijk zijn meer dan 4 op de 10 huishoudens uitgerust met een dergelijk toestel. Of het nu voor zaken, thuis of gaming is, tablets zijn er in alle prijsklassen, groottes en merken. Ontdek onze selectie van de beste tablets in 2022.
tablet

Samsung Galaxy Tab S7+

De beste tablet in 2022
Samsung Galaxy Tab S7+
Deze tablet is de beste keuze voor werken en ontwerpen met prestaties. Het vervangt de ultraportable met zijn hoogwaardige technologie en 5G-connectiviteit.

Bekijk de dagprijs

Als u op zoek bent naar een hybride tablet met aanraakscherm, is de Galaxy Tab S7+ 5G ideaal. Met een Qualcomm Snapdragon 865+ processor en 8 GB RAM biedt hij de kracht van een ultraportable. Met 5G-connectiviteit is hij compatibel met alle mobiele netwerken. Dit betekent dat u waar u ook bent met het internet verbonden kunt zijn. Zonder twijfel kan de Galaxy Tab S7+ 5G snel uw assistent worden.

Ook ontwerpers en grafische vormgevers zullen blij zijn met dit krachtige werkinstrument met een 12,4-inch beeldscherm met een resolutie van 2800 x 1752 pixels, een krachtige grafische processor en een S Pen. De Galaxy Tab S7+ 5G is een innovatieve tablet met touchscreen en onderscheidt zich ook door zijn lange batterijlevensduur, met een krachtige 10.090 mAh batterij. Hij wordt geleverd met een 45 watt snellader. Opnieuw toont Samsung zijn meesterschap in design en technologie!

Kurio Gulli Ultra Tablet

De beste tablet op instapniveau
Kurio Gulli Ultra Tablet
Een tablet voor kinderen, het heeft de meest effectieve ouderlijk toezicht met afstandssensor en spraakherkenning. Uitgerust met een tijdmanagementsysteem, kan het in alle veiligheid worden gebruikt.

Bekijk de dagprijs

Of het nu gaat om studeren, spelen of video’s bekijken, dit apparaat is ontworpen met een 7-inch touchscreen voor comfortabel kijken voor kinderen vanaf 4 jaar. De Kurio Gulli Ultra tablet draait op Android Pie 9.0, heeft 1,5 GB RAM, 16 GB intern geheugen dat met een kaart kan worden uitgebreid tot 128 GB en wordt ondersteund door een Quadcore MT8167D-processor. Hierdoor kunt u sneller surfen op het web en activiteiten verwerken. Video- en foto-opnamen worden gemaakt met twee camera’s van 2 MPx aan de voor- en achterkant, die uw kleintjes kunnen delen via Bluetooth en WiFi.

Om veroudering van het netvlies of het risico van oogbeschadiging te voorkomen, heeft het een krachtige blauwlichtfiltering. Het heeft ook een nabijheidssensor die waarschuwt wanneer het gezicht van een kind te dicht bij het scherm komt. Maar het belangrijkste kenmerk van deze tablet is de beveiliging die hij biedt via ouderlijk toezicht, waardoor kinderen worden beschermd tegen kwaadaardige toepassingen.

Apple iPad Pro

De beste high-end tablet
Apple iPad Pro
Terwijl we wachten op de nieuwe iPad 2021, is dit het beste wat het bedrijf uit Cupertino heeft gedaan in 2020. Deze vierde generatie Apple iPad Pro heeft 1 TB intern geheugen, draait op iOS 12 en heeft een 12,9-inch Liquid Retina edge-to-edge display!

Bekijk de dagprijs

Apple maakt geen grapje! De iPad Pro van de vierde generatie heeft een 12,9-inch Liquid Retina-display met rand tot rand, ProMotion, True Tone en een breed P3-kleurengamma. Het beschikt ook over de eigen A12Z Bionic processor met Neural Engine. Let op de 12MP groothoek- en 10MP ultra-groothoekcamera’s en de LiDAR-scanner. De TrueDepth frontcamera heeft een resolutie van 7MP. Face ID blijft beschikbaar voor beveiligde verificatie en Apple Pay.

