Wat zijn de beste drones in 2021? Onze selectie


Heb je ooit met een drone willen vliegen? Of het nu voor beginners of experts is, hier is onze selectie van de beste drones in 2021.
beste drone
Net als bij de actiecamera’s is de markt voor drones na een paar onstuimige jaren afgekoeld. Ondanks enkele pogingen van Parrot of Xiaomi is DJI de referentie geworden voor drones voor consumenten.

En we moeten toegeven dat de Chinezen heersen als een verlicht despoot over de categorie. Niet alleen het software- en hardwaredesign van zijn producten is onberispelijk, maar ook de dienst na verkoop is zeer goed en de toegang tot reserveonderdelen is gemakkelijk.

Ja, een drone kopen betekent ook het risico nemen dat je hem op een min of meer spectaculaire manier beschadigt. DJI biedt ook een jaarlijkse DJI Care Refresh-garantie die voorziet in maximaal twee vervangingen per jaar. De prijs is relatief bescheiden (49 euro per jaar voor een Mini 2) en wij raden u ten zeerste aan er een abonnement op te nemen.

Hier is een kort overzicht van de beste drones van het moment, met iets om zowel beginners als verlichte amateurs tevreden te stellen.

DJI Mavic Air 2: onze aanbeveling

DJI Mavic Air 2 drone

Bekijk de dagprijs

De Mavic Air houdt het midden tussen de DJI Mavic Mini en de DJI Mavic Pro, die we hieronder zullen bespreken. Deze tweede versie, die in mei 2020 is uitgebracht, bevat een sensor waarmee in 4K HDR kan worden gefilmd met 30 beelden per seconde (fps), of zonder HDR met 60 fps. Hij kan ook tot 240 fps in Full HD gaan voor slow-motion effecten. De sensor, gemonteerd op een 3-assige gestabiliseerde pod, lijkt op wat je zou kunnen vinden op een high-end 2020 smartphone. Met andere woorden, het beeld is over het algemeen uitstekend, maar niet perfect.

We zullen ook zijn prestaties tijdens de vlucht waarderen. Naast de pilootmodi “Statief”, u schiet vloeiend en “Normaal”, heeft u de mogelijkheid om in de sportmodus een snelheid van 68 km/u te bereiken. Deze modus moet worden voorbehouden aan ervaren piloten, aangezien de obstakelsensoren in deze modus zijn uitgeschakeld. Het andere nieuwe kenmerk van dit model is de toevoeging van voor-, achter- en neerwaartse obstakelsensoren. De zij- en bovensensoren ontbreken. U moet ook weten dat deze Air 2 robuuster is en dus bestand zou moeten zijn tegen de meest voorkomende crashes. Verschillende automatische vliegmodi zijn ook inbegrepen.

Tot slot prijzen we de inspanningen op de batterij met 25 minuten effectieve vliegtijd volgens onze tests. De afstandsbediening is ook aangepast voor meer gebruiksgemak, hij bevat nu een batterij om te voorkomen dat de batterij van de telefoon te snel leeg raakt. Last but not least maakt hij nu gebruik van de eigen radioverbinding OcuSync 2.0 voor een theoretisch bereik van 6 km. Het zal ongetwijfeld moeilijk zijn het volledig te benutten vanwege de Franse wetgeving die voorschrijft het toestel voortdurend in het zicht te hebben, maar dat zou de sterkte van het signaal door de obstakels heen moeten versterken, zelfs bij een klein bereik.

Uiteindelijk is de Mavic Air 2 zonder twijfel de beste drone voor consumenten. Dat is onze aanbeveling. Om meer te weten te komen, kunt u onze Mavic Air 2 review bekijken.

Waarom kiezen voor de Mavic Air 2?

 • Het is de meest veelzijdige drone
 • Zeer goede beeldkwaliteit
 • Obstakelsensoren
 • (Minder dan 800 gram, geen training nodig)

De Mavic Air 2 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 849 euro.

DJI Mavic 2: de top van het gamma

DJI Mavic Air

Bekijk de dagprijs

Eind augustus 2018 presenteerde DJI zijn nieuwe reeks Mavic 2 drones. Wat betreft de DJI Mavic 2 Zoom, deze is uitgerust met een camera met een optische zoom. Dit betekent dat het mogelijk is om van een brandpuntsafstand van 24 mm naar een x2 zoom op 48 mm te gaan. Deze nieuwe drone is ook uitgerust met een 1/2,3 inch sensor en kan 12 megapixel beelden vastleggen en kan filmen in 4K op 100 Mb/s met de H.265 codec.

Het DJI Mavic 2 Pro-model is uitgerust met een 1-inch sensor die 20-megapixelopnamen kan maken. De camera heeft geen zoomlens, maar is ontworpen in samenwerking met Hasselblad en biedt de mogelijkheid om de brandpuntsafstand aan te passen tussen f/2.8 en f/11. Hij neemt ook 4K-video op met een 10-bits kleurprofiel.

DJI’s nieuwe Mavic 2 biedt vier besturingsmodi: vrij, cirkel, koersvergrendeling en waypoint. Hij kan een snelheid halen van 72 kilometer per uur en is uitgerust met acht sensoren om de omgeving te analyseren en obstakels te ontwijken. Aan de autonomiekant belooft DJI tot 31 minuten ononderbroken vliegen. Voor het beheer van foto’s en video’s ten slotte biedt de drone een interne opslagruimte van 8 GB die via MicroSD kan worden uitgebreid tot 128 GB.

