Tineco Pure One S12 test


Tineco is een
relatief nieuwe naam in de stofzuigerwereld, want het merk werd pas in 2018 opgericht. Maar met de steun van moederbedrijf Ecovacs Robotics Group, dat meer dan 20 jaar stofzuiger R&D onder zijn riem heeft, lijkt Tineco iets unieks te bieden in een markt vol met vergelijkbare draagbare stofzuigers.

Dat iets is de Pure One S12, een nieuwe slimme stofzuiger die beschikt over onboard AI die automatisch de zuigkracht aanpast op basis van de hoeveelheid stof die aanwezig is. Het is een intrigerend concept, maar is Tineco erin geslaagd om het voor elkaar te krijgen? Wij maken ons huis al een tijdje schoon met de Tineco Pure One S12, en dit is wat we van de high-tech stofzuiger vinden.

Prijzen en beschikbaarheid

De Tineco Pure One S12 slimme stofzuiger is in de VS op dit moment te koop via
Amazon voor $429. Dit is een lagere uitgave dan de top rangen stofzuigers zoals de
Dyson V11 Absolute, wat deze geweldige kleine stofzuiger nog verleidelijker maakt om te kopen.

Toen we deze review schreven, was de Pure One S12 nog niet op de markt in Groot-Brittannië. Maar we hebben goed nieuws: u kunt hem nu
kopen bij Amazon voor £469. Net als zijn Amerikaanse prijs, is dit een comfortabele prijs onder de prijzige Dyson.

Ontwerp en bouw

De Tineco Pure One S12 is, net als veel andere accu-stofzuigers die in 2019 verkrijgbaar zijn, modulair van aard. Hij heeft een gestroomlijnd zwart-wit ontwerp, is licht met ongeveer 1,6 kg en wordt geleverd met een reeks accessoires die gemakkelijk kunnen worden verwisseld dankzij het eenvoudige druk-en-kliksysteem dat de Pure One S12 biedt.

Net als de Dyson serie is de Pure One S12 voorzien van trigger activatie. Het is een geweldige toevoeging, die de batterij kan sparen wanneer u niet actief aan het stofzuigen bent. Tineco’s aanbod verschilt van dat van Dyson doordat het ook een vergrendeling heeft die de stofzuiger aan laat staan zonder dat u de trekker ingedrukt hoeft te houden – erg handig voor wie dat nodig heeft.

Maar hoewel de trekker handig is, is het echte hoogtepunt van de Pure One S12 het grote ronde display dat op de hoofdeenheid is gemonteerd. Het grote, heldere kleurenscherm biedt een overvloed aan informatie, waaronder de huidige zuigkracht, de levensduur van de batterij en een innovatieve stofcontrolelus die van rood naar blauw gaat terwijl u een ruimte stofzuigt om aan te geven hoeveel vuil en stof er wordt gedetecteerd – maar daar gaan we later dieper op in.

De Pure One S12 heeft een verwijderbaar batterijsysteem in plaats van een ingebouwde batterij, wat een aantal voordelen met zich meebrengt. Ten eerste, en dat is het belangrijkste, kunt u de batterij vervangen door een tweede (volledig opgeladen) batterij wanneer de eerste leeg is, waardoor het gebruik wordt verlengd tot ongeveer 100 minuten in de automatische modus. Het betekent ook dat u, als de batterijen na verloop van tijd versleten zijn, nieuwe batterijen kunt kopen in plaats van een volledig nieuwe stofzuiger.

Het enige probleem voor wie de Pure One S12 in het Verenigd Koninkrijk wil kopen, is dat hij wordt geleverd met een Amerikaanse stekker, dus je zult een VS-naar-Britse adapter moeten aanschaffen om de batterijen op te laden.

