Beste wifi repeaters in 2022 kopen, review en aanbiedingen

Wilt u uw WiFi-netwerk uitbreiden naar een groter gebied van uw huis of bedrijf? De Wifi-repeater is een praktischer en eenvoudiger alternatief. Maar met zo veel verschillende modellen versterkers op de markt is het een hele uitdaging om de beste keuze te maken. Volg deze koopgids om u te helpen het juiste model voor uw behoeften en verwachtingen te kiezen.
wifi repeaters

NETGEAR EX7300

De beste WiFi repeater
NETGEAR EX7300
Met een dekkingsgebied van 185m2 en ondersteuning voor maximaal 35 Wi-Fi-apparaten, biedt deze Netgear Wi-Fi repeater snelheden tot 2200Mbps via Dual Band-technologie.

Bekijk de dagprijs

Of het nu binnen of buiten is, de Netgear EX7300 is ontworpen om het bereik van uw bestaande Wi-Fi-netwerk uit te breiden naar afgelegen gebieden van uw huis. Uitgerust met een RJ45 Ethernet-poort, beschikt deze WiFi-repeater over Dual Band-technologie met snelheden tot 2200 Mbps. Hij kan tot 35 WiFi-apparaten ondersteunen met een dekkingscapaciteit tot 185 m2.

Met MU-MIMO en Wifi Mesh-technologie maakt de EX7300 verbinding met uw netwerk door uw aangesloten apparaten automatisch om te schakelen naar het best presterende netwerk. Hij is veelzijdig voor alle doeleinden en is ontworpen voor zware streaming en eenvoudigere installatie met een eenvoudiger instelsysteem. Het ondersteunt WEP en WPA/WPA2 draadloze beveiligingsprotocollen.

JOOWIN – JW-758AC

De beste goedkope draadloze repeater
JOOWIN - JW-758AC
Uitgerust met 4 x 5 d Bi antennes, kan deze Wi-Fi repeater uw bestaande Wi-Fi dekking verbeteren tot 140 m². Het ondersteunt 20 apparaten en is voorzien van Wi-Fi AC-technologie met een hoge snelheid van 1200 Mb/s.

Bekijk de dagprijs

Ondanks zijn bescheiden prijs en compacte uiterlijk, is deze Joowin Wi-Fi repeater in staat om dode zones te elimineren en het bereik van uw Wi-Fi-dekking in uw huis te verbeteren. Hij is uitgerust met 4 externe antennes die elk een signaalversterking van 5 dBi ontwikkelen. Door gebruik te maken van een systeem met dubbele frequentie, heeft het een transmissiesnelheid tot 1200 Mbps en ondersteunt het tot 20 Wi-Fi-apparaten over een dekkingsgebied van 360° van 140 m2.

Uitgerust met een Gigabit Ethernet-poort, kan het worden gebruikt als een Wi-Fi-toegangspunt en is compatibel met alle routers die AC en oudere Wi-Fi-normen ondersteunen. Voor de installatie is geen toepassing vereist, u steekt de stekker in het stopcontact en configureert hem via uw browser op de webpagina “192.168.10.1”. Het biedt ook een beveiligd netwerk door ondersteuning van de beveiligingsprotocollen WPA-PSK, WPA2-PSK en WPA/WPA2.

AVM Fritz 6000 repeater

De beste high-end WiFi-repeater
AVM Fritz 6000 repeater
Ontdek een tri-band Wifi repeater met drie radio units voor een totale doorvoer tot 6000 Mb/s. De Fritz! Repeater 6000 vergroot het Wi-Fi bereik met een perfecte dekking in het hele huis.

Bekijk de dagprijs

Deze Wifi 6 tri-band standaard repeater maakt gebruik van MIMO technologie die in staat is meerdere apparaten parallel te ondersteunen en is compatibel met het mesh systeem. Hij is compatibel met alle soorten routers en is tevens uitgerust met twee 2,5 Gbps en 1 Gbps LAN-aansluitingen voor bekabelde verbindingen met hoge prestaties.

