Tokit Omni Cook beoordeling


De Omni Cook is een concurrent van de populaire Thermomix. Het werd ontwikkeld door Chunmi Technology, een merk binnen het Xiaomi ecosysteem.

U kunt zien wat we van de Thermomix vonden door
onze review te bekijken, maar de Omni Cook is – hoewel nog steeds prijzig – iets budgetvriendelijker. Niet alleen is de initiële investering lager (de Thermomix kost £1,149/ $1,499), maar terwijl je een abonnement moet nemen om toegang te krijgen tot de receptenbibliotheek van Thermomix, zijn die van Omni Cook helemaal gratis – hoewel het er minder zijn en er geen manier is om ze te downloaden en offline te openen.

Het ontwerp en de bouw van de Omni Cook

 • 6,8 inch kleuren touchscreen
 • Roestvrijstalen kan
 • Zwaar, omvangrijk apparaat

De Omni Cook is een slim stekkerapparaat, met een witte rand, zwart gegoten kunststof oppervlak en roestvrijstalen afwerking. Het is een lomp apparaat, ongeveer zo groot als een broodbakmachine (35 x 22 x 20 cm zonder de kan), dus je hebt voldoende ruimte nodig om het te gebruiken.

Hij is ook vrij zwaar, 8,8 kg, dus niet ideaal om in een hoge kast te zetten. Om er echt het beste uit te halen, moet je er een vaste plaats voor vinden op je aanrecht, zodat het handig is voor alle klusjes die je in de keuken hebt.

In de basis is een 6,8 inch kleurentouchscreen ingebouwd. In tegenstelling tot de Thermomix, heeft het scherm van de Omni Cook een staande stijl.

Omni Cook scherm

Ernaast staat een grote (2,2 liter), roestvrijstalen kan van hoge kwaliteit met staafmixermessen. Deze zult u voor alles gebruiken, van stomen tot wegen. De kan klikt op zijn plaats op deOmni Cook en er is een ontgrendelknop om hem los te maken, zodat hij veilig is tijdens gebruik.

Aan de achterkant zit een snoeropbergvak, dat is een leuke touch, en het apparaat zit op vier zuignappen zodat het niet wegschuift als het aan het blenden is.

Naast de kan wordt de Omni Cook geleverd met een aantal stevige accessoires: een stoommandje, een siliconen schraper, een set maatlepels en een garde. Er is ook een afneembare maatbeker die in het midden van het deksel van de kan zit.

Omni Cook accessoires

De schoepen aan de basis van de kan kunnen worden verwijderd – maar de kan kan alleen zonder deze worden gebruikt als u de slowcook plug koopt (
£35 van Tokit), waarmee u de ontstane opening kunt vullen.

Er zijn meer accessoires verkrijgbaar bij Tokit, waaronder een volledige stoompan-set, evenals vervangingen voor de onderdelen die bij het apparaat worden geleverd.

Wat doet de Tokit Omni Cook?

 • Multifunctioneel: wegen, stomen, blenden & meer
 • Toegang tot 1.000 recepten
 • Stap-voor-stap instructies

De Omni Cook heeft veel functionaliteit. Hij kan ingrediënten afwegen, kneden, hakken, malen en persen, stomen, stoven, sous-vide en yoghurt maken. Waar nodig kunt u vervolgens de tijdsduur, temperatuur en blender snelheid opgeven.

Er is zelfs een instelling om de kan na gebruik schoon te maken, op dezelfde manier als je een blenderkan zou schoonmaken.

Je kunt de Omni Cook op twee manieren gebruiken. Of u gebruikt de functies afzonderlijk – als een weegschaal, een stomer of een blender – zoals u ze nodig hebt, of u kiest voor een van de 1000 recepten die voor het apparaat zijn geoptimaliseerd.

Als u voor een recept kiest, zal de Omni Cook u stap voor stap door het recept leiden.

Setup

Hij is eenvoudig uit de doos te installeren. Nadat u de accessoires hebt gewassen en de kan op zijn plaats hebt geklikt in de basis van de Omni Cook, hoeft u hem alleen maar aan te zetten en de instructies op het scherm te volgen, zodat hij verbinding kan maken met uw Wi-Fi thuis.

In onze test maakte hij meteen verbinding, maar je moet er wel rekening mee houden dat je een fatsoenlijke Wi-Fi-verbinding in je keuken nodig hebt om hem te laten werken – het is niet iets dat je dichter bij je hub kunt zetten.

Recepten

Je hebt de connected functionaliteit nodig om toegang te krijgen tot de database met recepten. U kunt bladeren op gangen (hoofdgerecht, voorgerecht, dessert) of andere kookopties (drank, bakken, saus of sous-vide).

Kies voor hoofdgerechten en er is een submenu met recepten – vlees, vis, veganistisch, pizza en meer. Er is een grote selectie van elk, hoewel we wel een paar verdacht kaasachtige “veganistische” recepten zagen.

