De beste luchtbevochtiger


Onze keuze

Levoit Classic 300S Ultrasone Smart Luchtbevochtiger

De Levoit Classic 300S is eenvoudig, stil, effectief en gemakkelijker schoon te maken dan welk ander model dan ook. Het is ook de enige ultrasone luchtbevochtiger die uw kamer niet overbevochtigt.

Koopopties

*Op het moment van publicatie was de prijs $70.

De Levoit Classic 300S Ultrasone Smart luchtbevochtiger doet alles goed. Hij is gemakkelijk schoon te maken en bevochtigt de lucht snel en (bijna) geruisloos. Ook zal het u ’s nachts niet lastig vallen met piepen of felle lichten. De Classic 300S doet ook iets wat geen enkele andere ultrasone luchtbevochtiger kan claimen te doen: Dankzij een ingebouwde luchtvochtigheidsregelaar en functionele slimme functies, kan dit model een doelvochtigheidsniveau bereiken en dit handhaven op een “automatische” instelling die ook echt werkt. Overbevochtiging van een kamer is de tekortkoming van bijna elke ultrasone luchtbevochtiger die we hebben getest in bijna een decennium van evaluatie. Deze heeft dat probleem eindelijk opgelost. De Classic 300S heeft tal van andere doordachte kenmerken waardoor hij zich onderscheidt van andere luchtbevochtigers. De tank van 1½ gallon gaat de hele dag mee, en de vulopening is breed genoeg zodat u niet in lastige hoekjes hoeft te schrobben. Deze machine heeft ook een ingebouwd nachtlampje, als je wat extra verlichting nodig hebt in een kamer (en als je dat niet nodig hebt, is het gemakkelijk om het scherm uit te zetten). We waren verrast hoezeer we onder de indruk waren van de smart-home functies van de Classic 300S, die wat extra gemak in ons leven brachten met schoonmaakherinneringen, planningsopties en gedenkwaardige spraakopdrachten via Alexa of Google Home. De Classic 300S heeft echter nog steeds de andere nadelen van ultrasoon reinigen, waaronder de neiging (als je hard of bronwater hebt) om een spoor van fijn mineraalstof achter te laten op het meubilair of de vloer (maak je geen zorgen, dit is onschadelijk en gemakkelijk schoon te maken).

Runner-up

Levoit LV600HH Hybride Ultrasone Luchtbevochtiger

Met een enorm reservoir en een ingebouwde luchtbevochtiger is de LV600HH ideaal voor grote, zeer droge ruimtes. Het is ook onze enige keuze met warmelucht mogelijkheden.

Opties kopen

*Op het moment van publicatie was de prijs $76.

De Levoit LV600HH Hybride Ultrasone Luchtbevochtiger is onze keuze voor grote ruimtes en uitzonderlijk droge, veeleisende omgevingen omdat het een continue bevochtiging biedt en een ingebouwde bevochtiger heeft die betrouwbaar en nauwkeurig is. De “auto” instelling op deze Levoit regelt de output echter niet zo nauwkeurig als die van de 300S, dus er is een grotere kans dat dit model een kamer te veel bevochtigt. Met een grote tank van 6 liter en 1½ gallon zou de LV600HH meer dan 24 uur mee moeten gaan tussen twee hervullingen. Dit model is ook uitzonderlijk stil, hoewel er nog steeds een lichte brom te horen is, wat je zou kunnen merken in een bijzonder stille kamer. De LV600HH is ook de enige luchtbevochtiger die we aanraden met een warme-mist instelling, als je denkt dat je die nodig hebt. Maar dit apparaat is niet zo gemakkelijk schoon te maken als de Classic 300S, en de tankdop is er soms moeilijk af te krijgen. De LV600HH mist ook smart-home-mogelijkheden, dus er zijn geen fijnafgestemde details of app-bediening zoals bij de 300S. Zoals alle ultrasoon toestellen kan ook dit model een plasje verneveld water of een dun laagje wit mineraalstof achterlaten, maar dat is meer een kleine ergernis dan iets anders.

Budget keuze

Levoit Classic 200 Ultrasone Cool Mist Luchtbevochtiger

Deze eenvoudige luchtbevochtiger mist de meeste functies en kan een ruimte overbevochtigen. Maar hij is krachtig, stil en gemakkelijk schoon te maken – een goede optie voor iedereen die bereid is compromissen te sluiten.