Wat de prestaties betreft, kan deze Wi-Fi-repeater tot 2 x 2400 Mb/s leveren op de 5 GHz-frequentieband en 1200 Mb/s op de 2,4 Hz band. Het maakt gebruik van 3 radio-eenheden en 12 interne antennes om een Wi-Fi-dekkingsgebied van maximaal 200 m² te bereiken en 30 draadloze apparaten te ondersteunen. Veilig en eenvoudig te installeren, profiteert hij van WPS met standaard WPA2 beveiligingsstandaarden en WPA3 beschikbaar.

Tenda – A27

Een uitstekende draadloze repeater
Tenda - A27
Deze compacte Wi-Fi-repeater met een slank ontwerp heeft de juiste functionaliteit om te profiteren van Wi-Fi 6. Een ontwerp met twee frequenties dat snelheden tot 1775 Mb/s haalt over een dekkingsgebied van 200 m2.

Bekijk de dagprijs

Uitgerust met 2 x 5 dBi externe antennes, kan de Tenda A27 WiFi repeater de WiFi ontvangst en dekking in uw huis aanzienlijk verbeteren. Hij ondersteunt dual band Wifi 6-technologie met een transmissiesnelheid tot 1775 Mb/s: 574 Mb/s op de 2,4 GHz frequentie en 1201 Mb/s op 5 GHz. Het kan een dekkingsgebied van maximaal 200 m2 uitbreiden en kan tot 25 WiFi-apparaten ondersteunen.

De repeater beschikt ook over een Gigabit Ethernet-poort om een bekabelde verbinding te bieden voor apparaten zonder draadloze technologie of om er een Wi-Fi-toegangspunt van te maken. Hij is compatibel met elk type router of internetbox en heeft een ingebouwde Wifi+ functie waarmee u een mesh-netwerk kunt bouwen met compatibele routers. Eenvoudig en gemakkelijk in te stellen, het apparaat kan op twee manieren worden geconfigureerd, automatisch via de WPS-knop of via de pop-up instellingenpagina.

TP-Link RE650 WiFi-versterker

Uitstekende AC WiFi technologie
TP-Link RE650
De meeste wifi-repeaters zijn tegenwoordig discrete units die er meer uitzien als een nachtlampje of luchtverfrisser, wat het geval is met de RE650. Maar de vier antennes op dit model maken duidelijk dat hij iets uitzendt.

Bekijk de dagprijs

TP-Link is een Chinees netwerkbedrijf dat gestaag aan populariteit wint in het Westen, en dat is niet voor niets. Met apparaten zoals de TP-Link RE650 AC2600 Wi-Fi Range Extender, is het gemakkelijk te zien waarom dit een van de beste Wi-Fi extenders is die u op dit moment kunt kopen, die zijn werk goed doet en betaalbaar is.

Dit model heeft vier externe antennes en ondersteuning voor MU-MIMO Wave 2-technologie, zodat het met meerdere apparaten over een groot bereik kan praten zonder dat dit ten koste gaat van de verbindingssnelheid. Aan de linkerkant van de repeater bevindt zich een Gigabit Ethernetpoort voor bedrade apparaten. Tot slot maakt een LED-signaalindicator op de voorzijde de installatie een fluitje van een cent.

Hoe kiest u uw Wi-Fi-repeater

Om het maximale uit uw Wi-Fi-netwerk te halen, zijn er enkele zeer belangrijke criteria voor het kiezen van een Wi-Fi-repeater.
wifi versterker kiezen

Criterium 1: De frequentieband en het bereik van het signaal

De frequentieband zal het concept van gegevensstroom op het netwerk bepalen tussen de frequenties en kanalen die door uw netwerk worden gebruikt. Het zal een verbindingssysteem zijn tussen uw router of box en de Wifi repeater. Wifi-technologie maakt in grote getale gebruik van de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentiebanden. Op de markt zijn er modellen met één frequentieband, dual-band modellen die gebruik maken van de 2,4 GHz en 5 GHz frequenties, en triband modellen met een 2,4 GHz frequentieband en twee 5 GHz frequentiebanden om verzadiging te voorkomen.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze frequentiebanden enige invloed zullen hebben op de signaalsterkte en de verbindingssnelheid. De 5 GHz-frequentie biedt krachtigere snelheden, maar kan moeilijk overweg met obstakels en heeft een enigszins beperkt signaalbereik. De 2.4 GHz frequentie zal lagere verbindingssnelheden ontwikkelen, maar met een beter signaalbereik.

