Amazon Echo Dot Kinderen review


De Echo Dot Kids is een slimme speaker die ontworpen is om veilig door kinderen gebruikt te kunnen worden. Het is gebaseerd op de 4th-gen Echo Dot en, afgezien van de tijger- en pandaprints op de stof, is de hardware precies hetzelfde.

Hij is £10 / $10 duurder dan de gewone Echo Dot, maar wordt geleverd met een jaar gratis abonnement op Amazon Kids+. Voorheen, althans in het Verenigd Koninkrijk, was Kids+ alleen beschikbaar op Fire-tablets.

Nu kunnen die elementen die op audio gebaseerd zijn, gebruikt worden op een Echo speaker.

Is de Echo Dot Kids een goede koop? Laten we eens kijken.

Functies & Ontwerp

 • Zelfde als Echo Dot 4
 • Mic mute knop
 • Netvoeding
 • Tiger & Panda opties

Als je bekend bent met de vierde-gen Echo Dot, is dat precies wat je hier krijgt. Het heeft dezelfde knoppen, dezelfde luidspreker en microfoons en dezelfde 3,5 mm audio-uitgang (die kan worden gebruikt voor een hoofdtelefoon).

Amazon Echo Dot Kids review UK

Er is Bluetooth voor het streamen van audio vanaf bijvoorbeeld een telefoon, of voor het koppelen van je eigen Bluetooth speaker.

Via de Alexa-app kun je alarmen instellen en kindvriendelijke geluiden kiezen, zoals Olaf uit Frozen, Ben 10, Baby Panda, Numberblocks en Alphablocks. Kinderen kunnen op de bovenkant tikken om het alarm te snoozen, net als bij de standaard Echo Dot.

De geluidskwaliteit is prima voor kinderen: ze zullen genieten van het luisteren naar muziek en audioboeken, het spelen van spelletjes en het simpelweg stellen van vragen aan Alexa.

Het installatieproces is iets anders dan bij de Echo Dot 4 omdat de Alexa-app je meeneemt door enkele privacy-instellingen die specifiek zijn voor kinderen, evenals het activeren van het Kids+ abonnement.

Amazon Echo Dot Kids review UK

Het is echt een jaar lang uitproberen, en je wordt na 12 maanden maandelijks in rekening gebracht als je het niet annuleert in je Amazon account.

In tegenstelling tot de normale Dot, heeft de Dot Kids een garantie van twee jaar die accidentele schade dekt.

Gezien het abonnement en de garantie lijkt de meerprijs van £10 / $10 inderdaad heel redelijk, hoewel het van de leeftijd van uw kind zal afhangen of ze echt plezier zullen beleven aan de Kids+ content.

Daarover later meer.

Alexa

 • Kindvriendelijke versie van Alexa
 • Blokkeert muziek met expliciete teksten
 • Bellen, berichten & Drop In

Op de Echo Dot Kids is Alexa subtiel anders dan op een gewone Echo. Ze kan bijvoorbeeld meer of minder informatie geven als haar een vraag wordt gesteld, afhankelijk van wat voor jongere oren het handigst is.

Vraag wat de hoogste berg ter wereld is, en ze zal een beknopter antwoord geven over hoe Everest ‘hoogste’ is, maar niet de hoogste, in vergelijking met een veel gedetailleerder (en moeilijker te begrijpen) antwoord op een normale Echo.

Maar vraag hoeveel planeten er in het zonnestelsel zijn, en ze zal ze alle acht opnoemen (en zeggen dat Pluto geweldig is), wat je op een gewone Echo niet zult horen.

Amazon Echo Dot Kids review UK

Standaard wordt muziek met expliciete teksten geblokkeerd, en dat is niet alleen als je Amazon Music gebruikt: het werkt ook met Spotify, Apple Music (en Pandora in de VS).

Hoewel kinderen precies zo tegen Alexa kunnen praten als op andere Echos, zijn er een paar andere zinnen die ze kunnen gebruiken als ze niet weten hoe ze dingen moeten laten gebeuren. Ze kunnen bijvoorbeeld zeggen “Alexa, laten we gaan” of “Alexa, ik verveel me”.

Ze zal dan spelletjes voorstellen om te spelen of verhalen om te lezen. Sommige vaardigheden kunnen out of the box worden gebruikt, terwijl andere moeten worden ingeschakeld in de Alexa-app (net als bij gewone Echos).

Het Kids+ abonnement biedt toegang tot meer dan 100 kindvriendelijke audioboeken, maar als ouder moet je daarvoor naar
Amazon’s Alexa for Kids webpagina en klik op Audible, zodat u boeken kunt voorstellen die uw kind misschien leuk vindt om naar te luisteren.

Amazon Echo Dot Kids review UK

Ze omvatten klassiekers zoals Five Children and It, Assepoester, Aladdin, Paddington, maar ook sprookjes, educatieve titels (zoals een serie van Collins over onze planeet, ongelooflijke vrouwen in de geschiedenis, wetenschappers) en fictie van David Walliams, David Baddiel en meer. Maar geen Harry Potter.

Als je geabonneerd bent op Prime, Spotify of Apple Music, kunnen kinderen luisteren via de Echo Dot Kids, maar ze kunnen Alexa ook vragen om Fun Kids radio af te spelen, waarbinnen er pop, klassiek, klassiek, soundtracks, dieren en feestzenders zijn. Ze kunnen ook vragen om Disney Hits, Kids’ Party, Nursery Rhymes en meer.

