Jura vs Breville


Jura en Breville zijn twee van de grootste merken koffiezetapparaten op de markt van vandaag. Ze produceren beide uitzonderlijke koffiezetapparaten in verschillende prijsklassen. Omdat ze allebei zo populair zijn, zijn er veel verschillende invalshoeken en meningen in de strijd tussen Jura en Breville.

In het algemeen zijn Jura espressomachines beter als je op zoek bent naar het ultieme gemak met een geweldig design en smaakvolle koffiedranken. Aan de andere kant, Breville koffiemachines vereisen over het algemeen meer input van de gebruiker, maar de beloning is een grotere aanpasbaarheid. Bovendien hebben ze meer budgetvriendelijke opties.

Er valt heel wat uit te pakken tussen de twee koffiegiganten: geschiedenis, technologie, betrouwbaarheid. En dan is er nog de strijd tussen hun vlaggenschip espressomachines. Dus laten we maar meteen met de deur in huis vallen: we nemen een diepe duik in alle details van deze krachtmeting tussen de twee caffeïnegiganten.

Dit artikel kan links bevatten naar gelieerde bedrijven/gecompenseerde links. Als een Amazon Associate, verdienen we uit in aanmerking komende aankopen zonder extra kosten voor u. Voor meer informatie zie onze disclaimer hier.

dingen om te overwegen pictogram

Belangrijkste Verschillen: Jura vs Breville

Jura vs Breville: Belangrijkste Verschillen Infographic

Melk opschuimen

Een van de grootste verschillen tussen Jura en Breville espressomachines zijn de melkopties:

De instapmodellen van Jura hebben geen mogelijkheid om melk te stomen – al dan niet met een staafje. Terwijl alle Breville espressomachines dat wel hebben.

Op het instap Breville aanbod, krijg je een handmatige stoomstaaf. Dus je zult je barista vaardigheden moeten aanscherpen om dat perfecte schuim te krijgen, maar de optie is er nog steeds.

Als je in de hogere-end opties, Jura koffiemachines bieden automatische melk stomen. Dit biedt gewoonlijk één of andere vorm van aanpassing hoewel het vrij beperkt kan zijn. Breville biedt ook automatisch melk opschuimen met hun hogere-end machines, maar de handmatige optie blijft altijd.

Als je iemand bent die trots is op zijn latte art vaardigheden, kun je nog steeds een top-of-the-range Breville je espresso laten maken terwijl jij je melk handmatig opschuimt. Jura neemt het proces echter volledig uit handen door met één druk op de knop melk te leveren voor uw geselecteerde koffiedrank.

Semi-automatisch vs. Super-automatisch

Als superautomatische espressomachines zijn Jura’s gebouwd om alles zo gemakkelijk mogelijk te maken.

U kiest uw koffie en de machine doet de rest. Er zijn modellen waarbij u uw kopje een paar centimeter naar rechts moet verplaatsen om de melk erin te gieten. Maar dat is het moeilijkste wat er is.

Breville is een heel andere weg ingeslagen met hun halfautomatische espressomachines:

Zelfs de topklasse koffiemachines vereisen uw betrokkenheid tot op zekere hoogte. Bij sommige modellen is het net zo eenvoudig als het verplaatsen van de portafilter van punt A naar punt B. Bij andere hebt u de leiding over de meeste elementen. In het algemeen geeft dit u meer controle en meer aanpassingsmogelijkheden, maar het betekent wel dat het geen “één knop” espressomachines zijn.

Reiniging & Onderhoud

Bent u een “weinig en vaak” of “af en toe maar grondig” type schoonmaker?

Jura koffiemachines “reinigen zichzelf” na elk gebruik, zodat u slechts om de paar maanden een grondige reiniging hoeft uit te voeren. Dit is eenvoudig te doen en de machine zal u door alle stappen leiden. Hiervoor moet u wel schoonmaakmateriaal van het merk Jura kopen.

Beville gebruikt het portafilter ontwerp wat betekent dat je het na elk gebruik zelf moet schoonmaken. Dit is zo eenvoudig als het legen van het residu en het spoelen van de portafilter. Maar het moet wel gebeuren.

