Zo pas je je vergrendelscherm aan in iOS 16
Zodra je op het +-pictogram tikt, kom je terecht in de gloednieuwe behangbewerkingsinterface van Apple, waarbij je de keuze hebt uit verschillende stijlen van vergrendelschermen, evenals een paar die door Apple zelf zijn samengesteld. Laten we eens kijken naar de verschillende opties die beschikbaar zijn.

Mensen, zoals de naam al doet vermoeden, zal afbeeldingen weergeven van mensen die je hebt gefotografeerd op je vergrendelscherm, met een uitstekend diepte-effect dat het onderwerp van de foto naar de voorgrond brengt. Als de lay-out van de foto precies goed is, wordt de tijd achter het onderwerp weergegeven voor extra diepte.

U kunt ook een kleureffect aan de achtergrond toevoegen terwijl het onderwerp ongewijzigd blijft met Colour Backdrop, of u kunt studio- en zwart-witafwerkingen toevoegen voor een subtieler effect.

Foto’s & Foto shuffle lijkt erg op de lay-out Mensen, maar bevat ook afbeeldingen van landschappen, texturen en andere leuke foto’s uit je fotobibliotheek waarvan Apple’s ingebouwde AI denkt dat ze een goede achtergrond voor het vergrendelscherm zouden kunnen vormen.

Foto’s toont portretfoto’s, terwijl Photo Shuffle foto’s uit verschillende categorieën weergeeft, waaronder Mensen, Huisdieren en Natuur. Je kunt handmatig tot 20 foto’s selecteren, als je liever een meer persoonlijke selectie hebt.

De afbeelding verandert automatisch op een ingesteld interval, tikken, wakker worden, elk uur of elke dag, voor een steeds veranderende vergrendelschermervaring.

Emoji kunt u een op emoji’s geïnspireerde achtergrond voor het vergrendelscherm maken met maximaal zes van uw favoriete emoji, met vijf verschillende lay-outs die een unieke look bieden. Je kunt ook de kleur van de achtergrond achter de emoji wijzigen met voorgeselecteerde kleuren of een kleurenwiel.

Weer is een zeer cool vergrendelingsscherm omdat het uiterlijk volledig afhankelijk is van het huidige weer in uw omgeving. Net als de weer-app zelf is het op het vergrendelscherm zonnig, bewolkt, regenachtig of onweerachtig, afhankelijk van het actuele weer, compleet met leuke animaties.

Het enige addertje onder het gras? Er zijn geen aanpassingsopties, behalve het toevoegen van widgets.

Astronomie is vergelijkbaar met Weer in die zin dat het automatisch wordt bijgewerkt gedurende de dag, afhankelijk van tijd en locatie, behalve dat deze weergave u meeneemt naar de ruimte. U hebt verschillende opties om uit te kiezen, met verschillende weergaven van niet alleen de aarde maar ook de maan en zelfs het hele zonnestelsel om uit te kiezen.

Net als het Weer is de aanpasbaarheid beperkt tot het toevoegen van widgets, maar het zal ongetwijfeld een populaire keuze zijn voor ruimtefans.

Kleur biedt een meer simplistische benadering van het vergrendelingsscherm, waarbij u één kleur voor uw achtergrond kunt selecteren – hoewel er een beetje een kleurverloop zal zijn om de kleur te laten opvallen. U kunt een van de vooraf ingestelde kleuren kiezen of uw eigen kleur kiezen, en u kunt naar links en rechts vegen om verschillende gradiëntopties te bekijken.

Collecties zijn een set door Apple ontworpen achtergronden die je op je vergrendelscherm kunt gebruiken, elk met zijn eigen unieke ontwerp, animatie en lay-out. We verwachten dat deze in de loop van de tijd zullen worden bijgewerkt, net als de Apple Watch-gezichten in de Watch-app.

Recent Content