Wat zijn de beste smartwatches in 2022?

Galaxy Watch, Apple Watch, Fitbit of Withings: hier zijn de beste smartwatches voor bij je Android-smartphone of iPhone.

De beste smartwatches samenvatting

beste smartwatch
Een smartwatch doet een hoop goed. Doordat je je smartphone niet telkens uit je zak hoeft te halen als hij trilt, kun je je bijvoorbeeld beter op je taak concentreren, zolang je maar selectief bent in de meldingen die je op je pols laat verschijnen, anders trilt hij meerdere keren per minuut.

Pas wel het detailniveau van de berichten aan, anders kunt u in gênante situaties terechtkomen wanneer een ongepast bericht zich automatisch opent in het volle zicht van uw gesprekspartner (elke gelijkenis met een situatie die ondergetekende heeft meegemaakt zou slechts toeval zijn).

Maar afgezien van de meldingen zijn connected watches vooral bedoeld voor sporters, of ze nu weekendkrijgers of serieuzere sporters zijn. Daar tonen ze hun nut, geladen met een toenemend aantal sensoren die u in staat stellen efficiënter te trainen. ECG, SpO2, VO2max… als je het nut ervan niet begrijpt leggen we het hier allemaal uit.

Hier is een overzicht van de beste smartwatches van het moment.

Apple watch serie 6

De beste

  • Meer en meer sensoren
  • Perfecte iOS-integratie en talrijke apps
  • Ruime keuze van ontwerp

Apple Watch Series 6

Bekijk de dagprijs

Als je een iPhone hebt en op zoek bent naar een smartwatch, hoef je niet te treuzelen: koop een Apple Watch. Het horloge is perfect geïntegreerd in het ecosysteem van de firma, voor een fusionele relatie tussen je iPhone, je smartwatch, en ook een beetje je Mac.

Versie 6 van de Apple Watch verandert niets aan de winnende formule: het ontwerp van de buitenkant blijft vrijwel ongewijzigd, met als opmerkelijke uitzondering de verschijning van een keuze aan kastkleuren. Het is geen revolutie, maar het brengt wel wat afwisseling. Het scherm wordt nog leesbaarder dankzij een verhoogde helderheid.

Maar de grote nieuwigheid van dit jaar is de komst van de bloedzuurstofgehalte meting. Als aanvullende gegevens altijd goed zijn om te nemen, is de laatste echter zeer niche. We waarderen echter de komst van snelladen, waarmee je in 1,5 uur kunt tanken in plaats van in 2,5 uur.

De rest van de nieuwe functies is te vinden aan de softwarekant, met een watchOS 7 dat zich richt op slaap tracking. De update is uiteraard ook beschikbaar op oudere modellen.

De Apple Watch blijft zich langzaam ontwikkelen en consolideert zijn positie als marktleider. Om meer te weten te komen, kunt u onze volledige review lezen van de Apple watch serie 6.

Waar koop ik de APPLE WATCH SERIES 6 tegen de beste prijs?

Bekijk de dagprijs

Voor kleinere budgetten: de apple watch series se

Net als met zijn telefoons speelt Apple Dr. Frankenstein en mixt het verschillende modellen om de prijzen te drukken. De Watch SE heeft het ontwerp van de Series 6 in combinatie met de processor van de Series 5, maar heeft niet het scherm dat altijd aan staat. We vinden ook de snellader die het mogelijk maakt om de batterij in anderhalf uur te vullen.

Als u niet bijzonder geïnteresseerd bent in het meten van de bloedzuurstoftoevoer, is de Watch SE waarschijnlijk de verstandige keuze. De Watch Series 3 is nog steeds op de markt, maar hij begint oud te worden. Iets meer betalen voor een nieuwere processor en dus de garantie van uitgebreide software-ondersteuning is volgens ons een goede berekening.

