Zwilling Enfinigy tafelmixer review


Italiaans design getemperd door Duitse precisie, of Duitse techniek doordrenkt met een Italiaanse liefde voor luxe? Hoe je het ook bekijkt, deze kruising van technologische uitmuntendheid en design eenvoud is het resultaat van een samenwerking tussen een van ’s werelds oudste merken en de Milanese design studio Matteo Thun & Partners; het is ook de reden waarom je £199 moet betalen voor deze blender.

En dat is een behoorlijke investering.

In de doos zit een 1.200-watt motor in frost zilver met een 1 m duifgrijs netsnoer, een geribbelde, transparante blenderkan met geïntegreerd handvat, een deksel met een 60ml maatbekerinzet, een 23cm donkergrijze tamper en een rode handleiding.

Zwilling doosinhoud

Vermeldenswaard is ook dat u vijf jaar garantie krijgt bij aankoop en registratie van de blender, en dat u ervoor kunt kiezen om de gratis Zwilling-app te downloaden, die een database met originele recepten heeft.

Zwilling blender ontwerp

 • Bladen ingebouwd in kan
 • Bediening met één knop
 • TBAA-Tritan kan

Het mes en de behuizing van de blender zijn ingebouwd in de bodem van de blenderkan. Het is niet nodig om de twee van elkaar te scheiden om af te wassen of op te bergen. Dit betekent dat er minder onderdelen verloren kunnen gaan of beschadigd kunnen raken en dat er minder kans is om per ongeluk in je vingers te snijden. Deze constructie maakt ook de innovatieve “wave” basis van de blender mogelijk.

Alle blenderfuncties worden bediend met een draaiknop met een diameter van 4,5 cm op de motorunit, dus er zijn geen aparte knoppen om in te drukken voor vooraf ingestelde programma’s. Wanneer je de blender in elkaar zet en aansluit, lichten de functiepictogrammen rond de draaiknop op en draai je hem gewoon naar de gekozen optie en druk je op de knop – het is een heel nette en schone manier van werken.

draaiknop blender

En dit apparaat is robuust: de motor alleen weegt al 2,8 kilo en de kan 1,1 kilo, zelfs het deksel weegt 240 gram. Zwilling heeft deze blender vervaardigd uit kwaliteitsmaterialen, waaronder TBAA-Tritan voor de kan.

De eenvoud van het ontwerp, de ribbels van de kan, het gevoel van de handgreep, de basis en het gewicht van de kan geven dit apparaat hetzelfde hoogwaardige, gouden tijdperk gevoel dat bijvoorbeeld een KitchenAid mixer heeft.

Gebruik van de Zwilling blender

 • Vijf voorgeprogrammeerde programma’s
 • 1.200W motor
 • Koude capaciteit: 1.400ml; warme capaciteit 1.000ml

Druk op de draaiknop om de blender aan te zetten, doe je ingrediënten in de kan, doe het deksel erop, plaats de kan op de poorten van de motoreenheid – je hoeft niets vast te zetten – en kies je programma door aan de draaiknop te draaien voordat je er nogmaals op drukt om te starten.

Er zijn vijf voorgeprogrammeerde programma’s: schoon, ijs, cocktails, smoothies en pulse. Er zijn ook een aantal oplopende snelheden die je zelf handmatig kunt regelen; het geluidsniveau neemt aanzienlijk toe van lage naar hoge snelheden, maar dat is een motor van 1.200 watt voor jou.

De kan meet zowel in vloeistof ounces als milliliters en heeft een koude capaciteit van 1.400ml en een warme capaciteit van 1.000ml.

Let op: er zit een ingebouwde beveiliging op het deksel. De witte pin op het deksel moet goed in de aansluiting bovenaan de handgreep van de kan passen; anders lichten de pictogrammen op de motor niet op en kun je niets mengen – dit heeft ons een paar keer verrast omdat het deksel een flinke duw naar beneden nodig heeft vanwege de stevige afdichting, die niet lekt, zelfs niet als je de kan op zijn kop zet.

Zwilling staafmixer deksel

De blender heeft ook antislipvoetjes om te voorkomen dat hij tijdens het blenden of tampen over het aanrecht glijdt.

Waar kunt u de Zwilling blender voor gebruiken?

