Upgrade uw koffie
Lavazza MilkUp melkopschuimer
Wat koffiezetten thuis betreft, is een melkopschuimer waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt – sterker nog, misschien denk je er helemaal niet aan.
Koffie gaat tenslotte over koffie. En dat is het eerste waar u aan moet denken bij het opzetten van uw huis. Als uw voorraad zorgwekkend laag lijkt, kunt u een koffie-abonnementsdienst overwegen. We kunnen je aanbevelen
200 Degrees Coffee, die verse branding aan uw deur levert.
Als je je koffie hebt uitgezocht, is de volgende stap hoe je hem zet. Als je geen cafetière gebruikt, kun je beter investeren in een koffiezetapparaat. Voor advies over het kopen van een koffiezetapparaat,
lees onze gids en bekijk de beste machines die we hebben getest en beoordeeld.
Een aantal machines heeft geen ingebouwde melkopschuimer, en als die van jou dat niet heeft, zul je verbaasd zijn over het verschil dat warme, opgeschuimde melk maakt voor een kopje koffie. U kunt thuis een latte, cappuccino of macchiato van barista-kwaliteit maken. En om de ervaring compleet te maken, kunt u uw eigen naam met markeerstift verkeerd spellen op uw mok.
We hebben de Lavazza MilkUp getest, een aantrekkelijk klein aanrechtmodel (22 cm hoog bij 15 cm diameter) dat verkrijgbaar is in zwart of wit. Het is een heel eenvoudig apparaat met één knop. Maar het geeft je toch een aantal opties: je kunt kiezen om de melk op te warmen of niet en om hem volledig op te schuimen of alleen zachtjes te beluchten.
Het werkt op alle soorten melk die we getest hebben: volle melk, halfvolle melk, haver, amandel en soja, hoewel er een beetje variatie was in de hoeveelheid schuim die door elke soort werd geproduceerd. Het werkte ook goed voor het maken van warme chocolademelk.
Alle onderdelen behalve de basis zijn vaatwasmachinebestendig, maar ze zijn ook gemakkelijk met de hand schoon te maken.
U kunt het kopen bij
John Lewis,
AO.com en
de Lavazza site. De RRP is £59.99 maar AO.com heeft momenteel de beste deal, voor £55. Is het de prijs waard? Ja. Het is het melkequivalent van een koffiezetapparaat, in die zin dat je elke keer een perfect drankje krijgt. Het heeft mijn ochtend cafeïne fix volledig veranderd.
Verbeter uw brunch of organiseer een indoor barbecue
George Foreman grote indoor rookloze BBQ grill
Brunch is natuurlijk de ideale maaltijd omdat het ontbijtvoedsel is dat je zowat op elk moment van de dag kunt eten. Puristen zullen zeggen dat je na 15.00 uur niet meer kunt brunchen. Het blijkt dat restaurants het met hen eens zijn (zelfs als je er erg triest en hongerig uitziet). Waarschijnlijk is het enige goede aan het leven nu dat je kunt brunchen wanneer je maar wilt. Maak er het beste van.
We hebben de George Foreman barbecue zonder rook voor binnen getest. U kunt hem momenteel kopen bij o.a.
Argos (voor £64.99) of
Very (voor € 69,99).
Het eerste wat je over de grill moet zeggen is dat hij enorm groot is (66cm bij 34cm). Het voordeel hiervan is dat je er een hele maaltijd op kunt bereiden. Maar het is ook iets om rekening mee te houden als je weinig bergruimte in je keuken hebt. Je moet hem ergens kunnen opbergen voor de zeldzame keren dat je geen enorme brunch klaarmaakt.
Het enige wat je moet doen is de stekker in het stopcontact steken, een warmtestand kiezen en je eten op het rooster leggen. Het begint te sissen, maar het belangrijkste is dat het niet rookt en je eten wordt gegaard met perfecte, verkoolde barbecuelijnen. Een aanrechtgrill geeft u een manier van koken die u gewoon niet kunt krijgen met behulp van een oven. Het is echt een upgrade, zowel qua smaak als qua uiterlijk.
De grill kan ook gebruikt worden als binnenbarbecue. Dat is erg handig voor mensen die in een flat wonen of die niet genoeg buitenruimte hebben om thuis te barbecueën. (Dat geldt ook voor mijn buurman, die een grote barbecue heeft op een piepklein balkon en die vermoedelijk van plan is het gebouw af te branden).
