Breville Cafe Roma Review


Het kopen van een espressomachine kan een zeer dure ervaring zijn. Met prijzen die in de duizenden euro’s lopen, kan het een beetje ontmoedigend zijn voor de espresso newbie om te beginnen. In onze Breville Cafe Roma review, kijken we naar een meer budgetvriendelijke optie van een fantastische fabrikant. Kan de Café Roma geweldige espresso maken? Is hij geschikt voor iemand die zijn koffietocht begint? We beantwoorden alle vragen die je hebt.

Hier vindt u onze complete Breville Café Roma review. We hebben het internet afgestruind naar alle reviews om ze te combineren met onze eigen reviews, wat betekent dat we de meest uitgebreide espressomachine review hebben die je kunt vinden. Hoewel niet alle thuiskoffie-experts numerieke scores geven, hebben wij het gemiddelde genomen van deze scores. Zo krijgt u een consensus over hoe goed de espressomachine werkelijk is en weet u zeker of hij geschikt is voor u.

Dit artikel kan affiliate/gecompenseerde links bevatten. Als een Amazon Associate, verdienen we aan in aanmerking komende aankopen zonder extra kosten voor u. Voor meer informatie zie onze disclaimer hier.

Breville Café Roma Review – In het kort

breville cafe roma espresso maker

Breville Café Roma

De Breville Cafe Roma espressomachine esp8xl is voor de beginnende thuiskoffiezetter. Iemand die een solide, betrouwbare machine wil die drankjes van cafékwaliteit kan maken, maar die niet veel kost en eenvoudig in het gebruik is. Het apparaat voldoet aan veel eisen: je kunt enkele of dubbele espresso maken, gemalen koffie of E.S.E.-pods gebruiken, en je kunt je favoriete soort melk stomen.

De nadelen zijn dat een goedkopere espressomachine compromissen met zich meebrengt. Je krijgt niet de smaaklagen uit je espresso die een duurdere machine wel kan. De melk kan worden gestoomd tot een goede kwaliteit microschuim, maar niet op professioneel niveau. De Cafe Roma maakt geen gebruik van de pre-infusie, de grote dosering en de nauwkeurige temperatuurregeling van de duurdere Breville espressomachines.

Voor ongeveer $200 is de Breville Cafe Roma espressomachine een solide machine die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, eenvoudig in gebruik en betrouwbaar. Hij ziet er ook nog eens goed uit en is compact genoeg om in de meeste keukens te passen. Wij denken dat hij zijn werk heel goed doet voor de liefhebbers van diepe L waar hij voor bedoeld is. En dat is uiteindelijk alles wat je van een product kunt vragen.

Pros

 • Zeer betaalbaar
 • Eenvoudig in gebruik
 • Dubbelwandige mandjes voor geweldige crema
 • Goede stoomstaaf
 • Constructie van topkwaliteit
 • Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Minpunten

 • Kan een beetje koud brouwen
 • Heeft niet de “4 sleutels” functies

Gemiddelde waardering

 • Expert waardering: 8.7/10
 • Klantenbeoordeling: 8.6/10
 • Onze waardering: 8.0/10

belangrijkste kenmerken pictogram

Belangrijkste kenmerken

1. 15 BAR pomp

15 BAR vibratiepomp zorgt voor een constante druk in de filtermand voor een uitstekende smaakextractie.

2. Dubbelwandige filterkorven

Dubbelwandige filtermandjes helpen om een constante druk te behouden en een betere crema te genereren, perfect voor beginnende espressomakers.

3. 40,6oz waterreservoir

Een groot waterreservoir betekent dat je het niet constant hoeft bij te vullen. Het is ook uitneembaar om het vullen te vergemakkelijken.

4. Stoomstaaf

Hogedruk stoomstaaf voor het maken van cappuccino en latte.

5. Roestvrij-Staal Ontwerp

Hoogwaardige roestvrijstalen espressomachine ziet er geweldig uit en is zeer duurzaam

6. 1 jaar garantie

Breville geeft 1 jaar garantie op hun espressomachines, maar het zou veel langer mee moeten gaan.