Apple Watch SE

Bekijk de dagprijs

Samsung Galaxy watch active 2

De beste keuze voor Android

Samsung Galaxy Watch Active2

Bekijk de dagprijs

Dit tweede model lijkt sterk op de eerste Galaxy Watch Active, maar voegt een gesimuleerde roterende ring toe, geïnspireerd op andere Samsung-horloges, om de navigatie te vergemakkelijken. Simili omdat het niet meer fysiek is, maar de haptische feedback geeft de illusie. Het is een leuke touch. Voor de rest is het nog steeds een actief horloge dat dus bedoeld is voor sporters.

Men vindt logischerwijze de berekening van het aantal genomen stappen of verbrande calorieën en het kan automatisch tot 6 sportactiviteiten herkennen uit de veertig beschikbare. Zwemmen staat ook centraal in deze lijst, want dit smartwatch is IP68-gecertificeerd en garandeert waterdichtheid tot 50 meter diep.

Net als zijn voorganger is hij bijzonder mooi en discreet, maar hij is niet gierig met functies. Hij bevat klassieke sensoren zoals een gyroscoop, versnellingsmeter en barometer, maar ook een hartslagmeter om de hartslag te meten (of stress te detecteren) en zelfs een NFC-chip om met Samsung Pay te betalen op terminals die contactloos accepteren. Merk op dat, in tegenstelling tot sommige oudere modellen, Samsung smartphones en andere op Android gebaseerde modellen nu dezelfde functies hebben, zolang je niet vergeet de Galaxy Wear app te installeren.

De batterij geeft hem een autonomie van ongeveer 3 dagen voor het 44mm model dat we testten. Het is het meest veelzijdige aangesloten horloge op de markt van vandaag, met behoud van een zekere elegantie. Dit is onze aanbeveling als je niet op iOS zit.

Bekijk de review van de Samsung Galaxy watch active 2

Fitbit sense

De beste voor uw gezondheid
Fitbit Sense - Smartwatch - Zwart

Bekijk de dagprijs

Fitbit staat bekend om zijn activity trackers, maar biedt sinds een paar jaar ook smartwatchs aan, met meer gemengd succes. Daarom heeft deze Sense ons aangenaam verrast met zijn 100% gezondheidsaanpak. In feite zijn alle tot nu toe beschikbare sensoren erin ingebouwd.

Naast de klassieke hartsensor hebben we recht op een ECG, een temperatuursensor en een elektrodermale activiteitsensor of de bewaking van de zuurstofverzadiging. De autonomie is solide met iets meer dan 4 dagen gebruik op een lading tijdens onze tests.

Naast de sensoren biedt de Sense een eenvoudig en kwalitatief design dat hem ondanks zijn dikte zeer discreet maakt. Gezondheidsgerichtheid verplicht, de klassieke aangesloten functies zijn eerder beperkt, in het bijzonder wat toepassingen van derden betreft. Dit geldt met name voor sportapps. Het zeer populaire Adidas Running (ex-Runtastic) ontbreekt, dus je zult moeten nagaan of een van je essentiële apps niet beschikbaar is.

Anderzijds blinkt het uit door de kwaliteit van zijn smartphonetoepassing die erin slaagt betekenis te geven aan tal van ruwe gegevens. Deze laatste worden dus geanalyseerd en gecontextualiseerd, waarbij uitleg en advies zeer goed naar voren worden gebracht. Als u uw gezondheid wilt volgen, is er gewoon geen betere manier. Voor meer details, ga naar onze volledige review.

Huawei watch GT 2 pro

Dun en duurzaam

Huawei Watch GT 2 Pro - Smartwatch

Bekijk de dagprijs

Na een Watch GT 2 met een uitstekende kwaliteit/prijs verhouding, komt Huawei met een GT 2 Pro die meer evolueert dan zijn naam zou doen vermoeden. Eerste grote evolutie, het uiterlijk verliest de sportieve kant van zijn grote zus en het design wordt veel soberder. Wat de band betreft, blijven we bij een standaard 22mm model en dus gemakkelijk vervangbaar.

Eenmaal om de pols, zorgen zijn slankheid (11,4 mm) en zijn lichtheid ervoor dat hij gemakkelijk te vergeten is. Het OLED-scherm is van goede kwaliteit, met voldoende helderheid om zelfs in zonlicht leesbaar te zijn.

