Zuvi Halo review

In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

 • Energie-efficiënt
 • Snel
 • Rustig
 • Maakt het haar glanzend

Nadelen

 • Duur
 • Geen keuze van warmte-instellingen

Ons oordeel

Dit is een topproduct, met een navenant hoog prijskaartje, maar de technologie is indrukwekkend: hij is stil, koel, snel en energiezuinig.

Zuvi is een nieuwe naam in haarverzorging. Het Chinese merk is op het toneel verschenen met een frisse, op licht gebaseerde benadering van haardrogen – zij het belichaamd in een enigszins vertrouwd ontwerp.

Ontwerp en bouw

 • Drie bijlagen
 • 150cm netsnoer
 • 475g gewicht

De Zuvi Halo heeft een aantrekkelijk, minimalistisch uiterlijk, met een witte behuizing en zilveren banden en knoppen. Het handvat heeft een getextureerde, kunstlederen greep die prettig in de hand ligt en er is een lang (ca. 150 cm), dik netsnoer aan bevestigd. Alles bij elkaar voelt het apparaat luxueus aan.

Er worden drie accessoires meegeleverd die magnetisch bevestigd kunnen worden: een zacht luchtopzetstuk voor de gevoelige hoofdhuid, een diffuser voor golven en krullen, en een styling concentrator om het haar glad te maken en vorm te geven.

Zuvi Halo opzetstukken

De droger is zeer licht, met een gewicht van 475 gram (minus het snoer en de opzetstukken). Ter vergelijking, de meer traditionele
Revamp Progloss haardroger meer dan 600 gram (nog afgezien van het 3 meter lange snoer) en de Dyson Supersonic weegt 560 gram,
volgens onze review.

Over de Supersonic gesproken, de Zuvi Halo heeft duidelijk inspiratie gehaald uit (of schaamteloos gekopieerd van) het iconische Dyson ontwerp, met zijn kenmerkende korte mondstuk en mallet-achtige vorm. Dit betekent dat het dezelfde voordelen heeft: je kunt het dichter bij je haar brengen, het comfortabel verplaatsen en het gewicht is gecentreerd, zodat het minder aan je pols trekt als je het gebruikt.

Zuvi Halo zijaanzicht

Ook qua prijs zijn er overeenkomsten – hoewel de Zuvi Halo in het VK hetzelfde kost als de Supersonic, is hij in de VS aanzienlijk goedkoper (349 dollar versus 429,99 dollar).

Hoe vertrouwd het algemene ontwerp ook is, Zuvi’s product heeft nog steeds iets nieuws te bieden als het gaat om de technologie die het aandrijft.

Prestaties

 • LightCare technologie
 • Vier standen plus koele lucht
 • Verwarmt tot 110°F (43°C)

De Zuvi Halo heeft een unieke en zeer zichtbare USP: het gebruikt warmte van licht om het haar te drogen. Terwijl traditionele haardrogers spoelen verhitten om hete lucht te produceren (en er vervolgens veel van verspillen), is het proces van Zuvi energie-efficiënter en vriendelijker voor het haar.

De gedachte hierachter is dat het werkt als zonlicht en efficiënt het oppervlak van de haarschacht zal drogen, terwijl het de binnenkant niet uitdroogt en beschadigt. Het resultaat zou gezondere strengen moeten zijn, beter kleurbehoud voor geverfd haar, en een glanzender afwerking.

Zet hem aan en de achterkant van de haardroger, die er normaal spiegelglad uitziet als een CD, gloeit groen op. Het licht is overigens UV gefilterd, dus het is veilig om naar te kijken.

Zuvi Halo in gebruik

Zuvi beweert dat zijn product 60% minder energie verbruikt dan een gewone haardroger: dit is een enorm voordeel. Het is altijd te hopen dat nieuw ontworpen producten een kleinere impact op het milieu hebben dan de technologie die ze vervangen.