Gebruiksgemak pictogram

Is de Breville Café Roma gemakkelijk te gebruiken?

De Breville Café Roma is zeer eenvoudig in gebruik. Met een aan/uit knop en een draaiknop voor espresso of stoom, kun je niet fout gaan. Hij is ook compatibel met E.S.E.-pods, dus je hoeft alleen maar een pod in het filter te doen, hem op de machine te plaatsen, aan de knop te draaien en hem na 20-25 seconden weer terug te draaien.

Je moet hem wel handmatig vertellen wanneer hij moet stoppen, net als veel espressomachines. Maar we hebben allemaal stopwatches op onze telefoons, zo niet onze polsen, dus 20-25 seconden timen is niet ingewikkeld. Het is natuurlijk iets moeilijker als je gemalen koffie gebruikt. Dan moet u de koffie wegen en aandrukken voordat u hem in de machine zet en aan de knop draait.

De dubbelwandige filterkorven helpen eventuele fouten bij het trekken van je espresso shots uit te vlakken Ook moet het bijna altijd een geweldige crema opleveren. Als uw espresso dun, zuur en zwak is, moet u meer koffie toevoegen of de koffie fijner malen. Als hij erg bitter is, moet iets minder koffie of een iets grovere maling voldoende zijn.

Melk stomen gaat handmatig en daar krijg je niet echt hulp bij. Maar melk opschuimen voor een latte of een cappuccino is echt niet moeilijk. Pak een thermometer zodat je je melk niet verbrandt en kijk een paar YouTube video’s en je bent een pro in een mum van tijd helemaal niet. De stoom is niet goed genoeg om een echte professionele cappuccino, latte of flat white te maken. Maar het maakt een fatsoenlijk schuim en een mooie melk textuur.

icoon gemalen koffie

Gebruikt Café Roma bonen, gemalen koffie, of koffiepads?

De Café Roma espressomachine gebruikt gemalen koffie, maar heeft ook een speciaal filtermandje voor het gebruik van E.S.E. pods als je daar de voorkeur aan geeft. Voor de beste kwaliteit moet u versgemalen koffie gebruiken. espressobonen. Als u echter gewoon geld wilt besparen door ’s morgens thuis uw cappuccino te maken, zijn de E.S.E.-pods goedkoop en gemakkelijk in het gebruik. Er is ook de bonus van minimale rotzooi.

Wij raden altijd aan vers gemalen koffie te gebruiken, de vluchtige oliën die zoveel smaak aan uw espresso geven verdampen binnen 45 minuten na het malen. Dit betekent dat de vers gemalen koffie altijd beter zal smaken dan voorgemalen koffie.

We begrijpen dat dit betekent dat je een extra stuk gereedschap moet kopen. Er zijn een aantal echt goede handmatige koffiemolens beschikbaar, zelfs voor de budgetprijs. Zorg er alleen voor dat u er een krijgt die ontworpen is voor het malen van espresso.

Recensie van Breville Cafe Roma, zat op wit aanrecht
ontwerp en bouwkwaliteit icoon

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Het uiterlijk

De budgetmarkt voor espressomachines wordt overspoeld met machines van zwart plastic, geaccentueerd met roestvrij staal. De Café Roma is een leuke afwisseling. voornamelijk gemaakt van geborsteld roestvrij staalen geeft een meer premium gevoel aan uw budget machine. Er zijn nog steeds plastic elementen, maar die zijn sterk in de minderheid en bederven de algehele esthetiek niet.

Ik ben geen grote fan van de grote wijzerplaat aan de voorkant. Ja, het betekent dat het zeer gemakkelijk te gebruiken ismaar het ziet er gewoon niet zo mooi uit. Ik zou liever twee knoppen hebben, maar dan zou de voorkant er misschien heel raar en leeg uitzien. Het is helemaal geen spelbreker en vrij standaard op de meer espressomachines op instapniveau.