Vier luidsprekers en vijf microfoons van studiokwaliteit zorgen voor een helder geluid, of u nu praat of luistert. De batterijduur van de Apple iPad Pro kan bij normaal gebruik tot 10 uur bedragen. Naast 802.11ax Wi-Fi 6 is er een USB-C-aansluiting voor accessoires en opladen. Deze high-end tablet, waarop iOS 12 draait, biedt 1 TB aan interne opslagruimte. Maar hij is duur en weegt 1,1 kg.

Facilotab L Ruby 10.1″ 64GB

Een uitstekend instapmodel tablet
Facilotab L Ruby 10.1 64GB
Een vereenvoudigde tablet voor senioren, het komt met de beste prestaties. Met Android 11 en Wi-Fi- en 4G-connectiviteit is hij perfect voor entertainment en om in contact te blijven met het gezin.

Bekijk de dagprijs

De Facilotab L Ruby is speciaal ontworpen voor senioren en bevat alle essentiële toepassingen, maar in vereenvoudigde versies. Het is een moderne tablet met uitstekende prestaties en bevat een berichtensysteem waarmee u eenvoudig e-mails en foto’s kunt verzenden en ontvangen. Het heeft ook een webbrowser, zodat senioren veilig en comfortabel kunnen surfen. Met zijn 10,1-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels wordt lezen en kijken een plezier.

De 8-core 1,6 GHz processor en 4 GB RAM dragen bij aan het soepele gebruik, of u nu communiceert met vrienden en familie via video of films bekijkt. Met een filtersysteem zullen gebruikers van de Facilotab L Ruby Black WIFI/4G goed beschermd zijn tegen de risico’s van het web. Wat het geluid betreft, heeft hij al twee ingebouwde luidsprekers. Een 3,5 mm audio-uitgang is ook beschikbaar voor het aansluiten van een hoofdtelefoon of een externe luidspreker. Hij wordt geleverd met zijn klephoes voor een betere bescherming en een aangenamer gebruik.

Hoe kiest u uw tablet

De tablet met aanraakscherm is draagbaar en intuïtief en is een van de populairste elektronische apparaten van vandaag. Het is een handig apparaat voor elke situatie, en het goede nieuws is dat er voor elk wat wils is. Dat gezegd hebbende, het vinden van het juiste model voor uw behoeften is geen gemakkelijke taak, gezien de hevige concurrentie van fabrikanten. Ons advies om u te helpen bij uw keuze!
tablet kiezen

Criterium 1: Gebruik

Alvorens naar de technische specificaties te kijken, moet eerst het gebruik van uw toekomstige touchscreen tablet worden bepaald. Naargelang u hem wilt gebruiken als werkinstrument voor onderweg, als scherm om films te bekijken of als spel voor uw kinderen, moet u weten dat er voor elk gebruik beter geschikte modellen zijn. Daarbij moet u uw keuze baseren op belangrijke criteria zoals gewicht, levensduur van de batterij, ergonomie en opslagcapaciteit.

Criterium 2: Het scherm

U zult merken dat een tablet over het algemeen tussen 7 en 12″ is. Maar meer dan een kwestie van grootte is het een kwestie van het bepalen van het formaat en de resolutie van het scherm. De eerste parameter hangt grotendeels af van het gebruik, want voor het bekijken van video’s met maximaal comfort is een 16/10 oriëntatie (1280 x 800 px) perfect. Voor navigatie daarentegen is 4:3 (1024 x 768 px) te verkiezen.

De resolutie van het scherm varieert sterk, maar de nieuwste modellen bieden over het algemeen Full HD. Er zij aan herinnerd dat te lage resoluties de kwaliteit van de beelden aantasten en het bekijken ervan minder aangenaam maken.

Bij de keuze van het scherm moet ook rekening worden gehouden met de gebruikte aanraaktechnologie. Er zijn 2 hoofdtypen aanraaktechnologie:

 • Capacitieve technologie, die het meest wijdverbreid is en het snelst reageert, en Multitouch of de herkenning van verscheidene vingers die gelijktijdig op het scherm worden geplaatst, mogelijk maakt.
 • Resistieve technologie, die steeds zeldzamer wordt op de markt, is te vinden op eersteklas tablets die minder respons bieden. Dit type scherm heeft geen Multitouch en wordt gebruikt met een stylus.

