Eufy HomeVac H30 Infinity review

De Eufy HomeVac H30 serie is de nieuwste in het Eufy assortiment, met een indrukwekkend lichte en slanke vormfactor zonder afbreuk te doen aan de zuigkracht. Hoewel de kleine afmetingen en beperkte levensduur van de accu van de stofzuiger betekenen dat deze niet geschikt is voor het schoonmaken van het hele huis, is de draagbare stofzuiger het ideale hulpje van een grotere stofzuiger met snoer voor die moeilijk bereikbare plaatsen.

De Eufy HomeVac H30 is er in drie varianten – de Venture, Mate en Infinity – die allemaal een iets andere combinatie van accessoires bieden om verschillende doelen te bereiken. We bekijken hier het kroonjuweel van de collectie, de H30 Infinity. Is hij echt zo veelzijdig en krachtig als Eufy beweert? Nou…

Ontwerp en bijlagen

De Eufy HomeVac H30 is een lichtgewicht, draagbare snoerloze stofzuiger zonder zak met een transparante stofbak, en hoewel het ontwerp typisch is voor een snoerloze stofzuiger in 2021, zijn er niet veel die kunnen tippen aan het echt handzame ontwerp van de H30 – vooral met de zuigkracht van Eufy’s TriPower-systeem, dat tot 16Kpa biedt met één druk op de knop.

De hoofdzuigunit is indrukwekkend klein, met afmetingen van slechts 425 x 90 x 73 mm, en de lichtgewicht vormfactor van 808 gram maakt het de perfecte handstofzuiger om in hoekjes en gaatjes te komen, vooral in krappe ruimtes zoals het interieur van een auto. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren – zwart en wit – met een slanke, stijlvolle look in vergelijking met dikkere opties zoals de 1,5kg
Ultenic U10.

In plaats van een trekker te gebruiken om de stofzuiger te activeren, biedt de HomeVac H30 een enkele aan/uit-knop die de stofzuiger aan en uit zet. Als u wilt schakelen tussen de twee prestatiestanden – eco en max – drukt u gewoon op de schakelaar boven de aan/uit-knop. Het is allemaal heel eenvoudig in het gebruik, en dat geldt ook voor de aangeboden hulpstukken – u trekt ze er gewoon af en verwisselt ze zonder omslachtig vergrendelingssysteem. Over die accessoires zo dadelijk meer.

Maar hoewel de draagbare vormfactor waarschijnlijk door velen zal worden verwelkomd, zijn er ook nadelen aan het formaat, namelijk de grootte van de vuilnisbak. Met slechts 250 gram is hij minder zwaar dan veel concurrenten, en dat betekent dat je hem waarschijnlijk vaker zult moeten legen.

Het enige pluspunt aan het ontwerp van de vuilnisbak is de rubberen ring die om het filter zit. Hoewel het misschien niet indrukwekkend klinkt, trekt de ring overtollig stof van het filter wanneer je de vuilnisbak verwijdert, wat betekent dat je overtollig stof dat zich op het filter zelf kan ophopen, niet hoeft op te rapen.

Het andere nadeel van de afmetingen is het effect op de levensduur van de batterij, die maximaal 20 minuten meegaat, maar u kunt extra batterijen kopen en deze verwisselen dankzij een verwisselbaar batterijsysteem, en u kunt de wisselstroomadapter rechtstreeks op de batterij aansluiten als u zich in de buurt van een stopcontact bevindt.

Het grootste deel van de tijd zul je er echter waarschijnlijk voor kiezen om de oplaadbasis te gebruiken om je H30 bij te vullen. De compacte unit biedt opladen op contactbasis, zodat je de accu op zijn plaats kunt laten vallen zonder gedoe met draden, en biedt ook een plek om je accessoires op één plek op te bergen.

Er is een enkel LED-lampje aan de voorkant, samen met drie LED-indicatoren op de stofzuiger zelf om het huidige batterijniveau aan te geven.

