Xiaomi Redmi Buds 3 Pro review


Xiaomi merk Redmi staat bekend om het maken van geweldige budget en mid-range telefoons die vaak meer prestaties en functies leveren dan hun prijskaartjes suggereren.

Nu is het bedrijf terug met een nieuwe set TWS Bluetooth-oordopjes, vol met actieve ruisonderdrukking en draadloos opladen. Ik stop ze in mijn oren om de signaal-ruisverhouding van de Redmi Buds 3 Pro te controleren.

Ontwerp & bouw

Draadloze oordopjes hebben zich de afgelopen jaren in twee hoofdrichtingen van ontwerp genesteld, met ofwel uitstekende staafjes (rond de originele Apple AirPods) of het kleinere, bolvormige frame dat het grootste deel van de behuizing in je oor houdt.

Xiaomi heeft voor het laatste gekozen, met een aanraakgevoelig paneel aan de buitenkant van het knopje dat je toegang geeft tot de verschillende bedieningselementen.

Redmi Buds 3 Pro: Oplaad hoesje

Het hoesje volgt ook een platgetreden pad, met zijn pilvormige chassis bedekt met een matte afwerking die zacht aanvoelt en een fatsoenlijke hoeveelheid grip biedt zonder te betekenen dat het in je zak blijft steken.

Als u het deksel openklapt, kunt u de knoppen er gemakkelijk uithalen en ziet u ook hoeveel van de behuizing is gebruikt om de 470mAh batterij te herbergen, die een grote hoeveelheid energie belooft en de mogelijkheid biedt om de knoppen meer dan vier keer volledig op te laden met een enkele lading.

Je kunt dit bereiken via de USB-C poort in de onderste rand van de behuizing of via een Qi draadloos oplaadpad als je er thuis een hebt. Dit is zeer zeldzaam in het budgetsegment van de markt.

In ander draadloos nieuws maakt de Redmi Buds 3 Pro gebruik van Bluetooth 5.2 om verbinding te maken met apparaten, plus het heeft de mogelijkheid om twee verbindingen tegelijkertijd vast te houden. Dit is een handige functie als je bijvoorbeeld snel wilt schakelen tussen je laptop en smartphone terwijl je naar content luistert.

De oordopjes zelf zijn een compacte 25,4 x 20,3 x 21,3 mm en passen comfortabel in het oor. Mocht je een andere maat siliconen tip nodig hebben, dan vind je drie varianten in de doos, samen met de handleiding, een USB-C kabel maar geen oplader zoals gebruikelijk is.

Redmi Buds 3 Pro: Ontwerp

In-ear detectie betekent dat het afspelen automatisch wordt gepauzeerd als je een van de knoppen verwijdert, en je kunt ze veilig dragen tijdens een lichte regenbui of energieke sportsessies dankzij de IPX4-classificatie die bescherming garandeert tegen spatten en zweet.

Geluidskwaliteit en kenmerken

Het koppelen van de Redmi Buds 3 Pro is heel eenvoudig. Er zijn twee methodes: de koppelingsknop op het hoesje ingedrukt houden of simpelweg de buds uit het hoesje halen. Elk van deze zal het Bluetooth-signaal inschakelen en u hoeft alleen de buds te selecteren in de lijst op uw apparaat. Doodsimpel, en zeer betrouwbaar in de tijd dat ik de buds heb gebruikt.

Audio & versterker; ruisonderdrukking

De luidsprekers van de buds bestaan uit een 9 mm composiet trillende diafragmaspoel, vergezeld van drie microfoons om het voeren en ontvangen van gesprekken te vergemakkelijken.

Muziek luisteren op de Buds 3 Pro is een zeer aangename ervaring. Het volume is overvloedig, de frequentiescheiding is goed, zodat je eindigt met een evenwichtig geluid dat je oren vult.

Er zijn standaard twee modi, waarbij de ene actieve ruisonderdrukking biedt, terwijl de andere, ‘Dual Transparency’, een kleine hoeveelheid geluid van buitenaf via de microfoons laat horen. Dat laatste is handig als je bijvoorbeeld ’s nachts gaat wandelen of over landweggetjes loopt en wilt weten wat er om je heen gebeurt.

