Ultenic U10 snoerloze stofzuiger review


Ultenic wil met de Ultenic U10 een premium snoerloze stofzuigerervaring bieden tegen een betaalbare prijs. De Ultenic U10 biedt een zuigkracht van 23.000 pk, een stijlvol ontwerp en een lichtgewicht constructie. De vraag is of een stofzuiger van minder dan 200 pond echt kan concurreren met premium stofzuigers. Het zal u verbazen.

Ontwerp en hulpstukken

De Ultenic U10 is een zakloze snoerloze stofzuiger met een transparant stofbakontwerp, wat vrij standaard is voor een snoerloze stofzuiger in 2021, hoewel het rode en grijze kleurenschema betekent dat het vrij stijlvol is in vergelijking met sommige goedkope stofzuigers. Hij ziet er zeker niet uit en voelt ook niet aan als een goedkope snoerloze stofzuiger in de hand.

De Ultenic U10 is een traditionele steelstofzuiger, en dat betekent dat hij niet uit zichzelf rechtop kan staan – hij moet op de vloer worden gelegd of tegen een muur worden geplaatst wanneer hij niet wordt gebruikt. Het voordeel is zijn gewicht; hij is veel lichter dan de Tineco S12 van 2 kg die ik regelmatig gebruik, namelijk 1,25 kg, waardoor hij gemakkelijk te manoeuvreren is en gebruikt kan worden tijdens langere schoonmaaksessies.

Er is een Hepa-filter en een stofbak met snelsluiting die beide met water kunnen worden gespoeld voor een gemakkelijke reiniging – je hoeft je handen niet vuil te maken – maar de stofbak is vrij klein met slechts 0,6 l, dus wees erop voorbereid dat je hem vrij vaak moet legen. Er is ook geen LED-indicator om u te laten weten dat de bak vol is, dus u zult de lijn op de bak zelf in de gaten moeten houden.

Zoals de meeste snoerloze stofzuigers heeft de U10 een modulair ontwerp, waarbij gebruik wordt gemaakt van een snelspansysteem om de meegeleverde accessoires aan de hoofdeenheid te bevestigen en los te koppelen, zodat ze kunnen worden aangepast aan de omgeving waarin u schoonmaakt. Hoewel de accessoires niet zo uitgebreid zijn als die van een topstofzuiger, is dit een prima instapmodel voor kleinere ruimten.

In de doos krijg je een gemotoriseerde vloerborstel met tapijt- en zachte borstelrol voor respectievelijk tapijt en hardhout, een verlengbuis, een spleetborstel om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen en een bankborstel, ideaal voor autostoelen en matrassen.

Zoals de meeste snoerloze systemen wordt de Ultenic U10 geleverd met een minimalistische muurbeugel waar de stofzuiger in kan worden geschoven als hij niet wordt gebruikt, en die tegelijkertijd de batterij oplaadt. Dat is geweldig als je een muur hebt, maar wat als je die niet hebt? De U10 heeft een verwijderbare batterij, zodat u de batterij eruit kunt halen en opladen zonder dat u de stofzuiger in de buurt hoeft te hebben.

Dit betekent ook dat u de werktijd van de stofzuiger kunt verlengen met een tweede batterij. Het addertje onder het gras is dat Ultenic, in tegenstelling tot sommige andere fabrikanten, geen tweede batterij in de doos levert.

Toch kun je er
kopen voor £35.99 in het Verenigd Koninkrijk, wat een zeer concurrerende prijs is. (Dyson, bijvoorbeeld, rekent £65-£85 voor vervangende batterijen, afhankelijk van het model van uw stofzuiger). Op het moment van schrijven hebben mensen in de VS echter geen geluk.

Prestaties en kenmerken

Waar de Ultenic U10 zijn budgetkarakter toont, is in de slimme afdeling; er is geen display, noch zijn er aanraakbediening. Het enige wat u vindt is een grote LED-indicator om u te laten weten of er stof aanwezig is, een kleinere LED om aan te geven in welke modus hij staat en een derde LED-indicator op de verwijderbare batterij om de huidige lading weer te geven.

Dat is een grote verandering ten opzichte van zelfs de iets duurdere £199
Proscenic P11, met zowel een display als aanraakbediening voor eenvoudige presentatie van statistieken zoals de energiemodus en de levensduur van de batterij in een oogopslag. Dit betekende dat ik een keer zonder stroom kwam te zitten tijdens het stofzuigen, simpelweg omdat ik niet in de gaten had dat de U10 bijna leeg was op het moment dat ik begon – iets wat niet zou gebeuren met een display.