Criterium 3: Gewicht

De grootte van het scherm van een tablet, vaak tussen 7 en 12 inch, beïnvloedt systematisch het gewicht. Met andere woorden, hoe groter het scherm, hoe zwaarder en onhandelbaarder de tablet. Bovendien is een tablet met meerdere poorten zwaarder dan een met minder aansluitingen.

In die zin is het belangrijk de juiste maat te kiezen om het juiste compromis te vinden tussen vervoerbaarheid en ergonomie. Hoe dan ook, op het gebied van verfijning innoveren fabrikanten (met name Apple) voortdurend met ultradunne designmodellen die weinig ruimte innemen.

Criterium 4: Het besturingssysteem

Tegenwoordig zijn de meest wijdverbreide besturingssystemen die van de grote merken, waaronder iOS (Apple), Android (Google), Windows (Microsoft) en Linux (voor ontwikkelaars). Vermeldenswaard is evenwel dat er op dit gebied een groeiend aanbod van producten is.

Als u geen kenner bent van nieuwe technologieën, moet u weten dat dit criterium een belangrijke rol speelt bij de gebruiksvriendelijkheid en het gebruiksgemak van de tablet. Daarom raden wij u ten zeerste aan bijzondere aandacht te besteden aan de belangrijkste kenmerken. Dit omvat

 • De regelmatigheid van de updates.
 • Beveiliging.
 • Aanpassingsopties.
 • Het aantal toepassingen dat in de winkel beschikbaar is.
 • Het type bediening (100% touch of hybride met muis en toetsenbord).
 • De vloeiendheid van de navigatie.

Criterium 5: Functionaliteit

Niet alle tablets zijn hetzelfde en bieden opties die vaak van elkaar verschillen. De keuze van de functies zal afhangen van uw gebruik, want sommige mensen gebruiken ze alleen om te surfen op het web en te bellen. Anderen gebruiken ze dagelijks voor bredere doeleinden. U kunt bijvoorbeeld de camerafunctie (om foto’s of video’s te maken) of de audiofunctie (om naar muziek te luisteren) integreren. Naast deze basisfuncties kunnen sommige tablets worden gebruikt als leesapparaten, videospelletjes en om indrukwekkende graphics te produceren.

Criterium 6: Connectiviteit

Om optimaal gebruik te maken van de functies van uw tablet, moet u ervoor zorgen dat deze over alle aansluitmogelijkheden beschikt. De hoofdzaken zijn :

 • Het stopcontact.
 • De audiopoort voor koptelefoons.
 • De USB-poort.

Voor een breder gebruik hebt u echter wellicht extra USB-poorten, een HDMI-poort voor aansluiting op de TV, een geheugenkaartsleuf of een 3G/4G SIM-kaartpoort nodig, om te profiteren van een snellere en meer autonome internetverbinding dan die welke door Wi-Fi wordt geboden.

Criterium 7: Autonomie

Deze parameter is van cruciaal belang, of u nu wel of niet van nature een nomade bent, omdat u in alle gevallen een batterij met een lange levensduur nodig hebt om het toestel optimaal te kunnen gebruiken. Over het algemeen varieert de door tabletfabrikanten aangekondigde autonomie tussen 4 en 10 uur bij normaal gebruik (browsen, mailen, video afspelen). Modellen die kunnen worden aangesloten op een toetsenborddock (bv. Asus Transformer) hebben echter een batterijlevensduur tot 15 à 18 uur, dankzij de extra batterij in hun toetsenbord.

Anderzijds moet u ook rekening houden met de verbinding met een wifi-netwerk of via mobiele data, om nog maar te zwijgen van multitasking. Om een nauwkeuriger schatting te krijgen, vergelijkt u deze cijfers met die van onafhankelijke testers.

