Withings Body Scan geeft u een at-home ECG


Withings heeft op CES zijn nieuwe Body Scan slimme weegschaal aangekondigd. Het bedrijf beweert dat de weegschaal nauwkeurige (tot 0,1 pond / 50 gram) en verstrekkende informatie over het lichaam van de gebruiker zal leveren, waaronder nieuwe zenuwactiviteit en hartritme-analyse.

Ongebruikelijk genoeg zal de weegschaal ook gegevens verstrekken over afzonderlijke lichaamsdelen, waaronder de romp, armen en benen. Deze “segmentale lichaamssamenstelling” wordt vaak gebruikt door sportprofessionals, maar is niet algemeen beschikbaar op thuisweegschalen.

De weegschaal zal veel lijken op de weegschalen die momenteel op de markt zijn, met de toevoeging van een intrekbare handgreep. De weegschaal zelf is gemaakt van gehard glas en heeft vier gewichtsensoren en 14 ITO-elektroden. De weegschaal heeft een groot LCD kleurenscherm voor de weergave van de gegevens.

Withings Body Scan weegschaal

Het handvat, dat wordt gebruikt voor 6-lead (diepte-) ECG en de segmentale analyse van de lichaamssamenstelling, bevat een extra vier roestvrijstalen elektroden.

Zoals je zou verwachten, zal de Body Scan verbonden zijn met een downloadbare app. Maar via een abonnementsdienst kunnen gebruikers toegang krijgen tot gepersonaliseerde gezondheidsplannen en informatie over slaap, stressbeheer, voeding en lichaamsbeweging.

Withings Body Scan weegschaal en app

Gebruikers in de VS kunnen ook, via Withings’
bestaande systeem voor patiënten op afstand, contact opnemen met medische specialisten die advies kunnen geven terwijl ze toegang hebben tot de realtime gegevens van de gebruiker.

Cardiovasculaire metingen staan centraal bij de Body Scan, die hartslag, vasculaire leeftijd en (wat helemaal nieuw is) een 6-lead ECG zal bieden, waarmee het hartritme van de gebruiker nauwkeurig kan worden gevolgd en geanalyseerd en verontrustende hartpatronen kunnen worden opgespoord.

Via zweetklier activiteit in de voeten, zal het ook in staat zijn om kleine zenuw activiteit te meten, wat een goede indicator is van de algehele gezondheid. Deze informatie zal worden verstrekt via een gemakkelijk te begrijpen score, die zal worden beïnvloed door positieve gezondheidsgewoonten.

De bodyscan zal ook de verwachte metingen verrichten: vet- en vochtpercentage van het hele lichaam, visceraal vet, spier- en botmassa, en extracellulair en intracellulair water – met dit verschil dat ze zullen worden uitgesplitst voor afzonderlijke lichaamsdelen.

Maar is al deze zenuwanalyse gewoon te zenuwslopend? Body Scan zal effectief een verschuiving betekenen van het gebruik van een slimme weegschaal als een fitness-instrument naar het gebruik ervan voor het thuis monitoren van de gezondheid. Voor sommige mensen, vooral zij die niet gelukkig zijn met het feit dat gewicht wordt gecorreleerd aan de gezondheid van het hart, zou het een medicalisering te ver kunnen zijn.

De Body Scan zal naar verwachting in de tweede helft van 2022 beschikbaar komen, na goedkeuring door CE en FDA. Het zal worden geleverd met een gratis proefperiode van drie maanden van een Withings gezondheidsabonnementsdienst. Withings heeft nog geen prijs vrijgegeven voor de weegschaal zelf of voor de dienst.

Als u geïnteresseerd bent in een momenteel beschikbare slimme weegschaal die de vasculaire leeftijd kan meten, kijk dan eens naar de
Withings Body Cardio of, voor meer opties, blader door onze round-up van
de beste slimme weegschalen die we hebben getest.

Recent Content