Maar, in een tijd waarin we allemaal onze elektriciteitsrekening in de gaten houden, kan het u ook echt geld besparen? In het Verenigd Koninkrijk kun je, afhankelijk van je tarief, 5 pence besparen voor elke 10 minuten föhnen. Dat is geen onaanzienlijke besparing, maar de hoge initiële prijs van de Zuvi Halo betekent dat het nog jaren zal duren voordat hij zichzelf terugverdient in de vorm van lagere elektriciteitsrekeningen.

De Halo heeft eenvoudige bediening. Er is een aan/uit-schakelaar en vier standen waartussen je kunt schakelen met een enkele knop: Care, Fast, Soft en Style. Als je de knop ingedrukt houdt, krijg je ook een koele lucht optie.

Zuvi Halo bediening

Ingebouwde sensoren detecteren de omgevingstemperatuur en passen zich aan, zodat de luchtstroom nooit te heet wordt. De Zuvi Halo zal nooit warmer worden dan 110°F (43°C).

Er is maar één temperatuurinstelling. Maar het droogt het haar op een veel lagere temperatuur dan de Dyson Supersonic, ondanks de meerdere warmte-opties van de laatste (212°F/100°C op snel; 176°F/ 80°C op normaal; en 140°F/ 60°C op zacht).

Wat meer is, toen we hem testten, droogde hij het haar veel sneller dan een traditionele haardroger (vijf minuten in plaats van tien), hoewel we geloven dat dit ongeveer hetzelfde is als de Supersonic.

En het effect op het haar is merkbaar. Het merk noemt een heleboel percentages (het haar wordt 38% glanzender; 17% gladder enzovoort) die onmogelijk te controleren zijn en dus vrij weinig betekenen. De enige echte test die we kunnen doorstaan is of het een zichtbaar verschil maakt in het echte leven.

Het antwoord is dat het dat doet. Na gebruik voelde mijn haar niet meer zo droog of pluizig aan als normaal na het drogen. Het was zachter, glanzender en makkelijker te stylen.

De Zuvi Halo is een zeer stille haardroger, met een hoog sissend geluid in plaats van het lawaaierige gegrom van een traditioneel apparaat. Bovendien betekent de gerichte luchtstroom dat er geen warmte wordt verspild, dat de gebruiker niet oververhit en gestrest raakt en dat het haar niet wordt rondgeblazen terwijl het wordt gedroogd. Het is een veel meer ontspannende ervaring.

Nog een verbetering ten opzichte van de traditionele haardroger, is dat hij gemakkelijk schoon te maken is: je kunt gewoon de inlaatkap eraf draaien om haren of pluizen die erin zijn gezogen te verwijderen.

Prijs en beschikbaarheid

Op het moment van de review is de Halo alleen rechtstreeks bij Zuvi verkrijgbaar. De prijs is
329 pond in het Verenigd Koninkrijk en
$349 in de VS. Je kunt er niet omheen dat dit een duur apparaat is en dat je een haardroger van hoge kwaliteit met meerdere warmtestanden voor een derde van de prijs kunt krijgen.

Als je moet kiezen tussen de Zuvi Halo en de Supersonic, ze kosten hetzelfde in het VK, maar prijstechnisch is de Zuvi de betere optie in de VS ($349 versus $429,99).

Verdict

Hoewel we niet kunnen nalaten op te merken dat The Zuvi Halo een paar ideeën van Dyson heeft gejat, zoals het aforisme van Wilde luidt: “genie steelt”. En wat ons betreft is hij misschien wel beter dan Dyson, met een droger die stiller, energiezuiniger en koeler voor je haar is.

Dit is een topproduct, met een topprijskaartje. Maar als je het budget hebt, denk ik niet dat je teleurgesteld zult zijn.

Voor meer haarverzorgingsopties, kijk eens naar onze round-ups van
de beste haardrogers en
de beste stijltangen die we hebben getest.

Specs

Zuvi Halo: Specs

 • Föhn voor lichte verzorging
 • 690W
 • 150cm snoer
 • Vier vermogensstanden
 • Wordt geleverd met drie styling hulpstukken