Criterium 8: Draadloze connectiviteit

Dit betreft voornamelijk internettoegang en Bluetooth. Hoewel alle tablets automatisch compatibel zijn met Wi-Fi, is dit niet altijd het geval met 3G/4G. Het toestel moet een SIM-kaartpoort hebben, zodat u verbinding kunt maken met het mobiele netwerk. Dit type verbinding biedt meer flexibiliteit in termen van mobiliteit, omdat u niet de hele tijd naast een Wi-Fi-hotspot hoeft te zijn om toegang te krijgen tot internet.

Bluetooth-connectiviteit is ook interessant, vooral voor het koppelen van de tablet aan andere aangesloten objecten en draadloze apparaten (muis, toetsenbord, koptelefoon, luidsprekers, enz.). Afhankelijk van uw behoeften zijn ook andere draadloze functies mogelijk, zoals GPS of NFC-technologie.

Criterium 9: Opslagcapaciteit

Wat uw gebruik ook is, het is van essentieel belang een tablet te kiezen met een grotere of kleinere opslagcapaciteit. Als u het toestel bijvoorbeeld wilt gebruiken om te surfen, af en toe video’s af te spelen en foto’s en audiobestanden op te slaan, is 16 of 32 GB voldoende. Als u videobestanden of ruimte-intensieve toepassingen wilt opslaan, hebt u meer capaciteit nodig. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen 64 GB, 128 GB of zelfs meer. Zorg ervoor dat u een SD/SSD-poort hebt zodat u kunt profiteren van extra geheugen.

Criterium 10: Accessoires

Na verloop van tijd kan het nodig zijn accessoires aan uw tablet toe te voegen om uw gadget aan te passen aan innovaties, of gewoon voor een optimaler gebruik. De grote merken (Apple, Samsung, Acer, Asus, Sony, enz.) bieden gewoonlijk verschillende soorten accessoires aan die afzonderlijk kunnen worden gekocht. Dit zijn meestal beschermhoezen en cases, standaards, keyboard docks, stylussen, adapters, enz. Om u voor te bereiden op uw veranderende gebruik, moet u nagaan welke accessoires verkrijgbaar zijn.

De verschillende soorten tabletten

Groter dan smartphones, maar kleiner dan laptops, zijn tablets het beste compromis tussen mobiliteit en praktische bruikbaarheid. Iedereen heeft dit gadget nodig dat het verschil maakt, en zelfs de allerkleinsten kunnen niet zonder. Hier zijn de verschillende soorten tabletten die er bestaan om u te helpen de tablet te vinden die u nodig hebt.

De multimediatablet

multimediatablet
De multimediatablet is misschien wel de bekendste tablet op de markt en staat bekend om zijn ultra-draagbare en lichte ontwerp. Maar zijn grootste troef is de mogelijkheid om een groot aantal toepassingen te downloaden uit de onlineshop. Sommige modellen hebben zelfs een geheugenkaartsleuf, zodat u gemakkelijk films of video’s kunt opslaan.

Afhankelijk van het merk heeft elke tablet zijn eigen besturingssysteem, wat betekent dat u bijvoorbeeld uw iPad kunt combineren met uw Mac om in vergelijkbare omgevingen te werken. Het enige nadeel is dat de meeste van deze elektronische toestellen schermen hebben die veel te groot zijn en daardoor onhandig worden.

Tablet PC’s

Tablet PC
De tablet-pc is een hybride apparaat dat tegelijkertijd als computer en als traditionele tablet kan fungeren. Het is het apparaat waar mobiele professionals en ervaren werkers die alles bij de hand willen houden, niet zonder kunnen. Hij is minder duur dan een gewone computer en kleiner van formaat, wordt vaak geleverd met een afneembaar toetsenbord en heeft bijna alle functies die op een PC beschikbaar zijn.

Het is niet alleen gemakkelijker mee te nemen en onderweg te gebruiken, maar is ook het ultieme stand-alone toestel. Helaas is het scherm meestal klein en de opslagcapaciteit vaak beperkt.

