Samsung Galaxy Watch Active 2 kopen: prijs, specificaties, test en nieuws

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is een smartwatch dat op 5 augustus 2019 is aangekondigd. Hij is beschikbaar in 40nm- en 44nm-versies en verbetert de analyse van hartslag, stress en slaap. Een 4G-compatibele versie is ook beschikbaar op deze release.

Inleiding

De Samsung Galaxy Watch Active 2 verschilt van het vorige model door de touchscreen randen die een roterende ring simuleren en waarmee je door de interface kunt navigeren. Om te weten te komen wat dit aangesloten horloge waard is, vindt u hier onze volledige review.

Samsung Galaxy Watch Active2

Bekijk de dagprijs

Aanbevolen in de gidsen
Wat zijn de beste smartwatches in 2021?

Technische specificaties

 • Model Samsung Galaxy Watch Active 2
 • Schermgrootte: 1,2 inch, 1,4 inch
 • OLED-technologie
 • Schermbescherming: Gorilla Glass DX+
 • Scherm definitie: 360 x 360 pixels
 • Schermformaat: Cirkelvormig
 • Intern geheugen: 4 GB
 • RAM: 0,768 GB
 • Afmeting: 40 mm
 • Gewicht: 26 gram
 • Batterij: 247 mAh
 • Hartslagsensor: Ja
 • Slaapanalyse: Ja
 • Versnellingsmeter: Ja
 • Omgevingslichtsensor: Ja
 • IP68 beschermingsgraad

Complimenten om voor te sterven

In iets minder dan een maand van gebruik heeft de Samsung Galaxy Watch Active 2 om mijn pols veel positieve feedback gekregen van mensen om me heen. Ik kreeg de klassieke “mooi horloge” en “heel mooi horloge heb je daar. “Ik kreeg ook het vleiende “het staat je goed”. Bovendien merkte een vriend van mij op dat ik meldingen op het horloge ontving en zei: “Het is een ronde Apple Watch? Dat is veel beter dan het vierkante formaat! ”

Zoals u kunt zien, heeft de Galaxy Watch Active 2 een groot effect dankzij zijn ontwerp. Het enige negatieve punt dat werd vermeld, was de gouden kleur van het model dat wij testten, die blijkbaar niet ieders smaak is. Persoonlijk moet ik toegeven dat ik deze kleur op het stalen deksel mooi vind. Dus rijst de vraag: waarom krijgt het aangesloten horloge zoveel complimenten?

Ook al klinken de woorden die ik nu ga schrijven als iets uit een ongeïnspireerde reclamespot, de Galaxy Watch Active 2 vindt een mooie balans tussen elegantie en understatement. Ik zei al dat dit niet de meest geïnspireerde recensie zou zijn, maar het vat perfect de algemene indruk samen die ik kreeg van Samsung’s smartwatch.

Ik zal hier specificeren dat ik het horloge heb getest in zijn 44 mm-formaat, dat goed geschikt was voor mijn pols, hoewel het niet erg dik was. Ik vroeg andere mannen en vrouwen naar hun mening en mensen met nog dunnere onderarmen dan de mijne vertelden me dat ze zichzelf wel een kleiner model konden zien dragen. Men kan zich voorstellen dat de 40 mm versie van de kast hen beter zou passen.

Net als bij de eerste Galaxy Watch Active betreur ik de dikte van de randen rond het nuttige displaygedeelte. Toch ben ik deze keer minder gefrustreerd, omdat dezelfde randen echt nuttig zijn op de Watch Active 2 omdat ze fungeren als een draaibare bezel. We komen daar later op terug in deze review. Afgezien daarvan verstoren de twee fysieke Home- en Back-knoppen aan de rand de homogeniteit van het product niet.