Accessoires

Het modulaire ontwerp van de Pure One S12 – met uitzondering van het display – is vrij gebruikelijk onder draagbare stofzuigers, maar wat afwijkt is het aantal accessoires dat je in de doos krijgt. De verscheidenheid aan koppen en buizen in de doos maakt van de Pure One S12 een veelzijdig stuk gereedschap zonder zonder extra accessoires te moeten kopen. Met het standaard model, krijgt u het volgende:

 • Direct-Drive LED multi-tasker powerborstel: De hoofdborstel biedt de mogelijkheid om tapijt en hardhouten oppervlakken te reinigen zonder aanpassing
 • Mini powerborstel: Perfecte kleine gemotoriseerde borstel voor het reinigen van de auto
 • 2-in-1 afstofborstel: Goed voor het afstoffen van zowel meubels als ornamenten
 • Spleetmondstuk: Geweldig om op de moeilijk bereikbare plaatsen te komen
 • Zachte afstofborstel: Zachte borstelharen maken dit de ideale kop voor het afstoffen van elektronica en andere breekbare voorwerpen
 • Flexibele lange kierenzuiger: Met deze flexibele combinatie van buis en kop kunt u lastige plaatsen bereiken, zoals achter de koelkast
 • Automatisch voorfilterreinigingsgereedschap: Dit accessoire is uniek voor de Pure One S12 en reinigt het voorfilter dat in de stofzuiger wordt gebruikt
 • Haarreinigingsgereedschap: Een scherp uiteinde om verstrikt geraakte haren uit de borstelkoppen te verwijderen en een borsteluiteinde om het inwendige van de stofzuiger te helpen reinigen

Naast de bovengenoemde accessoires wordt de Pure One S12 geleverd met een handig dock dat aan de muur wordt bevestigd en niet alleen een plaats biedt om de stofzuiger te plaatsen wanneer hij niet wordt gebruikt, maar ook opbergruimte biedt voor de meeste accessoires, zodat u de stofzuiger, batterijen en accessoires op één gemakkelijk bereikbare plaats kunt bewaren.

Kenmerken en prestaties

Zoals hierboven vermeld, is de direct aangedreven LED-multitaskerborstel het belangrijkste gereedschap, met één enkele kop voor zowel hardhouten oppervlakken als tapijt. De borstel is gemotoriseerd om echt in het tapijt te kunnen werken en het vastzittende vuil eruit te krijgen. Hij is zelfs zo krachtig dat in combinatie met een zuigkracht van 150 W u op dikkere tapijten lijnen kunt zien die lijken op een pas gemaaid gazon.

De kop heeft ook een draaikoppeling, zodat u hem gemakkelijk kunt gebruiken en draaien om rond grote obstakels in uw huis te navigeren. Oh, en er is ook een automatisch LED-lampje gemonteerd op de voorkant van de borstelkop die donkere gebieden verlicht.

Maar terwijl de borstelkop stof en vuil kan helpen verwijderen, is het de automatische reinigingsmodus die echt de show steelt. De automatische reinigingsmodus maakt gebruik van het iLoop-systeem en de ingebouwde AI van de Pure One S12 om de zuigkracht aan te passen op basis van niet alleen het type vloer, maar ook de hoeveelheid stof en vuil die wordt gedetecteerd – en dit werkt meestal verrassend goed.

Zoals je zou verwachten, wordt er meer zuigkracht geleverd wanneer grote hoeveelheden stof en vuil worden gedetecteerd, hoewel we merkten dat bij het opzuigen van groter vuil (zoals verdwaalde kattenkoekjes), sommige resten onaangeroerd bleven wanneer de stofzuiger op de automatische modus was ingesteld. Alleen door over te schakelen naar de handmatige modus (met een simpele veeg over het aanraakscherm) en het maximale vermogen in te schakelen, kon de stofzuiger de grotere resten opzuigen.

Hoewel dat niet perfect is, moeten we benadrukken dat de automatische modus het grootste deel van de tijd tijdens onze tests prima werk heeft geleverd – hij doet het alleen niet goed met grotere voorwerpen.

De Pure One S12 is ook merkbaar stiller dan een traditionele stofzuiger, en als eigenaar van een Duitse herder die een hekel heeft aan het geluid van stofzuigers, is dat een enorm pluspunt. Stil is hij niet, met een maximum van 71dB(A) op maximaal vermogen, maar het betekent dat we tenminste kunnen stofzuigen andere kamers in het huis zonder dat de hond blaft!

