Tronsmart Apollo Air+ review


De laatste paar jaar is er een grote toevloed geweest van betaalbare, goede kwaliteit draadloze oordopjes van verschillende bedrijven in Zuid-Oost Azië. Tronsmart is een opmerkelijke speler geweest in deze ruimte, met verschillende aanbiedingen waar we van genoten hebben. Nu is het terug met een nieuw paar dat is voorzien van actieve ruisonderdrukking en een paar andere interessante functies. Hier testen we de Tronsmart Apollo Air+ draadloze oordopjes.

Ontwerp & bouw

We zijn nu allemaal gewend geraakt aan de vorm van draadloze oordopjes. Ze zijn er over het algemeen in twee uitvoeringen, met of zonder steeltje. De Apollo Air+ behoort tot het laatste kamp, met 2 cm lange armen die de oplaadpunten bevatten voor wanneer ze in de doos zitten, plus microfoons voor handsfree activiteiten en de omgevingsmodus, waarop ik wat later zal ingaan.

Er zijn ook nabijheidssensoren die het afspelen pauzeren wanneer je een knopje verwijdert, en dan weer hervatten wanneer je het terug in je oor steekt.

Tronsmart Apollo Air+: Buds in hoesje

De hoofdbehuizing bevat een 10mm grafeen driver plus een Qualcomm QCC3046 processor. De bediening gebeurt via aanraakgevoelige panelen op de achterkant van de behuizing, waarbij je met één tik het volume verhoogt of verlaagt (afhankelijk van op welk knopje je tikt), twee om af te spelen of te pauzeren, en drie om te schakelen tussen de drie modi: Normaal, Ruisonderdrukking en Omgevingsgeluid.

Een glanzend plastic chassis betekent dat de knoppen licht en comfortabel zijn om te dragen, waarbij het per ongeluk laten vallen op een harde vloer niet tot schade leidt, waarschijnlijk door het gebrek aan massa. Tronsmart heeft ook vijf maten oordopjes in de doos, dus je vindt vast wel een maat die past.

Tronsmart Apollo Air+: knop

De plastic behuizing heeft de nu standaard USB-C oplaadpoort, een koppelingsknop en een oplaadlampje zodat je weet wanneer de buds goed zijn om te gaan. Het ondersteunt zowel snel opladen als draadloos opladen, wat ongebruikelijk is voor goedkopere buds, en kan de Apollo Air+ buds vier keer opladen voordat ze weer in het stopcontact moeten worden gestoken. Als je dit doet, is de behuizing in iets meer dan een paar uur weer op volle sterkte, dus je hoeft niet lang te wachten tussen twee luistersessies.

De Apollo Air+ heeft een IP45 waterdichtheid rating, dus ze zijn veilig om te dragen in de regen of tijdens het zweten in de sportschool. Je zult er niet mee willen gaan zwemmen, maar dat zou sowieso dom zijn.

Geluidskwaliteit & functies

Het geluid van de Apollo Air+ is erg goed. Het geluid is vol, rijk en heeft een solide weergave over het hele frequentiespectrum. Dit wordt geholpen door de Qualcomm aptX en aptX Adaptive audio codecs, aangedreven door de Qualcomm QCC3046 processor. Wat de technische combinatie ook mag zijn, het resultaat is zeer aangenaam voor de oren. De oordopjes kunnen ook behoorlijk luid worden, dus houd je volume in de gaten om jezelf geen schade op lange termijn toe te brengen.

Tronsmart bevat actieve ruisonderdrukking (ANC) in de Apollo Air+, iets wat normaal gesproken niet voorkomt in deze prijsklasse. Concurrenten in de budgetklasse met ANC zijn o.a. de
Enacfire A9s,
Huawei FreeBuds 4i en
Anker Soundcore Life A2 NC.

Tronsmart gebruikt iets wat het Hybrid Active Noise Cancellation noemt, dat Feedback ANC en Feedforward ANC via microfoons combineert om een breed scala aan frequenties te dekken.

Bij het doorlopen van de drie geluidsmodi, ontdekte ik dat de ruisonderdrukking een behoorlijke hoeveelheid lawaai wegneemt, maar hardnekkige geluiden komen er nog steeds doorheen. Toen ik bijvoorbeeld naast een beekje zat, kon ik duidelijk het stromende water horen, zij het dat sommige van de hoge en middenfrequenties werden getemd. Maar als je op zoek bent naar geluidsisolatie, dan zul je toch moeten kiezen voor de duurdere oordopjes die er zijn.