Wat ten slotte de bandjes betreft, maakt het horloge gebruik van een standaardsysteem om de bandjes te bevestigen, zodat u de bevestigingen kunt kiezen die het best bij u passen. Persoonlijk werd het hier geteste model geleverd met een bruine kunstlederen band die goed bij de kast past. Qua comfort heb ik niets te klagen: ik heb de Galaxy Watch Active 2 tijdens deze gebruiksmaand meegenomen op vele wandeltochten en ik heb er nooit last van gehad.

Het is ook vermeldenswaard dat het gewicht van het horloge varieert, zoals hieronder aangegeven.

 • 44 mm model (zonder band):
  • 42 gram in roestvrij staal;
  • 30 gram in aluminium.
 • 40 mm model (zonder band):
  • 37 gram in roestvrij staal;
  • 26 gram in aluminium.

Het horloge is waterbestendig met IP68- en 5ATM-certificeringen en kan dus tot een diepte van 50 meter worden gedoken.

Een efficiënt scherm

Voor het scherm van de Galaxy Watch Active 2 kunt u rekenen op een zeer goed verzorgde AMOLED. De diagonaal is 1,4 of 1,2 inch, afhankelijk van de gekozen versie tussen de 40 en 44 mm behuizing. Over het algemeen had ik nooit echt moeite om te onderscheiden wat er werd getoond.

In het ergste geval kan de helderheid naar wens worden ingesteld in de instellingen van het horloge en zelfs via het paneel met snelkoppelingen. Wat de definitie betreft, hebben we recht op 360 x 360 pixels.

In dit stadium van het schrijven van de test, moet ik bekennen dat ik een ongelukje heb gehad. Terwijl ik op een onstabiele steen liep, verloor ik mijn evenwicht en na een plotselinge beweging van de arm, raakte het scherm van het horloge een hoge steen. De impact was helemaal niet hevig, maar het was genoeg om een mini sneetje achter te laten in het bovenste deel van het glas. Enerzijds had ik enige twijfels over de weerstand van het Gorilla Glass DX+ paneel, maar anderzijds denk ik dat ik de steen op een scherpe punt heb geraakt, wat de barst in de hand heeft gewerkt.

Intuïtieve en vloeiende interface

De Galaxy Watch Active 2 is een heruitgave van de Galaxy Watch Active. Het recept werkte immers heel goed op het eerste model. Zoals ik hierboven al kort heb vermeld, worden de randen van de wijzerplaat deze keer echter gebruikt om door de interface te navigeren door er gewoon met je vinger overheen te gaan.

In de overgrote meerderheid van de gevallen vond ik deze nieuwe functie erg handig. De fysieke roterende ring van de Galaxy Watch was een van zijn grote kwaliteiten en op deze Watch Active 2 vinden we min of meer dit goede idee terug. Pas op, in het begin is het gebaar misschien niet erg intuïtief.

Tenminste, dat was het geval voor mij. Stom genoeg wilde ik deze functie precies zo gebruiken als de fysieke bezel van de Galaxy Watch door mijn duim en wijsvinger op de randen te zetten om door het menu te bladeren. Deze pogingen waren niet erg succesvol. Een vinger over het scherm laten glijden is voldoende voor interactie met het horloge.

Als het gebaar eenmaal onder de knie is, loopt alles op rolletjes. Het enige wat me af en toe stoorde, was dat het scrollen door het menu soms wat te snel ging. Het is prima om van het startscherm naar meldingen of widgets te navigeren, maar om door een lijst te scrollen zonder te snel te gaan, voelde de aanraakknop te gevoelig en daardoor minder relevant.

Afgezien van deze nieuwigheid, vinden we de One UI interface gebaseerd op Tizen 4.0. Samsung beheerst perfect zijn zelfgemaakte oplossing waarvan het gebruik uiteindelijk zeer eenvoudig is. Vanuit de hoofdwijzerplaat gaat u naar links voor toegang tot de meldingen en naar rechts voor de toepassingen en widgets die u met veel vrijheid kunt aanpassen, toevoegen of verwijderen.

