Hisense HV651D60UK review


Hisense is misschien het bekendst om zijn tv’s, maar het bedrijf heeft ook een groot assortiment keukenapparatuur, waaronder vaatwassers.

De HV651D60UK bevindt zich aan de onderkant van het volledig geïntegreerde assortiment, maar heeft desondanks een behoorlijke selectie functies – en een aantrekkelijke prijs.

Ontwerp & bouw

 • 13 couverts
 • Volledig geïntegreerd
 • Verstelbare bovenmand

Vaatwassers behoren tot de lichtste grote apparaten, en volledig geïntegreerde modellen zijn dat nog meer, omdat ze afzien van zaken als buitenmetaal.

Dat betekent dat de HV651D60UK relatief gemakkelijk te verplaatsen is, maar het voelt wel een beetje zwak aan. Dat komt omdat de stevigheid komt van de kasten waaraan hij wordt vastgeschroefd, en het deurpaneel dat aan de voorkant wordt bevestigd.

Aangezien hij volledig verborgen is, valt er niets te zeggen over zijn uiterlijk, behalve dat hij geen externe indicatoren heeft om u te vertellen of hij aan of uit staat. Sommige geïntegreerde modellen, waaronder die van Bosch, projecteren een licht op uw keukenvloer om u te vertellen dat hij aan het wassen is.

Hisense HV651D60UK review

Er is geen besteklade, maar de bovenste korf is in hoogte verstelbaar en heeft een scharnierende plank aan de linkerkant die sleuven heeft van vijf wijnglazen, maar ook handig is voor lange gebruiksvoorwerpen die niet in de bestekmand passen.

Hisense zegt dat je borden met een diameter tot 310mm in de onderste korf kunt plaatsen en 270mm in de bovenste, en beide metingen klopten toen ik ze testte.

Hisense HV651D60UK review

Een slimme eigenschap is dat de bestekmand eigenlijk twee aparte manden zijn die aan elkaar zijn geklikt. Je kunt ze losklikken en de haken aan de achterkant gaan over de zijkant van de onderste mand (zoals hierboven afgebeeld), zodat je ze allebei kunt neerzetten waar dat het handigst is.

Ze hebben allebei ‘roosters’ aan de bovenkant die het bestek uit elkaar houden. Sommige van hun gleuven zijn een beetje te smal, zodat je bestekhandvaten er misschien niet door passen, maar er is een behoorlijke variëteit aan gleufmaten voor bredere messen. Bovendien kunt u de roosters volledig verwijderen als dat nodig is.

Hisense verkoopt een iets ander model, de
HV661D60UK, dat wel een besteklade heeft als u daar de voorkeur aan geeft (en ook beweert dat er 16 couverts in kunnen).

Merk op dat de hier besproken HV651D60UK geen uitklapbare tanden heeft, dus je kunt geen vlakke gebieden creëren voor grotere items: je zult gewoon moeten proberen om ze over de tanden te plaatsen.

Ook is er, ondanks wat je op de foto’s van Hisense ziet, geen interne verlichting.

Installatie

 • Doe-het-zelf installatie mogelijk
 • Velcro pads helpen bij deurmontage

Als u van plan bent de vaatwasser zelf te installeren, is er een installatiefolder die los staat van de gebruikershandleiding. Het is niet eenvoudig te begrijpen, maar het is voldoende.

Merk ook op dat de waterslangaansluiting – waar hij wordt aangesloten op de toevoer in uw keuken – nogal omvangrijk is omdat de overstromingssensor erin zit. Dit zou in de meeste gevallen geen probleem moeten zijn, tenzij er weinig ruimte is, wat het moeilijk zou kunnen maken als er geen ruimte is om je hand erin te steken om de moer vast te draaien.

Hisense HV651D60UK review

Het verstellen van de hoogte van de enkele achterste voet gebeurt met een schroef aan de voorkant (je hebt hier een Torx T20 bit voor nodig). Het is de moeite waard om te testen of dit werkt voordat je de eenheid op zijn plaats duwt. Aanvankelijk was het erg stijf, maar het werd losser toen de voet zich naar beneden begon uit te strekken.

Er worden zelfklevende klittenbandkussentjes meegeleverd, samen met schroeven om een kastdeur te monteren. De kussentjes houden de deur verrassend goed op zijn plaats terwijl u de schroeven vastdraait, zodat u geen hulpje hoeft in te schakelen voor dit proces.

Schoonmaakvermogen & modi

 • Vijf hoofdprogramma’s
 • Automatische opening voor beter drogen
 • 45dB

Het bedieningspaneel is een eenvoudige aangelegenheid met fysieke knoppen, in tegenstelling tot de HV672C60UK die in plaats daarvan aanraakgevoelige bedieningselementen heeft. Ik geef de voorkeur aan knoppen omdat ze werken, zelfs als je vingers nat zijn.

Hisense HV651D60UK review

Je kunt wel vijf programma’s kiezen, waaronder een wasprogramma van een uur (dit wordt 15 minuten als je op de ‘Speed Wash’-knop drukt) en een intensieve was van 70°. Er is geen voorspoelprogramma, noch de optie voor een halve belading. De automatische afwas registreert hoe vuil de vaat is en past de hoeveelheid water en de watertemperatuur hierop aan – maar je moet het vijf keer laten draaien voordat het zich ‘aanpast en de beste resultaten geeft’.