Er is ook een selectie van ideeën van wat je Alexa kunt vragen, en je krijgt ook een korte ‘Alexa Guide for Kids’ in de doos.

Maar zelfs hiermee kan het moeilijk zijn voor kinderen om veel te ontdekken over wat je kunt doen of zeggen met een Echo Dot Kids. Alexa is niet erg scheutig met suggesties. Als je om een verhaal of een spelletje vraagt, biedt ze er meestal maar twee aan. Misschien is het de bedoeling om je niet te overstelpen met keuzes, maar het is niet ideaal voor ontdekkingen.

Ouderlijk toezicht

 • Ouder dashboard biedt controle + toezicht
 • Bedtijdmodus
 • Pauze toegang

Amazon’s Parent Dashboard, een web-based tool in plaats van een app, kan worden gebruikt om instellingen te wijzigen en te controleren wat uw kind heeft gedaan, voor zover het gaat om het gebruik van Amazon-apparaten.

Amazon Echo Dot Kids review UK

Met behulp van het, kunt u een bedtijd en een wektijd instellen, en Alexa zal niet ‘werken’ tussen die tijden. Als het kind het probeert, zal Alexa gewoon zeggen: “Sorry, ik kan nu niet spelen. Probeer later nog eens.”

Amazon Echo Dot Kids review UK

Je kunt ook hun toegang pauzeren (zowel tot de Dot Kids als eventuele
Fire-tablets) en voorkomen dat ze smart home-apparaten, zoals lampen en stopcontacten, bedienen vanaf de Echo Dot Kids.

Spraakaankopen zijn standaard geblokkeerd, dus ze kunnen Alexa niet vragen om fidget-speelgoed of iets anders van Amazon te bestellen op je creditcard.

Het ouder-dashboard is toegankelijk vanuit de Alexa-app of rechtstreeks in een webbrowser en omdat het is gebaseerd op kindprofielen in plaats van specifieke apparaten, moet je in het profiel gaan om een bedtijd en andere dingen in te stellen.

Er zijn maar een paar instellingen voor de Echo Dot zelf: Manage Music (waar het expliciete filter aan of uit kan worden gezet) en Communications (waar je bellen, messaging en Drop In aan of uit kunt zetten).

Als je deze functies wel inschakelt, moet je de Alexa-app gebruiken om te kiezen welke contacten je kind kan bellen en berichten kan sturen. Voor Drop In bepaalt de instelling in Parent Dashboard gewoon of andere huishoudelijke Echo apparaten kunnen Drop In op de Echo Dot Kids.

Aankondigingen worden ondersteund, dus een ouder kan een bericht uitzenden naar de Echo Dot Kids, en een kind kan zijn eigen aankondigingen doen naar andere Echo’s (maar alleen als ze weten dat dit mogelijk is – misschien wil je dat geheim houden!).

Als je kind groot is, vinden ze het misschien niet leuk om het dierenontwerp te hebben, maar je kunt in ieder geval alle kinderspullen uitschakelen en er een gewone Echo Dot van maken.

Prijs & Beschikbaarheid

De Echo Dot Kids kost
59,99 pond bij Amazon in het VK, en
59,99 dollar bij Amazon in de VS.

Je kunt kiezen voor de Tiger- of de Panda-versie, en geen van beide heeft een ingebouwde klokweergave zoals het Echo Dot met Klok-model.

Er zijn tal van andere slimme luidsprekers: zie onze gids voor de
volledige serie Amazon Echo’s voor meer details.

Verdict

Toen ik een snelle stro poll deed onder vrienden met kinderen van een geschikte leeftijd voor een Echo Dot Kids, waren hun antwoorden allemaal identiek: “Waarom bestaat het eigenlijk?” en “Hoe is het anders dan een normale Echo?”. Toen de laatste vraag werd beantwoord, zeiden de meesten van hen dat ze nog steeds een normale Echo zouden kiezen.

Sommigen hadden natuurlijk zorgen over het plaatsen van een Echo in de slaapkamer van een kind en hoewel Amazon zegt dat het privacy zeer serieus neemt, laat het je hard werken om te begrijpen welke informatie precies wordt opgeslagen en gedeeld. Dat is niet duidelijk, zelfs niet na het lezen van de Amazon Kids on Alexa Children’s Privacy Notice die je vindt in de Help-sectie van de Alexa-app.

Simpel gezegd, als je je zorgen maakt over het verzamelen van gegevens, is een Echo Dot Kids waarschijnlijk niets voor jou.

De echte vraag is of de Echo Dot Kids het kopen waard is. Het antwoord is ingewikkeld.

Als je graag een slimme speaker in de slaapkamer van je kind zet en ze zijn tussen de ongeveer 5 en 8 jaar oud, dan is dit waarschijnlijk de veiligste manier om dat te doen: er zijn weinig rivalen voor de Echo Dot Kids.

Aan hun lot overgelaten, zou geen enkel kind dat ik ken luisteren naar de educatieve content van Kids+, en het is de vraag of je een abonnement zou willen blijven nemen nadat het gratis jaar is afgelopen.

Kinderen ouder dan 8 of 9 jaar zullen de voorkeur geven aan een gewone Echo Dot, en omdat die waarschijnlijk op hun nachtkastje zal staan, is de Dot met klok een prima alternatief.

Specs

Amazon Echo Dot Kids (4e gen): Specs

 • 100 x 100 x 83mm
 • 1.6in woofer
 • 3.5mm audio uitgang
 • 802.11ac Wi-Fi
 • Bluetooth
 • Far-field beamforming microfoons

Recent Content