De Exynos 91110 in de Galaxy Watch Active 2 is gekoppeld aan 758 MB RAM en 4 GB opslagruimte om de smartwatch met enorme soepelheid aan te drijven. Bluetooth pairing met de smartphone gaat vrij snel en de Galaxy Store staat vol met apps om uw ervaring te verbeteren.

Met een veeg van uw vinger van de bovenkant van het scherm naar het midden, brengt u het snelkoppelingspaneel tevoorschijn dat u toegang geeft tot de instellingen, de watervergrendeling die het scherm niet aanraakbaar maakt, de functie Watch Always On en de modi Vliegtuig en Energiebesparing of zelfs de helderheidsinstelling, ringtoneopties of de zaklamp.

Om uw wijzerplaat aan te passen, is de basiscatalogus niet bijzonder uitgebreid, maar u kunt er gemakkelijk een downloaden uit de Galaxy Store. Wanneer u ten slotte een bericht ontvangt (SMS, Messenger, WhatsApp…), worden u verschillende vooraf voorbereide antwoorden voorgesteld, maar u kunt ook beslissen om met uw stem te antwoorden voor een relatief efficiënte transcriptie.

De trillingen van de meldingen zijn vrij gematigd, zodat je pols er niet van gaat trillen. Vergeet niet de waarschuwingen te filteren die u wilt ontvangen om te veel stress te vermijden. Tot slot kunt u dankzij NFC gebruikmaken van Samsung Pay. De Bixby assistent maakt ook deel uit van het spel als dat je interesseert.

Kleine blunders

De activiteitentracking is nog steeds even effectief op de Galaxy Watch Active 2, die zijn voorgangers niet in verlegenheid brengt. De GPS is effectief, net als de hartslagmeter en de slaapfunctie.

Als je te lang stilzit, nodigt een berichtje je uit om een beetje te bewegen om gezond te blijven.

Het horloge detecteert automatisch wanneer u een fysieke inspanning levert, geeft bemoedigende berichten weer die u blij maken en timet uw oefening.

In dat opzicht was de Galaxy Watch Active 2 onhandig. De versnellingsmeter (en mogelijk ook de gyroscoop) lijkt zich iets te gemakkelijk te laten meeslepen.

Toen ik een keer in een bus zat met een gemiddelde snelheid van 80 of 90 km/u, vroeg het horloge me door te rijden terwijl ik zat. Het meest ongerijmde gedrag deed zich echter voor toen ik met vrienden biertjes dronk zonder ook maar één jota van mijn stoel te komen. Na een paar pinten, interpreteerde de Galaxy Watch Active 2 dat ik aan het trainen was en feliciteerde me. Dit gebeurde een tweede keer, in dezelfde situatie, een week later.

Dat is nog steeds een aantal keren, dus we kunnen niet echt aannemen dat dit een uitzonderlijke fout is. Tegelijkertijd is de activiteitentracking van de smartwatch alle andere keren zeer betrouwbaar geweest. Dus, ik zal de Galaxy Watch Active 2 hier niet de schuld van geven, maar ik wilde het duidelijk maken.

Bovendien kunt u op het horloge zelf een oefening starten door te kiezen tussen sit-ups, zwemmen, wandelen, pilates of bankdrukken. Alles bij elkaar biedt het horloge een goede dertig verschillende oefeningen.

U kunt ook overwegen de Samsung Health-app op uw smartphone te installeren om alle informatie over uw fysieke activiteit op een groter scherm te krijgen.

Geruststellende autonomie

De kleine versie van de smartwatch heeft een batterij van 247 mAh en we gaan tot 340 mAh voor de hier geteste Samsung Watch Active 2 van 44 mm. Het is duidelijk over het laatste dat ik mijn feedback zal delen.

Ik klets maar wat, maar ik heb de afgelopen weken heel wat wandelingen gemaakt om het uithoudingsvermogen van het product te evalueren. Over het algemeen heeft de Galaxy Watch Active 2 een mooi uithoudingsvermogen, zeer geruststellend, maar het kan sterk fluctueren afhankelijk van uw gebruik.