Het Lite OS evolueert langzaam en ziet vooral zijn catalogus van toepassingen van derden een beetje groeien. De meeste grote namen ontbreken echter nog. De sporttracking van het horloge is globaal goed, maar de GPS mist bijzonder veel precisie, met name in de stad. Anderzijds waarderen wij de zeer goede autonomie, die zonder al te veel problemen een week haalt. Het opladen gaat nu via inductie en is compatibel met alle Qi-laders.

Wat connectiviteit betreft, zijn we tevreden met de afwezigheid van Bluetooth, Wifi en 4G. Ondanks enkele zwakke punten is de Watch GT2 Pro een kwaliteitshorloge dat voor een redelijke prijs wordt aangeboden. U kunt de volledige review hier vinden.

Honor magic watch 2

De magische aanraking
Honor Watch Magic moonlight

Bekijk de dagprijs

De Honor Magic, een variant van de Huawei Watch GT2, heeft veel van dezelfde functies, maar met een paar kleine aanpassingen, vooral aan de knoppen, met behoud van de goede ideeën, maar tegen een agressievere prijs. Eerst en vooral waarderen we zijn uitstekende autonomie, door de fabrikant aangekondigd als 14 dagen; in de praktijk hielden we het tijdens onze test iets minder dan 10 dagen vol. Dit is een goed resultaat.

Net als alle horloges van de Huawei-groep, draait de Honor Magic Watch onder Lite OS, dat visueel zeer sportief, maar compleet is. We vinden in het horloge, maar als een GPS en een optische hartslagsensor in aanvulling op een gyroscoop en een magnetometer. Het is ook in staat om dagelijks het aantal stappen en de slaaptijd bij te houden. Deze statistieken zijn toegankelijk in de HealthMate-app, maar u kunt ze ook synchroniseren met andere sporttracking-apps zoals Google Fit, MyFitnessPal of UP by Jawbone.

De Honor Magic Watch is verkrijgbaar in twee maten: 42 of 46 mm. We hebben de tweede getest, die een superieure autonomie biedt. Natuurlijk, omdat de batterij een grotere capaciteit heeft. U vindt alle details in onze test van de Honor Magic Watch.

Withings steel HR sport

De klassieke aanpak

Withings Steel HR Sport

Bekijk de dagprijs

De Withings Steel HR Sport heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van zijn concurrenten: hij heeft HET design dat het meest doet denken aan een echt horloge. Met zijn verchroomde wijzers en siliconen/leren band is hij zeer discreet! Als u stijl boven functionaliteit verkiest, is dit de ideale kandidaat voor uw pols. Het kleine scherm dat in de wijzerplaat is ingebouwd, toont meldingen (die u kunt instellen) en informatie over uw lichamelijke activiteit (hardlopen, dansen, zwemmen). Merk op dat in zwart het scherm perfect opgaat in de achtergrond (het is onopvallender).

Het horloge stelt u ook in staat uw slaapcycli te analyseren en biedt een overtuigende stille trilwekker. De gegevens kunnen worden gesynchroniseerd met smartphones dankzij de Health Mate-app, die compatibel is met iOS en Android, zodat op basis van statistieken advies op maat kan worden gegeven.

We hebben het hier over de Steel Sport HR, ter onderscheiding van het “gewone” Steel HR-model. De Sport-versie heeft niet alleen hier en daar rode accenten en een ademende armband, maar onderscheidt zich ook door de ondersteuning van GPS tijdens de race, en schat ook de VO2 Max van de gebruiker in.

Als het u alleen om meldingen gaat, kunt u kiezen voor de Withings Move ECG. In tegenstelling tot de Steel HR, heeft hij geen scherm. Geen meldingen, maar je houdt de hart sensor. De stijl is ook minder sportief, wat het meer passe-partout maakt. Het heeft ook de verdienste dat het minder duur is.

