Vorwerk Kobold VB100 review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Verrassend efficiënt voor een snoerloze stofzuiger, de Vorwerk VB100 doet zijn werk prima. Hij is wel duur, en niet zakloos.

Veel snoerloze stofzuigers zijn Dyson-klonen, maar Vorwerk doet duidelijk zijn eigen ding. De Kobold VB100 is een snoerloze stofzuiger die licht werk maakt van het schoonmaken van uw vloeren.

Het borstelgedeelte onderaan is afneembaar, waardoor de rest van de stofzuiger een ietwat logge handstofzuiger wordt, maar hij is in ieder geval veelzijdig voor momenten waarop u andere oppervlakken moet schoonmaken.

Prijs & beschikbaarheid

De VB100 kost
749 pond van Vorwerk, wat zeker aan de bovenkant van de schaal is. Maar het is niet duur in het Vorwerk gamma, waar sommige modellen meer dan £1000 kosten.

Het is een ideaal alternatief voor de
Kobold VK200, besproken, als u niet aan een netsnoer gekluisterd wilt zijn, hoewel er geen vergelijkbare reeks hulpstukken voor de VB100 is.

Voor alternatieven, zie de
beste stofzuigers overzicht, en onze aparte
overzicht van robotstofzuigers.

Functies & ontwerp

De VB100 is een model met twee motoren. Dit betekent dat het opzetstuk met borstel EBB100 zijn eigen motor heeft, die apart staat van de motor in de VB100, die voor de zuigkracht zorgt.

U hebt de keuze uit drie zuigkrachtniveaus, die worden geschakeld door op de knop onder de aan/uit-knop te drukken, en twee borstelsnelheden, die worden geschakeld met een voetschakelaar op de achterrand van het borstelgedeelte. Als u de schakelaar een paar seconden ingedrukt houdt, stoppen de borstels, zodat u hoogpolige tapijten kunt reinigen. Als er toch iets verstrikt raakt in de borstels, stoppen ze automatisch, wat handig is.

Het losmaken van de EBB100 borstel is zo eenvoudig als het indrukken van de groene ontgrendelingsknop en het omhoog trekken van de hoofdeenheid. En in de doos krijg je een kleine “2-in-1” borstelhulpstuk voor het reinigen van kleinere oppervlakken, maar er is geen lang, dun hulpstuk dat je meestal krijgt om in krappe ruimtes te komen.

Vorwerk Kobold VB100 review

Je krijgt een 5-pack FP100 zakken meegeleverd, en Vorwerk zegt dat dit beter is dan een zakloos systeem voor mensen met een allergie, omdat het de fijne stofdeeltjes binnen de perken houdt en gemakkelijk is weg te gooien. Vervangende zakken waren op het moment van de review nog niet verkrijgbaar in Groot-Brittannië, maar een 5-pak kost ongeveer £18.

De batterij gaat tot 80 minuten mee op de laagste zuigstand, maar op de standaard medium instellingen en de lagere borstelsnelheid zagen we ongeveer 40 minuten, wat nog steeds goed is voor een snoerloze stofzuiger. Op maximale snelheid haalt u slechts 12 minuten uit de batterij, maar omdat het apparaat gemakkelijk uit het zakcompartiment kan worden verwijderd, kunt u een reserve kopen en deze verwisselen om door te gaan met schoonmaken zonder te wachten op opladen. Nogmaals, deze zijn nog niet verkrijgbaar.

Prestaties

Met zijn twee afzonderlijke rollers, die gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken zijn, reinigt de EBB100 zowel harde vloeren als tapijten zeer goed. Wij vonden dat hij beide soorten even effectief reinigde en ook vuil langs plinten en randen kon verwijderen, wat veel stofzuigers over het hoofd zien.

Vorwerk Kobold VB100 review

Omdat hij zichzelf voortsleept, is schoonmaken bijna moeiteloos en het lage profielontwerp betekent dat hij onder sommige banken en kasten past. Hij is ook vrij smal, zodat hij tussen stoelpoten past, en het ontwerp betekent dat hij gemakkelijk naar links of rechts kan worden gedraaid met een draai van uw pols.

Waar hij niet zo hoog scoort is op trappen. Met 3,3 kg is hij niet te zwaar, maar noch de EBB100-borstel, noch het 2-in-1 mondstuk heeft de ideale vorm voor trappen, hoewel het gewicht van 2,1 kg veel beter te hanteren is als de borstel is losgekoppeld.

Vorwerk Kobold VB100 review

Uitspraak

Aanvankelijk dachten we niet dat we erg onder de indruk zouden zijn van de VB100, gezien de hoge prijs en het relatieve gebrek aan veelzijdigheid. Maar na er een paar weken mee gewerkt te hebben, waren we al snel gewonnen voor de combinatie van effectief schoonmaken en een lange levensduur van de batterij.

Als je iets zoekt dat overal kan schoonmaken, ook in de auto, dan is de VB100 niet geschikt, maar als je het geld er graag voor over hebt en je hebt niet veel trappen schoon te maken, dan is hij fantastisch.

Recent Content