Wacaco Nanopresso review: onderweg koffie drinken is mogelijk!


Wilt u een goede espresso maken met een manuele koffiemachine? Wakako Nanopresso bewijst dat het mogelijk is. Heerlijke koffie om mee te nemen. Kopjes of gemalen koffie. Kook gewoon water!

De Wacaco Nanopresso is een handmatig apparaat dat eruit ziet als een thermoskan voor soepen. Dit is waarschijnlijk niet wat u in gedachten had toen u een espressomachine voor thuis ging kopen.

Dat gezegd hebbende, ik ben onder de indruk van Nanopresso. De Wacaco Nanopresso is een handgepompte espressomachine die in uw zak past.

Als u zo veel reist dat uw huis op veel plaatsen staat, is de Nanopresso een verrassend waardige kandidaat voor de titel van uw koffiezetapparaat.

Dat is wat je nu leest:

Geniet onderweg van uw nieuwe koffiezetapparaat!

Probeer Wacaco Nanopresso: de beste koffie om mee te nemen!

Het eerste wat u moet weten over Nanopresso is dat het geen batterij heeft. Je hoeft het ook niet op te laden. De espresso wordt geproduceerd bij een druk van 18 bar door handmatig pompen. Het eindresultaat is vergelijkbaar met wat je in een koffieshop krijgt.

Lichter, kleiner, gebruiksvriendelijker en tegelijkertijd twee keer zo krachtig als zijn voorganger (Minipresso).

De Nanopresso wordt geleverd met een geïntegreerd espressokopje en een perfect passend deksel. Dit maakt het mooi schoon en verlengt de levensduur.

U kunt de onderkant van de theelepel gebruiken om uw maalgraad te bepalen. En als u van kopjes houdt, koop dan de Wacoco NS adapter om koffie te zetten met Nespresso cups. Deze dienst is niet inbegrepen in het standaardpakket.

De behuizing en de onderdelen van de Nanopresso zijn gemaakt van kunststof. Het ziet er echter zeer solide uit. Ideaal voor op de weg. De kleine details geven de indruk dat de Nanopresso jarenlang mee zou kunnen gaan op de weg.

Dagelijks gebruik

Als u nog nooit een mobiel koffiezetapparaat hebt gebruikt, zal het u enige tijd kosten om te begrijpen waar elke kamer voor dient.

Een goed koffiezetapparaat voor het weekend. Met andere woorden, als je niet zeker weet of je een goede espresso bij de hand hebt.

Als u veel reist, in bibliotheken studeert of de hele dag van tafel wisselt, is de Nanopresso een zeer praktisch gadget. Ze gebruiken het zonder al te veel moeite.

Alles wat u nodig hebt is heet water en een stabiele ondergrond waarop u alles kunt plaatsen.

Het enige nadeel is dat het tijd kost. En met een thermosfles, is het waarschijnlijk net zo snel. Het duurt enige tijd om alle onderdelen te drogen en weer in elkaar te zetten. Maar met koffie die zo goed is, wegen de nadelen gemakkelijk op tegen de voordelen.

Hoe smaakt het?.

Na een paar keer proberen, is het makkelijk om een goede espresso te maken met een rijke crema. Alles draait om de druk van 18 bar.

Na een paar dagen zul je het gevoel hebben dat je veel geleerd hebt over hoe je de perfecte espresso maakt.

Het gepatenteerde agitatiesysteem van Wacaco is bestand tegen een druk van 18 bar. Dit maakt de Wacaco Nanopresso tot een uniek systeem dat kan worden vergeleken met eersteklas koffiemachines.

Als u van leuke extra’s houdt, heeft Wacaco ook een dubbele espresso barista kit uitgebracht. De barista set kan op de Nanopresso worden geschroefd om twee espresso’s te maken. Dit betekent dat u tijdens de reis een andere set moet meenemen. Het is niet erg praktisch, maar dat is wat er gebeurt als je met z’n tweeën reist… en je houdt van koffie.

Milieuprestaties

De milieuvriendelijkheid van deze kleine machine is indrukwekkend. De Nanopresso heeft alleen kokend water nodig, de rest gebeurt handmatig.

Je bespaart jezelf ook een hoop wegwerpverpakkingen voor meeneemkoffie, die slecht zijn voor het milieu. En in een maand, heb je de kosten van Nanopresso terugverdiend.