Toen ik bijvoorbeeld een reeks wandelingen maakte, waarbij ik de activiteitstracker vaak gedurende lange tijd activeerde, ging het horloge in iets meer dan drie dagen van 100 naar 15%. Op de dagen dat ik aan mijn bureau bleef, liep de autonomie op tot 4 volle dagen en daalde tot 15%.

Waarom gebruik ik de drempel van 15% als maatstaf? Simpelweg omdat het aangesloten horloge dan aanbiedt om over te schakelen naar de energiebesparende modus. Als u weigert deze optie te activeren, zal het slechts een paar uur duren voordat de batterij over het geheel genomen een kritiek niveau bereikt.

Maar als u besluit deze functie te gebruiken, kunt u het nog 24 uur volhouden, min of meer. In ruil daarvoor krijg je een Galaxy Watch Active 2 die verstoken is van apps. De energiebesparingsmodus schakelt alle functies uit “behalve oproepen, berichten en meldingen”. De interface wordt ook zwart en wit.

Het horloge wordt geleverd met een magnetische houder die is aangesloten op een iets te korte USB-A-kabel om het horloge op te laden.

Mededelingen

Bellen met een aangesloten horloge is meestal een noodoplossing. De Watch Active 2 vindt het wiel niet opnieuw uit en biedt een luidspreker die de stem van de mensen aan de andere kant van de lijn sterk comprimeert. We kunnen het hem niet echt kwalijk nemen. Uw gesprekspartners zullen echter baat hebben bij een betere geluidskwaliteit met een goed hoorbare stem, die duidelijk genoeg wordt overgebracht, zelfs als u zich in een nogal rumoerige omgeving bevindt.

Ik heb in dit verband slechts één echt probleem ondervonden. Toen ik mijn vriend-collega Geoffroy probeerde te bellen, kon ik hem nauwelijks verstaan en hij mij ook niet. Hij moest me in de wacht zetten en dan het gesprek hervatten, zodat we normaal konden praten. Alles wijst er echter op dat dit slechts een op zichzelf staande fout is.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is in Frankrijk verkrijgbaar tegen verschillende prijzen, afhankelijk van het model. Voor de Bluetooth-versie betaal je 299 euro voor de kast van 40 mm en 319 euro voor die van 44 mm.

Als u wilt genieten van een 4G-smartwatch, wordt het 40mm-model verkocht voor een adviesprijs van 449 euro tegen 469 euro voor de 44mm-versie.

Eindtoets score

De Samsung Galaxy Watch Active 2 biedt een zeer aangename ervaring. De echte nieuwigheid ten opzichte van het eerste Watch Active-model ligt in de randen van het aanraakscherm die een roterende ring simuleren en het dus mogelijk maken comfortabel in de interface te navigeren. Afgezien daarvan heeft het connected horloge weinig verrassingen voor ons in petto, maar het recept wordt nog steeds goed beheerst door de Zuid-Koreaanse fabrikant.

We hebben dus een heel mooi ontwerp, goed afgewerkt en aangenaam om de pols, een consequente autonomie die het mogelijk maakt de duur gemakkelijk vast te houden en een goed doordachte, intuïtieve en vloeiende software-interface.

Het kleine minpuntje komt van de activiteitentracking die, hoewel volledig en over het algemeen zeer nauwkeurig, niet vrij is van enige onhandigheid. Deze zouden echter gemakkelijk moeten kunnen worden gecorrigeerd via updates.

Positieve punten

 • Geweldig ontwerp
 • Aardige autonomie
 • Goed doordachte interface
 • Touchscreen randen voor navigatie

Negatieve punten

 • Klein onhandigheidje bij het bijhouden van de activiteit
 • Niet veel nieuws in vergelijking met de Watch Active