Yeedi Vac Station review


Er zijn veel robotstofzuigers, maar als u schoonmaakschema’s wilt opstellen zonder eraan te hoeven denken om de bak elke keer te legen, of als u er een hekel aan hebt om stof en vuil met de hand te verwijderen, moet u er een met een zelfledigende bak overwegen.

Het Yeedi Vac Station doet precies dat, en heeft ook nog een paar andere handige trucs. Maar is het de investering in een robotstofzuiger voor deze prijs waard? Ik heb wat tijd doorgebracht met de Vac Station om te zien hoe hij dagelijks presteert.

Ontwerp & bouw

 • Groot docking station
 • Slank, wit ontwerp voor de robot zelf
 • Robot kan niet opladen met waterfilter bevestigd

Voor een robotstofzuiger is dit een mooi exemplaar. Zowel het station als de robot hebben een mat-witte afwerking met zwarte sierstrips en accenten. Het voelt premium aan – en dat is maar goed ook, want het is een van de duurdere slimme huishoudartikelen die er zijn.

De robot zelf is 350 mm breed en 77 mm hoog, wat betekent dat hij korter is dan gemiddeld. Dit betekent dat hij onder sofa’s en bedden past om plaatsen schoon te maken waar je met een standaardstofzuiger anders misschien niet zou kunnen komen. In lastige hoeken komt hij niet helemaal uit de voeten, maar de robot is eenvoudig genoeg gebouwd om in en uit krappe ruimtes te glijden.

Yeedi Vac station

Hetzelfde kan niet worden gezegd van het dockingstation, dat met zijn afmetingen van 300 x 420 x 430 mm nogal een monster is. Het is ook zwaar, wat niet bijzonder handig is als u de robot tussen verdiepingen wilt vervoeren.

Het station is waar de robot zichzelf oplaadt en leegmaakt. In het station bevestig je een stofzak en wanneer de robot gaat opladen, leegt hij zijn kleinere stofbak van 450 ml in de grotere stofzak van 2,5 l die in het station zit. Yeedi beweert dat dit tot 30 dagen zou moeten meegaan, wat ik grotendeels accuraat vond.

Er komt nog wel wat handwerk bij kijken, want uiteindelijk moet u de stofzak legen. Maar het bespaart u zeker een ritje naar de vuilnisbak.

Yeedi raadt aan om het dockingstation waar mogelijk in een open ruimte te plaatsen – opnieuw iets wat niet superpraktisch is gezien zijn omvangrijke formaat. Veel mensen vinden het prettig om hun robotstofzuiger achter een bank te plaatsen, wat met dit apparaat gewoon niet mogelijk is.

Op de bovenkant van de robot zit een bewegingsgevoelige camera, evenals een aan/uit-knop. Het onderste deksel klapt omhoog, wat de kleinere vuilnisbak op de robot onthult, een kleine borstel voor het schoonmaken van delen van de robot, en een andere aan/uit-schakelaar. Dit is degene die u moet gebruiken om de hoofdvoeding van het Vac Station te bedienen.

Er is ook een Wi-Fi-indicatorlampje, dat u vertelt of u verbindingsproblemen hebt.

Yeedi vacuüm station

Aan de onderkant van het Yeedi Vac Station vindt u twee intrekbare wielen en het hoofdwiel aan de voorkant. Er is een gemotoriseerde vloerborstel om vuil op te zuigen en een zijborstel met drie tanden om moeilijk te verwijderen stof of kruimels uit krappe hoekjes te verwijderen.

Om er het beste uit te halen, moet je alle onderdelen van je stofzuiger regelmatig onderhouden. De gemotoriseerde borstel raakt nogal eens verstopt met haar en stof. Maar als hij te verstrikt raakt om te functioneren, zal de robot stoppen en het je zelf vertellen.

Het Vac Station kan ook gebruikt worden om je vloeren te dweilen. Zoals bij veel andere robotstofzuigers is dit echt voor een lichte dweilsessie – dweilen met de hand of door te investeren in een speciale dweilbot, die
Yeedi verkoopt, is beslist effectiever.

De dweilfunctie wordt geactiveerd door het waterreservoir vast te klikken, dat tot 240 ml kan bevatten. Daarna kan een microvezel waspad eronder worden geklikt. De robot herkent automatisch wanneer hij in de dweilstand staat.

Yeedi stofzuigstation

Er is één klein minpuntje met automatisch dweilen. Als de stofzuiger na het dweilen over een tapijtvloer moet om terug te keren naar de lader, zult u muffe, vochtige vloeren hebben.

Bovendien, als de watertank op de robot is geklikt – zelfs als deze leeg is – maakt de tank de robot te zwaar aan de onderkant, wat betekent dat hij niet goed kan laden of legen omdat hij niet in de juiste hoek op het station staat.

Functies & prestaties

 • App kan slechts één kaart opslaan
 • Fatsoenlijke afzuiging
 • Af en toe navigatieproblemen

Om gebruik te kunnen maken van het Yeedi Vac Station, heb je de Yeedi app nodig, die beschikbaar is op zowel iOS als Android.

Het opzetten van deze robotstofzuiger is een eitje. Zodra je alle onderdelen hebt gemonteerd, hoef je hem alleen maar aan te sluiten op de Wi-Fi en te koppelen aan je account. Bij het eerste gebruik zal de robot je vloerplan in kaart brengen zodat hij zo efficiënt mogelijk kan werken.

