Trust GXT 255+ Onyx test


Er zijn op dit moment veel verschillende microfoons op de markt, maar ze worden niet allemaal geleverd met een microfoonarm. Dat is waar modellen als de Trust GXT 255+ Onyx van pas komen, die standaard een microfoonarm heeft die je op je bureau klemt voor maximale flexibiliteit.

Maar hoe verhoudt de microfoon zich tot de concurrentie? En hoe doet hij het in het dagelijks gebruik? Ik heb de Trust GXT 255+ Onyx gebruikt voor podcasting, streaming en videogesprekken om te zien of dit stukje audio-apparatuur het waard is om in te investeren.

Ontwerp en kenmerken

 • Flexibele giekarm
 • RGB-verlichting
 • Gemakkelijk te monteren

Ondanks het bolvormige uiterlijk van de Trust GXT 255+ Onyx, is hij gemakkelijk op te zetten. Alle onderdelen zitten in een doos, en het hele toestel weegt 1,4 kg, wat lichter is dan ik had verwacht.

De Trust GXT 255+ Onyx heeft een ontwerp dat past in de typische gamer- of streamer-esthetiek. Het heeft een matzwarte afwerking over het geheel, evenals een heldere RBG lichtring net onder het mondstuk.

Vertrouwen in RGB-verlichting

De microfoon heeft een foam cover in plaats van een grille, en een plastic shock mount wordt bij elkaar gehouden met slanke kriskras touwen. Ik zou niet zeggen dat het de meest premium uitziende microfoon op de markt is, maar hij doet zijn werk.

Het meest opvallende aan de Trust GXT 255+ Onyx microfoon is de verstelbare microfoonarm. De microfoon kan niet gebruikt worden als een staande microfoon zoals vele andere USB microfoons, dus als je weinig ruimte hebt in je kantoor of studio, is dit niet de microfoon voor jou.

De arm klemt op een oppervlak of bureau, en de gewrichten kunnen flexibeler of steviger worden gemaakt door de inkepingen op het gewricht te draaien. Hij draait ook aan de basis, zodat u hem snel in de gewenste richting kunt richten.

De scharnieren op de armen kunnen in het begin wat lastig zijn om goed te krijgen, terwijl het scharnier waar de microfoon op zit het tegenovergestelde is, soms voelt het wat dun of losjes aan. Je zult wat tijd moeten besteden aan het aanpassen en afstellen van de arm om hem in de gewenste positie te krijgen.

Vertrouwensklem

Dit is een eenvoudige plug-and-play microfoon die via USB-A op je pc wordt aangesloten. De kabel is 1,8 m lang, dus zorg ervoor dat je de microfoon met voldoende ruimte op je PC aansluit.

Aan de voorkant van de microfoon zit een USB-C gleuf om de microfoon aan de arm te bevestigen via de meegeleverde draad. Er is een hoofdtelefoonaansluiting, samen met een handmatig volumewiel en een regelaar om de gevoeligheid van de microfoon aan te passen. Als je deze indrukt, kun je jezelf snel dempen. Er is ook een extra USB-A poort, mocht u die nodig hebben.

Er zijn zes verschillende kleuren (geel, groen, blauw, cyaan, paars en roze) voor de RGB-verlichtingsring, hoewel er geen cyclus- of kleurveranderingsopties zijn. Je kunt de verlichtingsknop ook vier seconden ingedrukt houden om hem uit of aan te zetten. Als u de microfoon dempt, wordt dit lampje rood.

Hoewel de microfoon compatibel was met pc, Mac en PlayStation, worden Xbox-consoles niet ondersteund.

Geluidskwaliteit

 • Audio duidelijk en leesbaar
 • Problemen met knallen
 • Minimale achtergrondruis

De geluidskwaliteit van de Trust GXT 255+ Onyx is vrij goed. Spraak is leesbaar en duidelijk, en precies wat ik nodig had bij gebruik voor podcasts en streaming. Dankzij de positie van de microfoon is er ook een minimale echo, iets wat ik bij een desktopmicrofoon wel eens had.

De kwaliteit is echter niet zo goed als die van mijn andere microfoon – de
Samson G-Track Pro – hoewel deze een hogere prijs heeft.

