Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

 • Slank, minimalistisch ontwerp
 • Solide app
 • Goed aantal metrieken

Nadelen

 • Batterijgevoed
 • Bluetooth-only
 • Geeft alleen gewicht weer op weegschaal zelf

Ons oordeel

Hij is niet perfect, maar de budgetvriendelijke prijs en het elegante ontwerp van de Mi Body Composition Scale 2 maken er een om te overwegen – vooral als je een Mi horloge of fitnessband hebt, voor een perfect samenhangend fitnessbereik.

Er zijn tal van slimme weegschalen op de markt, maar Xiaomi’s Mi Body Composition 2 is een van de meest betaalbare opties. Hij is momenteel verkrijgbaar voor
minder dan £25 op Amazon in het Verenigd Koninkrijk en
minder dan $30 in de VS. Maar betekent de aantrekkelijke prijs dat u hem moet kopen? Lees verder om erachter te komen.

Mi slimme weegschaal ontwerp

 • Wit LED-display
 • De weegschaal geeft alleen het gewicht weer
 • Werkt op batterijen (4 AAA-batterijen, niet meegeleverd)

De Mi Smart Scale heeft een mooi, minimalistisch ontwerp dat zijn budget prijskaartje niet doet vermoeden. Het is niet zomaar een glazen schaal die op een paar poten is geplaatst: de onderkant loopt mooi omhoog naar het glanzende oppervlak van gehard glas en het display is voorzien van heldere witte LED’s. In het midden van de schaal is een discreet, gespiegeld Mi logo en in de hoeken, vier zilverkleurige schijven.

Als je niet bekend bent met de slimme weegschaaltechnologie, dit is hoe het werkt. Wanneer u met blote voeten op de schijven gaat staan, wordt er een kleine elektrische lading naar boven in uw lichaam gestuurd. Door de weerstand te meten, is de weegschaal in staat om uw lichaamssamenstelling in kaart te brengen.

Je voelt er niets van en het is volkomen veilig voor de meeste mensen, hoewel iedereen met een pacemaker of een ander medisch implantaat met zijn arts moet overleggen voordat hij er een gebruikt.

Mi Body Composition Scale 2

Weegschalen zijn niet noodzakelijk perfect nauwkeurig in het bepalen van de samenstelling van je lichaam, maar zolang ze consistent zijn, kunnen ze echt een nuttig onderdeel zijn van een fitnessreis. Als je motivatie afneemt, kan het openen van de app om je voortgang te bekijken je een echte oppepper geven.

Maar de Mi weegschaal claimt tenminste weegnauwkeurigheid, met een aangegeven precisie van 100g. Tijdens het testen hebben we hem vergeleken met andere weegschalen en we denken dat hij op schema ligt. Het duurt echter een paar pogingen om goed te kalibreren, dus bereid je voor op een aantal onwaarschijnlijke cijfers de eerste keer dat je erop stapt.

De Mi weegschaal werkt op 4 AAA batterijen. Als u overweegt om hem te kopen, stop dan ook een pak batterijen in uw mandje – want hij wordt niet geleverd met batterijen. Dat is echt het eerste teken dat u naar een budgetweegschaal kijkt.

De Mi weegschaal gebruiken

 • Alleen Bluetooth-verbinding
 • Tot 16 profielen
 • 13 lichaamsafmetingen

Zodra u de batterijen hebt geplaatst en de gratis Mi Fit-app hebt gedownload (beschikbaar voor zowel Android als Apple), hoeft u alleen nog maar uw sokken uit te trekken en op de weegschaal te springen.

De weegschaal werkt via Bluetooth en heeft geen Wi-Fi-optie. Dat betekent dat je de app open moet hebben om een weging te registreren. Maar, aan de positieve kant, dat betekent dat er geen vervelende Wi-Fi synchronisatie fase is. Het werkt gewoon direct.

Mi weegschaal display

Bij uw eerste weging kunt u een profiel voor uzelf aanmaken. De weegschaal kan tot 16 afzonderlijke profielen ondersteunen en zonder een Wi-Fi-optie is de kans kleiner dat de statistieken naar de verkeerde account worden gestuurd. Zorg er alleen voor dat andere familieleden die de weegschaal gebruiken niet in de buurt zijn en op de app zijn wanneer u zich weegt.

De weegschaal zelf geeft alleen je gewicht weer (je kunt kiezen tussen kg en lbs) maar de app vertelt je ook je BMI, lichaamsvetpercentage, spiermassa, eiwit- en waterpercentage, botmassa, visceraal vet, lichaamsleeftijd en ideale lichaamsgewicht.

Handig is dat de app je ook je basale metabolische snelheid geeft, waarmee je kunt zien hoeveel calorieën je lichaam per dag nodig heeft om zijn huidige gewicht te handhaven. (Minder nuttig is dat de app je lichaamstype beschrijft, met als vreemdste opties “dikgebouwd” en “weinig beweging”. Dit lijkt onnodig en erger nog, gebruikers kunnen het beledigend of afstotend vinden).

De app definieert ook de belangrijkste statistieken en laat je weten of ze binnen een normaal bereik vallen of niet, door ze op te splitsen in statistieken die je aandacht nodig hebben of in bereikte doelen. Er is ook een “geschiedenis” sectie met duidelijke, gemakkelijk te lezen grafieken om je vooruitgang te volgen.

Mi Fit app gegevens

Dit alles maakt het een solide optie voor de algemene gebruiker, maar waar de app echt tot zijn recht komt, is voor mensen die al Xiaomi ecosysteemgebruikers zijn. Als je een
Mi Band of een
Mi horloge, heb je al de Mi Fit app en dat betekent dat je andere gezondheidsstatistieken, inclusief slaap- en training tracking, slechts een tabblad verwijderd zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Mi Body Composition-weegschaal kost £29,99 in het VK en $40 in de VS (hoewel u hem ook
kopen voor ongeveer $10 minder), waardoor het een zeer betaalbare optie is.

De premium
Withings slimme weegschaal, ter vergelijking, wordt verkocht voor ongeveer € 129 / $ 149. Wat u daarvoor krijgt is een veel uitgebreider display op de weegschaal, oplaadbare batterijen, plus informatie over uw hartslag en hartgezondheid. Als u al een Withings gebruiker bent, is een dergelijke investering zinvol, maar voor de meeste mensen zal de meer budgetvriendelijke optie voldoende zijn.

Verdict

Een USB-oplaadoptie zou te verkiezen zijn boven batterijvoeding en het zou leuk zijn om meer metingen op de weegschaal zelf te zien, maar als je op deze punten compromissen kunt sluiten, is de Mi Body Composition Scale 2 een goede koop voor iedereen: hij is zeer redelijk geprijsd en goed ontworpen.

Als je echter al een Mi smartwatch of fitnessband gebruiker bent, is het een aanrader.

Voor meer opties, kijk eens naar
onze round-up van de beste slimme weegschalen die we hebben getest, of bekijk onze beoordelingen van de
Mi Band 6 en het
Mi horloge.

Recent Content