Criterium 2: De Wifi-standaard

Dit criterium is belangrijk bij de aankoop om een betere ondersteuning van de netwerkstroom te garanderen. Tegenwoordig maakt de Wi-Fi-technologie gebruik van de 802.11n- of Wifi 4-normen voor een theoretische doorvoer tot 300 Mb/s op een frequentieband van 2,4 GHz en 600 Mb/s op 5 GHz; de 802.11ac- of Wifi 5-norm voor een doorvoer tot 450 Mb/s op een frequentie van 2,4 GHz en 1200 tot 2600 Mb/s op de frequentie van 5 GHz. Nieuwere modellen zullen gebruik maken van de 802.11ax of Wifi 6 norm om nog hogere snelheden te ontwikkelen die snelheden van ongeveer 10 Gb/s kunnen bereiken.

Criterium 3: Compatibiliteit met uw box of Wifi router

Op dit niveau moet u ervoor zorgen dat de Wifi-repeater een standaard heeft die gelijk of gelijkwaardig is aan die van uw box of router. Maar let op: recentere normen zijn achterwaarts compatibel met de oude. Het heeft echter geen zin te investeren in een repeater met hogere snelheden als de box of router beperkt is tot een bepaalde snelheid. Een Wifi 5 repeater zal bijvoorbeeld werken met een Wifi 4 box, maar zal beperkt zijn tot een 802.11n standaardsnelheid van 300 of 600 Mb/s.

Criterium 4: De kwaliteit en versterking van het Wifi signaal

Als u besloten heeft om te investeren in een Wifi repeater, dan is dat met het oog op het uitbreiden en verbeteren van uw Wifi netwerk en signaal. Gemeten in isotrope decibels of dBi, zal het Wifi signaal tot stand komen in functie van de capaciteit van uw repeater om het bestaande signaal op uw netwerk op te vangen. Voor een correcte transmissie is een signaalversterking van ten minste 6 dBi echter wenselijk. Voor meer prestaties, een Wifi repeater met een kwaliteit van 8 dBi om ten volle te profiteren van uw Wifi netwerk.

Criterium 5: Het installatiesysteem en de extra voorzieningen

Voor een eenvoudigere en gemakkelijkere installatie geeft u de voorkeur aan een model Wifi-repeater met WPS of Wifi Protected Setup. Dit is een automatisch configuratiesysteem om het gebruik van software of het manueel instellen van de verbinding tussen de Wifi repeater en de router te vermijden. Een installatie die met een simpele druk op de knop (de WPS-knop) tot stand komt.

Controleer voor meer veiligheid ook de beschikbaarheid van bepaalde beveiligingsnormen die door de repeater worden ondersteund. Een WEP, WPA, WPA2 encryptiesysteem dat uw gegevens en netwerktoegang zal helpen beschermen. En voor extra functionaliteit zullen sommige repeaters worden uitgerust met ethernetpoorten om de mogelijkheid te bieden apparaten zonder draadloze of WiFi-verbinding aan te sluiten op een bekabeld netwerk.

De Wifi repeater: ideaal voor een stabiele verbinding

Zelfs met een router ondervindt u vaak problemen met de snelheid van uw verbinding in uw huis.

Dit kan te wijten zijn aan dikke muren die het signaal blokkeren: als u boven bent of gewoon ver van de router, zult u moeite hebben om een goed signaal te krijgen. Het kan ook zijn dat de apparaten die op uw router zijn aangesloten zeer recente modellen zijn die een sterk WiFi-signaal vereisen, wat niet het geval is met uw router, waarvan de WiFi-standaard niet van de nieuwste generatie is.