Trust Microfoon

Ondanks de schuimrubberen omhulling kan het geluid bij plosieven (woorden met letters als p’s of d’s) worden weggeblazen. Door de microfoon verder weg te plaatsen werd dit beperkt, maar dit ging ook ten koste van de kwaliteit van het geluid. Als dit een ergernis is, zou ik aanraden om te investeren in een universeel plopfilter.

De microfoon wordt alleen geleverd met een cardioïde patroon geluidsopname. Dit betekent dat het geluid van de voorkant van de microfoon komt, waardoor er minder geluid uit andere richtingen komt. Andere microfoons bieden de mogelijkheid om het geluidspatroon om te schakelen, wat handig is als u een microfoon met meerdere mensen deelt.

De microfoonarm komt pas echt tot zijn recht als je aan het typen bent of een controller gebruikt. Omdat de microfoon dicht bij je mond is geplaatst, wordt achtergrondgeluid voldoende gedempt – een voordeel dat je niet zou hebben met een bureaumicrofoon.

Er is geen extra software beschikbaar om je audio aan te passen, zoals bij sommige topmodellen wel het geval is. Als je op zoek bent naar een meer professionele opstelling, is dit misschien niet de microfoon voor jou. Aan de andere kant, als je minder werk wilt en niet veel belang hecht aan het aanpassen van de audio-instellingen, kan dit een goede optie zijn.

Vertrouwen microfoon

Het is vermeldenswaard dat ik mezelf op Windows 10 soms kon horen via mijn oortelefoon. Ik heb dit probleem verholpen door naar het configuratiescherm te gaan en het vinkje bij ‘naar dit apparaat luisteren’ aan en uit te zetten.

Aangezien dit een USB-microfoon is, is de audioverwerking niet van dezelfde kwaliteit als die van professionele microfoons – maar tenzij je erg veel met audio bezig bent (of een carrière op dit gebied hebt), zou dit geen probleem moeten zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Trust GXT 255+ Onyx microfoon wordt verkocht voor £174,99/€175,99, hoewel sommige retailers op het moment van schrijven korting geven. Je kunt hem momenteel kopen bij
Amazon en
Box in het Verenigd Koninkrijk of andere winkels in uw land op de
Trust website.

Helaas, als u in de VS woont, is deze microfoon niet verkrijgbaar. U kunt echter kijken naar andere opties in onze lijst van de
beste USB-microfoons.

Vertrouwen microfoon

Door zijn prijs komt hij net voor op de
Blue Yeti X, onze best beoordeelde microfoon in het algemeen. Hoewel deze microfoon geen microfoonarm heeft, biedt hij meer aanpassingsmogelijkheden voor de geluidskwaliteit, zowel op de microfoon zelf als via zijn eigen software.

Dat gezegd hebbende, een compatibele microfoonarm kost je ongeveer £15 voor de goedkoopste modellen, of veel meer, afhankelijk van wat je koopt. Daarom is het de moeite waard om af te wegen wat je prioriteiten zijn voor je microfoonopstelling.

Verdict

De Trust GXT 255+ Onyx microfoon is een prima optie als je minimale poespas wilt. De geluidskwaliteit is behoorlijk dankzij de microfoonarm die voor een optimale positionering zorgt – al kun je wel wat knallen. De RGB-verlichting zorgt ook voor extra flair.

De bouwkwaliteit is niet de meest premium die er is, en het ontbreken van audiosoftware kan een teleurstelling zijn voor degenen die op zoek zijn naar iets professionelers. Als je echter een microfoon wilt die past bij een klassieke gamer-esthetiek en een paar tegenvallers niet erg vindt, dan is dit de juiste keuze.

Specs

Trust GXT 255+ Onyx: Specs

 • 980 x 80 x 70mm (met arm)
 • 1400g (totaal gewicht)
 • Cardioïde pick-up patroon
 • Condensor sensor
 • 130dB geluidsdrukniveau
 • 30 Hz – 18000 Hz frequentierespons
 • 24bit, 96kHz bemonsteringsfrequentie
 • 3.5mm hoofdtelefoonaansluiting
 • Microfoonhoes van schuimrubber
 • USB-C en USB-A poorten meegeleverd
 • Mute-functionaliteit
 • Volumeknop
 • RGB-verlichting met zes kleuren
 • Plug & Play
 • Compatibel met Windows, Mac & PlayStation
 • Boom arm in doos
 • Schokbevestiging inbegrepen
 • Echo-onderdrukking
 • Geen ruisonderdrukking

Recent Content