Vorwerk Kobold VK200 Stofzuigersysteem review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Over het algemeen kan ik de capaciteiten van dit schoonmaaksysteem niet ontkennen. Mijn huis heeft er nog nooit zo schoon uitgezien of zo fris geroken, en dat is absoluut te danken aan de Vorwerk Kobold. Het is jammer dat het een beetje onhandig is om te gebruiken op de trap, en dat het altijd een stroomkabel nodig heeft (zij het een zeer lange), maar afgezien van deze pietluttigheden is er niet veel anders om op aan te merken.
Het is de prijs die de meeste mensen zal tegenhouden. Voor 500 pond zou ik zelf zo’n ding willen kopen, en zelfs dat is voor mij duur. Maar ik kan absoluut zien hoe de meer huiselijke trots onder ons de £1,500 voor het hele systeem zou kunnen rechtvaardigen. Het kan al uw vloeren reinigen tot een verbazingwekkende standaard, en biedt een gereedschap of accessoire voor vrijwel alles wat u nodig hebt om het te doen. Hij gaat waarschijnlijk ook veel langer mee dan veel alternatieve stofzuigers. En als u twijfelt, kunt u een demo aanvragen in uw eigen huis voordat u een verbintenis aangaat.

De Kobold VK200 van Vorwerk is slim, krachtig en uiterst geavanceerd, maar hij is zeker niet goedkoop. Toch duurde het niet lang voordat ik begreep waarom het reinigingssysteem zo duur is, en waarom zoveel mensen het toch kopen.

Vorwerk Kobold VK200 prijs & beschikbaarheid

Beginnend bij £749 en oplopend tot £1,499 afhankelijk van de extra’s die je nodig hebt, zouden velen de Kobold VK200 als buitensporig beschouwen, maar zoals je zult begrijpen als je deze review leest, is het gemakkelijk te begrijpen waarom hij zo’n hoog prijskaartje draagt.

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met de Kobold tijdens een demo die bij mij thuis plaatsvond, op mijn eigen verdieping. En dat is niet alleen omdat we hem aan het reviewen waren – iedere potentiële klant kan een Vorwerk Kobold demo krijgen als ze het geld niet willen ophoesten.

Anders, kunt u het Kobold systeem bestellen
op de Vorwerk website, evenals alle extra’s die u nodig heeft. Het is momenteel niet te koop in de VS, maar wel in de UK en in grote delen van Europa.

Als u geïnteresseerd bent in de Kobold VK200 van Vorwerk, kunt u ook de VR200 overwegen, de robotstofzuiger van het bedrijf. U kunt onze
Vorwerk Kobold VR200 review hier lezen. Er is ook de
VB100 snoerloze steelstofzuiger, besproken.

U moet ook eens kijken naar onze
van de beste stofzuigers om te zien wat de beste alternatieven zijn.

Vorwerk Kobold VK200 functies

Toen ik begon met het Kobald stofzuigergedeelte van het systeem, de EB400 Automatische Elektrische Borstel, ontdekte ik al snel dat wat ik dacht dat een schoon stukje tapijt in mijn woonkamer was, dat absoluut niet was. Met behulp van een demopatroon werd het duidelijk dat er een heleboel stof en kattenharen zaten waar mijn huidige stofzuiger gewoon niet bij kon.

Het is niet alleen tapijt dat de EB400 kan stofzuigen, hoewel. Hij detecteert automatisch wanneer je overgaat naar een harde vloer en past zich aan, met een geruststellend groen licht om aan te geven dat hij dat heeft gedaan. Bij gebruik op tapijt worden de borstels optimaal gebruikt om stof en vuil uit de vezels te verwijderen, terwijl op harde vloeren de borstels worden ingetrokken om de vloer te beschermen en de zuigkracht te optimaliseren.

U kunt het vermogensniveau handmatig aanpassen, of instellen op automatisch, zodat de machine dat voor u doet. Ik vond dat het geen tijd kostte om mijn tapijt en harde vloer vrij van stof, kruimels en haren te maken.

Het proces wordt veel gemakkelijker gemaakt door zijn platte ontwerp dat onder banken en tafels kan reiken, evenals het draaibare scharnier dat de stofzuiger helpt door de kamer te glijden. Het heeft ook een gemakkelijk te verstellen telescopische handgreep.

Een nadeel is dat de Kobold filterzakken gebruikt in plaats van de cycloon die we gewend zijn te zien in veel moderne stofzuigers. Het is echter niet zo’n groot minpunt als je zou denken. De filterzakken zijn gemakkelijk te vervangen, ze verbeteren de luchtkwaliteit voor mensen met allergieën, en ze raken niet zo snel vol als verwacht.

Je zult in staat zijn om in de gaten te houden hoe vol de zak is dankzij de lampjes aan de voorkant van de Kobold, die verdwijnen naarmate de zak zich vult en uiteindelijk oranje worden wanneer het tijd is voor een nieuwe.

Als je op zoek bent om je tapijt een beetje een diepere reiniging te geven, zou je de Kobold VF200 Carpet Freshener kunnen overwegen, die een optionele extra is voor de VK200. Het maakt gebruik van een droge shampoo die in uw tapijt wordt gemasseerd voordat het weer wordt opgezogen. Het voorkomt dat u het tapijt met water moet wassen, wat tijsporen kan veroorzaken, en het heeft mijn tapijt er zeker fantastisch uit laten zien en ruiken.

Mijn persoonlijke favoriete functie van het schoonmaaksysteem is eigenlijk de SP600, die tegelijkertijd stofzuigt en dweilt. Ik heb verschillende laminaat- en houten vloeren in mijn huis, en elke vloer ziet er glanzender en sprankelender uit dan ik ooit had gedacht.

Je hoeft niet te stofzuigen voordat je gaat schoonmaken met de SP600, want hij doet het allemaal voor je, en als je klaar bent hoef je alleen maar de stof los te maken en ze in de wasmachine te stoppen, klaar om opnieuw gebruikt te worden.

Dat alles en dan hebben we het nog niet gehad over de extra accessoires die je kunt kopen. De elektrische bekledingsborstel is waarschijnlijk het meest indrukwekkend. Hij is vooral ideaal voor gebruik op de trap, hoewel je het hele basisgedeelte van de Kobold, stroomkabel en al, de trap op of af moet dragen terwijl je hem gebruikt. Het is niet bijzonder licht of gemakkelijk te dragen, dus dit kan problematisch zijn als je geen kracht hebt voor je bovenlichaam. Hij werkt ook goed in auto’s en op meubels, met zijn eigen gemotoriseerde borstels die zelfs het hardnekkigste vuil eruit halen.

De matrasreinigingsset ziet er een beetje vreemd uit, maar is ontworpen om je matras te ontdoen van stof en vuil, terwijl het ook fris en schoon ruikt dankzij het Lavenia Matrasreinigingspoeder dat wordt gebruikt.

Er is ook een zacht mondstuk, een flexo mondstuk en een spleetmondstuk voor het reinigen van plinten en het opvangen van boorstof.

De prijs van uw Kobold reinigingssysteem zal afhangen van welke functies en accessoires u nodig hebt. De basiseenheid kost £749 voor de VK200 en zijn EB400 automatische elektrische borstel, en loopt op tot £1,499 als u op zoek bent naar de volledige set.

Het goede nieuws is dat Vorwerk de Kobold heeft ontworpen om duurzaam te zijn en zeer moeilijk kapot te krijgen. Het biedt een uitstekende klantenservice met een garantie van vijf jaar, maar verwacht dat u de komende 10 jaar of langer tevreden zult zijn met uw Kobold.

Recent Content