We moeten ook vermelden dat sommige koffie-experts betwijfelen hoe schoon de Jura brewgroup is. Hij kan niet verwijderd worden om schoon te maken en er is niet veel voor nodig om vervelende dingen te laten groeien in een warme en natte omgeving. De reputatie van Jura en de vele goede recensies doen echter vermoeden dat dit geen probleem is. Dat gezegd hebbende, als u er zeker van wilt zijn dat uw machine brandschoon is, is de Breville de betere optie, omdat u de portafilter en de brouwkop zo vaak als u wilt grondig kunt reinigen.

Budget

De grootste beperkende factor bij bijna alle aankoopbeslissingen is hoeveel het u gaat kosten.

Jura en Breville zijn geen van beide “budgetvriendelijke” koffiemerken. Maar het instapmodel van Breville kost rond de $400, terwijl het instapmodel van Jura het dubbele kost, en het stoomt geen melk.

Voor wie op zoek is naar maximale functionaliteit voor zijn geld, is Breville de duidelijke winnaar. Ze verkopen veel uitstekende espresso machines voor onder de $1000 die alle soorten espresso kunnen maken op een zeer hoog niveau. De maximumprijzen liggen rond de 2500 dollar voor een van de beste espressomachines die je je kunt voorstellen (de Oracle Touch).

Voor wie naast kwaliteit ook gemak zoekt en geld te besteden heeft, biedt Jura een ongelooflijk design, geweldige koffie en de makkelijkst mogelijke gebruikerservaring. Voor sommige van hun duurdere machines kunt u het ook allemaal vanaf uw telefoon doen. U krijgt met één druk op de knop perfecte koffie – melk en al – voor vrijwel elke denkbare koffiestijl. Alleen tegen een prijs.

vraagicoon

Wie zijn de twee koffiebedrijven?

Jura

Leo Henzriohs begon Jura Elektroapparate AP in 1931 als een bedrijf in huishoudelijke apparaten. Maar pas in de jaren 1980 begon Jura koffiemachines te maken. Nu is dat alles wat ze maken, en richten ze zich op producten van topkwaliteit die de beste koffiekwaliteit produceren met de minste inspanning.

Door zich uitsluitend te richten op de productie van superautomatische espressomachines, heeft Jura zijn specialisatie en reputatie voor superieur ontwerp en bouwkwaliteit zijn wereldberoemd. Hoewel er geen “budget” Jura koffiemachines zijn, werken ze wel feilloos en zien ze er fantastisch uit. Naar onze mening zijn Jura koffiemachines daarom het geld waard – zolang uw banksaldo het maar kan opbrengen.

Breville

Breville werd in 1932 opgericht door twee Australiërs, Bill O’Brien en Harry Norville. Net als Jura, was het oorspronkelijke business model niet als een koffiemachine fabrikant. Zij zijn eigenlijk begonnen met het maken van radio’s en maakten mijndetectoren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het was pas in het begin van de jaren 2000 dat Breville koffiemachines ging maken. Maar, sindsdien, hebben ze snel een reputatie voor het verkopen van hoge kwaliteit koffiezetapparaten. In tegenstelling tot Jura zijn ze niet gestopt met de productie van andere huishoudelijke apparaten zoals blenders en tosti-ijzers.

Breville richt zich ook niet alleen op het topsegment van de koffiemachinemarkt. Ze hebben een breed scala aan koffieproducten van molens tot meer traditionele koffiemachines zoals druppelzetapparaten. Qua prijsstelling beginnen ze meer in het middensegment en lopen helemaal door tot de Oracle Touch – hun vlaggenschip, hun superautomatische espressomachine.

Vergelijking van Breville en Jura koffiemerken

Breville of Sage: wat is het verschil?

Op de Britse en Europese markt zijn alle Breville espressomachines te koop, maar ze zijn op de markt gebracht en verkocht onder een andere naam: Sage.

U zult in het VK echter enkele koffiezetapparaten vinden met het merk Breville, maar deze zijn NIET geassocieerd met de “Breville Group Ltd” zoals de Sage-machines. Hoewel de naam hetzelfde is, zijn de Breville branded brewers in het VK afkomstig van een apart bedrijf genaamd “Jarden Corp”. Aangezien de naam Breville reeds op de markt bestond, besloot de Breville Group Ltd onder de naam Sage in Europa te lanceren.

vergelijkingsicoon

De techniek vergelijken

Jura Koffie Machine Technologie

Jura koffiemachines zitten vol met eigen technologie. Elk apparaat heeft een eigen acroniem, maar uiteindelijk zijn ze allemaal ontworpen om het beste uit uw koffiebonen te halen. Sommige zijn gewoon mooie namen voor tamelijk alledaagse processen die verschillende vergelijkbare automatische koffiemachines bieden, terwijl andere werkelijk zeer indrukwekkend zijn.

