Wat zijn de beste drones in 2022? Onze selectie

Op de huidige markt is er een toenemend aantal civiele drone-modellen beschikbaar voor luchtvaartliefhebbers. Sommige zijn uitgerust met geavanceerde technologieën die fotografie en video-opnamen op afstand mogelijk maken. Afhankelijk van de behoeften en het profiel van de gebruiker, is de keuze niet willekeurig. Ontdek in deze gids de beste drones voor dit nieuwe jaar.

Heb je ooit met een drone willen vliegen? Of het nu voor beginners of experts is, hier is onze selectie van de beste drones in 2022.
beste drone
Net als bij de actiecamera’s is de markt voor drones na een paar onstuimige jaren afgekoeld. Ondanks enkele pogingen van Parrot of Xiaomi is DJI de referentie geworden voor drones voor consumenten.

En we moeten toegeven dat de Chinezen heersen als een verlicht despoot over de categorie. Niet alleen het software- en hardwaredesign van zijn producten is onberispelijk, maar ook de dienst na verkoop is zeer goed en de toegang tot reserveonderdelen is gemakkelijk.

Ja, een drone kopen betekent ook het risico nemen dat je hem op een min of meer spectaculaire manier beschadigt. DJI biedt ook een jaarlijkse DJI Care Refresh-garantie die voorziet in maximaal twee vervangingen per jaar. De prijs is relatief bescheiden (49 euro per jaar voor een Mini 2) en wij raden u ten zeerste aan er een abonnement op te nemen.

Hier is een kort overzicht van de beste drones van het moment, met iets om zowel beginners als verlichte amateurs tevreden te stellen.

DJI Mini 2 Vlieg Drone

De beste drone in 2022
DJI Mini 2
DJI staat bovenaan de lijst als het gaat om drones. Het merk biedt moderne ontwerpen, waaronder de DJI Mini 2 Fly More Combo, die ideaal is als u op zoek bent naar kwaliteit.

Bekijk de dagprijs

De DJI Mini 2 Fly More Combo, ontworpen door een beroemd merk in de dronefabricage, is een van de meest gewilde modellen. Draagbaar, compact en modern, geschikt voor elk gebruik: professioneel of persoonlijk. Dankzij de autonome batterij en de hoge windbestendigheid garandeert hij perfecte foto-/video-opnamen.

Als u op zoek bent naar een camera met verbeterde zendstabiliteit, is de DJI Mini 2 Fly More Combo de perfecte keuze. Uitgerust met een 12 MP camera, legt hij vloeiende, kwaliteitsbeelden vast, ongeacht welk luchtavontuur je onderneemt. Tegelijkertijd is hij voorzien van OcuSync 2.0-technologie, zodat hij kan filmen op afstanden van meer dan 10 km.

Potensic Drone GPS T25

De beste instapmodel drone
Potensic Drone GPS T25
Voor hobbyisten is een drone die eenvoudig te bedienen is, maar toch geavanceerde functies heeft, een must. De Potensic GPS Drone T25 voldoet aan deze criteria.

Bekijk de dagprijs

De Potensic Drone GPS T25 is ontworpen voor beginners en kinderen omdat hij vrij eenvoudig op te starten is. Uitgerust met een high-definition transmissiecamera, helpt hij om luchtopnamen van hoge kwaliteit te maken, zelfs wanneer de drone met hoge snelheid vliegt.

Als u op zoek bent naar de ideale drone om u kennis te laten maken met de wereld van de fotografie, dan is de Potensic Drone GPS T25 de beste oplossing. Als u discreet wilt zijn, maak dan gebruik van de “Retour” optie. Zo hoef je er niet naar te kijken, hij keert altijd terug naar de opstijgplaats. Tegelijkertijd biedt het u de mogelijkheid om de route aan te passen.

DJI Air 2S Quadcopter

De beste high-end drone
DJI Air 2S Quadcopter
Als je op zoek bent naar een high-end drone van het toonaangevende merk DJI, dan is de DJI Air 2S Quadcopter perfect. Dankzij de hoge definitie en scherpe kleurweergave kunt u donkere scènes opnemen.