Waarom raden wij de Mavic 2 Pro of Zoom aan?

 • Voor de optische zoom (Zoom) of de instelbare brandpuntsafstand (Pro)
 • Voor de besturingsmodi
 • Voor zijn autonomie

De DJI Mavic 2 Zoom wordt doorgaans aangeboden voor meer dan 1.000 euro, terwijl de DJI Mavic 2 Pro rond de 1.500 euro ligt.

DJI Mavic Mini 2: waar voor uw geld

DJI Mini 2 Fly More Combo

Bekijk de dagprijs

Slechts een jaar na het verpletteren van de resterende concurrentie in betaalbare drones, is DJI terug met de Mavic Mini 2. De basis blijft hetzelfde, namelijk een drone die gemakkelijk te gebruiken is en minder dan 250 gram weegt. Dit betekent dat er vanaf 1 januari geen opleiding of online registratie meer nodig is. Deze gewichtsbeperkingen betekenen dat het formaat niet verandert.

Een van de veranderingen is de verwachte invoering van USB-C, maar ook iets krachtigere motoren, waardoor hij steviger tegen de wind zal kunnen staan. Het transmissiesysteem schakelt over op de OcuSync 2.0 die gebruikt wordt bij high-end modellen. Het theoretische bereik is nu 10 km. Bovenal krijgen we een veel comfortabelere afstandsbediening. Als de sensor zelf niet verandert, hebben we nu de mogelijkheid om in 4K op te nemen op de geheugenkaart en live op de telefoon in Full HD.

De Mini 2 boekt op alle vlakken vooruitgang en komt steeds dichter in de buurt van zijn grote broers. De prijs loopt parallel op met 60 € voor de basis drone en 100 € voor het pakket “Fly More” dat wij ten zeerste aanbevelen. Een verhoging die naar onze mening gerechtvaardigd is gezien de geboekte vooruitgang. Voor een veel uitgebreider overzicht, ga naar onze test.

Waarom kiezen voor de DJI Mavic Mini 2?

 • Het is waar voor je geld.
 • Een bevredigende 4K camera
 • Zijn kleine formaat en lichte gewicht

DJI Ryze Tello: voor beginners

Ryze Tello Powered by DJI

Bekijk de dagprijs

De DJI Ryze Tello is een drone speciaal ontworpen voor beginners en jongeren. De drone is inderdaad licht (80 gram), ligt goed in de hand (9,80 x 9,25 x 4,10 cm) en heeft een educatieve kant: je kunt hem programmeren met Scratch, een coderingssysteem dat toegankelijk is voor kinderen.

Hij is uitgerust met een 5 megapixel camera, die kan filmen in 720p 30ips, een autonomie van 13 minuten, een maximumsnelheid van 8 meter per seconde en een bereik van maximaal 100 meter. Hij beschikt over een aantal functies zoals automatisch opstijgen en landen en het uitvoeren van trucs zoals flips.

Waarom kiezen voor de DJI Ryze Tello?

 • Om video’s te maken met een goede beeldkwaliteit
 • Zijn vliegmodi: controle met gebaren of het volgen van een doel
 • Gemakkelijk te hanteren

Het is verkrijgbaar voor ongeveer 100 euro

Voordat u koopt

Wat zijn de vereisten om met mijn drone te vliegen?

Als je drone minder dan 800 gram weegt, hoef je geen onlinetest af te leggen om je passie te beoefenen. Hierboven zullen drones moeten worden geregistreerd op het AlphaTango platform, en zal een online training moeten worden gevolgd om legaal te kunnen vliegen. Het is gratis toegankelijk op het platform dat een certificaat aflevert dat 5 jaar geldig is en dat u altijd bij u moet hebben, op straffe van een sanctie. Wees ervan bewust dat sommige drones, zoals de Mavic 2 Pro.

Waar kan ik met mijn drone vliegen?

Eenvoudig gezegd, mag u hoofdzakelijk vliegen binnen de grenzen van uw privé-eigendom, en buiten de verboden gebieden die op de Geoportail website zijn aangegeven. Vliegen boven de bebouwde kom is uiteraard ten strengste verboden, evenals boven gevoelige plaatsen zoals militaire terreinen of luchthavens. De omliggende gebieden zijn ook beperkt tot bepaalde hoogten, variërend van 50 tot 150 meter. In alle gevallen is het verboden om hoger dan 150 meter te gaan.

Wat zijn de andere verbodsbepalingen voor het besturen van drones?

Er zijn een tiental verbodsbepalingen of goede praktijken samengevat in een gids voor goed gebruik. Dit is in het algemeen een kwestie van gezond verstand: verbod om over mensen heen te vliegen, veilige afstand houden en de privacy van de buurt respecteren. Het is ook verboden ’s nachts te vliegen, zelfs als de drone verlichtingsapparatuur heeft. Het is ook noodzakelijk om het vliegtuig steeds in het zicht te houden. First person flying (FPV) is mogelijk onder bepaalde omstandigheden, waaronder de aanwezigheid van een “co-piloot”.

Nu u vertrouwd bent met de geldende wetgeving, kunt u een drone kiezen naar gelang van uw behoeften en uw budget. Als het je eerste drone is, aarzel dan niet om een model voor beginners te proberen om de grondbeginselen van het besturen te begrijpen en daarna te investeren in een krachtigere drone.

Recent Content