De ruisonderdrukking zelf is ok, en doet een behoorlijk werk om het lawaai van een stad, drukke trein of vocaal opgewonden familie te verminderen, maar het is niet in staat om de wereld volledig buiten te sluiten. Het onderdrukt wel wat geluid, maar je moet de oordopjes behoorlijk stevig in je oren klemmen als je geen afleiding wilt.

Het is een vergelijkbaar niveau van prestaties als de
Tronsmart Apollo Air+,
Enacfire A9s en
Huawei FreeBuds 4i, die allemaal op vergelijkbare prijspunten zijn.

Als je een Xiaomi- of Redmi-telefoon hebt, heb je toegang tot extra modi die krachtiger kunnen blijken. Hij beschikt ook over Adaptive Noise Cancellation, waarbij de oordopjes de geluiden in je omgeving analyseren en het niveau van de onderdrukking overeenkomstig wijzigen. Net als een automatische helderheidsinstelling, maar dan voor audio. Helaas had ik geen compatibel apparaat in de buurt dat ik kon gebruiken om deze functie te testen.

Redmi Buds 3 Pro: Audio

Door de Buds 3 Pro aan te sluiten op een iPad kon ik zien hoe de videosynchronisatie werkte op Netflix en soortgelijke streamingdiensten. Gelukkig bleken de oordopjes snel genoeg om alles met elkaar in de pas te laten lopen, zodat ik geen last had van de mentale kwelling van niet-synchrone audio die ik met sommige andere budget-oordopjes heb ervaren.

De functie voor gelijktijdige dubbele verbinding is erg handig en iets dat standaard zou moeten zijn op alle draadloze oordopjes. Met de oordopjes verbonden met mijn telefoon, plaatste ik ze terug in de oplaadhouder en hield de koppelingsknop ingedrukt. Toen het lampje begon te knipperen (wat de koppelingsmodus aangeeft), ging ik naar het Bluetooth-menu van mijn laptop en selecteerde de Buds 3 Pro.

Met de buds op beide aangesloten, was het een kwestie van audio afspelen op de ene zoals normaal, en vervolgens audio starten op het andere apparaat, dat onmiddellijk voorrang kreeg. Dit maakt het gemakkelijk om naadloos tussen de twee te schakelen, zonder het hele proces van ontkoppelen/koppelen dat bij veel concurrerende producten nodig is.

De gesprekskwaliteit is prima, met de drie microfoons die ruis proberen te verminderen. Je kunt echter niet veel doen met kleine diafragma’s, dus wind en luide omgevingen vormen nog steeds een uitdaging.

Controls

Xiaomi heeft het simpel gehouden met de Buds 3 Pro. De bediening is op beide buds hetzelfde, dus je hoeft niet meer dan drie commando’s te onthouden. Door twee keer op een van de knoppen te tikken, kun je de nummers afspelen of pauzeren waar je naar luistert of een inkomend gesprek beantwoorden. Door drie keer te tikken gaat u naar het volgende nummer of weigert/beëindigt u een gesprek, terwijl u door een van de buds een seconde of twee ingedrukt te houden schakelt tussen de ruisonderdrukkingsmodi.

Ik vond het frustrerend dat ik niet de mogelijkheid had om het volume te regelen via de knoppen. Ja, je kunt dat snel doen via je telefoon of vanaf veel smartwatches of fitnessbanden, maar volume zou toch nuttiger zijn dan nummers overslaan?

Dit kan echter een persoonlijk vooroordeel zijn, omdat ik voornamelijk naar podcasts en audioboeken luister, die beide niet echt tracks hebben, en het is ook geen gebruikelijke functie op rivalen.

Redmi Buds 3 Pro: Bedieningselementen

Toch zijn de aanraakgevoelige gebieden van de knoppen responsief en leveren ze een betrouwbare uitvoering van commando’s. Ze vereisen ook niet veel druk, dus je hoeft de knopjes niet in je gehoorgang te drukken als je een nummer wilt pauzeren.

Levensduur batterij

Volgens Xiaomi kan de Buds 3 Pro maximaal 6 uur meegaan op een enkele lading. Er zijn echter enkele beperkingen, zoals het volume dat op 50% staat en de ruisonderdrukking die is uitgeschakeld.