Opties kopen

*Op het moment van publicatie was de prijs $40.

Als u gewoon een basisbevochtiger nodig hebt die er mooi uitziet en het werk doet zonder te veel te kosten, koop dan de Levoit Classic 200 Ultrasone Cool Mist Luchtbevochtiger (hoewel hij, zoals de meeste ultrasone luchtbevochtigers, de neiging heeft om de kamer te overbevochtigen). Zijn 4-liter tank is groot genoeg om het grootste deel van de dag in te werken, met een grote opening en eenvoudige rechthoekige vorm waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is. De Classic 200 is niet zo veelzijdig als de Levoit LV600HH: De Classic 200 heeft slechts één enkele knop die van kleur verandert telkens als je erop drukt, om de verschillende vermogensniveaus aan te geven (aan/laag, medium, hoog, en dan weer uit). Dit model heeft ook geen humidistat of andere optie voor zelfregulering. Voor de rest heeft de Levoit Classic 200 dezelfde voor- en nadelen als veel ultrasone luchtbevochtigers, waaronder een stille maar zoemende werking en een kleine kans dat er water onder blijft liggen.

Ook geweldig

Vornado EVDC300

Dit energiezuinige verdampingsmodel is niet zo gebruiksvriendelijk als onze top keuze, maar het is geweldig in het consistent houden van de luchtvochtigheid en het verdelen ervan over de kamer.

Opties kopen

*Op het moment van publicatie was de prijs $80.

De Vornado EVDC300 is de meest energie-efficiënte luchtbevochtiger die we ooit hebben getest, dankzij de ongebruikelijke gelijkstroommotor. Het is ook de meest consistente, met een krachtige ventilator die de bevochtigde lucht gelijkmatig door de kamer laat circuleren. De EVDC300 verschilt van onze andere favorieten omdat het een verdampingsmodel is: Dat betekent dat hij beter is in zelfregulatie dan een typische ultrasone luchtbevochtiger, dus hij zal uw kamer niet overbevochtigen. Maar het nadeel is dat u te maken krijgt met extra onderhoud en regelmatige vervanging van het wicking filter van dit model. De EVDC300 is ook luider dan onze ultrasone keuze. Maar het witte geluid van de ventilator is nog steeds stiller en aangenamer dan dat van de meeste andere verdampingsmodellen die we hebben getest. De 1-gallon tank van de EVDC300 is ook iets kleiner dan de tank van de Levoit Classic 300S, maar toch is hij gemakkelijk te openen, te dragen en schoon te maken. Als er iets mis gaat met deze luchtbevochtiger, wordt deze gedekt door Vornado’s indrukwekkende garantie van vijf jaar (en 10 jaar voor de motor alleen). Dit is de beste bescherming voor een luchtbevochtiger die we hebben gezien. De garantie dekt u echter niet als uw peuter een volle tank van het aanrecht stoot en deze verbrijzelt in een plas met scherpe plastic randen. Dat hebben we op de harde manier geleerd.

Ook geweldig

Venta LW25 Luchtwasser

De Venta LW25 is prijzig, maar hij levert uitzonderlijke prestaties met een uniek ontwerp dat minder vaak hoeft te worden schoongemaakt en bijgevuld dan de concurrentie.

Koopopties

*Op het moment van publicatie was de prijs $300.

Als u een zeer effectieve verdampingsbevochtiger wilt die minder vaak schoongemaakt en bijgevuld hoeft te worden dan onze andere aanbevelingen, overweeg dan de Venta LW25 Airwasher. Voor zijn huidige prijs, is hij erg duur. Maar de hoge initiële kosten worden enigszins gecompenseerd door de extreme energie-efficiëntie op de lange termijn. En in onze tests scoorde de LW25 consistent hoog op het gebied van bevochtigingsprestaties. Net als onze andere verdampingskeuzes, is dit model geschikt voor ruimtes die de grootte hebben van een grote slaapkamer. Concurrenten moeten wekelijks worden schoongemaakt. Venta raadt echter aan om dit apparaat om de twee weken te spoelen en het om de zes maanden grondig schoon te maken. Ondanks zijn naam wast hij de lucht echter niet bijzonder goed. Als u zich daar zorgen over maakt, kunt u overwegen een luchtreiniger aan te schaffen.