De tabletlezer

tabletlezer
De tablet reader heeft het formaat van een paperback boek en is een digitaal apparaat waarop honderden boeken kunnen worden opgeslagen die altijd en overal kunnen worden geraadpleegd. Met een gebruiksvriendelijk en ergonomisch scherm dankzij de speciale inkt die wordt gebruikt en de achtergrondverlichting voor bepaalde modellen, stelt de tabletlezer u in staat comfortabel te lezen in het donker.

Het kan ook worden gebruikt om de geïntegreerde bibliotheek te voeden met gratis of gekochte elektronische boeken. De functionaliteit ervan is echter beperkt tot dit idee van lezen. Je kunt het niet anders gebruiken, en voor wie van lezen houdt, is het niet noodzakelijk een keuze die fysieke boeken zal verdringen.

De smartphone-tablet

smartphone-tablet
De populaire smartphone-tablet combineert de functies die doorgaans in een tablet en een telefoon te vinden zijn. Tablets, die lange tijd ongeschikt werden geacht voor het voeren van gesprekken, zijn door sommige fabrikanten, zoals Huawei of Asus, in een nieuw jasje gestoken. Zij hebben geprobeerd deze beperking van de tablet op te heffen door SIM-compatibele modellen op de markt te brengen waarmee handsfree kan worden gebeld. Het is een geweldige manier om handsfree te bellen, maar het is nog steeds omslachtiger dan een traditionele smartphone en de prijs is min of meer hoog.

Het tablet voor kinderen

tablet voor kinderen
Aangezien iedereen er recht op heeft, hebben ook kindertablets hun grote intrede gedaan in de wereld van de elektronica. Dit zijn educatieve apparaten die zijn ontworpen om kinderen van een bepaalde leeftijd vertrouwd te maken met de digitale wereld. Ze worden vaak geleverd met een aantal spelletjes voor kinderen om te spelen, en kunnen ook worden gebruikt om foto’s en films te maken, en om te lezen en naar muziek te luisteren.

Sommige modellen bevatten een beveiligde browser waarmee kinderen onder toezicht van hun ouders kunnen leren surfen op het internet. Ze kunnen echter schadelijk worden en een vroege verslaving aan digitale apparaten veroorzaken als er grenzen worden gesteld voor kinderen.

Het grafische tablet

grafische tablet
Het grafische tablet is ontworpen om tekenen en fotobewerking gemakkelijker te maken en is bedoeld voor zowel beginners als gevorderde grafisch ontwerpers, kunstenaars en tekenaars. Het heeft een potloodachtige greep, een zoomfunctie, eenvoudige correctie van fouten en een betere kleurweergave.

Het toestel is daarom zeer gemakkelijk te hanteren en biedt een uitstekende kleurweergave. Bovendien zijn verschillende functies opgenomen om de nauwkeurigheid te verbeteren. Natuurlijk is een extreem hoge prijs te verwachten voor dit soort toestel.

Tablet of laptop?

Tablet

Vergeleken met een laptop is de tablet licht, compact en gemakkelijker mee te nemen. Gewoon in het doosje doen, in een tas stoppen en klaar! Dankzij zijn technische kenmerken kan de tablet gemakkelijk de computer vervangen. In feite kan de tablet een laptop worden dankzij het afneembare toetsenbord.

Wat de functionaliteit betreft, kan de tablet worden uitgerust met een reeks toepassingen die identiek zijn aan die welke u normaal op een PC zou gebruiken. Bovendien kan hij indien nodig via Bluetooth worden verbonden met externe apparaten, en is internet toegankelijk via een wifi- of mobiel netwerk.

Aangezien hij minder kost dan een laptop, is het ook een haalbare optie voor wie geld wil besparen. Helaas is het geheugen niet zo groot als dat van een computer, wat toch een kleine hindernis is voor gebruikers.

Laptop computer

Was het moeilijk om buiten kantoor of thuis met een computer te werken, laptops hebben dit volledig veranderd. Hun draagbaarheid heeft het mogelijk gemaakt ze buiten te gebruiken, zelfs als u geen toegang tot elektriciteit hebt. Bovendien kunt u met deze apparaten verbonden blijven met het internet zolang u toegang hebt tot een wifi-netwerk. Dit is echter de enige manier om op het web te surfen, aangezien zij geen SIM-kaart kunnen dragen.