 • Aroma G3 Molen

  Dit is de meest recente versie van Jura’s ingebouwde molen, en halveert de maalduur.

  Klinkt indrukwekkend, maar het malen van koffie voor 1 espresso duurt 2-3 seconden met een elektrische molen. Dus als je dat terugbrengt naar 1-2 seconden bespaar je niet veel tijd, tenzij je 1000 koffie per dag zet. Het is een geweldige koffiemolen hoewel, negeer gewoon de tijdbesparende marketing hype.

 • Pulse Extractie Proces (P.E.P.)

  Nog een unieke technologie die echt een verschil maakt.

  Het werkt precies zoals je denkt dat het zal werken – het hete water wordt in stoten door de gemalen koffie geperst voor een perfecte extractietijd. Omdat extractie het belangrijkste onderdeel is van het koffiezetproces, is deze pulsatiemethode resulteert in de ultieme koffiekwaliteit.

Breville Koffie Machine Technologie

Breville opereert in een meer ouderwetse zin als het gaat om koffiemachine technologie. Je zult geen fancy systemen of “innovatieve” oplossingen vinden. Gewoon uitzonderlijk goed ontworpen en uitstekend gebouwde koffiemachines.

Dit lijkt misschien een downgrade na het tech-festijn van Jura, maar geweldige koffie maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Over de hele wereld zijn er mensen die het doen met een manuele espressomachine, handmatige koffiemolenen een eenvoudige waterkoker van een klein karretje.

Breville’s top-end machines hebben nog steeds pre-infusie, geweldige extractie, uitstekende molens, en alle onderdelen die je nodig hebt voor uitzonderlijke koffie. Ze hebben gewoon niet geprobeerd om het wiel opnieuw uit te vinden met niets ervan.

strijd icoon

Top of the Range: Jura S8 vs Breville Oracle Touch

De Breville Oracle Touch automatische espressomachine is het topmodel van Breville. Hoewel het misschien voelt alsof we het moeten vergelijken met het topaanbod van Jura (de fenomenale Z10), zou dat een vergelijking zijn van iets dat bijna twee keer zo duur is. In plaats daarvan is de S8 ruwweg even duur als de Oracle Touch, dus we zullen zien hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Jura S8

Jura S8 super automatische espresso machine
 • 11″ x 13.8″ x 17.3″
 • 15 voorgeprogrammeerde dranken
 • Eenmaal gekozen voorkeuren, geen gebruikersinput vereist
 • 7 maalinstellingen
 • 3 water temperatuur instellingen
 • Gebruikt reinigingsproducten van het merk Jura

Breville Oracle Touch

Breville Oracle Touch: Beste Breville Koffiezetapparaat
 • 14.5″ x 14.7″ x 17.6″
 • 5 voorgeprogrammeerde dranken
 • U moet de portafilter handmatig verplaatsen en de melkkan plaatsen
 • 45 maalinstellingen
 • Temperatuur instelbaar in stappen van 2°F
 • Geen speciale reinigingsapparatuur nodig

Ontwerp en bouwkwaliteit

Jura S8

De Jura S8 automatische koffiemachine is prachtig gemaakt. Strak en elegant, met opties voor een roestvrijstalen of zwarte afwerking. Het touch screen display is scherp en makkelijk in gebruik en, overall, ziet de machine eruit als een premium koffieruimteschip met geweldige koffie met één druk op de knop.

De S8 is groot – 11″ x 13.8″ x 17.3″ – al die technologie moet toch ergens heen. Dus je gaat een aantal ernstige teller ruimte nodig om het te huisvesten. Het weegt 22 pond, maar aangezien ik me niet kan voorstellen dat iemand van plan is om dit ding regelmatig te verplaatsen is dat niet zo’n groot probleem, gewoon iets om over na te denken als je het naar de bovenste verdieping moet dragen.

