Beoordeling van de expert
Pro’s
- Slim ontwerp dat van kleur verandert
- Enkele fatsoenlijke camera’s
- Solide batterijduur en opladen
Minpunten
- Middelmatige prestaties
- Ontwerp met scherpe randen
- Funtouch OS is niet het beste
Ons oordeel
De Vivo V25 is een aantrekkelijke mid-ranger met een oogstrelend kleurrijk design en een competente camera, maar hij blijft op alle belangrijke gebieden achter bij de allerbesten in zijn klasse. Je kunt snellere prestaties, een nauwkeuriger beeldscherm en een betere camera krijgen voor hetzelfde geld.
Beste prijzen vandaag: Vivo V25
Net als de Vivo V23 daarvoor, is de Vivo V25 een stijlvolle mid-ranger met platte randen, een opvallend ontwerp in verschillende kleuren en een ongewoon geavanceerde selfiecamera.
Net als bij de Vivo V23 weten we niet helemaal zeker of de V25 ook in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgebracht. Het Chinese merk heeft zeker snel en los gespeeld met zijn wereldwijde lanceringsplannen in de afgelopen jaren.
Dus is deze mid-ranger het waard om voor te wachten in een jaar met zoveel uitstekende – en niet te vergeten ruim beschikbare – alternatieven?
Ontwerp en bouw
- Van kleur veranderend glas achteraan
- Aantrekkelijk maar scherp ontwerp met platte randen
- Geen stereo luidsprekers of 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting
Het meest opvallende aan het ontwerp van de Vivo V25 is de kleur veranderende Fluorite AG Glass achterwand. Natuurlijk, je zou het altijd kunnen specificeren in Elegant Black, maar dat zou saai zijn.
Kies voor Sunrise Gold of, zoals ik hier, Surfing Blue, en je bent in voor een kleine magische truc elke keer dat de zon opkomt. Bij blootstelling aan sterk UV-licht verandert de kleur.
In het geval van mijn blauwe model, verandert het van licht hemelsblauw naar diep oceaanblauw. Blokkeer dat licht van bepaalde delen van het achterpaneel, en je creëert een klein tweekleurig patroon op de achterkant van de telefoon.

Jon Mundy / Foundry
Gimmicky? Zeker weten. Maar we onderschrijven elke poging tot een fris ontwerp, vooral in de betaalbare telefoonruimte. Realme heeft deze truc natuurlijk ook toegepast op de Realme 9 Pro-lijn, maar ik zou zeggen dat de Vivo V25 over het geheel genomen de beter uitziende telefoon is.
Afgezien van de mogelijkheid om van kleur te veranderen, lijkt de Vivo V25 nogal op de Vivo V23. Het heeft dezelfde iPhone-achtige vorm en platte glanzende plastic randen.
Ik had een beetje moeite met die randen, die een licht schurend ‘kaasrasp’ effect hadden. Geweldig om een ruwe huid aan te pakken, misschien, maar niet bevorderlijk voor een comfortabele houvast op de lange termijn.
Vivo heeft de brede iPhone-achtige inkeping deze keer vervangen door een enkele traanvormige inkeping. Ironisch genoeg, de gelijkenis met oudere goedkope telefoons eigenlijk maakt deze kleinere inkeping lijken meer gedateerd dan zijn voorganger brokkelig voorbeeld.
Een andere spijtig genoeg achterlijke keuze is de enkele luidspreker aan de onderkant van de V25. Nu veel middenklassers voor echt stereogeluid gaan, voelt het een beetje regressief aan. Er is ook geen 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, dus audiofielen met een budget kunnen beter elders kijken.
Het is een redelijk compacte telefoon van 159,2 x 74,2 x 7,8 mm, en hij weegt 186 gram. Dat is niet echt licht, maar ook niet storend zwaar.
Al met al is het een mooi ontwerp, maar misschien niet het meest praktische dat uitnodigt tot dagelijks gebruik.
Scherm en luidsprekers
- Middelgroot AMOLED-scherm
- 90Hz vernieuwingsfrequentie
- Teleurstellende mono luidspreker
Een ander gedeeld element met de Vivo V23 is het 6,44in beeldscherm van de Vivo V25. Dat kan naar hedendaagse maatstaven als middelgroot worden beschouwd.
Het is opnieuw een levendig AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 90Hz. Dat is minder vloeiend dan het scherm van de Poco F4, gelijk aan dat van de OnePlus Nord 2T en beter dan dat van de Pixel 6a.
Het is een zeer aangenaam scherm om te gebruiken, met een redelijke piekhelderheid (met uitgeschakelde automatische helderheid) van 481 nits in de standaardinstelling voor het scherm Normaal, en met heldere, pittige kleuren.