De vuilnisbak van 0,6 l is standaard voor een draagbare stofzuiger van dit formaat, maar hij is toch wat aan de kleine kant voor de grote schoonmaakklussen. We hebben ook gemerkt dat hij niet goed detecteert wanneer de vuilnisbak vol is, en in een geval (toen ik toegeef dat ik vergeten was de vuilnisbak eerder te legen) moest ik niet alleen pluisjes en afval uit de vuilnisbak verwijderen, maar ook uit de verbindingspijp, nadat ik geen melding had gekregen van de status van de vuilnisbak of een verstopping.

De automatische modus is niet alleen geweldig in het reinigen van de vloer – het variabele vermogen van de modus vertaalt zich in een geweldige levensduur van de batterij, die ongeveer 50 minuten per 2.500mAh batterij perst, hoewel dat daalt tot slechts 15 minuten als je het aanzwengelt tot maximaal vermogen. Wat je ook besluit te doen, het mooie aan de Pure One S12 is dat hij wordt geleverd met twee batterijen, zodat je ze kunt verwisselen als er een leeg raakt. Dat verlengt het gebruik tot ongeveer 100 minuten voor beide batterijen, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor zelfs grote huizen.

De Pure One S12 is ook Wi-Fi-compatibel, waardoor je verbinding kunt maken met de stofzuiger en de batterijstatus, het vermogen, waarschuwingen voor mogelijke verstoppingen en meer kunt controleren. Hoewel het cool is om te zeggen dat je stofzuiger een app heeft, denken we dat de aantrekkingskracht een beetje beperkt is omdat de meeste, zo niet alle functies, toegankelijk zijn via dat prachtige ronde display – maar het is er voor degenen die het willen.

Verdict

De Tineco Pure One S12 is een van de beste draagbare stofzuigers die we hebben gebruikt. Hij heeft een gestroomlijnd ontwerp, een lichtgewicht behuizing en een reeks accessoires die gemakkelijk te verwisselen zijn dankzij het eenvoudige druk-en-klik hulpstuksysteem. De trigger-activering is een geweldige toevoeging, zodat u de stofzuiger gemakkelijk uit en aan kunt zetten tijdens het schoonmaken om de batterij te sparen waar u maar kunt, en er is ook een slot voor degenen die er niet mee overweg kunnen.

Maar het zijn natuurlijk de schoonmaakprestaties die er echt toe doen, en we zijn blij te kunnen zeggen dat de Pure One S12 over het algemeen ook uitblinkt in dat departement. De gemotoriseerde borstelkop is geschikt voor zowel tapijt als hardhouten vloeren en helpt om vastzittend vuil en haren op te ruimen, maar dat is niet de beste eigenschap.

De Pure One S12 wordt geleverd met een iLoop-systeem dat op intelligente wijze analyseert hoeveel vuil en stof wordt opgezogen en automatisch de zuigkracht aanpast. Het spaart de batterij en zorgt ervoor dat de stofzuiger het grootste deel van de tijd op een relatief laag volume kan werken.

Met twee batterijen die samen 100 minuten gebruik bieden in de automatische modus, zou het meer dan genoeg moeten zijn om de meeste huizen schoon te maken, en met de accessoires kun je zowat elke omgeving aanpakken, van achter de koelkast tot in de auto. Al met al is de Pure One S12 een geweldige stofzuiger die we aanraden aan iedereen die op zoek is naar een high-end slimme stofzuiger.

Specs

Tineco Pure One S12: Specs

 • 83,8 x 38,1 x 16,8cm
 • 1.6kg
 • Matzwart en wit ontwerp
 • 2x 2500mAh batterijen
 • Tot 100 minuten gebruik van beide batterijen
 • Groot LED-display
 • Assortiment accessoires
 • 150W zuigkracht
 • iLoop System & on-board AI detecteert stof en past automatisch de zuigkracht aan
 • 71dB
 • 0,6L afvalemmer met snelsluiting en eenvoudig leegmaken
 • Filter reinigingsgereedschap
 • Wanddock met ruimte voor batterijen en accessoires
 • Alleen VS-stekker

Recent Content