Wat functionaliteit en opslagcapaciteit betreft, valt er niets te klagen: het zijn echte werkinstrumenten die een groot aantal toepassingen kunnen bevatten. Bovendien is het veel gemakkelijker om verbinding te maken met een apparaat zoals een printer of scanner. Het nadeel ligt natuurlijk in de kwestie van de prijs en de levensduur van de batterij. Een laptop kost meer dan een tablet en verbruikt ongetwijfeld meer energie.

Conclusie

Bent u een echte nomade die regelmatig toegang moet hebben tot het internet en moet werken met een digitaal hulpmiddel? Kies voor een tablet. Wees wel voorzichtig, want je moet de levensduur van de batterij en de opslagcapaciteit controleren om er het meeste uit te halen.

Moet u voortdurend aan een digitaal hulpmiddel werken, waar u ook bent? De beste optie is een laptop, die alle functies biedt om aan al uw behoeften te voldoen.

Waarom een tablet kopen?

tablet kopen
De tablet is een apparaat dat steeds populairder wordt in zowel het professionele als het dagelijkse leven. Het moet gezegd worden dat het veel voordelen heeft; ontdek welke dat zijn!

Voor gebruiksgemak

De tablet is licht en ligt goed in de hand en is aantrekkelijk dankzij de ergonomie. Op het kruispunt tussen een pc en een smartphone kan hij gemakkelijk in een tas, een boekentas of een etui worden gestopt. Voor het gebruik is geen bijzondere houding vereist: staand, zittend of liggend kunt u lezen, op het internet surfen, naar muziek luisteren of spelletjes spelen. Sommige modellen kunnen zelfs worden gebruikt met standaards of toetsenborddocks, zodat u tekst kunt invoeren, videogesprekken kunt voeren of op het internet kunt zoeken net als met een gewone computer.

Voor gebruiksgemak

De tablet met aanraakscherm is zowel een zakelijk instrument als een entertainmentapparaat en kan overal mee naartoe. Met zijn lichtgewicht, ultra-draagbaar ontwerp, heeft hij geen speciale draagtas nodig. Hij heeft geen standaard nodig, laat staan een grote ruimte, om te gebruiken, zelfs in krappe ruimtes. Het feit dat je het touchscreen zonder toetsenbord kunt gebruiken is ook een echt pluspunt, want het wordt gemakkelijker om de tablet met één hand vast te houden en met de andere door de menu’s te navigeren.

Voor mobiliteit

Hoewel de smartphone het aflegt tegen de tablet, met name op het gebied van vervoerbaarheid en functionaliteit, blijft de tablet in de race. Hij behoudt het argument van de grootte van zijn scherm en de leesbaarheid van de informatie, om nog maar te zwijgen van zijn opmerkelijke autonomie. De batterijduur van een tablet met aanraakscherm wordt gemiddeld op 10 uur geschat, wat voor sommige professionals essentieel is, terwijl een laptop slechts een zeer beperkte tijd biedt. Daardoor kunt u hem zelfs buitenshuis gebruiken, met een goede batterijlevensduur en zonder rommel.

Voor de eenvoud

Het gebruik van een tablet met aanraakscherm, zelfs voor de eerste keer, is bijna kinderspel. Alles is vereenvoudigd, van het inschakelen tot de lay-out van de toepassingen, tot de navigatiemiddelen die geen muis of toetsenbord vereisen. Het is veel gemakkelijker onder de knie te krijgen dan een computer, is op een bijna intuïtieve manier ontworpen en is bijzonder geschikt voor senioren, technofoben en jonge kinderen die hun eerste stappen zetten in de wereld van de ICT.

Voor snelle toegang tot gegevens

Met een tablet is de opstarttijd veel korter dan met een computer. Dit is zeer effectief wanneer u gehaast bent en snel toegang tot informatie nodig hebt. Het wordt vaak gebruikt als een secundair medium door veel professionals. Bij reizen in het veld biedt de tablet namelijk meer gemak en flexibiliteit om toegang te krijgen tot inhoud zonder te hoeven wachten op collega’s of klanten.

