Crock-Pot 5.6 liter TimeSelect Digitale Slow Cooker review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Ruim
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Steengoed kookpot

Cons

  • Neemt veel ruimte in beslag
  • Niet veel begeleiding om je op weg te helpen

Ons oordeel

Het solide, eenvoudige ontwerp van deze slowcooker betekent dat hij gemakkelijk te gebruiken is, hoewel er weinig begeleiding is bij de timings, dus nieuwkomers bij deze manier van koken zullen moeten experimenteren.

Slow cookers besparen energie, behouden de voedingsstoffen in het voedsel en helpen u om gerechten te maken die vol van smaak zijn. Dat maakt ze handig voor het maken van grote, goedkope familiemaaltijden of om in batches te koken. We testen een slowcooker van Crock-Pot.

Het eerste wat ik wil zeggen is dat deze Crock-Pot geen klein apparaat is. Het is een groot stuk keukenapparatuur. Aan de ene kant is dat goed nieuws. Het is een slowcooker met een inhoud van 5,6 liter, wat betekent dat u een stoofpot of curry kunt maken die groot genoeg is voor het hele gezin – en nog steeds restjes hebt om in te vriezen.

Aan de andere kant heb je wel veel ruimte nodig om hem in de keuken op te bergen. Met afmetingen van 37 x 28 x 23 cm, neemt hij een flink stuk van uw aanrecht of kast in beslag, dus als u gaat investeren, wilt u er zeker van zijn dat u er goed gebruik van zult maken.

De Crock Pot bestaat uit drie hoofdonderdelen. Er is de metalen buitenpot, met een ingebouwd digitaal bedieningspaneel. Dan is er een afneembare kookpot van zwart steengoed, die u naar de tafel kunt dragen en waaruit u kunt serveren. Tot slot is er een doorzichtig glazen deksel, waardoor u uw voedsel in het oog kunt houden zonder het koken te beïnvloeden.

Het deksel en de kookpot zijn vaatwasmachinebestendig. In tegenstelling tot ander steengoed moet de kookpot niet op een kookplaat of onder een grill worden gebruikt. Maar het is eenvoudig, solide en goed ontworpen.

Steengoed pot en deksel

Functies

Voordat u uw slowcooker gebruikt, moet u ervoor zorgen dat hij op een hittebestendige ondergrond staat. Wanneer je hem voor het eerst aansluit, verspreidt hij een beetje een metaalachtige geur, maar dat duurt niet lang.

De digitale kookprogramma’s zijn gemakkelijk te gebruiken. Je kunt kiezen tussen automatisch en handmatig koken.

Crock-Pot bedieningspaneel

Om de automatische functies te gebruiken, kies je het soort voedsel dat je bereidt uit een van de vier categorieën: vlees, gevogelte, soep of groenten. Als het een gemengd gerecht is – bijvoorbeeld een stoofpot met lamsvlees en wortelgroenten – kies dan het ingrediënt met de langste bereidingstijd.

In plaats van een kooktijd te kiezen, bepaal je wanneer de maaltijd klaar moet zijn. Stel hem in op 20.00 uur en dan is je stoofpot klaar. Waar je voor moet zorgen is dat je genoeg tijd overlaat.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een slow cooker niet goed voor gewoon koken. Je hebt meerdere uren nodig om een gerecht te maken en het werkt het beste als je ’s morgens alles klaarzet en het de hele dag laat koken. Wanneer de kookcyclus is afgelopen, schakelt de Crock-Pot automatisch over op het warmhouden van uw voedsel.

Om handmatig te koken, stel je de temperatuur in (laag of hoog) en vervolgens de timer. Zo eenvoudig is het.

Wat echter niet zo eenvoudig is, is het onder de knie krijgen van langzaam koken in het algemeen. Als er iets mis is met de Crock-Pot, dan is het wel dat hij je niet veel hulp biedt bij het uitzoeken hoe je ermee moet koken.

De handleiding heeft alleen wat basistips over het aanpassen van recepten voor langzaam koken en er zijn geen recepten bijgevoegd. Echter, gebruikers op zoek naar inspiratie kunnen recepten vinden
recepten vinden op de Crock-Pot website.

Langzaam koken betekent dat je wijzigingen moet aanbrengen in recepten die je normaal gesproken op een andere manier zou bereiden. Je kunt het overtollige water niet afkoken om sauzen dikker te maken, zoals je op een kookplaat kunt doen, dus voeg niet meer water toe dan je in het eindgerecht wilt – in feite zal het volume water in het gerecht toenemen naarmate het kookt.

En als je pasta in je gerecht gebruikt, moet je die pas tegen het einde van de kooktijd toevoegen, anders wordt het opgeblazen en waterig. Hetzelfde geldt voor vis. Vlees, aan de andere kant, moet misschien eerst bruin worden.

Omdat er geen alarm is om je eraan te herinneren wanneer je ingrediënten moet toevoegen die er later in moeten, zul je waarschijnlijk een herinnering op je telefoon moeten instellen. Het is niet echt high-tech koken.

Maar dat is eigenlijk een deel van het voordeel van langzaam koken. Het is heel ontspannen. Het is moeilijk om groenten te gaar te maken en het is onwaarschijnlijk dat je iets laat aanbranden. Als je in de buurt bent om een oogje in het zeil te houden, of af en toe een handjevol van een ingrediënt toevoegt als dat nodig is, ben je vrijwel verzekerd van een smaakvol gerecht aan het eind.

Prijs en beschikbaarheid

De Crock-Pot 5,6 liter digitale slowcooker (CSC066) is verkrijgbaar
bij Argos voor £69.99 en
bij Appliances Direct voor £66.97. Maar de beste huidige prijs die we hebben gevonden is
van Very, die het voor £62.99 verkoopt.

Dit is niet de goedkoopste slowcooker die er is. U kunt een vergelijkbaar apparaat krijgen vanaf £35, maar het solide, eenvoudige ontwerp van de Crock-Pot betekent dat het lang mee zal gaan.

Verdict

De Crock-Pot is robuust en gemakkelijk te gebruiken. Er is echter weinig begeleiding voor mensen die nieuw zijn met langzaam koken. Een receptenboekje zou een leuke toevoeging zijn geweest.

Het is misschien het meest geschikt voor degenen die bereid zijn om te experimenteren met hun koken en te leren door vallen en opstaan of voor chilled-out chef-koks die het niet erg vleugel het in de keuken. Als je goede voornemens voor het nieuwe jaar te maken hebben met geld besparen, of gezond eten, dan is langzaam koken een goede plek om te beginnen.

Recent Content