Zoals je je kunt voorstellen, gezien het land van herkomst van de Omni Cook, zijn er veel traditioneel Chinese gerechten zoals congee, maar ook veel meer internationale opties.

Om een indruk te krijgen van wat er zoal te krijgen is, kunt u
een selectie van recepten zien in de recepten sectie van de Tokit site.

De prestaties van de Omni Kok

 • Geweldige bak assistent
 • Bespaart op afwassen
 • Minder goed in sauteren

Ik ben begonnen met het kiezen van een bananencake recept. Alle gereedschappen en ingrediënten die je nodig hebt staan in de lijst. Vanaf dat moment is het een kwestie van stap voor stap de aanwijzingen op het scherm volgen. Je veegt vooruit op het touchscreen om naar de volgende instructie te gaan, maar als je denkt dat je iets gemist hebt, kun je terug vegen om het nog eens te controleren.

Revolutionair is dat je alles – behalve het daadwerkelijk bakken van de cake – op de Omni Cook zelf kunt doen, in één kan, zonder dat je iets hoeft af te wassen terwijl je bezig bent. Hij weegt de ingrediënten terwijl je ze toevoegt, smelt de boter en mengt het beslag wanneer het klaar is.

Omni Cook stap-voor-stap instructies

Ik volgde de instructies tot op de letter, de cake kwam er perfect uit en in plaats van te eindigen met een met bloem bestoven nachtmerrie keuken, had ik alleen de Omni Cook kan en een cakevorm schoon te maken. En ik gebruikte de automatische instelling om de kan schoon te maken.

Omni Cook bananen cake

Het maakte het bakken zoveel sneller en schoner – en het zou gemakkelijk zijn om het recept aan te passen om je favoriete cake of koekjes te maken en toch de stap-voor-stap instructies te gebruiken.

Het stoommandje is even gemakkelijk te gebruiken (voeg water toe, stel een timer in) en ik volgde een recept voor gevulde eieren dat even succesvol was, waarbij ik de eieren stoomde in plaats van ze te koken.

Gegrilde eieren in de Omni Cook

Maar de Omni Cook heeft een paar beperkingen. Het kan sautémaar het is niet te vergelijken met het sauteren in een pan. Door de veiligheidsinstellingen moet het deksel altijd op het apparaat blijven, hoewel de maatbeker kan worden verwijderd. U kunt dus niet zelf in de frituurpan roeren, hoewel het apparaat de ingrediënten voorzichtig zal draaien met behulp van de staafmixermessen.

De messen betekenen ook dat ingrediënten eronder vast kunnen komen te zitten en lastig te verwijderen zijn – tenzij je ook betaalt voor de stekker en de messen verwijdert.

Tot slot, als je ingrediënten wilt mengen na het koken, moet je het apparaat waarschijnlijk een paar minuten laten afkoelen tussen de verschillende stappen. Ik probeerde een stoofpotje te koken en moest halverwege stoppen om af te koelen voordat ik een andere functie kon gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Omni Cook is wereldwijd verkrijgbaar via de Tokit website. Als
je in de VS bent, kost hij $899.
UK kopers kunnen hem krijgen voor £768.

Dit maakt het een veel meer budgetvriendelijke aankoop dan de Thermomix, die ongeveer dezelfde functionaliteit heeft, maar kost
£1,149 in het VK en
$1.499 in de VS. Je hoeft ook geen betaald receptenabonnement te nemen als je voor de Omni Cook kiest.

Verdict

De Omni Cook maakt het bereiden van meerstapsrecepten uiterst eenvoudig en het is zeer bevredigend om iets ingewikkelds te koken en uiteindelijk slechts een enkele kan af te wassen.

Het is een prijzig apparaat, maar als je vaak bakt, kan het de moeite waard zijn, omdat het je voorbereidingstijd en opruimtijd aanzienlijk zal verkorten. Het is ook een serieus alternatief voor een apparaat met één functie, zoals een sous-vide of een stoomoven – de Omni Cook kan dat en nog veel meer.

Er zijn een paar dingen die het niet zo goed kan, zoals frituren, maar als je ook een air fryer hebt, zul je de meeste recepten kunnen maken zonder zelfs maar naar je oven of kookplaat te kijken, wat goed nieuws kan zijn voor de energierekening.

En voor mensen die willen leren koken, zou de Omni Cook een uitstekende leermeester zijn: je kunt alles doen, van het koken van een ei tot het bakken van een cake tot het maken van een herderstaart of sous-vide steak, met een minimum aan gedoe.

Specs

Tokit Omni Cook: Specs

 • Afmetingen: 355 x 244 x 364mm
 • Inhoud kan: 2.2l
 • Gewicht (inclusief kan): 8,4kg
 • Totaal nominaal vermogen: 1500-1700W

Recent Content