Voor functionaliteit

Zoals in de vorige regels is uitgelegd, profiteert de touch-tablet van een perfecte hybriditeit, waarbij kenmerken van de computer en de smartphone worden geïntegreerd. Qua functionaliteit beschikt hij over vrijwel alle mogelijkheden die een pc biedt, of het nu gaat om internetten, kantoortaken uitvoeren, toegang krijgen tot applicaties, films kijken of videogames spelen. Ook de draadloze connectiviteit is compleet, met de mogelijkheid om verbinding te maken via wifi, Bluetooth, 3G of 4G, naast GPS en NFC.

Voor betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van systemen wordt vaak in twijfel getrokken, maar de tablet steekt er bovenuit en biedt een betere verzekering dan sommige Windows-gebaseerde computers. Met een iPad, een Surface of een Nexus 7 heb je inderdaad veel minder last van het Blue Screen-fenomeen. Hoewel tablets niet volledig veilig zijn voor malware, zijn ze minder gevoelig voor gegevensverlies als gevolg van virussen of crashen van de harde schijf.

Voor de betaalbare prijs

Een van de argumenten om een tablet te verkiezen boven een computer is ongetwijfeld de zeer betaalbare kostprijs. Veel mensen zijn verbaasd over het prijsverschil tussen deze twee toestellen, ook al bieden ze nagenoeg dezelfde diensten aan. Hoewel zeer afhankelijk van merken en assortimenten, blijft de prijs van tablets zeer betaalbaar. Dit maakt ze tot een goedkoop alternatief voor de laptop. Zelfs bedrijven die hun commerciële vloot willen uitrusten, maken steeds vaker gebruik van tablets.

De verschillende merken tabletten

Naar onze mening zijn de beste tabletmerken in 2022 :

Apple

Apple, bekend bij iedereen in alle uithoeken van de wereld, blijft zijn stempel drukken op de productie van elektronische gadgets van topklasse. Het Amerikaanse appelmerk is ongetwijfeld de eerste concurrent van Samsung, hoewel hun doel niet noodzakelijk hetzelfde is. Niettemin blijft het succes van de iPad zich over de hele wereld verspreiden en wordt de geheimzinnigheid ervan gecombineerd met geavanceerde innovatie.

Samsung

Als elektronicagigant die al bijna 80 jaar bestaat, blijft Samsung een echte leider op het gebied van tabletfabricage. De Koreaanse firma heeft de wereld veroverd met haar snelle Galaxy Tab-reeks. Innovatief en volhardend, heeft het het vertrouwen van de wereld gewonnen met gadgets die relevant blijven in de tijd.

Asus

Bestemming Taiwan, waar het merk Asus meer dan 30 jaar geleden werd geboren. Hoewel het merk aanvankelijk discreet was, groeide het al snel uit tot een multinational, en de tabletten hebben daar veel mee te maken. Asus-tablets staan synoniem voor bouwkwaliteit en prestaties, en zijn nu populair over de hele wereld.

Huawei

Wie kent niet het Chinese merk Huawei, dat al sinds eind jaren tachtig op de telecommunicatiemarkt aanwezig is? Het opvallende succes blijft groeien, vooral met de release van zijn eerste tablets in 2011. Eén ding is zeker, de producten zijn geschikt voor alle budgetten en hun kwaliteit is onbetwistbaar!

Xiaomi

Het Chinese merk Xiaomi had niet veel jaren van bestaan nodig om door iedereen gewaardeerd te worden. Het duurde slechts een paar jaar om zijn eerste tablet uit te brengen, die al snel een begrip werd. Het is onmogelijk om niet te vallen voor de producten van Xiaomi, want ze bieden toegankelijkheid, innovatie en prestaties!

Hoeveel kost een tablet?

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

 • Instapniveau: € 75 tot € 200
 • Middenklasse: € 200 tot € 600
 • Top of the range: + Meer dan 600€.

Tips

Pas op voor opgeknapte tablets!