Bekijk de dagprijs

Ook van het merk DJI, de DJI Air 2S Quadcopter legt de beste momenten op een slimme manier vast. Met zijn 1-inch CMOS-sensor en lichte gewicht van 600 g is deze drone geschikt voor professionele fotografen die ook ’s nachts de schoonheid van de wereld willen vastleggen.

De DJI Air 2S Quadcopter onderscheidt zich door zijn 10-bits Dlog-M kleurprofiel. Dit geeft u de mogelijkheid om video’s in verschillende kleuren op te nemen met de nadruk op de kleinste details. Bovendien belooft de O3-technologie voor beeldoverdracht dat uw foto’s tijdens elke vlucht vloeiend blijven.

DJI Mavic Air 2: onze aanbeveling

DJI Mavic Air 2 drone

Bekijk de dagprijs

De Mavic Air houdt het midden tussen de DJI Mavic Mini en de DJI Mavic Pro, die we hieronder zullen bespreken. Deze tweede versie, die in mei 2020 is uitgebracht, bevat een sensor waarmee in 4K HDR kan worden gefilmd met 30 beelden per seconde (fps), of zonder HDR met 60 fps. Hij kan ook tot 240 fps in Full HD gaan voor slow-motion effecten. De sensor, gemonteerd op een 3-assige gestabiliseerde pod, lijkt op wat je zou kunnen vinden op een high-end 2020 smartphone. Met andere woorden, het beeld is over het algemeen uitstekend, maar niet perfect.

We zullen ook zijn prestaties tijdens de vlucht waarderen. Naast de pilootmodi “Statief”, u schiet vloeiend en “Normaal”, heeft u de mogelijkheid om in de sportmodus een snelheid van 68 km/u te bereiken. Deze modus moet worden voorbehouden aan ervaren piloten, aangezien de obstakelsensoren in deze modus zijn uitgeschakeld. Het andere nieuwe kenmerk van dit model is de toevoeging van voor-, achter- en neerwaartse obstakelsensoren. De zij- en bovensensoren ontbreken. U moet ook weten dat deze Air 2 robuuster is en dus bestand zou moeten zijn tegen de meest voorkomende crashes. Verschillende automatische vliegmodi zijn ook inbegrepen.

Tot slot prijzen we de inspanningen op de batterij met 25 minuten effectieve vliegtijd volgens onze tests. De afstandsbediening is ook aangepast voor meer gebruiksgemak, hij bevat nu een batterij om te voorkomen dat de batterij van de telefoon te snel leeg raakt. Last but not least maakt hij nu gebruik van de eigen radioverbinding OcuSync 2.0 voor een theoretisch bereik van 6 km. Het zal ongetwijfeld moeilijk zijn het volledig te benutten vanwege de Franse wetgeving die voorschrijft het toestel voortdurend in het zicht te hebben, maar dat zou de sterkte van het signaal door de obstakels heen moeten versterken, zelfs bij een klein bereik.

Uiteindelijk is de Mavic Air 2 zonder twijfel de beste drone voor consumenten. Dat is onze aanbeveling. Om meer te weten te komen, kunt u onze Mavic Air 2 review bekijken.

Waarom kiezen voor de Mavic Air 2?

 • Het is de meest veelzijdige drone
 • Zeer goede beeldkwaliteit
 • Obstakelsensoren
 • (Minder dan 800 gram, geen training nodig)

De Mavic Air 2 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 849 euro.

DJI Mavic 2: de top van het gamma

DJI Mavic Air

Bekijk de dagprijs

Eind augustus 2018 presenteerde DJI zijn nieuwe reeks Mavic 2 drones. Wat betreft de DJI Mavic 2 Zoom, deze is uitgerust met een camera met een optische zoom. Dit betekent dat het mogelijk is om van een brandpuntsafstand van 24 mm naar een x2 zoom op 48 mm te gaan. Deze nieuwe drone is ook uitgerust met een 1/2,3 inch sensor en kan 12 megapixel beelden vastleggen en kan filmen in 4K op 100 Mb/s met de H.265 codec.