Jura machines zijn gebouwd om lang mee te gaan en de S8 is geen uitzondering. Met de waterfilters en regelmatig ontkalken, zal deze machine 5-10 jaar meegaan. Als u wilt, kunt u het apparaat ook één keer per jaar laten onderhouden door geregistreerde Jura monteurs, waardoor de levensduur zelfs nog langer kan zijn.

Breville Oracle Touch

De Oracle Touch is ontworpen om eruit te zien als een klassieke espressomachine. De portafilter, de melkopschuimer en de bonencontainer zijn allemaal duidelijk zichtbaar. Persoonlijk verkies ik dit boven de grote doos met tuitjes, maar dat is een puur persoonlijke voorkeur. Het aanraakscherm is mooi vormgegeven en ook gemakkelijk te gebruiken.

De Breville Oracle Touch espressomachine is ook groot. Hij is zelfs groter dan de S8 met zijn afmetingen van 14,5″ x 14,7″ x 17,6″ en een gewicht van maar liefst 37lbs. Als je een grote keuken hebt en niet van plan bent hem te verplaatsen, zou dit niet veel uit moeten maken.

Breville koffiezetapparaten gaan lang mee, en de toewijding aan kwaliteit engineering is superb. In vergelijking met de S8 zijn er veel minder bewegende onderdelen. Hoewel dat geen garantie is voor een langere levensduur, zijn er zeker minder dingen die mis kunnen gaan.

Winnaar

Voor mij ziet de Breville er beter uit dan de S8 – ik wil dat mijn koffiemachine eruit ziet als een koffiemachine. Maar dit is puur een persoonlijke voorkeur. Aangezien beide bekend staan om de hoge duurzaamheid van koffiemachines, is ronde 1 een gelijkspel.

Breville Oracle Touch halfautomatisch koffiezetapparaat

Wilt u dieper duiken in de Breville Oracle Touch?

Bekijk onze diepgaande review van deze ongelooflijke halfautomatische espressomachine. Het is niet voor niets de parel in de Breville koffiezetkroon!

Gebruiksgemak

Jura Koffiezetapparaat S8

Jura machines zijn ontworpen om zo gemakkelijk te gebruiken als een koffiemachine maar kan zijn terwijl hij toch precies levert wat u wilt – de ultieme kwaliteit koffie.

Met behulp van het eenvoudige touchscreen, kunt u kiezen:

 • Uw favoriete koffiedrank
 • Sterkte
 • Temperatuur
 • Opschuimen van melk

Als je je brouwsel geperfectioneerd hebt, zal de S8 je aangepaste instellingen opslaan voor later. Dit is one-touch koffie drinken op zijn best. Aangezien de melktextuur wordt ingesteld met een niveau boven het mondstuk, moet u uw voorkeursinstelling onthouden als u met meerdere personen de machine gebruikt met verschillende voorkeuren.

Breville Oracle Touch

De Oracle Touch is vergelijkbaar met de S8 in die zin dat u een touch screen display gebruikt om uw favoriete koffie te kiezen. U kunt dan door de aanpasbare opties lopen en uw voorkeuren voor later opslaan.

Er komt echter meer kijken bij het zetproces als u de portafilter moet verplaatsen nadat de koffie is gemalen en aangestampt naar de brouwkop. Bovendien moet u melk in de kan doen om op te schuimen.

Dit is misschien een te grote ergernis voor wie op zoek is naar ultiem gemak, en dat is maar goed ook. Maar het laat wel meer maatwerk toe. Plus het heeft de toegevoegde bonus van het maken van het hele proces voelen alsof je een meester Barista die perfecte koffie kan maken met gemak.

Winnaar

De S8 is ongetwijfeld een gemakkelijker te gebruiken toestel dan de Oracle Touch. Het is ongelooflijk eenvoudig met minimale inspanning die nodig is om uw perfecte koffie te krijgen. Hoewel de Oracle Touch nog steeds heel eenvoudig is, zijn er gewoon meer stappen nodig om uw favoriete koffie te krijgen. Dit geldt over het algemeen voor alle Breville koffiemachines – ze geven de voorkeur aan een meer betrokken koffie-ervaring.

Aanpassing

Jura Espressomachine S8

De S8 heeft 7 maalinstellingen, 10 koffiesterkte-instellingen, 3 watertemperatuur-instellingen, instelbaar water- en melkvolume, en instelbaar melkschuim. Dat zijn een heleboel aanpassingsmogelijkheden.