Als het om tablets gaat, is geld besparen niet altijd een goede deal. Omdat er geen erkende normen voor refurbishment zijn, weet je nooit wat je krijgt als je een refurbished tablet koopt. Dit is bijzonder riskant omdat de batterij snel kan slijten en een opgeknapt model een batterij kan hebben die niet meer volledig kan worden opgeladen. Je kunt net zo goed het juiste bedrag uitgeven en een nieuw model met garantie kopen.

Haal een externe batterij.

Aangezien de batterij van een tablet niet onuitputtelijk is, is het belangrijk om een back-up plan te hebben, vooral als u weet dat u het apparaat op geen enkele manier op een stroombron kunt aansluiten. De beste oplossing zou zijn om altijd een powerbank bij je te hebben. Lichtgewicht, gemakkelijk mee te nemen en min of meer betaalbaar, de powerbank zal u gemakkelijk vergezellen om uw tablet te voeden in alle omstandigheden.

Vergeet de extra opslagruimte niet.

Opslagruimte is een kenmerk dat de prijs van een tablet opdrijft. Daarentegen zijn microSD-kaarten en andere externe opslagapparaten allemaal vrij goedkoop. Als u veel opslagruimte nodig hebt en geen fortuin wilt uitgeven aan uw aankoop, overweeg dan de aanschaf van een tablet met uitbreidbare opslagruimte en een extra microSD-kaart of twee. Door gebruik te maken van uitbreidbare opslagruimte, krijgt u veel meer ruimte voor uw geld.

Tip om je verloren tablet terug te vinden.

Diensten voor het traceren van tablets maken gebruik van toepassingen die zowel het cellulaire signaal als de GPS van een tablet gebruiken om deze te helpen lokaliseren als hij zoek is geraakt. Dit soort toepassingen zijn beschikbaar in de Google Play Store. Wij raden u aan er een te installeren zodra u uw tablet in handen hebt.

Open een account op Google’s Cloud.

Gebruik ook de cloudservice van Google als u voor een Android-tablet hebt gekozen. Het zal u helpen uw persoonlijke gegevens en informatie op een veilige plaats op te slaan. Bovendien, als u uw apparaat verliest of een nieuw wilt kopen, zullen uw gegevens zonder enige beperking terug te halen zijn en toegankelijk zijn.

FAQ

Wat is het beste tablet?
Het beste tablet hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten het beste zijn.

Wat kun je met een tablet doen?
Met een multifunctionele tablet kunt u allerlei dingen doen: surfen op het web, chatprogramma’s gebruiken, foto’s en video’s maken, video’s bekijken, spelletjes spelen, naar muziek luisteren, een routebeschrijving raadplegen, tekst schrijven, visuele inhoud creëren, enz.

Welke communicatietoepassingen moeten op een tablet worden geïnstalleerd?
De meeste gebruikers en doorgewinterde sociale netwerkers kiezen ervoor Skype te installeren als hun communicatietoepassing. Maar u kunt ook kiezen uit andere downloadbare platforms zoals Messenger, Viber, WhatsApp, Instagram en Facetime. Simpel gezegd zijn tablets perfect geschikt voor dit soort gebruik.

Hoe houdt u uw tablet schoon?
Om ervoor te zorgen dat uw tablet op lange termijn geschikt is voor het beoogde doel, raden wij u aan het te allen tijde schoon te houden. Verwijder hiertoe alle vingerafdrukken, stof en olie met een schone, droge doek. Als de vlekken aanhouden, kunt u een vochtige doek zonder toegevoegde reiniger gebruiken of idealiter een doekje voor dit doel aanschaffen.

Hoe kan ik mijn tablet updaten?
Om vrij te kunnen genieten van al uw toepassingen en om ervoor te zorgen dat uw tablet niet trager wordt, is het raadzaam om regelmatig updates te installeren. Het enige wat u hoeft te doen is naar de instellingen of de besturingssysteemwinkel te gaan en de instructies voor de updates te volgen. Als je dit gedaan hebt, vergeet dan niet om de automatische updates optie uit te schakelen, zodat het proces niet het grootste deel van je mobiele data opslokt. Ook kunnen te frequente updates de prestaties van het toestel verminderen.

Recent Content