Het DJI Mavic 2 Pro-model is uitgerust met een 1-inch sensor die 20-megapixelopnamen kan maken. De camera heeft geen zoomlens, maar is ontworpen in samenwerking met Hasselblad en biedt de mogelijkheid om de brandpuntsafstand aan te passen tussen f/2.8 en f/11. Hij neemt ook 4K-video op met een 10-bits kleurprofiel.

DJI’s nieuwe Mavic 2 biedt vier besturingsmodi: vrij, cirkel, koersvergrendeling en waypoint. Hij kan een snelheid halen van 72 kilometer per uur en is uitgerust met acht sensoren om de omgeving te analyseren en obstakels te ontwijken. Aan de autonomiekant belooft DJI tot 31 minuten ononderbroken vliegen. Voor het beheer van foto’s en video’s ten slotte biedt de drone een interne opslagruimte van 8 GB die via MicroSD kan worden uitgebreid tot 128 GB.

Waarom raden wij de Mavic 2 Pro of Zoom aan?

 • Voor de optische zoom (Zoom) of de instelbare brandpuntsafstand (Pro)
 • Voor de besturingsmodi
 • Voor zijn autonomie

De DJI Mavic 2 Zoom wordt doorgaans aangeboden voor meer dan 1.000 euro, terwijl de DJI Mavic 2 Pro rond de 1.500 euro ligt.

DJI Mavic Mini 2: waar voor uw geld

DJI Mini 2 Fly More Combo

Bekijk de dagprijs

Slechts een jaar na het verpletteren van de resterende concurrentie in betaalbare drones, is DJI terug met de Mavic Mini 2. De basis blijft hetzelfde, namelijk een drone die gemakkelijk te gebruiken is en minder dan 250 gram weegt. Dit betekent dat er vanaf 1 januari geen opleiding of online registratie meer nodig is. Deze gewichtsbeperkingen betekenen dat het formaat niet verandert.

Een van de veranderingen is de verwachte invoering van USB-C, maar ook iets krachtigere motoren, waardoor hij steviger tegen de wind zal kunnen staan. Het transmissiesysteem schakelt over op de OcuSync 2.0 die gebruikt wordt bij high-end modellen. Het theoretische bereik is nu 10 km. Bovenal krijgen we een veel comfortabelere afstandsbediening. Als de sensor zelf niet verandert, hebben we nu de mogelijkheid om in 4K op te nemen op de geheugenkaart en live op de telefoon in Full HD.

De Mini 2 boekt op alle vlakken vooruitgang en komt steeds dichter in de buurt van zijn grote broers. De prijs loopt parallel op met 60 € voor de basis drone en 100 € voor het pakket “Fly More” dat wij ten zeerste aanbevelen. Een verhoging die naar onze mening gerechtvaardigd is gezien de geboekte vooruitgang. Voor een veel uitgebreider overzicht, ga naar onze test.

Waarom kiezen voor de DJI Mavic Mini 2?

 • Het is waar voor je geld.
 • Een bevredigende 4K camera
 • Zijn kleine formaat en lichte gewicht

DJI Ryze Tello: voor beginners

Ryze Tello Powered by DJI

Bekijk de dagprijs

De DJI Ryze Tello is een drone speciaal ontworpen voor beginners en jongeren. De drone is inderdaad licht (80 gram), ligt goed in de hand (9,80 x 9,25 x 4,10 cm) en heeft een educatieve kant: je kunt hem programmeren met Scratch, een coderingssysteem dat toegankelijk is voor kinderen.

Hij is uitgerust met een 5 megapixel camera, die kan filmen in 720p 30ips, een autonomie van 13 minuten, een maximumsnelheid van 8 meter per seconde en een bereik van maximaal 100 meter. Hij beschikt over een aantal functies zoals automatisch opstijgen en landen en het uitvoeren van trucs zoals flips.