De HomeVac H30 serie is opgedeeld in drie groepen; de Venture, Mate en Infinity, waarvan we de laatste hier bespreken. Er is geen verschil in de basiseenheid van de H30 tussen de verschillende variaties, in plaats daarvan bieden ze verschillende hulpstukken om zich te concentreren op verschillende taken.

Het instapmodel Venture is ideaal voor het schoonmaken van auto’s en biedt een 2-in-1 spleetzuigmond en een multi-oppervlakzuigmond in de doos. De volgende stap is de Mate, die alles van de Venture bevat samen met een gemotoriseerde borstelkop voor het schoonmaken van ingesloten dierenharen.

De Infinity, hier besproken, heeft alles van de Venture en Mate, samen met een paar extra’s die het de meest veelzijdige van het stel maken, met een stok en een harde vloer tool (met extra mop hulpstukken) in de doos voor het snel reinigen van hardhouten vloeren.

Op dit punt is het de moeite waard erop te wijzen dat in tegenstelling tot de Ultenic U10 en de meeste andere snoerloze stofzuigers, de HomeVac H30 geen stokstofzuiger is.

Hoewel je bij de Infinity wel een stok krijgt voor het accessoire voor harde vloeren, past de stok niet op de gemotoriseerde mini borstel voor huisdieren of een ander accessoire, wat betekent dat je dicht bij alles moet komen wat je wilt schoonmaken. Hij is beter geschikt voor kleine oppervlakken, zoals een bank of een auto, dan voor het hele huis, maar daar komen we zo op.

Functies en prestaties

Het ontbreken van een stok voor de meeste meegeleverde accessoires en de over het algemeen kleine afmetingen van het 230 mm brede gereedschap voor harde vloeren en de 145 mm gemotoriseerde borstelkop betekent dat de HomeVac H30, in welke vorm dan ook, is ontworpen voor snelle klusjes zoals het schoonmaken van de auto of het opvegen van een snelle lekkage op een hardhouten vloer en niet voor het schoonmaken van het hele huis.

Maar als u op zoek bent naar een kleine handstofzuiger als aanvulling op uw bestaande (waarschijnlijk bekabelde) stofzuiger, dan is dit een sterke mededinger.

De HomeVac H30 Infinity is uitgerust met het TriPower-systeem van Eufy, dat gebruik maakt van een motor met 100.000 tpm, een 2500mAh batterij en een windtunnelontwerp met lage zuigkracht, waarbij de laatste zorgt voor een verbeterde luchtstroom om meer op te zuigen in minder bewegingen. De combinatie van deze elementen zorgt voor een zuigkracht van 16Kpa, of 80AW, en hoewel dat niet de krachtigste snoerloze stofzuiger op de markt is, is het bijzonder indrukwekkend voor een lichtgewicht handstofzuiger met zulke kleine afmetingen.

De H30 kan niet concurreren op het gebied van intelligentie; u vindt geen ingebouwde technologie die de stofopname analyseert en de zuigkracht op intelligente wijze aanpast, zoals bij sommige snoerloze stofzuigers, maar een simplistische knop waarmee u handmatig tussen de twee standen kunt schakelen.

De eco-modus biedt een zuigkracht van 12Kpa en gaat ongeveer 20 minuten mee, tenzij u de gemotoriseerde borstelkop gebruikt, wat de levensduur van de batterij lichtjes zal verminderen. Overschakelen naar de Max-modus levert de maximale zuigkracht van 16Kpa, maar de batterij gaat dan nog maar 8-10 minuten mee, met hetzelfde voorbehoud over de gemotoriseerde borstelkop.

Het goede nieuws is dat de eco-modus voldoende zuigkracht biedt, waarbij de stofzuiger kruimels van het bed kan opzuigen en zelfs ingebedde dierenharen van een bank kan verwijderen met behulp van de gemotoriseerde borstelkop in de eco-modus, en alleen naar de max-modus hoeft te gaan voor bijzonder diepe reiniging en hardnekkige haren.