Dit is ook een heel compacte machine. Het is 9″ x 9″ x 12″ dus zelfs de kleinste keukens zouden ruimte moeten hebben voor een goede espressomachine. Als u de warmhoudplaat bovenop de espressomachine wilt gebruiken, moet u controleren of uw kasten voldoende ruimte bieden, maar het moet lukken.

Dat je het waterniveau aan de voorkant van de machine kunt zien, is ook een leuke bijkomstigheid, want dat is niet zo gebruikelijk bij instapmodellen. Over het algemeen zal het eenvoudige ontwerp in bijna elke keuken goed werken.

The Build

Het is de moeite waard om meer uit te geven voor een Breville omdat de bouwkwaliteit zo hoog is. De Cafe Roma espressomachine stelt ook op dit gebied niet teleur. Omdat alles voornamelijk van roestvrij staal is, voelt het stevig en goed gemaakt aan. Zelfs de plastic elementen voelen behoorlijk solide aan.

Het enige probleem dat we hebben is dat de espressomachine te klein is voor grote mokken. Dus als u een latte of iets anders voor in een grote kop wilt maken, moet u de espresso eerst in een klein kopje gieten.

Sommigen zeggen dat je geen latte kunt maken omdat je moet wachten tot de ketel warm is om de melk te laten stomen. Ik denk niet dat dit eerlijk is, want het gaat niet zo langzaam. U kunt gemakkelijk een latte maken met deze machine.

De thermoblokketel werkt uitstekend, warmt snel op en schakelt tussen koffie en stoom met een heel redelijke wachttijd. U zult machines vinden die duizenden kosten met slechts één boiler die je laat wachten tussen koffie en melk. Het zou erg hard zijn om Café Roma daarvoor te bekritiseren.

pictogram koffiekwaliteit

Hoe goed is de koffie van de Breville Cafe Roma?

De Breville Café Roma zal een fatsoenlijke espresso maken. Met goede, versgemalen bonen kun je een espresso zetten die erg lekker is. Het heeft zijn beperkingen. Hij werkt niet met lage druk pre-infusie, dus je zult nooit de diepte van smaak of complexiteit krijgen die je met duurdere machines kunt bereiken.

Premium Breville espressomachines hebben hun “4 sleutels formule” voor geweldige espresso. Deze zijn: een grote dosis, constante temperatuur, lage druk pre-infusie gevolgd door een consistente 9 BAR extractie, en 266F stoom voor melk.

De Café Roma espressomachine profiteert niet van deze kenmerken, en daarom is hij de helft goedkoper dan de Breville Bambino, hun volgende goedkoopste aanbod. De Café Roma is niet bedoeld voor de espresso-aficionado die thuis koffie op expert-niveau wil zetten. Hij is bedoeld voor iemand die ’s morgens een goede koffie wil zetten ter vervanging van zijn *naam algemene koffiezaak*. Of iemand die een fatsoenlijke koffie wil maar zich deze top-end machines niet kan veroorloven.

Op het einde, kan je absoluut een espresso koffie of latte/cappuccino maken die net zo goed is als Starbucks met de Café Roma. Je zult niet in staat zijn om er een te maken die zo goed is als de gespecialiseerde onafhankelijke koffieshop helaas.

toeters en bellen icoon

Klokken en Fluitjes

De Cafe Roma is in wezen zonder bel en fluitje. Dit is een eenvoudige machine voor eenvoudige deep L liefhebbers. De eenvoud is een deel van de aantrekkingskracht van de Café Roma en je bespaart geld door niet te betalen voor functies die je toch niet gebruikt.

De halfautomatische espressomachine is bij velen geliefd om de controle die het de gebruiker geeft. De dure versie hiervan is zoiets als de Breville Dual Boiler BES920XL espressomachine. Maar de betaalbare versies zijn ideaal voor wie gewoon espresso wil zonder fancy functies.

Breville Cafe Roma - voor en zijaanzicht van melkopschuimer
schoon pictogram

Hoe gemakkelijk is de Breville Cafe Roma schoon te maken?