Jon Mundy / Foundry
Het is echter niet het meest kleurnauwkeurige scherm, althans in klassieke sRGB-termen. Ik heb een Delta E van 2,61 gemeten toen ik overschakelde naar de zogenaamd meer natuurlijke Professional kleurmodus van de telefoon, wat niet geweldig is. Vrijwel alle concurrenten in het middensegment komen veel dichter bij het ideale cijfer van 1 of lager.
Als u liever een stap omhoog doet naar de Vivo V25 Pro, krijgt u een 6,56 inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz.
Zoals reeds vermeld, krijg je een enkele naar beneden gerichte luidspreker met de Vivo V25, wat een beetje een teleurstelling is. Het is duidelijk en luid genoeg, maar het mist low-end oomph en, uiteraard, goede stereo scheiding.
Specificaties en prestaties
- Middelmatige Dimensity 900 chipset
- Een stap terug van V23 en ver achter mid-range rivalen
- 5G
De Vivo V25 draait op een MediaTek Dimensity 900 chip. Vreemd genoeg is dit eigenlijk een downgrade op de Dimensity 920 van de Vivo V23.

Jon Mundy / Foundry
Er is keuze uit 8 of 12 GB RAM, wat in beide gevallen ruim voldoende is. Maar die processor downgrade is betreurenswaardig. Het betekent geen enorme stap terug in prestaties – dit zijn twee zeer vergelijkbare chips – maar een stap terug is het niettemin.
Misschien nog verontrustender is dat de Vivo V25 nog verder achterblijft bij zijn middenklasse rivalen. Een gemiddelde Geekbench 5 multi-core score van 2069 valt slechts een beetje lager uit dan zijn voorganger, maar massaal achter de Pixel 6a, OnePlus Nord 2T, en Nothing Phone (1).
Het is een soortgelijk verhaal in elk van onze GFXBench GPU-tests, waarbij de Vivo V25 ver achterblijft bij de beste mid-rangers op de markt.
In termen van opslag, is er een keuze uit 128 of 256GB, en er is geen potentieel voor uitbreiding. Dat is vrij veel par voor de cursus voor een 2022 mid-ranger.
Camera’s
- Fatsoenlijke selfies
- Verbeterde prestaties bij weinig licht dankzij OIS
- Vergeten secundaire lenzen
Terwijl de Vivo V25 teleurstelt op het gebied van prestaties, maakt hij het in ieder geval gedeeltelijk goed op het gebied van de camera.
De 64Mp hoofdcamera is in staat om heldere, scherpe, goed belichte opnamen te maken bij goede belichting, en behoorlijk goede resultaten als het licht minder wordt.

Jon Mundy / Foundry
Dat wordt geholpen door de welkome toevoeging van OIS, die opvallend ontbrak in de Vivo V23. Het maakt de nachtmodus in staat om voldoende heldere opnamen te maken, in tegenstelling tot zijn voorganger.
Begrijp me niet verkeerd, dit is nog steeds niet zo’n indrukwekkend camerasysteem als de OnePlus Nord 2T met zijn enorme vlaggenschip-achtige hoofdsensor, of de Pixel 6a met zijn hoogwaardige beeldverwerking. Maar het is nog steeds een solide performer op de meeste gebieden.
Er is hier ook een 8Mp ultrabrede camera, maar die is niet bijzonder geweldig. Detail en dynamisch bereik zijn niet aan de standaard van de hoofdcamera, en ik merkte een behoorlijke hoeveelheid ruis in de luchten die ik vastlegde. Het is de gebruikelijke deal met goedkopere telefoons, in wezen, net als de opname van een borderline nutteloze 2Mp macro camera.
De selfiecamera is echter behoorlijk sterk. De secundaire sensor van de Vivo V23 is misschien verdwenen, maar de enkele 50Mp camera is nog steeds meer dan capabel bij goede verlichting, geholpen door een breed f/2.0 diafragma. We hebben het hier over veel details en een fatsoenlijke belichting, blijf gewoon weg van die vreselijke verfraaiingseffecten.
Batterijduur & opladen
- Batterij gaat de hele dag mee
- 44W bedraad opladen
- Geen draadloos opladen
Vivo heeft de oplaadvoorziening bij zijn nieuwe mid-ranger opgeschroefd, van 4200mAh in de Vivo V23 naar 4500mAh in de Vivo V25.
Het is opnieuw een solide performer die je comfortabel door een volledige dag loodst. Op een dag van 16 uur matig gebruik, met drie uur en 10 minuten schermtijd, vond ik dat ik nog 57% over had van een volledige lading.
Met andere woorden, de Vivo V25 gaat een dag intensief gebruik mee, en mogelijk twee volle dagen lichter gebruik. Dit komt in principe overeen met middenklasse rivalen zoals de OnePlus Nord 2T.