Dat gezegd hebbende, de
Tronsmart Apollo Air+ buds genoeg om de functie een nuttige toevoeging te maken in plaats van een volwaardig verkoopargument. De Ambient-modus is ook handig, omdat het een beetje omgevingsgeluid in het signaal introduceert.

Ik vond dit vooral handig wanneer ik met de hond over stille landweggetjes liep, terwijl ik nog steeds kon horen wanneer er een auto van achteren naderde. Vergeleken met de Enacfire A9’s, houden de Apollo Air+ knoppen stand en bieden ze vergelijkbare prestaties in termen van onderdrukking, terwijl ze rijkere audiotonen leveren.

Tronsmart Apollo Air+: Voorkant van behuizing

De microfoons doen ook bewonderenswaardig werk als het gaat om het aannemen van gesprekken. De persoon aan de andere kant van de lijn vond de geluidskwaliteit perfect, zonder de vervelende echo’s die een probleem kunnen zijn bij goedkopere buds.

Bluetooth 5.2 betekent dat de verbinding tussen smartphone en buds zeer robuust is, en tijdens mijn tijd met de Apollo Air+ heb ik nooit enige vorm van uitval ervaren, tenzij ik naar ergens anders in het huis liep, mijn telefoon achterlatend.

Tronsmart claimt ongeveer vijf uur batterijduur na een enkele lading, hoewel ik me kan voorstellen dat het inschakelen van de ruisonderdrukking of omgevingsmodi dit zal verkorten. Ik heb niet de volle vijf uur in een keer gehaald tijdens het testen, maar een lange wandeling van drie uur ging gelukkig voorbij in het gezelschap van de Apollo Air+ zonder waarschuwingen dat de batterij leeg raakte, ook al stond de ruisonderdrukking aan. Ik had soortgelijke ervaringen bij een paar andere gelegenheden, dus het is veilig om te zeggen dat de levensduur van de batterij in deze buds in orde is.

Met de oplaadhouder die ze vier keer kan bijvullen, zou je tot 25 uur batterijduur kunnen krijgen, wat heel behoorlijk is.

Prijs & Beschikbaarheid

Je kunt de Tronsmart Apollo Air+ draadloze oordopjes kopen in zwarte of witte kleuren bij
Geekbuying voor £74.14 in de UK of $99.99 in de USA. Zorg er wel voor dat je de listing op de site controleert, zodat je geen invoerrechten of belastingen moet betalen.

Tegen de tijd dat je dit leest, zullen ze hopelijk ook verkrijgbaar zijn op Amazon in het
UK en
USA voor ongeveer dezelfde prijzen als hierboven vermeld.

Als je je niet al te druk maakt over de nabijheidssensor en de Qualcomm aptX Adaptive codex, dan kun je kiezen voor de goedkopere Tronsmart Apollo Air oordopjes, die in de aanbieding zijn bij
Geekbuying voor £51.90 aan UK klanten of
US$69.99 voor die in de States.

Goedkoper nog zijn de Enacfire A9’s, die de meeste voordelen van de Apollo Air en Air+ bieden, maar kunnen worden opgepikt op de
Enacfire site voor £51.99/$66.66.

Bekijk onze tabel van de
beste budget draadloze oordopjes voor meer opties.

Verdict

Tronsmart heeft de Apollo Air+ oordopjes gepositioneerd aan de bovenkant van het budgetbereik, dus ze moeten het opnemen tegen een aantal zeer verleidelijke alternatieven.

In termen van geluidskwaliteit presteren ze beter dan de Enacfire A9’s die onlangs zoveel indruk op me maakten, en de ANC-modi bieden dezelfde soort resultaten. Dan is er nog de handige nabijheidssensor, plus de snelle en betrouwbare aanraakbediening.

De fatsoenlijke batterijlevensduur voegt toe aan de lijst met positieve punten, maar er zijn fatsoenlijke alternatieven op dit prijsniveau die het overwegen waard zijn, zoals Huawei en Anker.

Specs

Tronsmart Apollo Air+: Specs

  • 10mm grafeen drivers
  • Qualcomm QCC3046 processor
  • Qualcomm aptX en aptX Adaptive audio decodering
  • Bluetooth 5.2 HFP/HSP/AVRCP/A2DP
  • Hybride ANC
  • Nabijheidssensor
  • Aanraakbediening
  • IP45-klasse
  • 59,95 x 32,3 x 37 mm
  • 43g

Recent Content