Waarom kiezen voor de DJI Ryze Tello?

 • Om video’s te maken met een goede beeldkwaliteit
 • Zijn vliegmodi: controle met gebaren of het volgen van een doel
 • Gemakkelijk te hanteren

Het is verkrijgbaar voor ongeveer 100 euro

Hoe kies je een drone?

Om een weloverwogen aankoop te doen, moet u rekening houden met een paar basiscriteria. We hebben ze hieronder opgesomd:

Criterium 1: De camera

De meeste kopers van dit type toestel maken graag panoramische opnamen of opnamen van zichzelf tijdens het sporten. De aanwezigheid van een camera is dan ook een van de belangrijkste criteria waarmee rekening moet worden gehouden. Vervolgens is er de resolutie die de camera biedt. Het kan heel acceptabel zijn zonder dat het bereik van een professioneel niveau is.

Er zijn instapmodellen met een 720p camera, uitstekend voor amateurs. Definities van 1080p, 4k of hoger zijn meer voor de liefhebber. Tot slot, wees niet verbaasd om machines te vinden met verwisselbare camera’s. Dit zijn praktische maar dure modellen. Ze worden gebruikt om video’s te maken in pro mode!

Criterium 2: Stabiliteit

Een stabiele drone is een machine waarmee je kwaliteitsfoto’s kunt maken. Er zijn twee systemen om een correcte hover te bereiken: elektronische stabilisatie of een gondel. Met elektronische stabilisatie maakt de CMOS een groter beeld en zorgt de software voor de rest. De wieg daarentegen maakt een grotere mobiliteit mogelijk, zolang hij maar een aanvaardbare grootte heeft. Dit zal het eindresultaat van uw foto’s en video’s beïnvloeden.

Criterium 3: Het bereik

Het bereik is de breedte van de perimeter waarbinnen de camera kan worden gebruikt. Het zal afhangen van de technologie die in de drone is geïntegreerd. Hij zal zich kunnen ontwikkelen in een omtrek van enkele meters op een hoogte van minder dan 10 m. Er zijn ook modellen die een gebied van verscheidene kilometers kunnen bestrijken op een hoogte van meer dan 100 meter. De meest efficiënte drones kunnen een hoogte van meer dan 2000 m bereiken.

Criterium 4: Prestaties

De prestaties van een drone worden beoordeeld op basis van de autonomie van de vlucht en de reissnelheid. In het algemeen heeft een instapmodel toestel tussen 6 en 15 minuten autonomie. In uitzonderlijke gevallen kan deze autonomie oplopen tot 45 minuten. Deze autonomie hangt nauw samen met het gewicht van de machine in combinatie met het vermogen van haar accu, maar ook met haar snelheid. Bovendien varieert de snelheid van een drone tussen 5 en 10 km/u en kan deze oplopen tot 75 km/u en meer voor de snelste toestellen.

Laten we racen!

De snelheid en het potentieel van drones hebben liefhebbers van op afstand bestuurbare vliegtuigjes aangetrokken. Als gevolg daarvan zijn officiële wedstrijden opgezet voor zowel ervaren piloten als beginners. Dit type vliegtuig is totaal verschillend van de klassieke modellen die in de winkels worden verkocht. Fabrikanten zijn op deze enorme markt ingesprongen om kant-en-klare of doe-het-zelf-machines te ontwerpen om hun nieuwe klanten tevreden te stellen.

U kunt dus machines vinden die geen doe-het-zelven vereisen, want u hoeft ze alleen maar uit te pakken en te vliegen. Dit zijn de “vliegklare” machines. Beginners of gevorderden, dit zijn uw machines! Dan zijn er de pakketten waarbij de drone volledig aanpasbaar is of “ARF”. Met andere woorden, u moet hem in elkaar zetten en de eigenaar kan hem naar eigen inzicht aanpassen: vermogen of chassis. Dit type toestel is uiteraard duurder en geeft een ongelooflijk spelniveau.

Tot slot, om uw vliegplezier te verhogen, hebben de meeste van deze drones een FPV-helm.