Jarenlang spelen in rock- en bluesbands in kleine zalen heeft invloed gehad op mijn gehoor, en als zodanig voelt 50% volume wat conservatief voor sommige albums, dus ik heb de dingen een beetje verplaatst tijdens het testen.

Ik haalde iets meer dan vier uur uit een enkele lading, met de ANC ingeschakeld, wat normaal is voor veel oordopjes die ik het afgelopen jaar of twee heb getest. Natuurlijk, als je geen dove oude muzikant bent zoals ik, dan kan het zijn dat je wat langer onderweg bent.

Redmi Buds 3 Pro: Batterij

Opladen is interessant, want met een snelle oplading van 10 minuten krijg je ongeveer drie uur luistertijd.

Voor een volledige oplading van de knoppen en het hoesje kijk je naar ongeveer 2,5 uur, wat het wachten waard is, want dit levert genoeg stroom om de knoppen vier en een half keer bij te vullen voordat je ze weer moet aansluiten.

Het theoretische totaal, volgens Xiaomi’s cijfers, is 28 uur, wat behoorlijk is. Zoals eerder vermeld, beschikt de behuizing standaard over draadloos opladen, wat een zeldzame functie is voor oordopjes die zelfs twee keer zo duur zijn als deze.

Prijs & Beschikbaarheid

Xiaomi verkoopt de Redmi Buds 3 Pro rechtstreeks vanaf haar site voor
£69.99/€69.99 en linkt naar
Amazon US waar je ze kunt kopen voor US$76.97 (vermoedelijk vanwege de complicaties die Chinese bedrijven hebben met de Amerikaanse overheid op dit moment). De oordopjes zijn verkrijgbaar in Graphite Black of Glacier Gray.

Dit zet ze tegen de Tronsmart Apollo Air + die kost
£74/US$99.99, de Enacfire A9s die je
59,99 pond/69,99 dollar kost, en de Huawei Freebuds 4i die
£79.99 (US$105).

Alle genoemde oordopjes zijn op verschillende momenten met korting verschenen, dus het is een goed idee om rond te shoppen. Neem ook een kijkje in onze gids voor de
beste budget draadloze oordopjes om te zien welke andere het overwegen waard zijn.

Uitspraak

Xiaomi heeft duidelijk wat lessen geleerd van zijn eerdere inspanningen, want de Redmi Buds 3 Pro zijn een mooi paar draadloze oordopjes voor een redelijke prijs. Het ontwerp is modern en comfortabel om te dragen, terwijl de mogelijkheid om verbinding te maken met twee apparaten tegelijk eigenlijk nuttiger is dan je zou denken.

Het ontbreken van volumeregeling is een minpunt en de ruisonderdrukking is beperkt tot twee standen, tenzij je een Xiaomi- of Redmi-apparaat hebt, wat een slechte beslissing lijkt, maar ook iets wat Apple waarschijnlijk zou doen.

De batterijlevensduur is fatsoenlijk met snel opladen en draadloos opladen waardoor ze zich onderscheiden van de budgetmenigte. Ze hebben ook een andere functie die ongebruikelijk is voor goedkope oordopjes, namelijk oordetectie.

Als je goed klinkende draadloze oordopjes wilt met ruisonderdrukking en een reeks slimme functies, dan zijn de Redmi Buds 3 Pro er een die je moet bekijken.

Specs

Xiaomi Redmi Buds 3 Pro: Specs

 • 9mm composiet trillende diafragma spoel luidsprekers
 • Drie microfoons
 • Dubbele ruisonderdrukkingsmodi (meer voor Xiaomi/Redmi telefoonbezitters)
 • Bluetooth 5.2
 • Verbindingsfunctie voor twee apparaten
 • Aanraakgevoelige bediening
 • Compatibel met draadloos opladen
 • 35mAh batterijen (knoppen)
 • 470mAh batterij (laadkoffer)
 • 25,4 x 20,3 x 21,3 mm, 4,9 g (knoppen)
 • 65 x 48 x 26mm, 55g (doosje)

Recent Content