Wat is LG’s InstaView?


Als je op mij lijkt, heb je tijdens je thuiswerk elk uur de inhoud van je koelkast gecontroleerd. Misschien neem je een pauze van je werk, of ben je op zoek naar inspiratie, of hoop je dat iemand anders stilletjes de koelkast heeft gevuld met snacks. (Waarom gebeurt dat nooit?)

Hoe dan ook, elke keer dat je de koelkastdeur opent en ertegen leunt, terwijl je de onveranderde inhoud van de koelkast opnieuw evalueert, verhoog je effectief je elektriciteitsrekening met een kleine fractie.

Het is moeilijk om een nauwkeurige schatting te maken van hoeveel van de bedrijfskosten van uw koelkast het gevolg zijn van het open laten staan van de deur. Bij de volgende cijfers moet worden opgemerkt dat ze enkele jaren oud zijn, en dat koelkasten nu energie-efficiënter zijn.

Nog steeds volgens een vaak geciteerd cijfer uit de publicatie Home Energy Magazine, komt 7% van het elektriciteitsverbruik van uw koelkast op deze manier tot stand.

A
studie van de Universiteit van Bath uit 2009 suggereert dat het meer kan zijn, waarbij het gebruik van een koelkast door een gezin in kaart werd gebracht en het verlies aan elektriciteit door de gebruiker (door de deur van de koelkast open te laten staan) 0,248 kWh per dag bedroeg. De gemiddelde energiekosten per dag in het VK bedragen ongeveer 14,37 pence per kWh, dus dit is ongeveer 3,5 pence per dag, of 13 pond per jaar.

Interessant is dat in dezelfde studie wordt gesteld dat een bedrijf een koelkast met een glazen deur zou kunnen maken om deze verspilling te minimaliseren.

InstaView deur

LG’s reeks InstaView Door-in-Door koelkasten doet precies dat. Het zijn eigenlijk twee vormen van technologie samen. Er is een glazen paneel dat, wanneer er twee keer op geklopt wordt, oplicht zodat je in een gemakkelijk toegankelijk compartiment kan kijken dat je kan vullen met je meest bereikbare snacks.

Zo kunt u snuffelen zonder de deur te openen. En als u iets snackwaardigs ziet, kunt u met de deur-in-deurfunctie een kleinere opening openen, zodat er minder koude lucht ontsnapt.

LG maakt ook koelkasten met de kleinere inzetdeur, zonder de InstaView ruit, zoals de LG JS961PZVV, die
verkrijgbaar bij AO.com voor £1,229.

LG beweert niet dat zijn technologie u geld zal besparen, maar het bedrijf beweert wel dat het zal helpen om voedsel langer vers te houden. Echter, als technologie als deze de norm zou worden, is het het soort kleine, stapsgewijze verandering dat ons allen zou kunnen helpen om energie te besparen.

InstaView koelkast

LG heeft verschillende koelvriescombinaties in het InstaView Door-in-Door assortiment, waaronder de LG GSX961MCCZ slimme koelvriescombinatie in Amerikaanse stijl. Het is een slimme koelkast met vriesvak, met een crushed en blokjes ijsmaker. We hebben hem getest en vinden hem fantastisch. U kunt er meer over te weten komen in
onze review.

Hij is verkrijgbaar bij
Currys PC World voor £1,799.99. Andere verkopers van het apparaat zijn
John Lewis en
Amazon.

Als je je afvraagt of je koelkast aan vervanging toe is,
lees dan onze gids. Of om de concurrentie te zien en uit te vinden hoe de InstaView het doet, bekijk ons overzicht van
de beste koelkasten die we hebben getest.

Recent Content