Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Deze heerlijke zelfgemaakte mokka is gemaakt met sterke koffie uit een koffiezetapparaat, Nespresso of Keurig en chocoladesiroop. Maak het nog beter met een topping van snelle en gemakkelijke slagroom die binnen enkele seconden is gemaakt.
Recept Hoogtepunten
- Mokka, ook bekend als caffè mokka, is een chocoladeversie van een Latte. Het is gemaakt met espresso chocolade en melk. Heb geen espressomachine? Dit recept laat je zien hoe je thuis mokka kunt maken met sterke koffie in plaats van espresso.
- Huisgemaakte chocoladesiroop wordt aanbevolen, maar u kunt ook in de winkel gekochte siroop of cacaopoeder en suiker gebruiken. Ingrediëntenhoeveelheden voor verschillende chocolade-opties zijn opgenomen in het recept.
- Het drankje wordt bekroond met een decadente slagroomtopping die ongelooflijk snel en gemakkelijk thuis te maken is.
Wil je meer mokka recepten? Maken IJsmokka, Gezouten Karamel Mokka Latte, Pepermunt Mocha Latte, Opgeklopte Mokka, en Mokka Frappuccino | Thuis!
Opmerkingen over ingrediënten
- Sterke koffie
Koffie gemaakt in een koffiezetapparaat, Nespresso, of Keurig zal allemaal werken. Nespresso kan het beste mokka nabootsen die in coffeeshops is gemaakt, omdat de espresso-achtige koffie veel lijkt op espresso die je uit een espressomachine zou halen. - Chocoladesiroop
Het recept maakt gebruik van zelfgemaakte chocoladesiroop omdat het gewoon heerlijk is, maar je kunt het gebruiken in de winkel gekochte siroop. Als je cacaopoeder en suiker hebt, kun je dat gebruiken in plaats van de siroop. - Melk
Elke vorm van melk werkt voor dit recept. - Zware crème
Dit is om de slagroom topping te maken. - Suiker
Witte, kristalsuiker wordt gebruikt om de slagroom te zoeten. Hoe fijner de suiker, hoe gemakkelijker het zal zijn om in de zware room te kloppen, dus witte suiker is een betere optie dan rauwe of bruine suiker. - Zout
Mijn favoriete zeezout dat ik gebruik voor al mijn recepten. Het voegt een beetje iets toe aan de slagroomtopping, waardoor het niet te zoet is.
Stapsgewijze instructies
Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.
- Maak crème topping.
Suiker, zout en zware room worden samengeklopt met behulp van een handheld melkopschuimer. Het zou seconden moeten duren om lekker pluizig te worden. - Schuim melk op.
Verwarm melk op de kookplaat of magnetron en gebruik vervolgens een Franse pers om op te schuimen. Of gebruik een elektrische melkopschuimer dat zal tegelijkertijd verwarmen en schuimen. Als u een espressomachine, gebruik de stoompijp om de melk op te schuimen.
Barista’s Tip: Het opschuimen of stomen van melk texturiseert de melk met kleine luchtbelletjes waardoor de drank een beetje zoeter en romiger wordt dan alleen het gebruik van verwarmde melk.
- Zet drank in elkaar. Giet hete koffie in een mok.
- Voeg opgeschuimde melk toe.
- Roer er chocoladesiroop door.
- Beleg met slagroom.
Roer voor het drinken. Optionele garnering: besprenkel met chocoladesiroop.
Tips van experts
- Mokka die in coffeeshops wordt gemaakt, wordt gemaakt met espresso, gestoomde melk en chocoladesiroop. Om zelfgemaakte mokka net zo goed te laten smaken als die in cafés, bereid je de ingrediënten op dezelfde manier als barista’s doen door espresso-achtige koffie te maken en de melk te stomen of op te schuimen.
- Huisgemaakte chocoladesiroop is een kostenbesparing, maar winkel-gekocht is een tijdsbesparing.