Meestal doet Eco zijn werk prima en is dit de standaardmodus. Dat is handig, want het betekent dat je alleen maar een vaatwastablet in het vakje hoeft te doen, op de aan/uit-knop hoeft te drukken en de deur dicht hoeft te doen – de cyclus start automatisch.

Glazen, mokken, bestek en borden komen er prachtig schoon uit, met slechts af en toe een afkeur, wat meestal een kom is die oorspronkelijk bedekt was met Weetabix of een andere graansoort die sinds de vorige dag in de onderste lade had gestaan. Als u de Eco-cyclus gebruikt op dezelfde dag dat alles is geladen, zult u geen problemen ondervinden, zolang u maar niet verwacht dat pannen met aangebrand voedsel sprankelend en schoon zijn.

Hisense HV651D60UK review

Het ontgrendelingsmechanisme maakt een paar klikgeluiden in de minuut of zo voordat de deur daadwerkelijk open springt, wat een paar opgetrokken wenkbrauwen kan veroorzaken totdat je weet wat je hoort. Het maakt een enorm verschil in hoe droog spullen zijn, maar je moet ze er wel in laten zitten tot het programma officieel is afgelopen en het openen van de deur niet opvatten als een teken dat de tijd is gekomen.

Mokken en kommen met inkepingen worden geacht schuin te worden geplaatst zodat het spoelwater weg kan lopen, maar dat is niet altijd mogelijk, dus verwacht dat je een paar dingen moet drogen die water vasthouden. Afgezien daarvan was al het bestek, glaswerk en serviesgoed kurkdroog. De enige uitzondering waren plastic bakjes en deksels die de warmte van het water niet vasthouden en dus niet zo effectief drogen.

Het is mogelijk om de start 1-24 uur uit te stellen en een display geeft aan hoe lang het gekozen programma zal duren. Het geeft ook de resterende tijd aan, maar dat is alleen te zien als u de deur halverwege de cyclus opent en de was onderbreekt.

Wanneer u een programma selecteert, zult u merken dat de tijd verschilt van de laatste keer dat u het selecteerde. Dat komt omdat de tijd wordt weergegeven die het programma in beslag heeft genomen de laatste keer dat u het gebruikte. Het is een interessante functie, maar wel een beetje verwarrend.

Er zijn nog twee andere functies: auto-open, waardoor de deur opengaat en de warmte en het vocht kunnen ontsnappen voordat het programma klaar is en Extra hygiëne, die de temperatuur van het geselecteerde programma verhoogt en handig is voor het reinigen van snijplanken waar rauw vlees op heeft gelegen, evenals babyflessen.

Hisense HV651D60UK review

Met 45dB is de HV651D60UK erg stil in gebruik. Zo stil zelfs dat je niet per se weet of hij aan staat of niet. Alleen als er helemaal geen achtergrondgeluid is, kun je horen dat er water wordt rondgesproeid, maar zelfs dan is het helemaal niet storend, en er is geen hoorbaar geluid van de pomp.

Energie-efficiëntie

 • “D” over het nieuwe energiebeoordelingssysteem van de EU en het VK
 • A+++’ op de oude schaal

Het Eco-programma van de HV651D60UK duurt iets meer dan drie uur en verbruikt 0,77kWh elektriciteit en 9,9L water, wat zuiniger is dan veel van de duurdere rivalen.

Per jaar is dat 220kWh en 2.772L water.

De D-waardering lijkt misschien niet zo indrukwekkend, maar dat komt door het
nieuwe energie beoordelingssysteem voor het Verenigd Koninkrijk en de EU. Op de oude schaal zou hij A+++ zijn geweest, waarmee hij een van de meest efficiënte is die je momenteel kunt kopen.

Prijs & beschikbaarheid

U kunt
de HV651D60UK kopen bij AO.com voor £299 en
Appliances Direct waar het £311.98 was op het moment van de review.

Als u een slanke vaatwasser nodig heeft, lees dan onze
Neff N50 review.

Verdict

Voor deze prijs is het moeilijk om kritiek te hebben op de Hisense HV651D60UK. Hij maakt goed schoon en laat over het algemeen alles droog achter dankzij de Auto open functie. Hij is ook zuinig, dus hij kost niet al te veel water en elektriciteit.

Het gebrek aan slimme functies is geen probleem, maar het is jammer dat er niets is dat je vertelt of een programma loopt of niet. Het feit dat hij zo stil is, is echter de reden dat je die informatie nodig hebt, en dat is een afweging die we graag maken.

Het laatste minpuntje is het ontbreken van neerklapbare tanden, maar dat is ook een reden waarom de prijs zo laag is en de duurdere modellen van Hisense ze wel hebben.

Specs

Hisense HV651D60UK: Specs

 • 600mm geïntegreerde vaatwasser
 • 13 couverts
 • Besteklade: Geen
 • 5 kern wasstanden
 • 15 minuten snel wassen
 • Uitgestelde start
 • Energie-efficiëntieklasse D
 • Eco mode: 0.77kWh, 9.9 liter per cyclus
 • Droogefficiëntie klasse A
 • Geluidsniveau: 45dB(A)
 • Afmetingen (B x H x D): 596 x 817 x 556mm

Recent Content