In feite, zijn er 210 mogelijke koffie-uitkomsten voor elk van de 12 koffie-opties door eenvoudig de maalgraad, watertemperatuur en sterkte aan te passen.

Alles behalve het melkschuim kan worden aangepast via het touchscreen of via de app van Jura, wat geweldig is. De app werkt zelfs op een Apple horloge, zodat je een koffie kunt zetten met een druk op je pols, als je dat wilt. Het is bijna niet voor te stellen dat je niet in staat bent om EXACT te produceren wat je wilt uit deze koffiemachine.

Breville Oracle Touch

De Oracle Touch brengt maatwerk naar een heel ander niveau. Dat is wat het tot een van de beste Breville espresso machines die je kunt kopen.

U kunt beginnen met maar liefst 45 maalinstellingen, waarna u de temperatuur kunt aanpassen in stappen van 2°F, plus het gewicht van de koffie tot 22g. Voeg daarbij de instelbare melktemperatuur, schuimtextuur en melk/schuimverhouding, en heb je een ronduit krankzinnig niveau van controle.

Met al deze controle, kunt u het gevoel hebben dat u alleen maar in de war zult raken. We kunnen niet garanderen dat je dat niet zult doen, maar je kunt op zijn minst 8 drankjes opslaan om er op een later tijdstip gewoon uit te kiezen wat een deel van de stress wegneemt. De stoomstaaf kan ook handmatig worden gebruikt voor de controlefreaks zoals ik.

Als je wilt prutsen aan de details van je koffiekeuze, dan is dit de machine voor jou.

Winnaar

De aanpassingsmogelijkheden op de Breville Oracle Touch zijn duizelingwekkend, waardoor je bijna totale controle hebt over het koffiezetten. De S8 is eenvoudiger aan te passen, maar heeft een veel kleiner scala aan keuzes, hoewel ze zeker niet ontbreken.

Breville Oracle Touch

Gemak van schoonmaken

S8 door Jura

Het streven van Jura om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn, strekt zich ook uit tot het reinigen van uw koffiezetapparaat. Deze automatische espressomachine laat u weten wanneer hij ontkalkt moet worden en leidt u stap voor stap door het proces, uiteraard met reinigingsproducten van het merk Jura.

De zetgroep kan niet worden verwijderd om te worden gereinigd, wat volgens sommigen betekent dat hij nooit goed schoon zal worden. Er lijken echter geen problemen mee te zijn, dus we kunnen veilig aannemen dat de interne schoonmaakprocessen hun werk heel goed doen.

Oracle Touch door Breville

De Oracle Touch is ook uitzonderlijk eenvoudig te reinigen maar is meer een “beetje en vaak” schoonmaakbeurt in plaats van de occasionele grondige schoonmaakbeurt die de Jura vereist. Het grote voordeel van het portafiltersysteem is dat er geen gevaar is dat er zich vervelende dingen in uw brouwsel ophopen, omdat het na elk gebruik snel kan worden schoongemaakt.

Je hoeft ook niet te betalen voor dure schoonmaakmiddelen om zo nu en dan een “ontkalkingscyclus” uit te voeren. De Oracle Touch heeft minder onderhoud nodig omdat er minder bewegende delen zijn aan de binnenkant van de machine. U hoeft de molen alleen maar uit elkaar te halen en ongeveer elke week schoon te maken en ervoor te zorgen dat de melkaanzuigslang schoon blijft.

Jura S8 espressomachine, maanlicht zilver

Wilt u dieper in de Jura S8 duiken?

Bekijk onze diepgaande review van deze geweldige espressomachine. Hij valt in het midden van het Jura koffie-assortiment en biedt een geweldige functionaliteit voor de prijs.

Winnaar

Beide super automatische espresso machines maken het schoonmaken zo eenvoudig mogelijk. Het komt er op aan of u de voorkeur geeft aan één grote grondige reiniging om de zoveel tijd, of een frequentere reiniging die slechts enkele minuten in beslag neemt.

En de winnaar is…

De vraag is, wil je gemak of maatwerk?

Als je zo gemakkelijk mogelijk geweldige koffie wilt, dan is de Jura S8 automatische koffiemachine de koffiemachine voor jou. Het is super eenvoudig te gebruiken – druk gewoon op een knop en krijg met extreem goede espresso.