- Om mokka supersnel te maken, roer je er een beetje een melkchocoladereep of melkchocoladechips door bij je koffie! Het duurt echter iets langer om in je koffie te smelten dan siroop.
Vragen die u mogelijk heeft
1 of 2 schoten gaan in mokka. Bij Starbucks gaat 1 shot espresso in een korte en lange drankgrootte en 2 shots zijn in een grande en venti, net als al hun andere espresso-gebaseerde drankjes. Bij de meeste coffeeshops is 2 shots espresso standaard in een espressodrank zoals mokka.
2% gestoomde melk met wat schuim, espresso, mokkasaus en slagroom (met vanillesiroop) zitten in de mokka van een Starbucks. De mokkasaus is gemaakt met water, suiker, cacao verwerkt met alkali en natuurlijke smaak. Er zijn 2 pompjes mokkasaus in een korte, 3 pompjes in een hoge, 4 pompjes in grande en 5 in een venti.
Mokka is in wezen een latte waaraan chocolade is toegevoegd. Haal de chocolade eruit en de drank is een latte. Voeg de chocolade toe en het is een mokka.
Gebruik een pad of capsule om een sterke kop koffie te maken.
Aanverwant
Heb je dit gemaakt? Ik wil graag van je horen! Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of laat een beoordeling achter in de opmerkingen sectie.
Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!
Easy Zelfgemaakte Mokka
Heerlijke mokka wordt gemaakt met sterke koffie uit een koffiezetapparaat, Nespresso of Keurig en chocoladesiroop.
-
Maak slagroom topping.Suiker, zout en zware room worden samengeklopt met behulp van een handheld melkopschuimer. Het zou seconden moeten duren om lekker pluizig te worden.
-
Schuim melk op.Breng melk aan de kook op het fornuis en zorg ervoor dat het niet aan de kook komt omdat het gemakkelijk kan branden, of zet het 30 seconden in de magnetron. Giet verwarmde melk in een Franse pers, doe het deksel erop en beweeg de zuiger op en neer, zorg ervoor dat je het deksel ingedrukt houdt. Of verwarm en schuim melk tegelijkertijd met behulp van een elektrische melkopschuimer. Als u een espressomachine, schuim melk op met behulp van de stoompijp.
-
Zet drank in elkaar.Hete koffie, opgeschuimde melk en chocoladesiroop gaan in een kopje. Roeren. Beleg met slagroom. Optionele garnering: sprenkel chocoladesiroop over de slagroom.
TE MAKEN MET ESPRESSO: Gebruik 1-2 shots espresso en 3/4 kopje warme melk in plaats van 1/4 kopje melk.
OM ZELFGEMAAKTE CHOCOLADESIROOP TE MAKEN: Recept ophalen
Tips:
- Voeg in plaats van chocoladesiroop 1 eetlepel chocolade toe cacaopoeder en 2 theelepels suiker.
- Mokka die in coffeeshops wordt gemaakt, wordt gemaakt met espresso, gestoomde melk en chocoladesiroop. Om zelfgemaakte mokka net zo goed te laten smaken als die in cafés, bereid je de ingrediënten op dezelfde manier als barista’s doen door espresso te maken van een Nespresso- of espressomachine en de melk te stomen of op te schuimen.
- Huisgemaakte chocoladesiroop is een kostenbesparing, maar winkel-gekocht is een tijdsbesparing.
- Om mokka supersnel te maken, roer je een beetje van een melkchocoladereep of melkchocoladechips door je koffie in plaats van chocoladesiroop. Het duurt echter iets langer om in je koffie te smelten dan siroop.
Calorieën: 387 | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 4g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 88Mg | Natrium: 82Mg | Kalium: 331Mg | Vezel: 1g | Suiker: 31g | Vitamine A: 973Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 118Mg | Ijzer: 1Mg
Inhoudsopgave