Theragun Elite test


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Krachtig
  • Display met krachtmeter
  • Begeleidende app

Ons oordeel

De Theragun Elite is goed in wat hij doet, maar voor deze prijs moet je hem echt nodig hebben om hem de moeite waard te maken.

Theragun is net als Fitbit het merk geworden dat een categorie definieert. Hoewel percussieve massagepistolen nog relatief nieuw zijn, zul je mensen horen praten over het kopen van een Theragun wanneer ze eigenlijk een massagepistool bedoelen.

En als je er nog nooit een hebt gebruikt, is de eenvoudigste manier om het te beschrijven een elektrische hamer op batterijen die je tot 2400 keer per minuut slaat met een schuimtip.

De Elite staat een trede lager op de productladder van het bedrijf, de Pro is het vlaggenschip. Hij heeft niet de verstelbare arm van de Pro, maar is in veel andere opzichten vergelijkbaar. Hij heeft dezelfde amplitude van 16 mm – de afstand waarmee het opzetstuk op en neer beweegt op uw huid – en een maximumsnelheid van 2400 rpm. 16 mm is meer dan de meeste andere massagepistolen, en het bedrijf zegt dat dit het mogelijk maakt om 60% dieper in het weefsel te reiken.

Er is keuze uit een zwarte, witte of product (rode) versie. Deze laatste betekent dat Theragun 2% van de prijs doneert aan het Wereldfonds voor de bestrijding van COVID-19 en HIV/AIDS in Afrika ten zuiden van de Sahara.

Het heeft het gepatenteerde driehoekige handvat, waardoor je het op verschillende manieren kunt vastpakken en gemakkelijker verschillende spieren kunt behandelen. Het gewicht van 1 kg is perfect uitgebalanceerd, zodat u het kunt vasthouden zonder dat het naar de ene of de andere kant wil kantelen.

Theragun Elite review

Oorspronkelijk ontworpen als hulpmiddel om te herstellen van een motorongeluk, is het hulpmiddel nu multifunctioneel en kan het worden gebruikt voor, tijdens en na de training, maar ook voor het masseren van spieren die stijf zijn van een dag hard werken vanuit huis – waar ergonomie vaak ontbreekt.

Theragun wil er graag op wijzen dat zijn apparaten percussieve therapie-instrumenten zijn, en geen trillingstherapie zoals sommige van zijn concurrenten aanbieden.

Het verschil tussen de twee is op zijn best subtiel. Het is de hogere amplitude en de kracht van 40 pond die de Theragun Elite in de percussieve categorie plaatst en hem in staat stelt om spanningen diep in het weefsel los te maken. Plus, de 2400 rpm snelheid is wat je nodig hebt om pijnsignalen in je hersenen te overrulen.

Een OLED-display toont het huidige toerental – je kunt de regelaars gebruiken om het in te stellen tot 1750 rpm – en het toont ook de mate van kracht. Je zou denken dat dat overbodig is, maar de oscillaties kunnen het moeilijk maken om precies te weten hoe hard je perst.

Theragun Elite test

Theragun zegt dat het de Elite een stuk stiller heeft gemaakt dan de vorige modellen, maar hij is nog steeds vrij luidruchtig in vergelijking met andere pistolen en staat standaard op de maximale 2400 rpm, wat natuurlijk de luidruchtigste stand is. Het is niet oorverdovend, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Sportneer, die je zou kunnen gebruiken terwijl je TV kijkt, is de Elite daar een beetje te luid voor.

De batterij gaat naar verluidt 120 minuten mee, wat ruim voldoende is voor een paar dagen gebruik. Eén keer opladen was genoeg voor de hele periode dat ik de Elite twee weken lang heb getest.

App

Er is ingebouwde Bluetooth, dus je kunt de Therabody-app installeren en koppelen met je telefoon. Dit is handig voor beginners omdat het verschillende programma’s heeft die je laten zien hoe je het apparaat moet gebruiken en voor hoe lang, afhankelijk van wat je ermee wilt doen.

Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: warming-up, herstel, kwalen, onderlichaam, bovenlichaam en levensstijl (waaronder thuiswerken, jetlag en andere).

Theragun Elite review

Kies er een en het zal je vertellen welk hulpstuk je moet gebruiken, hoe je de Elite moet vasthouden en hoe lang het zal duren.

Wanneer je het programma start, stelt het de Elite automatisch in op het juiste toerental en doorloopt het een reeks getimede stappen met bovenaan diagrammen die laten zien waar en hoe je het apparaat moet bedienen.

Het heeft een beoordeling van 2/5 in de App Store en dit lijkt vooral te wijten aan aanmeldings- en verbindingsproblemen, waarvan ik er geen had. Een deel van de kritiek is echter terecht. De diagrammen bovenaan zijn niet altijd duidelijk: het is moeilijk te zeggen of de persoon naar je kijkt of van je af en als je het verschil niet weet tussen je buigers en je strekkers, dan zul je het moeilijk krijgen.

De video’s “See more benefits with Dr. Jason” worden bij elke training geleverd, wat dit zou kunnen oplossen, maar ze laten niet de verschillende bewegingen zien, dus zijn ze veel minder nuttig dan ze zouden kunnen zijn.

Waar secties vereisen dat je verschillende gebieden gedurende 10 seconden behandelt, is er geen indicatie wanneer die op zijn, en het kan lastig zijn om dit in je hoofd te timen. Het opdelen van de balk in drie kleuren zou een manier zijn om dit gemakkelijk op te lossen.

Ook als je naar het pistool moet kijken in plaats van naar de app, weet je niet wanneer je naar de volgende stap moet gaan – audiocues zouden hier erg nuttig zijn.

De krachtmeter is het nuttigste aspect, omdat het je vertelt hoe hard je bij elke stap moet drukken.

Prestaties

De kracht van de Elite valt niet te ontkennen: het is een krachtig apparaat. Afhankelijk van je pijngrens kun je het oncomfortabel vinden om het te gebruiken op gevoelige spieren. Ik moet er niet in geslaagd zijn om het toestel goed te gebruiken, want de 2400rpm instelling overrulede geen enkel pijnsignaal bij het werken aan pijnlijke biceps.

Het gebruik om de spieren op te warmen voor het fietsen was efficiënt en voelde verkwikkend aan. Het bleek ook effectief te zijn bij het verlichten van stress en het aanpakken van gespannen schouderspieren na een dag werken. Na slechts een paar minuten gebruik voel je je echt rustiger en minder gespannen.

Je gebruikt vooral de Dampener, die al in de doos zit, maar er zijn nog vier andere die je voor specifieke spieren en gebieden kunt gebruiken, waaronder een wigvormig opzetstuk en een puntig opzetstuk dat te pijnlijk leek om zelfs maar te proberen.

Theragun Elite review

Prijs & Beschikbaarheid

Met een prijs van £375 / $399 van Theragun is de Elite duurder dan de meeste van zijn concurrenten, hoewel je zou kunnen stellen dat, aangezien het een premium product is, het geen verrassing is dat het een premium prijs heeft.

De
Theragun Prime is €100 goedkoper en biedt vergelijkbare specificaties – een eenvoudiger display en 30lbs kracht in plaats van 40.

Verdict

Als je een atleet bent en regelmatig moet opwarmen en herstellen, dan is de Theragun Elite de uitgave misschien wel waard. Voor consumenten is het overkill en je kunt een vibratietherapiepistool kopen dat waarschijnlijk de voordelen biedt die je zoekt voor aanzienlijk minder geld. Je kunt natuurlijk ook traditionele methoden gebruiken, zoals rekken en strekken, of een echte massage, om dezelfde voordelen te krijgen. Maar als een doe-het-zelf alternatief voor een massage, is het zeer effectief.

Specs

Theragun Elite: Specs

  • 16mm amplitude
  • 1750-2400rpm
  • 40lbs kraamkracht
  • OLED display
  • Vier extra opzetstukken meegeleverd

Recent Content