De Breville Oracle Touch is een van de beste koffiemachines die er zijn als je meer betrokken wilt zijn bij het zetten van je espresso. Vooral als je wilt prutsen met instellingen om het beste uit je favoriete single-origin espresso bonen.

De koffiekwaliteit is niet te onderscheiden, het zijn twee van de beste koffiemachines die je voor geld kunt kopen. Het komt er dus echt op neer hoe u de machine dagelijks wilt gebruiken. Er zijn maar weinig koffiemachines die zoveel kwaliteit, aanpassingsmogelijkheden en een zo mooi uiterlijk bieden. Ze zijn allebei fantastisch.

gevechtspictogram

Entry-Level Showdown: Jura A1 vs Breville Barista Pro

De A1 is het instapmodel van Jura. In plaats van hem te vergelijken met het instapmodel van Breville, dat half zo duur is, vergelijken we hem met de Barista Pro, die ongeveer even duur is, om een eerlijker vergelijking en concurrentie mogelijk te maken.

Jura A1

Jura A1: Beste Jura Koffiezetapparaat voor liefhebbers van zwarte koffie
 • 9.4″ x 12.7″ x 17.5″
 • Verkrijgbaar in Piano Zwart of Piano Wit
 • Geen melkschuim
 • Maakt espresso, ristretto, of lungo
 • Gebruikt reinigingsproducten van het merk Jura

Breville Barista Pro

Breville Barista Touch vs Jura A1
 • 13.9″ x 13.5″ x 16″
 • Beschikbaar in 9 kleuren
 • Manuele melkopschuimer
 • 30 maalinstellingen + sterkte-instelling
 • Geen speciale reinigingsapparatuur nodig

Ontwerp en bouwkwaliteit

Jura A1

De A1 is slank, eenvoudig en mooi.

Geweldige lijnen, simplistisch en elegant ontwerp, verkrijgbaar in zwart of wit. Over het geheel genomen, is het een van de mooiste koffiemachines voor thuisgebruik die u kunt kopen – een gespreksonderwerp in elke keuken.

Gezien de instap status, is het nog steeds behoorlijk groot. Met een afmeting van 9.4″ x 12.7″ x 17.5″, betekent de diepte dat het wat ruimte op het aanrecht nodig heeftzelfs als hij niet te breed of te hoog is. Al die techniek moet tenslotte ergens passen. Voor een superautomatische espressomachine is dit echter nog steeds een compacte machine.

Jura’s reputatie voor de bouwkwaliteit is hard verdiend en de A1 is geen uitzondering. Met de juiste reiniging, zou het gemakkelijk moeten zijn 5-10 jaar geweldige espresso zetten en er goed uitzien terwijl je het doet.

Breville Barista Pro

Breville’s voorkeur voor het maken van espressomachines in café-stijl is te zien in de Barista Pro die ik mooi vind, maar hij zal niet voor iedereen zijn.

Wat geweldig is aan de Barista Pro is dat het komt in een keuze van 9 kleuren. Het slechte nieuws is dat alle kleuren, behalve geborsteld roestvrij staal en zwart, duurder zijn. Maar het is leuk om de opties te hebben.

De Barista Pro is ook een grote machine. Met afmetingen van 13.9″ x 13.5″ x 16″, neemt hij een aanzienlijk groter deel van uw keuken in beslag dan de A1. Als u weinig ruimte hebt op het aanrecht kan dit een probleem zijn, maar voor degenen die de ruimte hebben, is hij nog steeds relatief compact in vergelijking met het aanbod van andere merken koffiemachines.

Breville maakt ook robuuste koffiemachines die gebouwd zijn om lang mee te gaan. Met zeer weinig bewegende delen in vergelijking met de Jura machines, is er minder dat mogelijk mis kan gaan. Dus, je kunt redelijk een vergelijkbare levensduur van 5-10 jaar verwachten van de Barista Pro – misschien zelfs langer.

Winnaar

De espressomachines van Jura worden vaak bekroond met designprijzen, dus het is moeilijk te twisten over het strakke uiterlijk van de A1. Aangezien de bouwkwaliteit een kenmerk is van beide koffiemerken, komen ze daar allebei even goed uit de bus. Dus, de Jura A1 wint deze categorie puur op basis van superieure looks.