 • Effectief zelfreinigend programma
 • Verplettert ijs
 • Cocktails
 • Sauzen
 • Smoothies

Zwilling suggereert het blenden van shakes, dips, sauzen en smoothies, maar de voorinstellingen geven je ook een ijs-crushing en cocktail programma.

We gebruikten eerst het reinigingsprogramma om er zeker van te zijn dat de kan en het mes klaar waren voor voedselbereiding. Doe 400 ml water in de blender, voeg een paar druppels afwasmiddel toe, kies de schoonmaakfunctie en druk op de knop.

Het duurt ongeveer 40 seconden, doorloopt vier mengfasen, geeft een pieptoon als het programma is afgelopen en genereert een romige soep van sop die alleen nog maar hoeft te worden uitgespoeld.

Het is een opmerkelijk effectieve manier om de blender schoon te maken en betekent dat u niet hoeft te worstelen met afwasborstels of het schoonmaken van scherpe messen.

Vervolgens hebben we het ijsprogramma uitgeprobeerd: de echte test voor een apparaat van dit type. Je kunt maar 150 gram ijs tegelijk fijnstampen, wat ongeveer overeenkomt met 12 ijsblokjes, maar het resultaat was bijna berijpte sneeuw in 17 seconden.

IJs gemalen in de Zwilling blender

Hierdoor aangemoedigd probeerden we vervolgens 150 g bevroren bessen om te zien wat er zou gebeuren, en dat was een openbaring: fijnkorrelige en lepelbare bessenkorrels die perfect waren om in yoghurt of bovenop desserts te strooien.

Zwilling geplette bessen

We gebruikten het smoothieprogramma aanvankelijk om een basissaus te mengen voor een curry in Brits-Indiase restaurantstijl, dus water net van de kook met gestoofde ui, knoflook en gember. Dit was waar het “golf” ontwerp van de bodem van de kan en de “piranha” tanden van het mes echt tot hun recht kwamen.

Tijdens het 30 seconden durende programma wervelden de ingrediënten door de kan op een bijna getijde-achtige manier. Toen we de saus wilden uitgieten, was hij fluweelzacht en rijk, zonder klonters of vezels. En de blender zelf schudde nauwelijks, ondanks de hoge pulsatiesnelheden.

Het cocktailprogramma draait 40 seconden, en de capaciteit van de kan maakt acht Brandy Alexanders tegelijk, of drie tot vier Hemingway daiquiris, afhankelijk van de hoeveelheid vers fruit die je toevoegt. U kunt ook twee ijskoffies maken, Griekse frappe-stijl, als u ze lang wilt serveren; drie als u ze iets korter wilt serveren.

Het Zwilling assortiment

Wij hebben de zilveren tafelblender getest, maar het model
is er ook in het zwart, voor dezelfde prijs van £199.

Zwilling maakt ook een
Enfinigy Personal Blender met een conische blenderfles van 550 ml en een sportopzetstuk voor onderweg, een motor van 600 watt en twee voorinstellingen voor € 99,95.

Als je iets groters wilt, is de
Enfinigy Power Blender met een kan van 1,8 liter, zes voorinstellingen, twaalf snelheidsinstellingen en een 1600-watt motor, maar de prijs gaat aanzienlijk omhoog – tot £ 349.

Zwilling blender met verlichte draaiknop

Verdict

De Zwilling Enfinigy tafelblender ziet er geweldig uit, werkt prachtig en is een droom om te gebruiken. Het zou een perfect apparaat voor op de bar zijn: er is iets mee dat een beeld oproept van Ernest Hemingway die daiquiri’s drinkt in Havana’s La Floridita.

Het is bij uitstek een blender voor een groter huishouden of een kleine horecazaak die stijl eist, maar niet ten koste gaat van gebruiksgemak, functie of duurzaamheid. Het is bij lange na niet de duurste blender op de markt, maar gemeten naar modellen van een vergelijkbaar prijsniveau, staat hij aan de top als het gaat om de balans tussen moderne esthetiek en uitzonderlijke techniek.

Op zoek naar meer opties? Om alle blenders te zien die we hebben getest, beoordeeld en zouden aanbevelen, bekijk dan onze samenvatting van
de beste blenders die we hebben getest.

Recent Content