De borstel voor harde vloeren, exclusief in de Infinity-bundel, heeft kleine wieltjes waarmee de kop over harde oppervlakken glijdt, maar door de kleine afmetingen van de kop zul je deze waarschijnlijk alleen gebruiken om kleine ruimtes schoon te maken in plaats van een hele kamer, en de kleine ruimte tussen de kop en de vloer betekent dat hij moeite heeft om grotere voorwerpen op te pakken (zoals cornflakes). Toch is hij snel klaar met stof en klein vuil, zelfs in de eco-stand.

Het mopaccessoire wordt bevestigd aan de onderkant van het gereedschap voor harde vloeren, maar het ziet er minder uit als een accessoire en meer als een onderdeel van de verpakking die in de doos zat – zozeer zelfs dat we het misten toen we alle onderdelen in eerste instantie uit de doos haalden.

Het plastic mopaccessoire wordt bevestigd aan de kop van de harde vloer, met klittenbandstrips die de wegwerpaccessoires in de vorm van natte doekjes op hun plaats houden terwijl u mopt. Het werkt behoorlijk bij het schoonmaken van harde oppervlakken, maar het feit dat de doekjes wegwerp zijn is niet goed voor de planeet, noch voor je portemonnee. Een wasbare, herbruikbare optie zou hier veel aantrekkelijker zijn geweest.

Hoewel het geweldig is om schoon te maken met de HomeVac H30 Infinity en zijn verschillende hulpstukken, betekent de beperkte grootte dat hij alleen geschikt is voor kleinere oppervlakken en gemorste vloeistoffen. Het is geen ideale primaire stofzuiger voor in huis, maar het is zeker een aanvulling op een bestaande installatie.

Prijs en beschikbaarheid

De Eufy HomeVac H30 Infinity is de duurste uit de H30-collectie en kost £189/$199. De Venture, het instapmodel, kost £149/$159 en de Mate kost £169/$179.

Welke je kiest, hangt grotendeels af van je behoeften; als je geen harde vloer hebt, ben je beter af met de Venture of Mate, hoewel het een ding is dat geen van beide echt geschikt is voor reiniging van het hele huis, maar alleen voor het reinigen van bepaalde plekken.

Als u geïnteresseerd bent in de Eufy HomeVac H30 Infinity, deze is verkrijgbaar bij de
Eufy website in de VS, en binnenkort in het VK – hoewel je de goedkopere Venture of Mate nu al in Blighty kunt kopen als die meer in je straatje passen.

Als u wilt weten hoe hij zich verhoudt tot de concurrentie, bekijk dan onze selectie van de beste snoerloze stofzuigers.

Uitspraak

De Eufy HomeVac H30 Infinity is een moeilijk product om te beoordelen; de stofzuiger is niet ontworpen voor gebruik in het hele huis, wat hem voor velen onmiddellijk van het verlanglijstje zal uitsluiten, maar er zijn genoeg mensen die iets kleins en draagbaars willen voor kleinere ruimtes zoals auto-interieurs of slaapkamers, en voor die mensen voldoet de H30-reeks aan heel wat eisen.

Hij is indrukwekkend licht en draagbaar, er is voldoende zuigkracht en de veelzijdige accessoires maken hem geschikt voor een verscheidenheid aan klussen.

De moeilijkste beslissing is beslissen welke variant van de H30 je wilt; terwijl het gereedschap voor harde vloeren en de steel geweldig zijn, voelt het mopaccessoire iets goedkoper aan, waardoor de Infinity-bundel iets moeilijker te rechtvaardigen is – vooral wanneer je de effectieve gemotoriseerde borstelkop krijgt met het goedkopere Mate-systeem.

Specs

Eufy HomeVac H30 Infinity: Specs

 • 425 x 90 x 73mm
 • 808g
 • TriPower systeem
 • 12Kpa in Eco mode, 16Kpa in Max mode
 • 250ml vuilnisbak
 • 10-20 minuten levensduur van de batterij
 • Verwijderbaar batterijsysteem
 • Oplaaddok
 • 2-in-1 spleetzuigmond
 • gemotoriseerde borstelkop
 • harde vloeren kop met optionele mop accessoire
 • Haak