Toestel fouten die je waarschijnlijk maakt

Je gebruikt het raampje in de ovendeur niet

Als je merkt dat je baksels zinken, of dat je braadstuk er langer over doet, komt dat waarschijnlijk omdat je de ovendeur te vaak opent om te kijken hoe het met je baksel staat. Dit heeft een grote invloed op de temperatuur binnenin – je kunt wel de helft van de warmte verliezen. Uw oven heeft dus meer tijd nodig om weer op de juiste temperatuur te komen. Als u bakt, kan dit invloed hebben op het rijzen van uw brood of cake.

Gebruik in plaats daarvan het ovenvenster om het voedsel te controleren terwijl het bezig is. (Dit kan betekenen dat u het even schoonmaakt zodat u echt naar binnen kunt kijken.) Als u zich zorgen maakt over het aanbranden of overkoken van uw voedsel, stel dan een alarm in op vijf tot tien minuten (afhankelijk van de gewenste kooktijd) voordat uw voedsel gaar zou moeten zijn om het te controleren. Open de ovendeur maar één keer!

Je gebruikt te veel wasmiddel in je was

Als je gewoon wat wasmiddel in je was stopt zonder het af te meten, kun je de levensduur van je wasmachine in gevaar brengen. Als er te veel wasmiddel in zit, kan het zijn dat het niet volledig wegloopt, waardoor je machine verstopt raakt. De motor en de pomp moeten harder werken, uw wasgoed houdt meer water vast en de machine zal vaker moeten pauzeren en spoelen om het extra schuim te verwerken.

Lees uw handleiding en de informatie op de doos van het wasmiddel om een beter idee te krijgen van hoeveel u moet toevoegen voor de grootte van de lading en de warmte en lengte van de was.

Je ontdooit vlees in de magnetron

Dit is niet slecht voor je magnetron, maar het kan wel slecht zijn voor je gezondheid. Vlees moet altijd in de koelkast ontdooid worden, maar omdat het zo lang duurt, is het verleidelijk om te proberen het proces te versnellen. Niet doen! In de koelkast ontdooit vlees, maar het wordt nooit warm genoeg om de ‘gevarenzone’ te bereiken waar bacteriën zich snel beginnen te vermenigvuldigen. Als je vlees ontdooit in de magnetron, creëer je een ideale broedplaats voor bacteriën.

Je vlees ontdooien in de koelkast betekent ook dat het beter zal smaken. Een deel van het vocht dat tijdens het bevriezen verloren gaat, wordt in de koelkast weer opgenomen, waardoor de textuur minder vezelig wordt.

Je gebruikt je grill niet om je oven voor te verwarmen

Ovens zijn traag om voor te verwarmen. Dit betekent vaak dat we ons geduld verliezen en het voedsel erin steken voordat de oven er klaar voor is, wat zowel de bereidingstijd als het resultaat kan beïnvloeden.

Maar – er is een eenvoudige hack voor dit. Zet eerst je grill aan. Het zal je oven sneller opwarmen dan wanneer je de oven zelf gebruikt. Na een paar minuten, als het binnen warm is, zet je de grill uit en stel je de temperatuur van de oven in.

Je controleert je zakken niet op munten en afval voor het wassen

Munten en sleutels kunnen de trommel van je machine beschadigen en soms vast komen te zitten in bewegende delen, waardoor je machine volledig uitvalt. Tissues en papier kunnen uw filter gemakkelijk verstoppen. Wanneer u voorwerpen in de wasmachines stopt, maak het een deel van uw proces om ze te ontwarren.

Zeer vuile kleding (modderige sokken, kindert-shirts met etensvlekken) moet rechtsom worden gewassen, al het andere moet binnenstebuiten worden gewassen. Dit betekent dat de binnenkant van de kleren, die olie en zweet van uw huid opnemen, meer klappen van de machine zullen krijgen, en de buitenkant van de items langer nieuwer zullen laten lijken.

Zorg er ook voor dat je de filters van je wasmachine en droger regelmatig schoonmaakt.

Je overlaadt je koelkast

Te veel voedsel in een koelkast zorgt ervoor dat de machine veel harder moet werken om dezelfde resultaten te bereiken, wat je meer kost aan elektriciteit en de levensduur van je machine verkort. En als de lucht niet rond de items kan circuleren, zal uw voedsel niet zo lang houdbaar zijn. Dit is vooral het geval als de afdichting rond uw koelkastdeur is aangetast door de grote hoeveelheid voedsel binnenin.

Zet geen warm voedsel in je koelkast en zorg ervoor dat de koelkastdeur elke keer goed sluit.

Je gebruikt geen vaatwasserzout

Vaatwasmachinezout is een supplement dat je aan je vaatwasser geeft voor de gezondheid van de vaatwasser. Het beschermt de vaatwasser tegen hard water en zorgt ervoor dat hij beter kan afwassen. U zult waarschijnlijk geen verschil merken in de dagelijkse werking, maar als u vaatwasmachinezout gebruikt, verlengt dit zeker de levensduur van uw machine, vooral als u in een gebied met hard water woont.