Yeedi

De kaart kan verschillende kamers identificeren, die vervolgens in de app van een kleurcode worden voorzien. Je kunt er zelfs pictogrammen aan toevoegen, zoals een badkuip voor de badkamer. De robot kan grote objecten zoals tafels en banken herkennen en zal ze met rust laten.

Helaas kan hij maar één kaart tegelijk opslaan. Als u de robotstofzuiger van de ene verdieping naar de andere verplaatst, moet u bij terugkomst een geheel nieuwe plattegrond maken.

U kunt ervoor kiezen om de robot te laten stofzuigen in alle gebieden op de plattegrond, in specifieke kamers in uw huis of in aangepaste gebieden, die specifiek op de plattegrond kunnen worden aangegeven. Je kunt de stofzuiger ook instellen op regelmatige schoonmaakschema’s, of zelfs op continu schoonmaken, wat betekent dat hij begint met schoonmaken zodra hij volledig is opgeladen.

Yeedi Vac station

Er zijn drie zuigkrachtniveaus voor de Yeedi Vac Station: standaard (600 Pa), max (1.500 Pa) en max+ (3.000 Pa), met een extra boost-modus voor gebruik op tapijten. De zuigkracht is vrij goed, zelfs als hij niet in de hoogste stand wordt gebruikt. Hij kreeg niet alle hoekjes en gaatjes mee, maar het maakte mijn schoonmaakwerk in ieder geval een stuk eenvoudiger.

De robot presteert beter op harde vloeren dan op tapijt – sommige vuilzones op deze vloeren zijn gewoon te ingebed voor de robot om erbij te kunnen.

De valdetectie werkte als een charme op mijn trap, hij vertoonde geen enkel teken van springen. En hoewel de robot tapijten kan herkennen, werkt het alleen op zwaardere voorwerpen. Ik heb het getest met mijn badmatten en vond ze allebei opgekruld in de hoeken van de kamer toen de stofzuiger ze duidelijk in een hoek had geduwd, in plaats van er gewoon overheen te gaan.

De robot kan een beetje lawaaierig zijn op het maximale vermogen, maar het is niet van hetzelfde niveau als wat je zou vinden op een handstofzuiger. Bovendien stel je de robot in op een niet storen-modus tijdens bepaalde uren om te voorkomen dat hij per ongeluk wordt ingeschakeld en een enge, onverwachte schoonmaakbeurt uitvoert terwijl je slaapt. Hierdoor wordt ook de verlichting op het station uitgeschakeld.

Yeedi vac station

Je moet er ook voor zorgen dat je de stofzuiger start vanaf het dockingstation, omdat hij anders problemen kan hebben om weer op te laden. Af en toe had hij navigatieproblemen – ik heb hem ingesteld om mijn keuken te stofzuigen, maar hij heeft bijvoorbeeld niet altijd de hele vloer bestreken. Dit kan komen doordat hij gebruik maakt van visuele SLAM-navigatie in plaats van de nauwkeurigere LIDAR-navigatie.

Yeedi beweert dat de Vac Station in totaal 200 minuten kan meegaan op de laagste stand. In de praktijk kon ik de hele bovenverdieping van mijn flat schoonmaken (bestaande uit een badkamer, slaapkamer, hal en keuken) en had ik nog ongeveer een derde van een lading over. Het duurt zes uur om hem op te laden van leeg tot vol.

Prijzen

De Yeedi Vac Station kost $499,99/€499,99, wat neerkomt op ongeveer £377. U kunt het momenteel kopen bij
Yeedi,
Amazon en
Walmart. Op dit moment bieden veel van deze retailers grote kortingen op het model voor de feestdagen.

Helaas, is het momenteel niet verkrijgbaar in Britse winkels, maar je kunt het
kopen op de Europese Yeedi website. Hij is momenteel in de aanbieding voor €369, wat neerkomt op ongeveer £312 – maar denk wel aan de verzendkosten.

Het Vac Station wordt geleverd met verschillende stofzuigerzakken, maar je kunt er meer kopen bij
Yeedi – een pak van drie kost $16,99.

Dit is een vrij goede prijs voor een zelfledigende robotstofzuiger. De
Ecovacs N8+, een robot met vergelijkbare functies, heeft een RRP van £599,99, hoewel de prijs al aan het dalen is.

U kunt ook onze tabel bekijken van de
beste robotstofzuigers in het algemeen.

Yeedi vac station

Uitspraak

Met het Yeedi Vacuum Station wordt schoonmaken een stuk eenvoudiger. Deze zelfledigende robotstofzuiger bespaart u uitstapjes naar de vuilnisbak, en zowel de zuigkracht als de levensduur van de batterij zijn zeer goed.

Dat gezegd hebbende, kunnen de occasionele navigatieproblemen een gedoe zijn, is de dweilmodus niet de sterkste en zal de mogelijkheid om slechts één kaart op te slaan vervelend zijn voor mensen die in een woning wonen met meerdere verdiepingen.

Als je deze problemen achter je kunt laten, dan is de Yeedi Vac Station een degelijke, kleine robot die zichzelf leegmaakt en je huis schoonhoudt met minimale inspanning.

Specs

Yeedi Vac Station: Specs

 • Tot 3000 pa zuigkracht
 • 450ml vuilnisbak
 • Zelf ledigend station
 • 2,5 L stofzak
 • 240ml waterreservoir voor dweilen
 • 3 zuigstanden met auto-boost zuigkracht
 • Visuele SLAM navigatie
 • Gebiedsreiniging
 • Wi-Fi met ondersteuning voor Smart Assistant
 • Tot 200 minuten runtime
 • 6 uur oplaadtijd

Recent Content