Conclusie over de NanoPresso-proef te Wakako

Wakako Nanopresso scoorde 4 van de 5 punten. Met dit kleine koffiezetapparaat kunt u een uitzonderlijk goede espresso bereiden met gemalen koffie of in een kopje. Omdat het water moet worden gekookt, kan de koffie niet zomaar overal worden gezet.

In termen van esthetiek, prijs en gebruiksgemak komt de Nanopresso niet in de buurt van de beste espressomachines die ik heb geprobeerd.

En toch, de smaak is bijna hetzelfde. Het is eerder een vergissing om het water te koken en een plat oppervlak aan de buitenkant te vinden, maar het eindresultaat is indrukwekkend.

Het is een praktisch apparaat met een gering milieueffect. En je hoeft niet te betalen voor een specifiek brouwsysteem. Wissel van het ene kopje naar het andere of van de ene gemalen koffie naar de andere. En vergeet de schoonmaakmiddelen – gewoon water en zeep is voldoende.

In de koffiebar, op de camping of op de werkplek zonder koffie, met de Nanopresso kunt u met de hand en zonder elektriciteit een perfecte espresso bereiden.

Het werkt lang niet met een stekker. Omdat je moet begrijpen hoe het werkt. En dan moet er warm water zijn. Maar Nanopresso bewijst dat koffiezetten ook eenvoudig kan zijn. En waarom koffie zo ingewikkeld is geworden. Want alles wat je nodig hebt om goede koffie te maken is een klein apparaat als deze.

Wacaco Nanopresso uitbreidingen

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen, kunt u de Wacaco Nanopresso uitbreiden.

U kunt een espresso niet alleen met gemalen koffie bereiden, maar ook met Nespresso-cups. U kunt ook een accessoire kopen om twee espresso’s tegelijk te maken.

Barista Set

De Nanopresso Barista Kit van Wacaco is een uitbreiding voor de bereiding van twee espresso’s – of dubbele espresso’s. Hiermee kunt u tot 120 ml koffie in één keer bereiden. Dit komt overeen met 16 gram gemalen koffie.

Dus daar heb je nanopress voor nodig. Deze uitbreiding is afzonderlijk verkrijgbaar.

HC-adapter

De Wacaco Nanopresso NS adapter is ontworpen voor liefhebbers van Nespresso deep L. Of beter gezegd, van koffie. Want je hoeft je eigen gemalen koffie niet in de Nanopresso te doen. Plaats het kopje gewoon in de adapter en schroef hem (voorlopig) op de mobiele koffiemachine.

Een van de nadelen van de adapter is dat de folie van de Nespresso-cup soms breekt. Dan krijg je altijd gemalen koffie, die ook zonder adapter kan worden gebruikt, maar niet erg praktisch is. Dat gebeurt niet altijd. U kunt ook in de recensies lezen dat sommige mensen er last van hebben.

Wakako Nanopresso Schoonmaak

Natuurlijk moet de koffiemachine onderhouden worden. Maar dit mini koffiezetapparaat heeft niet veel onderhoud nodig. Het is genoeg om het een paar keer per maand schoon te maken.

Het wordt aanbevolen de filterhouder te reinigen. Verwijder hiervoor het oranje plastic gedeelte. Trek ze over de rand en was ze allebei. Het plastic en de rest van de filterhouder. Doe dit met helder water. Dat is het!

Wil je meer weten? Bekijk de volgende video over het schoonmaken van de Wacaco Nanopresso. Dus in een paar minuten weet u alles wat u nodig hebt om hem in topconditie te houden.

Schoonmaak: Video-handleiding

Bekijk de video hierboven om alles te leren over het schoonmaken van uw Nanopresso.

Wat is uw ervaring met Nanopresso? Laat het ons weten in de commentaren.

veelgestelde vragen

Hoe werkt Nanopresso?

Doe de gemalen koffie in de Wakako Nanopresso das. De koffie wordt dan handmatig in de machine gepompt. Zo kunt u uw koffie onderweg op een milieuvriendelijke manier bereiden. Kook gewoon wat water.

Goede Nanopresso koffie voor onderweg?

Want met 18 staven, maakt Nanopresso een goede espresso. Wil je meer weten? Klik hier voor een recensie.

Related Tags:

 

Recent Content