De Wifi repeater is een ideale oplossing in de zoektocht naar een vlotte en stabiele verbinding. Voor een optimale verspreiding van het Wifi signaal in alle kamers van uw huis, is een Wifi repeater van de meest recente standaard het perfecte alternatief dat zich aanpast aan alle soorten apparaten die u van plan bent aan te sluiten.

Het werkingsprincipe van een Wifi repeater

In werkelijkheid is het principe van een Wifi-repeater vrij eenvoudig waar te nemen. Zoals de naam al aangeeft, wordt hij gebruikt om het signaal van uw box of router te herhalen door de dekking van het Wi-Fi-netwerk uit te breiden. Het zal de rol van sensor en zender spelen, een soort bemiddelaar om het bereik van het bestaande netwerk uit te breiden. Hij vangt het signaal op door het te dupliceren en identiek te reproduceren. Vervolgens zal het een nieuw, groter dekkingsgebied creëren door dode zones te elimineren en bepaalde obstakels te omzeilen.

De repeater fungeert als een relais tussen een zender en een ontvanger door transmissieverliezen tussen twee interfaces in een draadloos netwerk te compenseren. Het is echter noodzakelijk de locatie goed te bepalen om het bestaande Wifi-signaal beter te kunnen opvangen en het zonder storingen te kunnen reproduceren.

Maar wees voorzichtig, een Wifi repeater is in geen geval een versterker. Het is niet in staat de bandbreedte te vergroten, noch de snelheid van de verbinding te versterken, het geeft alleen dezelfde prestaties van uw bron door.

De verschillende soorten wifi-repeaters

Om uw behoeften in overeenstemming te brengen met de beschikbare producten, moet u nagaan welke types WiFi-repeaters u op de markt kunt krijgen.

De mono-band Wifi repeater

mono-band Wifi repeater
De Wifi monoband repeater is het klassieke type repeater dat slechts rekening kan houden met één frequentieband, hetzij de 2,4 GHz frequentie, hetzij de 5 GHz frequentie. Op dit niveau zou het alleen een Wifi N standaard kunnen zijn.

Voordelen :

Het grote voordeel ervan is dat het gemakkelijk te installeren en te gebruiken is. Dit type van Wifi repeater profiteert ook van een groot signaalbereik. Wat de prijs betreft, is dit het meest toegankelijke en goedkoopste model op de markt.

Nadelen :

Het enige nadeel van single-band WiFi-repeaters is dat u ervoor moet zorgen dat ze compatibel zijn met uw router om een optimale netwerkdoorstroming te garanderen. Deze modellen zullen ook vrij beperkt zijn wat het aantal ondersteunde toestellen betreft.

Voor wie is het?

Zij zullen vooral gericht zijn op diegenen die de voorkeur geven aan eenvoud en installatiegemak. Gebruikers die minder veeleisend zijn op het gebied van prestaties en voor vrij eenvoudig gebruik.

De dual-band Wifi repeater

dual-band Wifi repeater
Dual-band WiFi-repeaters zijn veelzijdige en krachtigere modellen die beide frequentiebanden tegelijk kunnen beheren. Het is een recent model van Wifi repeater met een hogere snelheid en een betere beveiliging van de gegevens. Over het algemeen gebruiken ze de Wifi AC standaard.

Voordelen :

Dual-band Wi-Fi-repeaters hebben het voordeel dat ze achterwaarts compatibel zijn doordat ze oudere standaarden ondersteunen. Ze zijn in staat om meerdere draadloze apparaten te ondersteunen door zowel 5 GHz-compatibele apparaten als oudere 2,4 GHz-compatibele apparaten aan te sluiten. Dit type repeater is dus in staat om 2 WiFi-netwerken tegelijkertijd te hosten.

Nadelen :

Maar om van een dergelijke prestatie te kunnen profiteren, is een dual-band Wifi repeater iets duurder in aanschaf.

Voor wie is het?