De Breville Café Roma is zeer eenvoudig schoon te maken. De portafilter hoeft alleen geleegd en uitgespoeld te worden. Je kunt de melkbuis afnemen nadat je er wat stoom doorheen hebt geblazen. Leeg de lekbak en je bent klaar.

Om de paar maanden is een grondiger reiniging nodig. De thermoblok ketels die alomtegenwoordig zijn op deze budgetvriendelijke machines beginnen uiteindelijk te verstoppen met minerale afzettingen van het water. Dit kan de smalle kanalen blokkeren en hen verhinderen te werken. Gelukkig duurt het ontkalken maar ongeveer 20 minuten om de paar maanden.

Het lekbakje geeft geen waarschuwing als het vol raakt, dus houd het in de gaten of je moet koffiewater van je aanrecht opvegen. Melkstaafjes kunnen snel vies worden als je ze niet na elk gebruik schoonmaakt. Maar een warme, vochtige doek houdt ze schoon, dus zorg dat je er een bij de hand hebt. Het is echt allemaal heel gemakkelijk en neemt niet veel tijd in beslag. Typisch espresso machine schoonmaken om eerlijk te zijn.

versus pictogram

Breville Cafe Roma vs Bambino

De Breville Bambino is het instapmodel in Breville’s espressomachine-assortiment. Hij is ongeveer 200 dollar duurder dan de Cafe Roma espressomachine. Het is echter ontworpen om net zo goed te zijn als hun duurdere modellen, alleen kleiner.

Het is niet echt eerlijk om twee machines met zulke verschillende prijzen te vergelijken. De Bambino warmt sneller op, maakt betere espresso en melk, en ziet er beter uit. Voor het prijsverschil verwachten we niets minder.

Dit is ongeveer wat je wilt. Als u espresso en cafe drankjes wilt maken die kunnen wedijveren met die van een pro, maar weinig ruimte hebt, dan is de Breville Bambino is een echt goede espressomachine en zal u goed van dienst zijn.

laatste gedachten pictogram

Laatste gedachten

Ben je op zoek naar een degelijke koffiemachine om gemakkelijk espresso of café-stijl drankjes te maken? De Breville Café Roma zou perfect voor je kunnen zijn. Geen franje, niets ingewikkelds, gewoon goede koffie en gestoomde melk op een zo gemakkelijk mogelijke manier. Het biedt ook een behoorlijke controle, hoewel niets zoals dat van handmatige koffiemachines.

Je moet wel bereid zijn om je gemalen koffie af te meten, te tamponeren, etc bij voorkeur na het zelf malen van je bonen. Je kunt natuurlijk ook gewoon E.S.E. pods gebruiken en het jezelf ongelooflijk gemakkelijk maken, hoewel de kwaliteit er wel onder lijdt. Om het beste uit de Café Roma te halen, moet je ook een molen hebben.

Dat is de afweging. Goedkopere machines kunnen niet zo goed espresso of melkschuim maken. Ben je tevreden met goed maar niet geweldig? Is de $200 dollar besparing op de Bambino het waard voor de kwaliteitsdip? Dit is wat onze Breville Cafe Roma review komt neer op. Dit is een fantastische espressomachine die zonder problemen een jaar of 5 mee zou moeten gaan. Veel goedkoper dan een dagelijkse latte bij wereldwijde koffie reuzen

Vergeet niet om uw Breville Cafe Roma vandaag te kopen

Misschien vindt u het ook leuk

 • Breville Oracle Touch

  Beste Breville Espressomachine

  Met zo veel opties om uit te kiezen, hoe weet je wat de beste Breville Espresso Machine (Sage in Europa) is? Bekijk hier hoe ze het doen

 • breville espresso machine met dubbele boiler

  Breville dubbele boiler test

  Dit is er een voor de espresso liefhebbers: onze Breville Dual Boiler review bekijkt of dit de beste koffiemachine is voor thuisbarista’s