Er wordt een trigger gebruikt om de U10 aan te zetten, maar je hoeft de trigger niet ingedrukt te houden om stroom te leveren. Dat kan nadelig zijn voor de levensduur van de batterij, maar het is een veel comfortabelere optie.

Bij de eerste keer inschakelen gaat de U10 in de ‘Eco’-modus, waarbij 10kpa vermogen wordt geleverd, en als je wilt overschakelen naar de 23kpa maximale vermogensmodus, haal je gewoon de trekker een tweede keer over. Er is ook een stofdetectiesysteem dat automatisch het vermogen opvoert wanneer grote hoeveelheden stof worden gedetecteerd.

Ik vond de Eco-stand, met 10kpa zuigkracht, voldoende voor een snelle schoonmaakbeurt en het opzuigen van kleine stofdeeltjes en haren, maar het was niet genoeg om haren uit hoogpolig tapijt te verwijderen – zelfs niet met de tapijtgerichte borstel in gebruik.

Hoewel ik meer succes had met de Max Power-stand, waarbij de volledige zuigkracht van 23 kpa van de U10 werd benut, merkte ik nog steeds af en toe een haar of een vuiltje op na een passage met de stofzuiger. Meestal werden de resten bij de tweede passage opgepikt, maar het is niet de meest efficiënte ervaring – vooral als je een heel huis schoonmaakt en niet slechts een enkele kamer.

Over grotere oppervlakken gesproken, een van de nadelen van de U10 is de grootte van de gemotoriseerde borstelkop, die een vrij smalle 230 mm meet in vergelijking met andere snoerloze stofzuigers op de markt. Het formaat is niet per se een spelbreker, maar het zal meer tijd kosten om een bepaalde ruimte schoon te maken dan bredere alternatieven, dus hij is beter geschikt voor kleinere huizen en flats.

De batterijduur is een ander gebied waarop de U10 niet helemaal kan concurreren met de duurdere snoerloze stofzuigers, met slechts 15 minuten op vol vermogen, uitlopend tot ongeveer 30-40 minuten in de eco-modus.

Dat is waarschijnlijk niet genoeg tijd voor grotere huizen en omgevingen, maar het is niet zo’n probleem als je maar een klein gebied schoon te maken hebt, dus het zal grotendeels afhangen van je thuisomgeving. Het opladen van de batterij duurt ook ongeveer drie uur.

Je hebt de mogelijkheid om een tweede batterij te gebruiken en deze te verwisselen zodra de eerste leeg is – een systeem dat wordt gebruikt door meer premium opties om de levensduur van de batterij te verlengen – maar zoals eerder vermeld, is deze niet meegeleverd in de doos.

Prijs

De Ultenic U10 snoerloze stofzuiger kost £189/$199 wanneer hij rechtstreeks bij
Ultenic, maar hij is verkrijgbaar voor een korting van £149 bij
Amazon in het VK en $159 bij
Amazon in de VS.

Verdict

Het maakt niet uit of je hardhouten of tapijtvloeren hebt, de Ultenic U10 is een solide budgetgerichte keuze. Hij ziet er goed uit, de opzetstukken zijn veelzijdig, de zuigkracht is meer dan genoeg voor de meeste omgevingen en het minimalistische oplaaddock is een leuke touch.

De budgetfocus betekent echter dat hij elementen mist zoals een display en een tweede batterij, allemaal functies die je wel krijgt als je net iets meer uitgeeft aan je snoerloze stofzuiger. De borstelkop is ook aan de kleine kant, waardoor hij beter geschikt is voor kleinere huizen en flats dan voor grotere herenhuizen met meerdere verdiepingen.

Om te zien hoe de Ultenic U10 zich verhoudt tot de concurrentie, kunt u een kijkje nemen in onze selectie van de
beste stofzuigers.

Specs

Ultenic U10: Specs

 • 690 x 285 x 115mm
 • 1.25kg
 • 0.6l bak
 • Hepa filter
 • 30-40 minuten looptijd
 • 3 uur oplaadtijd
 • LED-indicatoren
 • gemotoriseerde vloerborstel met zachte haren en tapijtborstels
 • verlengbuis
 • spleetborstel
 • bankborstel
 • Wandlader
 • Eco mode (10kpa) & Max mode (23kpa)

Recent Content