Deze types van Wifi repeaters zijn bestemd voor diegenen die op zoek zijn naar prestaties en diegenen die van plan zijn om meerdere Wifi apparaten te ondersteunen. Zij zullen vooral gericht zijn op gebruikers die bezorgd zijn over de compatibiliteit van hun router met hun repeater, aangezien zij alle soorten Wifi-netwerken ondersteunen.

De triband Wifi repeater

triband Wifi repeater
Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt een triband Wifi-repeater over drie Wifi-frequentiebanden, waaronder een signaal op de 2,4 GHz frequentie en twee afzonderlijke netwerken op 5 GHz. Volgens hetzelfde principe van het dualband-model voor de eerste twee frequentiebanden, zal de derde band worden gewijd aan het leveren van meer prestaties. Dit laatste is speciaal ontworpen om de latentie tussen uw draadloze apparaat en uw Wifi-router te verminderen en verzadiging en congestie op het 5 GHz-netwerk te voorkomen.

Voordelen :

Triband Wifi repeaters hebben het voordeel dat ze nog meer prestaties bieden zonder verzadiging en congestie op hoge frequenties datasnelheden. Deze types repeaters zijn minder gevoelig voor interferentie en kunnen een hoge totale doorvoer handhaven door extra bandbreedte te bieden om meer draadloze apparaten aan te sluiten.

Nadelen:

Uiteraard zijn ze duurder in aankoop en zijn ze wat ingewikkelder te installeren.

Voor wie is het?

Perfect voor intensief gebruik, dit type Wifi repeater zal vooral gewijd zijn aan degenen die gebruik maken van meerdere apparaten die veel bandbreedte nodig hebben. Het is ontworpen om het netwerk te beheren door te voorkomen dat de aangesloten apparaten elkaar storen.

Wifi repeater of CPL Wifi?

Wifi repeater

De Wifi repeater is een apparaat waarmee u het signaal van uw hoofdrouter kunt opvangen, de kracht van dit signaal kunt versterken en het naar alle kamers van uw huis kunt verspreiden, zodat u overal van een goede verbinding kunt genieten.

Dit toestel is interessant als u de hele dag verbonden wilt blijven, zelfs als u tegelijkertijd huishoudelijk werk moet doen of moet koken. Het is ook ideaal als u gasten heeft die goed met internet overweg kunnen. Door het grote dekkingsgebied staat de Wifi-repeater gemakkelijk bloot aan het risico van hacking, aangezien indringers onbedoeld uw netwerk kunnen binnendringen als ze toegang hebben.

Powerline Wi-Fi

De Wifi PLC (of Powerline) is een adapter die gegevens uitzendt via de Wifi golven van uw netwerk met gebruikmaking van het elektrische netwerk. Het werkt alleen in een vooraf bepaald gebied en is niet in staat om het hele huis te bestrijken als u een groot huis hebt. Dit maakt het eenvoudiger om de PLC te beveiligen, gewoon door het apparaat in het af te dekken gebied te richten.

Conclusie

Als u moet kiezen tussen een Wi-Fi repeater en een Wi-Fi powerline, is de belangrijkste factor om te overwegen het gebied dat u wilt bestrijken, en ook in dit geval het aantal apparaten dat moet worden aangesloten op uw huis. Wat de prijs betreft, zult u ongeveer hetzelfde bedrag betalen.

Waarom een wifi repeater kopen?

wifi repeater kopen
Kostprijs

In vergelijking met andere netwerkapparatuur zijn repeaters relatief goedkoop. Ze kunnen tegen minimale kosten worden aangeschaft. Dit doet echter niets af aan het feit dat er andere uitgaven voor nodig zijn. Een daarvan is het gebruik van elektriciteit.

Netwerkprestaties

Repeaters zijn niet altijd afhankelijk van een overbelasting van de verwerking. Daarom hebben zij een zeer grote invloed op de prestaties van het systeem. Ze kunnen ook twee wifi-netwerken tegelijk aan en halen een bereik van 50 meter met een doorvoer van 1200 Mb/s. Dit betekent dat ze zeer krachtig zijn.