De Breville Barista Pro krijgt echter bonuspunten voor het feit dat hij beschikbaar is in een reeks kleuren – niet iets wat de meeste koffiemachines in deze prijsklasse bieden.

Jura A1: Beste Jura Koffiezetapparaat voor liefhebbers van zwarte koffie

Wilt u dieper in de Jura A1 duiken?

Bekijk onze diepgaande review van de A1: Jura’s beste machine voor liefhebbers van zwarte deep L.

Gebruiksgemak

Jura A1

Als Jura één ding goed doet, dan is het wel supergemakkelijk te gebruiken superautomatische espressomachines maken. Zo, de A1 kan echt niet eenvoudiger in gebruik zijn. Omdat er toch maar 3 soorten koffie worden gemaakt, hoeft u alleen maar op de knoppen aan de bovenkant te drukken om te selecteren wat u wilt en de opties voor het wijzigen van de sterkte en het watervolume te doorlopen.

Zodra uw instellingen zijn opgeslagen, is het slechts een één-knops machine voor het trekken van ristretto, espresso, en lungo. Makkelijker dan dat wordt koffiezetten niet.

Breville Barista Pro

De Barista Pro heeft meer aanpasbare opties dan de A1. Dit betekent dat er iets meer werk in zit en het is iets complexer om aan te wennen, al was het maar omdat er meer dingen zijn om uit te kiezen. Het LCD-scherm geeft echter duidelijk uw huidige instellingen en instructies weer, zodat u heel gemakkelijk de opties kunt kiezen die u zoekt.

Of deze manier van koffiezetten beter is, hangt af van of je verschillende koffiedranken wilt kunnen aanpassen of dat je gewoon op zoek bent naar eenvoud.

Winnaar

In de strijd om eenvoud, wint de A1 het ruimschoots.

Maar het heeft ook minder opties, dus er zijn offers voor dat extra gebruiksgemak. Omdat het de beste Jura koffiezetapparaat voor liefhebbers van zwarte diepvrieskoffie, als u dit bent, is de A1 de duidelijke winnaar. Maar als u melk wilt opschuimen en meer maatwerk wilt, betekent eenvoud niets, omdat u die opties niet hebt.

Jura A1 automatische espressomachine

Aanpassing

Jura A1

De Jura A1 biedt niet veel opties, maar dat is ook niet de bedoeling:

Je krijgt twee sterkte-opties, dan kun je het watervolume aanpassen van 0,5 oz tot iets minder dan 3 oz. Ontworpen om één ding perfect te doen is het visitekaartje van de A1 – espresso, lungo, of ristretto maken. Dus als je een fervent espressofan bent, heb je niets anders nodig om een heerlijk kopje koffie te krijgen.

Breville Barista Pro

De Barista Pro biedt veel meer aanpassingsmogelijkheden.

Er zijn 30 maalinstellingen, dan kun je de sterkte, pre-infusietijd, extractietijd, en temperatuur aanpassen. Dus kunt u veel meer verschillende koffiedranken maken met de Breville Barista Pro dan met zijn concurrent van Jura.

Het kiezen van de koffie die je wilt is zeker mogelijk. Het kan alleen wat gepruts met de instellingen kosten.

Winnaar

De Breville Barista Pro is een enorm superieur koffiezetapparaat in termen van aanpassingsmogelijkheden. Zelfs als het alleen maar een melkstaafje had, zou het nog steeds meer bieden dan de A1. Dat is natuurlijk de markt waar Jura zich op richt, maar als we het aantal opties op een rijtje zetten, is de Barista Pro van een andere klasse.

Gemak van schoonmaken

Jura A1 Espressomachine

Zoals alles bij de A1 is het schoonmaken grotendeels automatisch en ongelooflijk eenvoudig. De espressomachine doet het dagelijks voor je en laat je weten wanneer een grondige schoonmaakbeurt nodig is.

Het uitvoeren van een grondige reiniging doet het gebruik van merkreinigingsproducten. En het komt met het voorbehoud dat de brouwgroep niet kan worden verwijderd, zodat het de vraag is of hij wel voldoende wordt gereinigd. Maar het lijkt allemaal geweldig te werken en duizenden tevreden klanten kunnen zich niet vergissen.

Breville Barista Pro

Het portafilterontwerp van de Barista Pro maakt schoonmaken heel eenvoudig. Gewoon onthouden dat het na elk gebruik gedaan moet worden om het in topconditie te houden.

Melkopschuimstaafjes kunnen snel erg vuil worden. U moet dus goed opletten dat u het staafje schoonmaakt, zodat het niet verstopt raakt. Maar over het geheel genomen, is het nog steeds een zeer gemakkelijk schoon te houden machine.

Winnaar

Ze zijn allebei heel gemakkelijk schoon te maken, maar de Jura is belachelijk weinig onderhoud dus moet de W hier ook nemen. Dit was een spannende race. De enige echte reden waarom de Breville moeilijker schoon te maken is, is omdat hij een melkstaaf heeft – extra functies betekent extra schoonmaken.

Breville Barista Pro Semi-Automatische Espressomachine

Wilt u dieper ingaan op de Breville Barista Pro?

Bekijk onze diepgaande review van de Breville Barista Pro: een ongelooflijke halfautomatische espressomachine voor zowel beginners als meer ervaren deep L liefhebbers.

En de winnaar is…

Als u alleen espresso’s of zwarte lungo koffie wilt drinken, is de Jura A1 de duidelijke winnaar. U krijgt uitzonderlijke koffie zonder alle onderdelen die u niet nodig heeft.

Voor letterlijk alle anderen is de Breville Barista Pro de uitblinker. Om te beginnen heeft hij een melkstaaf. Dit alleen al zal het de betere optie maken voor veel mensen.

Het niveau van maatwerk is veel hoger dan wat de A1 kan bieden. Elk negatief punt van Breville’s Barista Pro ten opzichte van de Jura A1 wordt veroorzaakt doordat hij meer functies heeft waardoor hij meer dingen kan doen. Deze extra functies zijn natuurlijk alleen goed als je die dingen ook daadwerkelijk gebruikt.

De A1 is voor de espresso drinker die een geweldige koffiemachine wil om automatisch zijn perfecte espresso shot te maken. De Barista Pro is voor letterlijk alle anderen.

vraagicoon

Zijn Breville Espressomachines Super-Automatisch?

Nee, Breville espressomachines zijn niet super-automatisch. Het zijn halfautomatische of automatische espressomachines.

Hoewel je op sommige modellen je koffie kunt selecteren met een druk op de knop, moet je het portafilter altijd zelf verplaatsen. Andere merken koffiezetapparaten lijken zich veel meer zorgen te maken over het aanbieden van een “super-automatische” optie dan Breville doet.

Dit is niet per se een slechte zaak – misschien heb je (net als ik) graag de touwtjes in handen en voel je je net een barista als je je koffie zet.

Maar het is niet voor iedereen weggelegd. Als u gewoon uw favoriete koffiedrankje wilt kiezen en de machine de rest wilt laten doen, zijn Jura-koffiezetapparaten de betere optie.

laatste gedachten pictogram

Final Thoughts

Jura is het betere bedrijf voor wie een superautomatische espressomachine wil die er mooi uitziet en fantastische koffie maakt. En een groot budget hebben.

Breville is meer gericht op mensen die betrokken willen zijn bij het koffiezetten. Die de moleninstellingen en de watertemperatuur willen tweaken. Mensen die vinden dat hun espresso baat zou hebben bij 3 gram extra koffie en 2 graden extra watertemperatuur. Ook voor mensen met een budget dat niet tot het niveau van Jura reikt, maar die toch geweldige koffie uit een prachtig uitziende machine willen.

De winnaar van de Jura vs Breville strijd komt echt neer op persoonlijke voorkeur in hoe je je espresso wilt maken. Breville is de duidelijke keuze onder de $1000 omdat je veel meer krijgt voor je geld. Alles daarboven is aan jou.

Misschien vindt u het ook leuk

 • Breville Cafe Roma - vooraanzicht en zijaanzicht van melkopschuimer

  Breville Cafe Roma Review

  Breville maakt espressomachines van geweldige kwaliteit, vaak tegen een hoge prijs. Onze Breville Cafe Roma review kijkt naar een meer betaalbare optie

 • Breville Oracle Touch

  Beste Breville Espressomachine

  Met zo veel opties om uit te kiezen, hoe weet je welke de Beste Breville Espressomachine is (Sage in Europa)? Bekijk hier hoe ze het doen