Het zou ook handig zijn voor als het weer je in de steek laat of als overijverig barbecueën leidt tot een heidense razernij van vuuraanbidding en oneetbaar, verkoold vlees.
Na gebruik kun je het uit elkaar halen, schoonvegen en volgens de instructies in de vaatwasser stoppen. Dit is een beetje zenuwslopend omdat de grill zelf een aansluiting heeft voor het stopcontact. De handleiding suggereert vrolijk dat je na het afwassen ervoor zorgt dat het stopcontact helemaal droog is voordat je het weer in het stopcontact steekt. Omdat ik niet zo’n fan ben van elektrische schokken, heb ik dat niet getest, maar heb ik gekozen voor afwassen met de hand.
Upgrade uw steaks
Russell Hobbs sous vide slow cooker
Dit Russell Hobbs toestel is een 3-in-1 toestel. Het is een sous-vide en een slowcooker en het kan gebruikt worden om vlees te braden met zijn temperatuursonde. De RRP is £99.99, wat een goede prijs is voor een product met zoveel functionaliteit. Het is verkrijgbaar bij o.a.
Currys PCWorld.
Experts zijn het erover eens dat de absoluut beste manier om een biefstuk tot in de perfectie te garen het gebruik van een sous vide is en de biefstuk vervolgens in een pan af te maken.
Ik heb deze bewering uitgetest.
Het eerste wat ik moet opmerken is dat het apparaat niet wordt geleverd met zakjes om te gebruiken met de sous vide functie. Daar zul je dus in moeten investeren. U kunt kiezen voor Ziploc zakjes, die goedkoop en gemakkelijk zijn, maar niet erg milieuvriendelijk. Of u kunt kiezen voor siliconen zakjes, die herbruikbaar zijn maar wat moeilijker in het gebruik, of u kunt investeren in een vacuümverpakkingsmachine.
De laatste optie is duurder en helemaal niet milieuvriendelijk (de zakjes zijn voor eenmalig gebruik). Maar dit is een probleem dat bij alle sous vide kookmethodes voorkomt.
Je vult de kookpot met water op ongeveer de aanbevolen temperatuur en het LED display laat je weten wanneer het klaar is voor je steak.
Je voegt hem toe, steekt de thermometer door de opening in het deksel en laat hem garen.
Simpel. Dat wil zeggen, tenzij je de zak met de thermometer doorboort zonder het te beseffen. Maar dat zou je niet doen, zou je? En ik ook niet. Duidelijk.
De tweede keer dat ik biefstuk maakte, werkte het zoals beloofd en had ik inderdaad een sappig stuk vlees van restaurant-kwaliteit.
Het probleem met een sous vide is dat, hoewel het een fantastisch stukje kit is wanneer je iets speciaals wilt koken, je het waarschijnlijk niet elke dag gaat gebruiken. Tenzij je een sous vide in een plastic bakje met pingpongballetjes wilt bouwen, is het een groot apparaat dat maar één functie heeft, ruimte inneemt en misschien vergeten wordt.
Dat is een van de redenen waarom ik dit Russell Hobbs apparaat zou aanbevelen. Het is ook een slow cooker. De meeste mensen zijn zich nu bewust van de voordelen van deze manier van koken. Ten eerste verbruikt het apparaat minder elektriciteit dan een oven en warmt het de keuken minder op, wat een groot voordeel is in de zomer.
Het is ook een tijdsbesparing omdat je het gewoon kunt vullen met ingrediënten, instellen en ’s nachts laten koken. Op dit moment is tijd besparen op koken nog niet echt iets waar we aan denken, omdat we nergens heen kunnen. Maar hopelijk – en liever vroeg dan laat – zal dat veranderen en zullen we allemaal weer klagen over hoe druk we het hebben en dat we geen tijd hebben om te koken.
En als je een beetje op ons lijkt, dan heb je jezelf al een paar keer per dag naar de koelkast zien dwalen (oké, prima – vanochtend al een paar keer) om verstrooid de inhoud te bekijken op zoek naar snacks. Dus als u gezonder wilt eten, kan een slow cooker u daarbij helpen.
De Russell Hobbs slow cooker is groot – je zou de kookpot kunnen gebruiken als babybadje of als siervijver (let op: dit heb ik niet geprobeerd) – zodat je soep of eenpansgerechten kunt koken en portioneren, klaar om te worden opgewarmd wanneer je maar wilt. Het is een solide aanwinst voor elke keuken.
Inhoudsopgave