Verbetering van het signaal

Wanneer een computer en een router ver uit elkaar staan, is het signaal zwak. Als gevolg daarvan zal de gebruiker een trage internetverbinding ervaren. Repeaters kunnen de signalen versterken, zodat ze veel sterker en met betere prestaties opnieuw kunnen worden uitgezonden. De kwaliteit van het Wi-Fi-signaal dat door een repeater wordt uitgezonden, is echter afhankelijk van de locatie ervan. Het is dus van essentieel belang dat u het correct plaatst, als u wilt dat het zijn werk goed doet, namelijk uw internetverbinding verbeteren. Daartoe moet hij niet te dicht en niet te ver van uw internetbox worden geplaatst.

Netwerk uitbreiding

Repeaters verbeteren niet alleen de signalen, maar kunnen ook de duur van de transmissie verlengen. Dit betekent dat zij de totale afstand die door het netwerk wordt bestreken, kunnen vergroten, ook al is het een bedraad of draadloos medium.

Fysieke barrières

Fysieke belemmeringen kunnen draadloze verbindingssignalen over het algemeen verzwakken. Door gebruik te maken van een draadloze repeater kunnen deze effecten worden verminderd, zodat er een zekerheid is dat de signalen bij de computers worden afgeleverd.

Tips

Plaats uw draadloze repeater voor een optimale signaalversterking

De kwaliteit van het signaal dat door de Wifi-repeater wordt gereproduceerd, hangt af van de locatie en het vermogen van de repeater om het bestaande netwerk op te vangen. Om de mogelijkheden ervan ten volle te benutten, is het sterk aan te bevelen de positie ervan ten opzichte van uw box of router Wifi te bepalen. Een locatie waar de kwaliteit van het Wifi signaal goed is om de dekking van uw netwerk uit te breiden. Dat wil zeggen niet te ver en niet te dichtbij.

De meeste Wifi-repeaters zijn uitgerust met een functie voor plaatsbepalingshulp, zoals intelligente LED-indicatoren. Zeer praktisch, dit type systeem zal u helpen de beste locatie te vinden en de kwaliteit van de uitbreiding van uw Wifi netwerk te verbeteren.

Uw Wifi-repeater configureren zonder de automatische WPS-functie

U zult uw Wifi repeater handmatig moeten verbinden met uw Wifi box of router. Voor sommige modellen is een toepassing nodig die door het merk of samen met het toestel wordt geleverd. Als er geen toepassing nodig is, opent u gewoon uw browserpagina door het IP-adres van uw repeater in te typen, zoals aangegeven in het vakje. Indien een wachtwoord vereist is, zou “admin” de standaardsleutel zijn. Er wordt een venster geopend dat u alle mogelijke configuraties voor uw repeater toont.

In sommige gevallen moet u een installatieprogramma downloaden naar uw computer of tablet. Zoek naar het programma op Google door te typen “Setup programma + Repeater model”.

Gebruik een beveiligd netwerk voor uw Wifi repeater

Kiezen voor een Wifi repeater betekent namelijk een uitbreiding van uw Wifi netwerk. Deze laatste zal gemakkelijk toegankelijk zijn en kwetsbaar voor inbraken. Voor meer veiligheid kunt u overwegen de standaard login en het standaardwachtwoord van uw ISP te wijzigen door een complexer wachtwoord te maken dat bestaat uit speciale tekens zoals ” / – * µ @ etc.”, hoofdletters en kleine letters. Maar wees voorzichtig, probeer geheime codes te vinden die je onthoudt om niet verloren te gaan bij de volgende verbinding met een ander draadloos toestel.

Verplaats uw router of Wi-Fi-repeater.

Aangezien radiogolven geleidelijk naar beneden gaan, moet u een hoge, goed gecentreerde plaats kiezen om uw router of verlengkabel te plaatsen. Plaats hem niet naast magnetrons, grote kasten, betonnen muren en aquaria, want die kunnen storende interferentie veroorzaken. Houd uw router een paar meter van de grond met de antennes loodrecht gericht.