Jon Mundy / Foundry
In de PCMark Work 3.0 batterijtest hield de Vivo V25 het 12 uur en 5 minuten vol. Dat is net iets beter dan de Vivo V23, en veel beter dan zowel de Nothing Phone (1) als de Samsung Galaxy A53.
Vivo heeft vastgehouden aan zijn 44W lader, die in de doos is gebundeld. Mijn ervaring is dat hij de V25 in 30 minuten van leeg naar 68% krijgt, en in iets meer dan een uur naar 100%.
Dat is beter dan de Pixel 6a en de Nothing Phone (1), die geen van beide worden geleverd met een lader in de doos, maar het blijft ver achter bij de OnePlus Nord 2T met zijn 80W lader. Toch zou het snel genoeg moeten zijn om de meeste klanten tevreden te stellen.
Er is geen draadloos opladen, maar dat is niet ongebruikelijk voor een mid-ranger. De Nothing Phone (1) of de krakkemikkige oude iPhone SE zijn je enige weddenschappen als je dit ziet als een vereiste voor je zuurverdiende geld.
Software & Apps
- Android 12
- Funtouch OS
- Geen woord over ondersteuning
De Vivo V25 draait op Android 12 uit de doos, maar zijn aangepaste Funtouch OS 12 blijft het totale pakket tekort doen.
Ik besef dat mijn testmodel niet meteen op weg is naar de Britse of Europese markt, dus de meegeleverde softwarebundel is waarschijnlijk niet precies wat een westers publiek zou krijgen. Lazada, Shopee en Viu zijn bijvoorbeeld bedoeld voor de Maleisische markt.
Als we de voorgeïnstalleerde apps buiten beschouwing laten (en het uiterlijk van TikTok, Netflix, Facebook, Twitter en LinkedIn zou waarschijnlijk verschijnen in een Brits model zoals ze hier doen), heeft het uiterlijk van Funtouch OS 12 gewoon geen gelijke tred gehouden met Google’s Material You-verbeteringen.

Jon Mundy / Foundry
Er is nu ten minste een systeem om de UI-kleuren af te stemmen op de kleuren van je gekozen achtergrond, hoewel het de volledige nuance van Google’s Android 12-systeem mist. Anders zou ik Funtouch over het algemeen naast Oppo’s ColorOS, Xiaomi’s MIUI en Honor’s Magic UI plaatsen. Niet echt slecht, maar een beetje meh.
We hebben ook niets gehoord over garanties voor firmware-updates, wat ons doet vermoeden dat er niet veel zullen zijn.
Prijs & Beschikbaarheid
De Vivo V25 is nu verkrijgbaar in 20 landen in Zuidoost-Azië, Zuid-Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Er zijn echter geen vaste plannen om het toestel uit te brengen in het Verenigd Koninkrijk of Europa.
Op basis van eerdere modellen zullen we onze adem niet inhouden. De Vivo V21 5G dook uiteindelijk wel op in het Verenigd Koninkrijk, maar pas eind 2021, terwijl de V23 5G alleen op het Europese vasteland opdook.
Toen de Vivo V21 5G hier in het Verenigd Koninkrijk landde, was hij geprijsd vanaf 399 pond, wat een fatsoenlijke indicator zou kunnen zijn voor waar de Vivo V25 zou kunnen vallen als hij ooit zijn weg naar het westen zou vinden. Dat zou het recht omhoog tegen een aantal formidabele concurrentie in de Pixel 6a, de OnePlus Nord 2T, de Nothing Phone (1), en de Samsung Galaxy A53 5G.
Als je in India bent, kun je de V25 kopen voor ₹32,999 (ongeveer $415/£390) in de officiële Vivo winkel. Dat is voor het 8/128GB-model, maar je kunt ook de 12/256GB-versie krijgen voor ₹35,999 (ongeveer $450/£360).
Bekijk onze tabel met de beste mid-range telefoons voor meer opties.

Jon Mundy / Foundry
Verdict
Net als zijn voorganger, de Vivo V23, is de Vivo 25 een competente allrounder met een bijzonder opvallend kleurrijk design. En net als zijn voorganger is dat gewoon niet goed genoeg om hem naar de top van een steeds competitievere middenklasse markt te tillen.
Rivalen zoals de Pixel 6a, de Nothing Phone (1), en de OnePlus Nord 2T bieden allemaal aanzienlijk indrukwekkender prestaties en meer kleurnauwkeurige displays, om nog maar te zwijgen van indrukwekkender camerasystemen. En waarschijnlijk ook langere software-ondersteuning.
Gezien het ontbreken van vaste Britse en Europese releaseplannen voor de V25, kan Vivo zelf hebben geconcludeerd dat het aangaan van een gevecht met dergelijke titanen onverstandig is. Maar zelfs als u de telefoon in uw regio ziet verschijnen, moet u weten dat het verre van een slechte telefoon is, maar dat u voor dat geld beter kunt krijgen.
Specificaties
- Android 12 met Funtouch OS 12
- 6.44in FHD+ AMOLED-scherm, 90Hz, HDR10+
- MediaTek Dimensity 900
- 8/12GB RAM
- 128/256GB interne opslag
- 64Mp, f/1.8 hoofdcamera met OIS
- 8Mp, f/2.2 ultrawide camera
- 2Mp, f/2.4 macro camera
- 50Mp, f/2.0 hoofd selfie camera
- Vingerafdrukscanner (in-display)
- Bluetooth 5.2
- GPS
- NFC
- 5G
- Dual-SIM
- 4500mAh niet-verwijderbare batterij
- 44W opladen
- 159,2 x 74,2 x 7,8 mm
- 186g
- Elegant Black, Sunrise Gold, Surfing Blue
Inhoudsopgave