Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Zie hoe snel en gemakkelijk het is om deze heerlijke bevroren warme chocolademelk thuis te maken. Je hebt slechts 5 ingrediënten en 5 minuten nodig om deze decadente traktatie te maken!
Recept Hoogtepunten
- Bevroren warme chocolademelk is een heerlijke, slushy drank meestal gemaakt met warme chocolademix, maar ik heb het beter gemaakt door in plaats daarvan chocoladesiroop te gebruiken. (Heb je de ingrediënten in een warme chocolademelkverpakking gezien??)
- Maak het met zelfgemaakte chocoladesiroop (de basis voor al mijn warme chocolademelk recepten) die is gemaakt met dubbel Nederlands donker cacaopoeder (het geheim van de beste chocoladesiroop). Je kunt ook in de winkel gekochte chocoladesiroop gebruiken.
- IJs, melk, chocoladesiroop en een snufje zout worden gemengd en overgoten met zelfgemaakte slagroom met een scheutje chocoladesiroop. De slagroom wordt in enkele seconden gemaakt met behulp van een handopschuimer.
Maak de zelfgemaakte chocoladesiroop en gebruik deze om Pepermunt Mocha Latte, Gezouten Karamel Warme Chocolademelk, Klassieke warme chocolademelk, en IJsmokka.
Opmerkingen over ingrediënten
- Chocoladesiroop
De basis van de drank is deze chocoladesiroop en ik gebruik graag mijn zelfgemaakte versie dat is gemaakt met dubbel Nederlands cacaopoeder, dat maakt het extra chocoladeachtig en lekker. - Melk
Elke vorm van melk kan worden gebruikt, maar volle melk is wat het extra romig zal maken. - Ijs
Het gebruik van kleinere ijsblokjes maakt het voor de blender gemakkelijker om het ijs gelijkmatig te verpletteren. - Zware crème
Om de slagroom topping te maken. - Suiker
Witte kristalsuiker zoett de slagroom.
Stapsgewijze instructies
Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.
- Maak slagroom topping.
Suiker en zware room worden samengeklopt met behulp van een handheld melkopschuimer. Luchtige slagroom wordt binnen enkele seconden gemaakt. - Meng melk, ijs en chocoladesiroop tot een gladde massa.
- Zet drank in elkaar.
Giet bevroren warme chocolademelk in een kopje, beleg met slagroom en chocoladesiroop besprenkeld.
Foto credit: amazon.com
Gebruik een persoonlijke blender om enkele porties bevroren dranken zoals deze bevroren warme chocolademelk te maken.
KOOP NU
Tips van experts
- Huisgemaakte chocoladesiroop kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Zodra de siroop is gemaakt, kan deze worden gemengd met het ijs en de melk.
- De slagroom kan zo stijf of zacht worden gemaakt als je wilt door de tijd die je klopt aan te passen. Als je een meer gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen. Om stijvere slagroom te krijgen, klop je tot je gemiddelde of stevige pieken krijgt.
- Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.
Vragen die u mogelijk heeft
Ja, dat komt omdat er cafeïne in chocolade zit.
Elke soort melk kan worden gebruikt, maar volle melk geeft je een romigere warme chocolademelk.
Ja, gebruik in plaats van de chocoladesiroop een pakje warme chocolademix.
Aanverwant
Heb je dit gemaakt? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.
Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!
Bevroren warme chocolademelk
Zie hoe snel en gemakkelijk het is om dit heerlijke drankje in 5 minuten te maken met behulp van 5 ingrediënten.
-
Maak slagroom topping.Suiker en zware room worden samengeklopt met behulp van een handheld melkopschuimer. Luchtige slagroom wordt binnen enkele seconden gemaakt.
-
Meng melk, ijs en chocoladesiroop tot een gladde massa.
-
Zet drank in elkaar.Giet bevroren warme chocolademelk in een kopje, beleg met slagroom en chocoladesiroop besprenkeld.
- Om een blender van normale grootte te gebruiken, verdubbelt of verdrievoudigt u het recept.
- Elke soort melk kan worden gebruikt, maar volle melk geeft je een romigere warme chocolademelk.
- Huisgemaakte chocoladesiroop kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Zodra de siroop is gemaakt, kan deze worden gemengd met het ijs en de melk.
- De slagroom kan zo stijf of zacht worden gemaakt als je wilt door de tijd die je klopt aan te passen. Als je een meer gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen. Om stijvere slagroom te krijgen, klop je tot je gemiddelde of stevige pieken krijgt.
- Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.
- Om warme chocolademix te gebruiken in plaats van chocoladesiroop, vervang je een pak warme chocolademix door de siroop in het recept.
Calorieën: 587 | Koolhydraten: 64g | Eiwit: 7g | Vet: 34g | Verzadigd vet: 21g | Cholesterol: 121Mg | Natrium: 149Mg | Kalium: 400Mg | Vezel: 2g | Suiker: 50g | Vitamine A: 1364Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 206Mg | Ijzer: 2Mg
Inhoudsopgave