De verschillende soorten drones

Voordat u een winkel of online verkoopplatform binnenloopt, is het belangrijk om de verschillende soorten drones te kennen.

3 propellers, Y-vormig

Tricopters zijn licht en snel van aard. Zij zijn gemakkelijk herkenbaar omdat zij slechts 3 propellers hebben en een Y-vormige structuur. Hun voordelen: zij hebben een grote wendbaarheid en een goede snelheid, maar zijn niet erg bestand tegen winderig weer. Hun principe is gebaseerd op twee motoren met propellers die in tegengestelde richting draaien, de lift. En een motor die fungeert als stuursysteem aan de achterkant. Dit laatste werkt in beide richtingen. Niet alleen in de tegenovergestelde richting.

4 propellers

Iedereen kent ze! Quadcopters zijn de meest voorkomende modellen op de markt. Ze zijn te herkennen aan hun 4 propellers, oftewel 4 motoren. Lift en besturing worden geproduceerd door de rotatie van de propellers. In dit geval draaien de propellers in paren, waarbij het ene paar de loop van de wijzers van een klok volgt en het andere paar in een tegengestelde rotatie. Dit type toestel is gemakkelijk te hanteren en, afhankelijk van het bereik, bestand tegen de grillen van de tijd. Het is het perfecte model om je eerste vlucht mee te beginnen.

6 propellers en meer

Dit zijn de drones met de beste stabiliteit op de markt. Zij zijn, gezien hun hoge prijs, uitsluitend bestemd voor professioneel gebruik. Dit soort machine is in staat om kunstmest te strooien op het land of zelfs om dingen te vervoeren. Als u uitstekende prestaties wilt, maar tegen een hoge prijs, dan is dit uw toestel.

Mini drone of drone?

Mini drone

Een minidrone is een compact model; ideaal voor mensen die in de hobby willen stappen. Ze zijn gemakkelijk te bedienen dankzij hun 4 propellers en een afstandsbediening die alle basisfuncties omvat. U kunt foto’s nemen of filmen voor een prijs vanaf 200 euro of minder.

U zult echter moeten vliegen op kalme plaatsen zonder al te veel wind en een hoogte van 150 meter moeten respecteren. Dit is de verordening!

Drone

Een drone is een toestel dat meer bedoeld is voor professionals om opnamen te maken vanuit een hoge hoek. Daartoe worden ze geholpen door hun krachtige motor en verbeterde stabilisatievermogen. Hun prijzen variëren enorm en kunnen oplopen tot 1000 euro en meer. Bovendien is voor het gebruik ervan, afhankelijk van het gebruik, een voorafgaande vergunning vereist.

Conclusie

De keuze hangt af van uw gebruik. Als u een professional bent, moet u de juiste apparatuur kiezen om uw werk te optimaliseren.

Waarom een drone kopen?

De aanschaf van een drone wordt over het algemeen ingegeven door nieuwsgierigheid of dat je je een klein beetje wilt voelen wat er te besturen valt. Er zijn echter verschillende andere redenen waarom u een drone zou willen kopen. Lees verder!

Betaalbare uitrusting

De tijd dat de drone een zeldzaam stuk gereedschap was, ligt ver achter ons. Na zijn aanpassing voor de civiele omgeving is het qua prijs toegankelijker geworden. Zo kan iedereen het toestel vinden dat aan zijn verwachtingen en budget voldoet. De prijzen variëren immers naar gelang van de technologie waarmee elk model is uitgerust. Voor 100 euro kunt u een instapmodel kopen.

Unieke opnamen

Iedereen heeft de ongelooflijke opnamen gezien die met deze machine kunnen worden gemaakt. Ja, met een vliegtuig dat is uitgerust met de juiste camera is het ook mogelijk, maar niet tegen dezelfde kosten. Ook niet met dezelfde vluchtfrequenties! Met een drone, hoef je hem alleen maar te kopen en je bent vertrokken voor een lange vlucht.

U kunt ermee gaan kamperen en foto’s maken van de omgeving of uw gezin. Deze toestellen hebben, afhankelijk van het model, verschillende praktische opties waarmee u dezelfde prestaties kunt bereiken als de profs.

Eindeloos gebruik

In de loop der jaren is de drone een nuttig instrument geworden op vele gebieden. Reisprofessionals gebruiken het toestel bijvoorbeeld om prachtige video’s en beelden te maken van hemelse oorden. Zo kunnen zij hun toekomstige klanten beter overtuigen. Of, een architect die het gebruikt om te evalueren en foto’s te nemen om een model te maken; voor een renovatie. De toepassingsgebieden zijn eindeloos. Bovendien kunnen eenvoudige amateurs hiermee foto’s of films maken in 4k of 720p en deze achteraf bewerken op sociale netwerken.

Bovendien kan een beginner acrobatische toeren uithalen met elk type drone. Er zijn geen grenzen aan iemands creativiteit. Het besturen van een drone is een unieke sensatie! Deze moderne gadget heeft het dagelijks leven van een hele generatie al veranderd.

Een passie in de maak

De aankoop van dit soort toestel zal u vooral in uw vrije tijd bezighouden. Een nieuwe hobby! Inderdaad, het plezier dat het brengt is sensationeel. Het bewijs is dat er veel gemeenschappen zijn die door echte enthousiastelingen zijn opgericht.

Als solo spelen met een drone al een belevenis op zich is, kan het in teamverband alleen nog maar interessanter worden. Wie op zoek is naar een nieuwe hobby, zal blijvend voldoening putten uit het leren over drones.

Een passie voor drones biedt meer dan alleen de uitdaging van wedstrijden. Er is inderdaad een hele wereld gecreëerd rond deze nieuwe technologie.

Verkenning van

Dankzij een drone kun je doen als kapitein Cousteau en de onbekende plekjes van de aarde verkennen. Uiteraard niet onder de zee of op dezelfde schaal als hij, maar u kunt bijvoorbeeld op uw vakantie een grot verkennen die in de zijkant van een rots is genesteld. Of gewoon uw open haard onderzoeken om een huisbeoordeling te doen.

Het bezit van dit type toestel is als een pretpark, je vindt altijd wel een moment om op avontuur te gaan!

De verschillende merken van drones

Naar onze mening zijn de beste drone merken in 2022 :

DJI

Dit merk domineert momenteel de wereldmarkt voor drones. Dit is geen toeval, want het onderscheidt zich door de kwaliteit van de camera’s aan boord van hun product. DJI maakt er een punt van voortdurend te innoveren.

Papegaai

Met 26 jaar ervaring in de wereld van de technologie, houdt Parrot stand tegen de Chinese reus DJI op het gebied van drones. Het is een waar vlaggenschip van Franse en Europese technologie.

Yuneec

Ze weten van op afstand bestuurde luchtvaart! Inderdaad, Yuneec is in het begin begonnen met het maken van op afstand bestuurbare vliegtuigen. Dat was 15 jaar geleden! Deze in China gevestigde fabrikant heeft dus een grotere kennis van de nieuwste generatie vliegende voorwerpen.

GoPro

GoPro, voormalig wereldleider, is een Amerikaans bedrijf dat een gevestigde waarde is in de technologische wereld. Zijn handtekening: compacte camera’s die overal mee naartoe kunnen worden genomen en gebruikt.

Hubsan

Met niet minder dan 20 toestellen op de lijst is Hubsan geen nieuwkomer in de wereld van drones. Het biedt apparaten van hoge kwaliteit en biedt actieve ondersteuning voor de handleidingen en firmware van zijn producten. Beschikbaar op hun website.

Hoeveel kost een drone?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

 • Instapniveau: € 100 tot € 300
 • Middenklasse: € 300 tot € 600
 • Top of the range: + Meer dan 600€.

Tips

Doe niets!

De drone is een apparaat dat invasief kan zijn als je niet weet hoe je het moet besturen. In Frankrijk is het gebruik van dit soort apparatuur namelijk bij wet geregeld. U kunt het alleen gebruiken in uw tuin of op speciaal daarvoor bestemde plaatsen. Beroepsbeoefenaren zullen echter een overvliegvergunning moeten aanvragen bij de bevoegde autoriteiten alvorens met hun werkzaamheden te beginnen. Niet-naleving van de wet kan leiden tot een boete of inbeslagneming van het apparaat.

Geoportaal

Dit is een site die de plaatsen opsomt waar u zonder zorgen met uw machine kunt vliegen. Voor de zekerheid raden wij u dus aan de site te raadplegen.

Vind uw stijl

Met dit type machine kunt u hem op twee verschillende manieren bedienen. De drie manieren van loodsen kunnen geschikt zijn voor specifieke mensen. Een professional zal de voorkeur geven aan een afstandsbediening om een betere controle over het toestel te hebben. Terwijl anderen zullen willen proberen het apparaat te bedienen via bijvoorbeeld hun smartphone. Kort samengevat hangt het af van hoe u zich als piloot voelt en welke mogelijkheden uw toestel biedt.

Loop niet tegen obstakels aan

Sommige toestellen hebben een functie waarmee ze obstakels kunnen ontwijken. Deze technologie kan echter slecht werken in verschillende weersomstandigheden. Voor de veiligheid van uw toestel is het daarom raadzaam om bij helder weer te vliegen. Bovendien zendt een drone golven uit als hij vliegt. Dit kan de vlucht van een vogel verstoren. Dus, als je vliegt, benader geen dieren in de lucht.

De batterij

Het is altijd raadzaam de ladingstoestand van de accu te controleren voordat u opstijgt. Dit zal voorkomen dat uw vliegtuig valt en breekt. Om het vliegtuig op eigen kracht te laten terugkeren, moet bovendien de hoogte van de “RTH”-optie worden gekalibreerd.

Voordat u koopt

Wat zijn de vereisten om met mijn drone te vliegen?

Als je drone minder dan 800 gram weegt, hoef je geen onlinetest af te leggen om je passie te beoefenen. Hierboven zullen drones moeten worden geregistreerd op het AlphaTango platform, en zal een online training moeten worden gevolgd om legaal te kunnen vliegen. Het is gratis toegankelijk op het platform dat een certificaat aflevert dat 5 jaar geldig is en dat u altijd bij u moet hebben, op straffe van een sanctie. Wees ervan bewust dat sommige drones, zoals de Mavic 2 Pro.

Waar kan ik met mijn drone vliegen?

Eenvoudig gezegd, mag u hoofdzakelijk vliegen binnen de grenzen van uw privé-eigendom, en buiten de verboden gebieden die op de Geoportail website zijn aangegeven. Vliegen boven de bebouwde kom is uiteraard ten strengste verboden, evenals boven gevoelige plaatsen zoals militaire terreinen of luchthavens. De omliggende gebieden zijn ook beperkt tot bepaalde hoogten, variërend van 50 tot 150 meter. In alle gevallen is het verboden om hoger dan 150 meter te gaan.

Wat zijn de andere verbodsbepalingen voor het besturen van drones?

Er zijn een tiental verbodsbepalingen of goede praktijken samengevat in een gids voor goed gebruik. Dit is in het algemeen een kwestie van gezond verstand: verbod om over mensen heen te vliegen, veilige afstand houden en de privacy van de buurt respecteren. Het is ook verboden ’s nachts te vliegen, zelfs als de drone verlichtingsapparatuur heeft. Het is ook noodzakelijk om het vliegtuig steeds in het zicht te houden. First person flying (FPV) is mogelijk onder bepaalde omstandigheden, waaronder de aanwezigheid van een “co-piloot”.

Nu u vertrouwd bent met de geldende wetgeving, kunt u een drone kiezen naar gelang van uw behoeften en uw budget. Als het je eerste drone is, aarzel dan niet om een model voor beginners te proberen om de grondbeginselen van het besturen te begrijpen en daarna te investeren in een krachtigere drone.