Wijzig het kanaal en de frequentie op de router.

Standaard zal uw router waarschijnlijk zijn ingesteld op kanaal 1, 6 of 11. Verander van kanaal en je zult zien dat je signaal zal verbeteren. Als u meer bandbreedte gebruikt voor videostreaming of gaming, moet u ook overschakelen van de 2,4 GHz band/frequentie naar 5 GHz.

Zorg ervoor dat uw firmware up to date is.

Zorg ervoor dat u de laatste firmware voor uw Wifi repeater gebruikt, zorg er ook voor dat deze up to date is. Dit is een must om de betrouwbaarheid en snelheid van uw draadloze netwerk te garanderen. Volg alle update meldingen in de app.

Breng het aantal aangesloten apparaten in evenwicht.

Als u meerdere apparaten op uw router hebt aangesloten, kunt u merken dat uw bandbreedte afneemt. Houd er rekening mee dat de signaalsnelheid lager wordt naarmate u meer apparaten hebt aangesloten. Dit is vooral het geval als u WiFi gebruikt om een TV-signaal naar een Android TV box te sturen.

USB-antennes.

U zou kunnen overwegen een USB-antenne voor uw computer te kopen. Deze werkt op precies dezelfde manier als een ingebouwde antenne, de positie kan worden aangepast aan uw behoeften voor optimale prestaties. Zorg ervoor dat u er een koopt met een kabel, zodat u de ontvanger op de meest geschikte plaats kunt zetten zonder uw PC fysiek te moeten verplaatsen.

FAQ

Wat is de beste Wi-Fi repeater?
De beste Wi-Fi repeater hangt af van uw behoeften en budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten het beste zijn.

Zijn er gezondheidsrisico’s verbonden aan het gebruik van een Wi-Fi repeater?
Dit is nog niet bewezen, aangezien de door de Wifi-repeater uitgezonden golven zwak zijn.

Wat is de ideale plaats om de Wifi-repeater te plaatsen?
Normaal gesproken geeft een gekleurde indicator op elke Wifi-repeater aan of hij te dichtbij, te ver of op de juiste afstand van de router staat.

Wat is de maximale afstand die een Wifi-repeater kan overbruggen?
Dit hangt af van het model, het varieert van 10 m tot 2,5 km voor repeaters met een groot bereik. Het hangt ook af van zijn vermogen om door obstakels, zoals dikke muren, heen te dringen.

Is het mogelijk om de Wifi repeater ’s nachts aangesloten te laten?
Het verdient de voorkeur uw toestel uit te schakelen als u het niet gebruikt. Het heeft geen zin om het aan te laten als je slaapt.

Kunt u een Wi-Fi repeater met een andere verbinden om van een groter dekkingsgebied te genieten?
Volgens de ervaringen van sommige gebruikers is dit een verleidelijke methode, maar u profiteert van een zeer lage verwerkingscapaciteit. Het signaal dat door uw repeater wordt gedupliceerd is niet echt identiek aan de bron. Het zal wat van het signaal absorberen. Voor een groter dekkingsgebied is het beter om te letten op het bereik van uw Wifi repeater.

Kunnen nieuwere Wi-Fi-standaarden, zoals Wi-Fi 5 en 6, oudere standaarden ondersteunen?
In het algemeen zijn de nieuwere draadloze technologieën achterwaarts compatibel. Dat wil zeggen, ze zijn ontworpen om krachtiger en geavanceerder te zijn, maar ondersteunen nog steeds oudere modellen. Maar op dit niveau zullen ze alleen de prestaties van oudere exemplaren evenaren.

Wat is WPS? En hoe verbind je de Wifi repeater via deze functie?
WPS of “Wifi Protected Setup” is een standaard voor draadloze netwerken die is ontworpen om een apparaat veilig te verbinden met een Wi-Fi-terminal. Voor sommigen zou het een automatische configuratie zijn om de Wifi repeater met uw box of router te verbinden. Om verbinding te maken, drukt u gewoon op de WPS-knop op uw box en vervolgens op de knop op uw repeater.