Xiaomi Huami amazfit GTR

Voor kleine budgetten
Xiaomi Huami amazfit GTR

Bekijk de dagprijs

Huami, weinig bekend in Frankrijk, is eigenlijk de tak “connected objects” van Xiaomi in China. Met zijn Amazfit GTR is het bedrijf erin geslaagd om de traditie van kwaliteit/prijsverhouding van Xiaomi in stand te houden. Het is een compleet horloge voor een relatief lage prijs. Dit maakt het een geweldige keuze als je wilt investeren in een smartwatch zonder je spaarvarken te veel te breken.

Het is gebaseerd op een 1,39 OLED-scherm met een resolutie van 326 pixels per inch, zodat de teksten zeer dun worden weergegeven. Het scherm wordt beschermd door Gorilla Glass om krassen te voorkomen. Hij is in staat vele activiteiten te volgen, te beginnen met hardlopen natuurlijk, maar ook zwemmen, want hij is waterdicht tot 5 ATM.

U kunt uw hartslag voor, tijdens en na uw workouts direct op het horloge of de app, die ook compleet is, bijhouden. Slaapregistratie is ook inbegrepen en u kunt het analyseren over verschillende opeenvolgende dagen, aangezien het tijdens onze test een volledige werkweek heeft geduurd. Aan de andere kant, je moet toegeven dat het imposant is aan de pols.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite GL

Bekijk de dagprijs

De Redmi Watch 2 Lite, een evolutie van de Mi Watch Lite, heeft een groter scherm en voegt een SpO2-sensor toe, en dat alles voor een nog steeds zeer agressieve prijs. Dit is voldoende om zijn dominantie op de instapmarkt te vestigen, ondanks enkele hardnekkige tekortkomingen.

Xiaomi Watch S1

Xiaomi Watch S1

Bekijk de dagprijs

Net als bij de smartphones, beweegt Xiaomi zich met de Watch S1 ook in het segment van aangesloten horloges in de hogere marktsegmenten. Met zijn stalen behuizing, saffierglas en leren bandje lijkt Xiaomi de grote competitie binnen te gaan.

Garmin Venu 2

Garmin Venu 2

Bekijk de dagprijs

Twee jaar na een al overtuigende eerste versie is de Venu 2 van Garmin geperfectioneerd om zich beter te onderscheiden van de klassieke sporthorloges en de confrontatie aan te gaan met de meer lifestyle verbonden horloges. Een nog lekkerdere mix.

Is er iets goedkoper

Als u smartwatches te duur vindt voor uw smaak, kunt u ook kiezen voor verbonden armbanden, die vaak goedkoper zijn en vergelijkbare functies bieden.

Hoe kies je een smartwatch?

Welke merken zijn te vertrouwen ?

Vandaag wordt de markt van de connected watch hoofdzakelijk gedeeld door drie spelers: Apple met de Apple Watch, Samsung met de Galaxy Watch en Huawei met de Huawei Watch. We kunnen ook Withings noemen, dat de verdienste heeft horloges aan te bieden met een ontwerp dat dichter bij mechanische horloges staat, of Garmin, dat zich op sport richt, en Fitbit, dat zich meer op gezondheid richt.

Wat zijn de criterie voor een smartwatch

De keuze van een aangesloten horloge hangt vooral af van het gewenste scherm. Of u nu de voorkeur geeft aan een aanraakscherm, een scherm met handen, of Amoled, enz. U zult dan moeten nadenken over het gebruik dat u ervan zult maken, of u het vooral gebruikt om meldingen van uw smartphone te ontvangen of dat u eerder op zoek bent naar functies om u te begeleiden tijdens uw sportactiviteiten.

Moet ik een extra bandje kopen ?

Het bandje van het horloge is ook belangrijk, je moet nadenken over het materiaal en de grootte. Sommige modellen gebruiken standaardmaten, terwijl andere meer exotische maten hebben. Alle horloges worden geleverd met een standaard bandje.

Het kan de moeite waard zijn te investeren in een riem van een materiaal dat bij uw doel past. Rubber is verkieslijk voor sportlui, leder (echt of niet) voor hen die de voorkeur geven aan elegantie. Net als bij een klassiek horloge zal leer na verloop van tijd slijten.