Je gebruikt de pulse functie niet op je blender

Kijk eens naar productreviews met weinig sterren over minder dure blenders en je zult veel reacties vinden waarin ze zich erover verbazen dat hun blender plotseling is overleden. Vaak is de oorzaak hiervan overbelasting van de blender, met name door het niet gebruiken van de puls-functie.

Als je iets heel taais of resistent probeert te blenden, is de verleiding groot om de blenderknop zo hard en zo lang mogelijk in te drukken. Maar als je de gebruiksaanwijzing leest, zul je zien dat er geadviseerd wordt om alleen te mengen in korte stoten (pulsen) om de motor te beschermen tegen oververhitting. Veel staafmixers mogen maar een paar seconden per keer worden gebruikt. Als u de knop te lang ingedrukt houdt, raakt de motor van de blender oververhit en valt hij uit.

Bovendien, als je een staafmixer of een blender met een laag vermogen gebruikt, gebruik hem dan niet om ijs te crushen. Dat is te veel voor de motor en kan het mes beschadigen.

Je gebruikt je magnetron terwijl je films streamt

Microgolven gebruiken elektromagnetische stralen, die kunnen interfereren met de radiogolven die door je wi-fi worden uitgezonden. Dit betekent dat je eigenlijk maar het een of het ander tegelijk moet gebruiken. Dus, als je een film probeert te streamen of te downloaden of je doet belangrijke dingen online, probeer dan niet tegelijkertijd je eten op te warmen.

Je zet je borden niet op de juiste plaats in de oven

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je geroosterde groenten er niet elke keer op dezelfde manier uitkomen, hebben wij misschien het antwoord. Er is een ideale plek in de oven voor alles wat je kookt.

Om knapperige geroosterde groenten in de oven te krijgen, zet je de bakplaat op de bodem van de oven, waar de bodem van de ovenschaal lekker heet wordt. Gebruik dezelfde plek voor een pizza, om een krokante bodem te krijgen. Gebakken producten moeten in het midden, zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Alles met een kazige topping of dat je bovenop bruin wilt hebben, zet je boven in de oven.

Je leegt de kruimelvanger van je broodrooster niet

Als je de kruimelvanger van je broodrooster niet regelmatig leegt, creëer je gewoon een klein brandgevaar op je aanrecht. Op z’n minst zal je rookalarm snel afgaan. Haal altijd eerst de stekker uit het stopcontact voordat u de kruimellade verwijdert en leegmaakt. Weersta de drang om er een mes of ander metalen voorwerp in te steken om grote stukken toast los te maken. Als er iets vastzit, draai het broodrooster dan ondersteboven boven de bak en schud het even. Gebruik een houten voorwerp voor hardnekkige stukjes. Wanneer u het broodrooster rechtzet, moet u ervoor zorgen dat er geen stukjes tegen de verwarmingselementen geklemd zitten.

Je verwaarloost je waterkoker

Hoewel we allemaal water in onze waterkoker bewaren, zouden we dat eigenlijk niet moeten doen. Water in een waterkoker laten staan veroorzaakt kalkaanslag, wat de dagelijkse werking en levensduur beïnvloedt. Maar als je je waterkoker meerdere keren per dag gebruikt om thee of koffie te zetten, is het waarschijnlijk niet realistisch om hem na elk gebruik helemaal leeg te maken.

Probeer deze tips:

  • Gebruik gefilterd water in je waterkoker.
  • Voeg slechts zoveel toe als je gaat gebruiken elke keer dat je het kookt. Dit bespaart ook elektriciteit.
  • Ontkalk regelmatig uw waterkoker. Doe dit door hem te vullen met één deel witte azijn op één deel water. Laat het een uur staan. Leeg de waterkoker en veeg alle kalkresten binnenin weg. Vul en leeg hem vijf keer voor gebruik.

Je maakt je stofzuiger niet schoon

Als je klaar bent met stofzuigen, is het makkelijk om de stofzuiger in de kast te dumpen en er niet meer aan te denken. Maar je laatste taak na het stofzuigen zou moeten zijn om de stofzuiger zelf schoon te maken. Als u een stofzuiger zonder zak hebt, leegt u de zak rechtstreeks in de vuilnisbak. Sommige stofzuigers hebben ook een filter dat u kunt verwijderen en uitwassen. Als u een zak hebt, zorg er dan voor dat deze niet meer dan halfvol is. Vanaf dit punt zal de stofzuiger steeds minder efficiënt worden. Wanneer u de zak verwijdert, veegt u met een vochtige doek rond het filtergebied.

Controleer vervolgens de reinigingskop. Trek vastzittende haren eruit en knip haren weg die rond de rol gewikkeld zijn. Leeg alle stukjes in de afvalbak. Veeg hem ten slotte af om stof en vuil te verwijderen.

Wilt u meer advies over huishoudelijke apparaten? Lees dan verder: