1Zpresso JX vs JX Pro vs J Max


Het is geen geheim dat 1Zpresso een van onze favoriete bedrijven is die een aantal van de beste handgrinders maakt die er zijn. Toen ze hun nieuwste product uit de JX-serie, de J Max, uitbrachten, moesten we wel even kijken hoe deze zich verhoudt tot de andere 1Zpresso grinders.

Om je te helpen beslissen welke van hun uitstekende molens geschikt is voor jou, hebben we de ultieme 1Zpresso JX vs JX Pro vs J Max showdown. Wat zijn de verschillen en welke is de beste?

We hebben de complete gids om je te helpen kiezen tussen deze geweldige koffiemolens, dus laten we er meteen in duiken:

Dit artikel kan affiliate/gecompenseerde links bevatten. Als een Amazon Associate, we verdienen aan in aanmerking komende aankopen zonder extra kosten voor u. Voor meer informatie zie onze disclaimer hier.

1zpresso logo icoon

Wie zijn 1Zpresso?

Neem een gezonde dosis koffie-obsessie en voeg daar een flinke dosis technische know-how aan toe, en 1Zpresso is geboren.

Het Taiwanese bedrijf heeft de markt van koffieliefhebbers stormenderhand veroverd. Na te hebben geluisterd naar de pijnpunten van hun mede-koffiegeobsedeerden, hebben ze de beste handmatige koffiemolens ter wereld ontwikkeld. Hun ontwerpen zijn intuïtief, innovatief en gewoonweg mooi. Zo mooi zelfs, dat ze de prestigieuze Red Dot design award hebben gewonnen.

Ze hebben een uitgebreide reeks populaire draagbare handmalers, dus er is vrijwel zeker een optie die aan uw wensen voldoet. De J-serie is onze favoriet, want de grotere capaciteit en gladde bramen maken deze serie tot de beste handmalers voor de meest uiteenlopende mensen.

Zijn er meer betaalbare handslijpmachines die er zijn? Zeker, maar ze zien er ook niet zo fantastisch uit, voelen niet zo ergonomisch aan en produceren niet zo consistent gemalen koffie. Dus is de prijsdaling de kwaliteitsdaling waard?

versus pictogram

Snelle vergelijking van de 1Zpresso JX reeks

Afbeelding Slijpmachine Details Brouwmethode
1Zpresso JX
  • 2,24 x 6,69 inch (7,09 inch met handvat)
  • Weegt 1.51 lb
  • 30-35g inhoud
Overgieten
1Zpresso JX Pro
  • 2,48 x 7,09 inch (7,48 inch met handvat)
  • Weegt 1.72 lb
  • 30-35g inhoud
Espresso
1Zpresso J Max
  • 2,36 x 7,48 inch (7,87 inch met handvat)
  • Weegt 1.68 lb
  • 35-40g inhoud
Espresso of Pour Over
vraagicoon

Wat zit er in de doos?

Als je gloednieuwe slijpmachine arriveert, kan wat er bij zit het startgemak maken of breken.

Omdat het meer gestripte, relatief goedkope keramische burr grinders zijn, zijn zowel de 1Zpresso JX en JX Pro geleverd met alleen een reinigingsborstel meegeleverd. Als u een hoesje wilt voor bescherming of voor onderweg, dan kost dat extra.

De J Max voelt iets luxer aan met een “reinigingsblazer” en cilinderhuis naast de borstel. Het verschil is niet groot, maar als u uw slijpmachine mee wilt nemen, is een koffer standaard een leuke extra.

1zpresso J max handmatige koffiemolen in reisetui
1Zpresso J Max in reiskoffer
1zpresso molen grootte slag

Wat is het verschil in grootte tussen JX, JX Pro, en J Max?

Er is niet veel dat de slijpmachines van elkaar scheidt als het op grootte aankomt.

Ze zijn allemaal ongeveer dezelfde diameter (variërend tussen 2,24 en 2,48 inch). De J Max is het langst met 7,5 inch en de JX is het kortst met 6,7 inch, waarbij de JX Pro in het midden van de twee valt.

Zoals je zou verwachten met de grootte die zo vergelijkbaar is is het gewicht ook bijna identiek. De JX weegt 1,5 lb en de JX Pro en J Max zijn iets zwaarder met 1,7 lb.

De grondcapaciteit van de JX en JX Pro zijn beide 30-35g, wat de meeste mensen wel zal doen, om eerlijk te zijn. De JX doet zijn naam eer aan. J Max een iets grotere capaciteit van 35-40g. Realistisch gezien is dat ongeveer 1 espresso meer – nauwelijks spel-veranderend spul.

Dus, grootte is niet echt een factor bij het afwegen van je opties. Omdat het een handmaler is, heb je een goed bewegingsbereik in je handen/ polsen hebben. Als u bijzonder kleine handen zoals mijn vrouw hebt, zou u met de grotere J Max in mid-air kunnen worstelen. Maar zij heeft geen problemen zodra gestabiliseerd op een vlakke oppervlakte.

icoon conische bramenmolen

Hoe zit het met de bramen?

De kwaliteit van de braam is het belangrijkste criterium voor de prestaties van uw molen. 1Zpresso gebruikt conische bramen in hun volledige assortiment hoogwaardige handmalers. In elk van de JX modellen vindt u 48mm conische bramen.

Waarin ze verschillen is dat de J Max heeft titanium gecoate bramen in plaats van de roestvrijstalen van de JX en JX Pro.

Wat betekent dit voor u?

Titanium gecoate stiftfrezen zijn veel duurzamer en gaan tot 5x langer mee dan roestvrijstalen stiftfrezen. Investeren in de J Max handmatige koffiemolen is dus een investering in een veel langere toekomst samen. Een relatie die u nooit in de steek zal laten.

We hebben ook beweringen gezien op koffieforums (niet door 1Zpresso zelf) dat titanium gecoate bramen de statische elektriciteit verminderen die ervoor zorgt dat er fijne deeltjes in je molen blijven hangen. Maar dit is een puur anekdotische bewering waar we geen reden voor kunnen vinden. Hoe dan ook, de bramen op alle JX, JX Pro en J Max zijn van hoge kwaliteit, dus zou u geen last moeten hebben van statische elektriciteit zolang je goed voor je molen zorgt.

De JX Pro en de J Max hebben hetzelfde ontwerp wat betreft de stiftfrees die op de centrale as is bevestigd om de stabiliteit en de consistentie van het slijpen te bevorderen. De JX heeft een iets ander ontwerp waardoor de consistentie van het maalsel aan de grovere kant van het spectrum kan haperen.

calculator

Hoeveel maalinstellingen?

Zoals u zou verwachten, heeft 1Zpresso bij elke nieuwe release het aantal maalinstellingen verhoogd.

Dus de JX heeft het minste aantal instellingen van de drie molens met 30 klikken in een volledige omwenteling. Elke beweging van de interne draaiknop is een verschil van 25 micron in maalgraad.

De volgende is de JX Pro die 40 klikken in een volledige omwenteling heeft, maar meer dan 200 klikken van bereik totaal! Elke klik van de bovenste instelknop is 12,5 micron. Dit is duidelijk een enorme verbetering van de nauwkeurigheid van de maling ten opzichte van de JX en maakt een veel fijnere instelling van uw molen mogelijk. Dit maakt hem bijzonder nuttig als een speciale espressomolen.

De J Max biedt de grootste precisie van alle molens van zijn externe instelknop. Met een instelniveau van 8,8 micron per klik en meer dan 400 klikken in totaal – 90 per omwenteling – kunt u uw maalgraad echt fijn afstellen voor welke stijl koffie u ook zet. De J Max maalt zelfs fijn genoeg om Turkse koffie te maken, als dat uw ding is.

Zoals de meeste dingen in het leven, moet je meer uitgeven om meer te krijgen. Er is een aanzienlijk prijsverschil tussen de JX en de J Max – rond de $70. Maar voor dat extra geld krijgt u wel veel meer controle over het malen van uw koffie. Als u moet kiezen tussen de JX Pro en de J Max met een prijsverschil van $40, winnen de extra precisie en duurzaamheid het voor ons.

1Zpresso JX Pro, JX, J Max close up van afstelknoppen
Met de klok mee, van rechtsboven: JX Pro, J Max, JX
pictogram gebruiksgemak

Wat is gemakkelijker te gebruiken – de JX, JX Pro of J Max?

De JX Pro en J Max zijn even gemakkelijk in het gebruik, omdat de draaiknop voor de maalgraad zich aan de buitenkant of bovenkant van de molen bevindt. U vult gewoon de bovenste kamer met de hoeveelheid bonen die u wilt malen en zwengelt dan aan de hendel. De JX is iets onhandigermaar niet noodzakelijkerwijs moeilijker in het gebruik, omdat de draaiknop voor de maalgraadinstelling zich onder de braam bevindt.

De 1Zpresso J Max heeft ook het voordeel dat een magnetische ontgrendeling op de afvalcontainer. Je moet de container nog steeds draaien, dus het gaat niet zo moeiteloos als met de JE-Plus, een van de andere handmalers van 1Zpresso. Maar het is nog steeds beter dan de gewone schroefmethode.

Er zijn 2 mogelijke problemen met het gebruiksgemak van elk van deze molens:

De eerste is dat je je bonen apart moet wegen. Dit betekent dat u een weegschaal nodig hebt om uw bonen op te wegen.

De meeste mensen hebben al een elektronische weegschaal ergens thuis, als je blij bent dat je niet de precisie van decimalen krijgt. Maar een speciale koffieweegschaal zal u niet al te veel geld kosten en geeft u veel meer controle. Toch is het nog altijd meer werk dan sommige elektrische molens.

De tweede is dat terwijl de wijzerplaten cijfers rond de buitenkant hebben, kunt u ze meerdere keren draaien. De J Max bijvoorbeeld heeft 90 gemarkeerde punten, maar 400 oneven standen.

Tenzij je regelmatig van espresso naar French press gaat, zal dit je waarschijnlijk niet storen. Maar je zult moeten opmerken hoeveel klikken van fijnst of grofst of het totaal tussen de verschillende instellingen. Anders krijgt u de verkeerde maalgraad.

icoon gemalen koffie

Hoe consistent is de maling?

Of u nu kijkt naar de 1Zpresso serie of naar andere premium grinders, de belangrijkste factor is de consistentie van de maalgraad.

Elke koffiemolen in de JX-serie is in dit opzicht zeer goed. Hoewel ze allemaal iets minder consistent zijn bij de grofste instellingen, dit geldt voor bijna alle molens.

De JX springt eruit als zijnde iets slechter dan zijn grote broers. Zowel de JX Pro als de J Max hebben hetzelfde ontwerp – centrale zuil bevestigd aan de braam voor extra stabiliteit. Maar omdat de JX dit niet heeft, is de maalgraad minder consistent in grootte.

Geen van de molens heeft last van “fines” – zeer kleine korrels, die vastzitten in de bramen. Dit betekent dat dat u altijd de meest verse koffie krijgt en de mechanismen raken niet verstopt met koffiedik, wat de levensduur van uw molen zou beïnvloeden.

reinigingsicoon

Zijn 1Zpresso Grinders gemakkelijk schoon te maken?

Alle opties van de J-serie in het assortiment handmalers van 1Zpresso zijn zeer eenvoudig schoon te maken, omdat ze uit elkaar kunnen worden gehaald en met de meegeleverde borstel kunnen worden schoongemaakt.

Vergelijkbaar met andere handmatige slijpmachines, je moet een beetje ruimte hebben wanneer u besluit het schoon te maken. Om te voorkomen dat u onderdelen kwijtraakt, moet u ze goed neerleggen, want sommige onderdelen zijn vrij klein.

Dit lijkt misschien een beetje lastig, maar er zijn veel handmatige koffiemolens die niet uit elkaar kunnen worden gehaald en schoongemaakt. Eerlijk gezegd is dit veel erger dan het uit elkaar halen en schoonmaken van je molen om de paar weken. Als je hem niet goed kunt schoonmaken, krijg je een opeenhoping van oude koffiedrab die de kwaliteit van je kopje koffie zal beïnvloeden en uiteindelijk de effectiviteit van je molen zal vertragen.

Onthoud dat je geen water hoeft te gebruiken om je molen schoon te maken. Gewoon borstelen is voldoende. en het duurt waarschijnlijk minder dan 20 minuten in totaal. Gemakkelijk.

koffiemolen icoon

Dus moet ik de 1Zpresso JX, JX Pro, of J Max nemen?

Ja. Het is gewoon een kwestie van welke de ideale koffiemolen voor jou is.

Infographic:1Zpresso JX vs JX Pro vs J Max

Het eerste wat je moet overwegen bij een aankoop is altijd de prijs. U kunt een de JX voor $30 goedkoper dan de JX Pro en $70 goedkoper dan de J Max. Maar het verschil in kwaliteit tussen de JX en de andere twee betekent dat de extra uitgave elke cent waard is.

De echte vraag is dus of de J Max de meerprijs ten opzichte van de JX Pro waard is.

Terwijl de J Max een extra 5g capaciteit heeftIk heb niet het gevoel dat dit “maken of breken” is als het gaat om de twee molens. Het echte punt van verschil is hun precisie en hoe u van plan bent om uw perfect gemalen bonen te brouwen:

Het veel grotere maalbereik en de ongelooflijke 8,8 micron stappen maken van de J Max een ideale espresso specifieke maler. Als je je espresso met uiterste precisie wilt malen, dan is de J Max het extra geld absoluut waard. Veel elektrische molens kosten je het dubbele voor dezelfde functionaliteit, dus in dat opzicht bespaar je veel geld voor wat je krijgt.

Als je een gelegenheids koffiedrinker bent die gewoon op zoek is naar een goede kwaliteit koffiemolen voor thuis, de JX Pro is een prachtig stuk gereedschap en zal zijn werk uitstekend doen. Wij houden van onze JX Pro, maar voor de top hond in de strijd van 1Zpresso JX vs JX Pro vs J Max – zal de J Max altijd als beste uit de bus komen. De supernauwkeurige maalgraad, de mooie draagtas en de geschiktheid voor diverse brouwmethodes maken het onze go-to wanneer we thuis malen.